Hétvégi főpróba Leveleken a verseny előtt

A fotó elkészítése után a harcsák visszanyerték a szabadságukat
A fotó elkészítése után a harcsák visszanyerték a szabadságukat
Levelek – A tavaszi változékony időjárás minden arcát megmutatta a horgászoknak.


A naptári tavasz március 1-jén kezdődött meg, a csillagászati tavaszt pedig éppen a mai naptól számítjuk. Nagyon várták már a horgászok a tavaszt, hiszen számunkra azt is jelenti, hogy kezdődik a horgászszezon.

Több variációval próbálkoztak

– Az elmúlt hétvégén a Leveleki-víztározó 1-es szigetén volt szerencsém horgászni a Mysticat Team Modern Harcsázás csapatával, amelynek a promóteri csapatába a közelmúltba én is bekerültem – kezdte lapunk tájékoztatását Vass István.

– A csapattársaimmal együtt 48 órán keresztül vallattuk a víztározót, amelynek a vize még elég hűvös volt: 6 fokot mutatott a hőmérő. Az alacsony hőmérséklet miatt több variációval is próbálkoztunk, váltogattuk a csalit, a mélységet, a technikát, a szereléket.

– Egy 15 kilogrammos harcsa Tamás barátomnak már péntek este beköszönt, néhány fotón meg is örökítettük ezt a találkozást. Az idő múlásával a gyomrunkra is gondolnunk kellett, több finomsággal csillapíthattuk éhségünket. Volt finom kolbász, virsli, sütöttünk szalonnát, bográcsban főztünk pacalpörköltet a hétvége folyamán. Természetesen a jókedv és egymás szórakoztatása sem maradt el, előfordult, hogy zengett a sziget a nevetéstől.

– A tavaszi változékony időjárás minden arcát megmutatta nekünk ez alatt a két nap alatt: volt napsütés, eső, szinte orkán erejű szél, de hát a tavasz már csak ilyen. Én sem mentem hiába, vasárnap reggel nekem is sikerült megakasztanom egy harcsát, ez a bajszos is hasonló súlyú volt, 15 kilogrammos.

Emlékekkel gazdagabban

– A gyűjteményünk szá­mára elkészültek a fényképek és a videók, s a halak visszakapták a szabadságukat, amit természetesen szintén megörökítettünk videón. Lejárt az idő, fájó szívvel pakolnunk kellett, de legalább szép ­emlékeket vittünk magunkkal haza. Ez a hétvége jó fő­próba volt egyben a számunkra, ugyanis április elején harcsafogóverseny lesz a víztározón a Mysticat Team szervezésében 22 csapat részvételével – tette hozzá Vass István.

KM

Címkék: , ,hirdetés