Hétvégi házat pakoltak ki Tiszakanyárban

Hétvégi házat pakoltak ki Tiszakanyárban
© Fotók: police.hu
Tiszakanyár – A dombrádi rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Zsolt 32 éves és B. Gyula 25 éves tiszakanyári lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2018. május 21-én 17 óra körül betörtek egy tiszakanyári hétvégi házba, ahonnan edénykészleteket, evőeszközöket, szeszes italokat és egyéb értékeket tulajdonítottak el. A rendőrök a feltételezett tetteseket rövid időn belül azonosították és 24 órán belül otthonaikban elfogták. Lakóházaikban az eltulajdonított tárgyakat megtalálták és lefoglalták. A két férfit a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki, mindketten beismerő vallomást tettek. A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse a további eljárást a két férfi bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja.

A hétvégi házak védelme érdekében kérjük, fogadják meg a rendőrség tanácsait:

  • Folyamatosan ellenőrizzék, nem járt-e illetéktelen személy ingatlanaikban, illetve annak környékén! Célravezető lehet, ha összefognak a szomszédos ingatlanok tulajdonosai és felváltva ellenőrzik a területet, ezáltal elkerülhető a látogatatlanság érzése, s távol tarthatóak a bűnözők is!
  • Amennyiben hosszabb időre elutaznak, a biztonság növelése érdekében egy megbízható rokon, szomszéd, ismerős lehetőleg minden nap szellőztessen és vegye ki a postát a postaládából, azt a látszatot keltve, mintha otthon tartózkodnának!
  • Elsődlegesen a mechanikai védelem ajánlott az illetéktelen behatolók ellen! Ahogy a lakásoknál, itt is először a bejutást kell megakadályozni! Az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal ellátni!
  • A mechanikai védelmet lehetőség szerint egészítsék ki elektronikai jelzőrendszerek beszerelésével, melyeknek a feladata nem a betörések tényleges fizikai megakadályozása, hanem azok észlelése, jelzése!
  • Nem tanácsos az udvaron létrát elől hagyni, illetve bármilyen szerszámot vagy eszközt, melyet a betöréshez fel tudnak használni az elkövetők!
  • Amennyiben hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, vigyék haza vagyontárgyaikat!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés