Magyarország

2011.01.24. 17:48

Ismét keresik a magyar dal fővárosát

<p>Idén is meghirdették a magyar dal fővárosa pályázatot. Tavaly Eger nyerte el a címet, a szervezők 2011-ben is olyan települések jelentkezését várják, amelyek izgalmas, sokoldalú, átgondolt zenei programmal készülnek a Magyar dal napjára.</p>

A magyar dal fővárosa címet tavaly osztották ki először, akkor Eger városa nyerte el. Idén is meghirdették a pályázatot: március 25-ig jelentkezhetnek a vidéki városok. Az a feltétel, hogy különleges, izgalmas programokat szervezzenek az őszi programra. A pályázónak projekttervet kell készítenie, amelyben ismerteti a tervezett műsorral és annak megszervezésével kapcsolatos elképzeléseit, valamint csatolnia kell a rendezvény helyszíneinek műszaki leírását, a tervezett fellépők névsorát és a számadatokkal alátámasztott költségvetést.

A beérkezett pályázatokat a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. által felkért tekintélyes művészekből, szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli. Április 5-én hirdetnek majd eredményt a rendezvény hivatalos honlapján, a www.magyardalnapja.hu oldalon.

A Magyar dal napját Presser Gábor ötlete nyomán 2008-ban rendezték meg először, de akkor még a Sziget fesztivál részeként, önálló programként 2009-ben tartották meg először. Tavaly pedig újdonságként megválasztották a magyal dal fővárosát, amely pályázat útján Eger városa lett. 2010-ben körülbelül 50-55 ezren vettek részt a programokon országszerte.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!