Heti határhelyzet

Két örmény határsértőt, öt magyar, három román és egy ukrán illetékességű körözött személyt fogtak el az elmúlt egy hét alatt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai.

Lebukott hét ukrán, két magyar és egy moldáv állampolgár is hamis papírokkal. Nekik közokirat-hamisítás miatt kell felelniük. A hamis okmányok között akadt forgalmi engedély, kölcsönadási szerződés, nemzetközi árufuvarozási igazolvány, autómentői igazolás, de olasz, német tartózkodási engedély, schengeni vízum is.

A határőrök és a rendőrök közös szolgálatuk során intézkedtek öt garázda fonfitársunkkal szemben, valamint lopás miatt 24 (!) magyar és 2 grúz állampolgárt, súlyos testi sértésért pedig egy hazánkfiát számoltattak el.

Két magyar állampolgárnál, valamint négy ismeretlen által hátrahagyva közel 1,4 millió forint értékű cigarettára leltek a végek őrei.

Határrendészeti szabálysértés miatt 15 román, 11 ukrán és 2 magyar, közlekedésiért 105 (!) magyar, 1 német, 1 ukrán és egy román állampolgárral szemben jártak el a határőrök.

Huszonhét külföldi – 17 román és 10 ukrán állampolgár – összesen 736 nappal tartózkodott tovább hazánkban a megengedettnél.

– Tanyik József –
hirdetés