Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe
Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe
Budapest – Hétfőig, február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Mint írták, a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolájuk tölti ki.

A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba.

A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el.

Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek – közölték.

– MTI –


A középiskolába jelentkezők múlt szombaton töltötték ki a felvételi tesztlapokat
Borsod-Abaúj-Zemplén - A tanárok szerint meglepetés nem volt a felvételi tesztekben, de a matekra több idő kellett volna. A diákok egyre csúnyábban írnak, egyre rosszabb helyesírással, a matekfelvételin pedig kifogott rajtuk az aranyötvözet és a haltelepítés. A szombati központi írásbeli feladatl...

Illusztráció: MTI
Budapest - Nyilvánosak a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei, a diákok február 19-ig jelentkezhetnek az egyes intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel. A hivatal közleménye szerint a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait ...

Áron a Földes Ferenc Gimnáziumban írta meg a felvételit
Miskolc - Tóth Áron egyformán szereti a magyart és a matekot. Így nem ­csoda, hogy ­mindkét tesztje kiválóan ­sikerült. Amikor Áron letette a tollat a központi írásbeli felvételi után, azt tudta, hogy 80 pontja biztosan lesz, de reménykedett azért, hogy a magyar- és a matek-feladatlapra is kap l...
hirdetés