Hetessel zárta a Spartacus a hetet

Tamási Zsolt (pirosban, balra) volt a három duplázó nyíregyházi egyike
Tamási Zsolt (pirosban, balra) volt a három duplázó nyíregyházi egyike - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Cigándon kiütéssel nyert a nyíregyházi együttes, a középpályások gólszerzésben is kitűntek.

Vasárnap későn és közösen reggeliztek a Szpari focistái. Aztán buszra szálltak, és Cigánd felé vették az irányt. Itt lépett pályára Véber György csapata az utolsó őszi fordulóba. A felújított cigándi stadion gyepszőnyege rendben volt, a köd viszont egyre inkább rátelepedett a pályára.

Duplázással indul

Az első fél órában volt néhány adok-kapok, majd egyre nagyobb mezőnyfölényt alakított ki a vendégcsapat. Aztán negyedóra sem kellett, és eldőlt a három pont sorsa: Tisza Tibor három gólpasszal, az elsősorban védekezésben je­leskedő Kártik Bálint két találattal tűnt ki. A harmadik gólt a szintén középpályás Tamási Zsolt jegyezte. Az eredmény érthetően megnyugtatta a nyíregyháziakat, akiknek akadt még pár lehetőségük.

A második félidőre sem nagyon változott a játék képe.

A hazaiak persze nem akartak belenyugodni a vereségbe, és próbálkoztak, néhányszor volt izgalom a vendégkapu előtt. Amíg a cigándi kísérletek eredménytelenül zárultak, ismét beindult a Szpari-henger. Tisza végül gólszerzőként is kitűnhetett, mégpedig kétszer is.
A negyedik találatnál ugyan a jegyzőkönyvben Rubus Tamást jelölték meg gólszerzőnek, és a hangosbemondó is az ő nevét említette, ám csapattársai is Tiszának adták a gólt. Aztán Tamási sem akart lemaradni társaitól, és ő is megszerezte második gólját, majd Heffler Norbert büntetőből állította be a végeredményt. Időnként olyan nagy volt a köd, hogy félő volt, be sem lehet fejezni a meccset. Szerencsére sikerült, és a vendégjátékosok önbizalom-növelő eredményt értek el. A Spartacus legutóbb szeptember derekán a hetedik fordulóban hasonlóan eredményes volt idegenben, akkor Cegléden öt gólt szerzett. Az elkövetkezendő kilenc fordulóban összesen hatot, most pedig hetet. Remélhetőleg azért maradt még a puttonyban Csákvárra is a gólokból…

KM-ML

NB II. 19.. forduló: Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Cigánd SE–Nyíregyháza Spartacus 0–7 (0–3)

Cigánd, 700 néző. v.: Nazsa (Horváth, Varga).

Cigánd: Egyed – Molnár R., Raducu, Csicsvári, Szilágyi – Kasza (Roszel, 68.), Baksa (Kis R., 43.) – Balogh, Katona, Angyal – Popescu (Sipos, 61.). Szakmai igazgató: Szénay Péter.

Spartacus: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Farkas – Kártik, Tamási (Holdampf, 84.), Kónya – Rezes, Tisza (Heffler, 80.), Vámos (Dragoner, 63.). Vezetőedző: Véber György.

Gól: Kártik (0–1) a 24., Kártik (0–2) a 31., Tamási (0–3) a 38., Tisza (0–4) a 66., Tisza (11-esből, 0–5) a 79., Tamási (0–6) a 81., Heffler (11-esből, 0–7) a 92. percben. Kiállítva: Raducu (79.)

Percek, események

24. perc: Tisza jobb oldali beadása után Egyed beleütött a labdába, ami Kártik elé került, aki a hálóba lőtt, 0–1.

34. perc: Tisza beadása után Kártik mellel átvette a labdát, majd nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba, 0–2.

38. perc: Ismét Tisza adott jó passzt, ezúttal Tamásinak, aki a kapus mellett a hálóba gurított, 0–3.

66. perc: Rezes szögletét követően a kapu előtti kavarodás után Tisza elé került a labda, aki közelről nem hibázott, 0–4.

79. perc: Raducu buktatta Rezest a tizenhatoson belül, amiért a kiállítás sorsára jutott, a megítélt büntetőt Tisza váltotta gólra, 0–5.

81. perc: Hazai labdavesztés után Tamási indult meg a cigándi kapu felé, majd egy csel után a kapuba lőtt, 0–6.

92. perc: Holdampfot buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Heffler értékesítette, 0–7.

Mesterszemmel

Szénay Péter: – Fejben dőlt el a mérkőzés. A tervünk az volt, hogy bátran támadni fogunk, ám az első félidőben mégis sok volt a visszafelé passz, ráadásul a Nyíregyháza nagyon jól játszott, és jelentős előnyt szereztek. A második játékrészben a cserékkel próbáltunk újítani, nem jött be, és a vendégek tovább növelték előnyüket.

Véber György: – Örülök a sikernek és annak, hogy jó százalékban tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Sok olyan dolgot láttam ezen a mérkőzésen, ami a jövőre nézve hasznos lehet.
hirdetés