Hétről nyolcra juthatnak

Vesna Milanovic-Litre (23) és Tamara Radojevics (a labdával) a válogatottban töltött napok után újra egy célért küzdhet
Vesna Milanovic-Litre (23) és Tamara Radojevics (a labdával) a válogatottban töltött napok után újra egy célért küzdhet - © Fotó: Janics Attila
Kisvára – A válogatott meccsek miatti szünet minden bizonytalanságával együtt utazik a Vasashoz a kisvárdai csapat.

Tizenkilenc nappal a legutóbb aratott, Békéscsaba elleni győzelem (24–18) után lép ismét pályára a Kisvárda Master Good SE, de ahhoz mégsem túl régen, hogy elfelejtenénk, az NB I-es női csapat milyen remek szériát épített fel január 26-a óta.

A várdaiak megnyerték a legutóbbi hét mérkőzésüket, feljöttek a tabella hatodik helyére, és minden esélyük megvan arra, hogy a sorozat szerdán is folytatódjon. Ekkor ugyanis az utolsó előtti, vagyis még kiesőhelyen álló újonc, a Vasas vendége lesz a szabolcsi csapat. No, de mi történt az elmúlt csaknem három hétben, amikor a csapat montenegrói edzője a magyar tavasz „szépségeivel” is megismerkedhetett?

– Szeretem a telet, de azt hiszem, nem most volt itt az ideje – mondta a délszláv területen jobb időkhöz szokott Vlatko Djonovics. – A válogatott meccsek miatt elrendelt szünetben a játékosok kaptak néhány nap szünetet, én is hazautaztam Montenegróba, mert két hónapja nem voltam már otthon. Éppen akkor tombolt Magyarországon a tél, nálunk pedig húsz Celsius fokot lehetett mérni… A visszatérésem után mindenesetre meglepődve tapasztaltam, hogy mekkora a hó Kisvárdán. De nemcsak ez jelentette a fő gondot, hanem az is, hogy válogatottjaink távol voltak, és csak hétfőn este vált teljessé a létszám. És ilyenkor mocorog az emberben, hogy meg ne sérüljön bármelyikük is.

Főleg, hogy Tamara Radojevics kisebb térdsérülés miatt kihagyta a KKC legutóbbi bajnokiját, de a szerb irányító a svédek elleni mindkét Eb-selejtezőn pályára lépett, a félidei 15–9-es hátrányból 30–23-ra megnyert hazai mérkőzésen három, az idegenben 31–30-ra elvesztett találkozón egy gólt szerzett. Klub- és honfitársa, Marina Dmitrovics ugyancsak tagja volt a szerb csapatnak, de egyik meccsen sem szerzett gólt.

Harmadik kisvárdai játékosként a horvát Vesna Milanovic-Litrének is volt válogatottbeli kötelezettsége, a klasszis norvégok ellen mindkét meccsen (hazai pályán 32–25-re, idegenben 33–27-re veszítettek a horvátok) egy-egy gólt szerzett.

– A szerdai mérkőzés veszélye éppen abban rejlik, hogy keveset tudtunk együtt gyakorolni, válogatottjaink nyilván fáradtan tértek vissza – folytatta a magyar bajnokságban még hibátlan mutatóval rendelkező Vlatko Djonovics. – Ráadásul a Vasasnál edzőt cseréltek, ami rövid távon mindig változást hoz, új energiát kaphat a csapat, amely akár új szisztémában is játszhat. A mi példánk is mutatja, hogy milyen változásokat hozhat az edzőváltás. Úgyhogy egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, ám ha kezdettől fogva komolyan vesszük, akkor nyernünk kellene, miért miénk az erősebb csapat.

A Vasas a tavalyi bajnokságban Kisvárdán is dolgozó Kovács Péter irányításával kezdte az évet, aztán miután az anyaegyesület magához vette a csapat irányítását, edzőváltás is történt, és az eddigi segítő, a korábbi válogatott Varga Márta lépett elő „főnökké”. A kisvárdai csapatban egészségügyi okok miatt Samira Rocha játékára nem számíthat a szakvezetés, a brazil szélső Karacs Jázmin helyettesíti majd – meglehet ez lesz a helyzet a bajnokság végéig.

Kapuscsere a Debrecennel

Kézilabdában nagyjából ilyenkorra már kialakulnak a következő évi keretek, és a kisvárdai vezetők is lázas tárgyalásban állnak. Egyelőre a brazil beállós, Tamires Morena Lima de Araújo érkezését jelentették be hivatalosan, miközben a DVSC már közhírré tette, hogy a jelenlegi kisvárdai kapus, Triffa Ágnes a Lokiban folytatja a pályafutását. Nemcsak egyirányú lesz azonban a kapusforgalom Debrecen és Kisvárda között, hiszen az is kiszivárgott, hogy Horváth-Pásztor Bettina a Lokitól a KKC-ba tart.Sporthírek


hirdetés