Hétköznapi hősök – Bátorság és határozottság

Akt.:
Hétköznapi hősök – Bátorság és határozottság
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Hétköznapi hősök: bemutatunk újabb két jelöltet.

Olvasóinkkal közösen azt szeretnénk bizonyítani, hogy igaz a mondás, ami szerint az igazi hősök köztünk élnek, ezért hagyományteremtő céllal nemrégiben akciót indítottunk. Olyan megyénkbeli embereket keresünk, akik a sajátjuk helyett mások érdekeit tartják szem előtt: azokat a hősüket keressük, akik az életüket arra tették fel, hogy segítsék embertársaikat, hozzáállásuk példamutató és követendő. Most újabb két jelöltet ajánlunk a figyelmükbe.

A 39 esztendős nyíregyházi Halhóber Gábor világéletében szociálisan érzékeny volt. Szeret az embereken segíteni. A művészeti szakközépiskolában érettségizett, majd később a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában ápolóként gondozta az időseket. Jelenleg mentőápolóként számtalan olyan élethelyzettel szembesül, ahol azonnali beavatkozásra van szükség, és ezeken a kiszámíthatatlan pillanatokon határozott döntésekkel igyekszik úrrá lenni. Sokoldalúságát példázza a zenei affinitása is: a Képmás zenekar basszusgitárosa.

Megakadályozta a robbanást

Császári Csaba 1996-ban került a Nyíregyházi Tűzoltósághoz. Még zászlósként, 2012. augusztus 2-án egy III., kiemelt riasztási fokozatú tűzesethez vonult a városi egységekkel, a megyeszékhelyen egy általános iskola tetőszerkezete égett. A beavatkozás során három gázpalackot hozott ki az épületből, ezzel megakadályozta a robbanást, a tűz továbbterjedését. Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott neki. Mint Csaba elmondta: a honvédség után jelentkezett tűzoltónak, 1989-ben a Komondor kommandó tagjaként folytathatta volna pályafutását a fővárosban, de a család mellett döntött. A ma már törzs­zászlósi rendfokozattal rendelkező tűzoltó összesen 18 évet töltött 1/1-es beosztásban, több ezer beavatkozásnál, a legnagyobb eseteknél döntött és irányított. Komoly képgyűjteménnyel rendelkezik. Azt is elárulta, hogy októberben nagyapa lett, így fiú unokája leköti minden szabadidejét, de ha mégsem vele lenne, akkor a siklóernyőzést és a testépítést választja az ötödik iksz felé közeledő tűzoltó.

KM


Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szavazzon az egyes kategóriák jelöltjeire, arra a hős tanárra, önkéntesre, egészségügyi dolgozóra, mentőre, vagy rendőrre, aki önzetlenségével, önfeláldozásával, embertársai érdekében végzett áldozatos tevékenységével példaértékű munkát végez, vagy valamely esemény során kit...
hirdetés