Heves áradások Thaiföldön

Thaiföld déli részén fekvő Phangnga tartomány három falujában több mint 200 ház semmisült meg hétfőn, amikor a napok óta hulló csapadék torrens áradásokat és földcsuszamlásokat okozott – tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget az RSOE.

A legsúlyosabb helyzet a tartomány Thai Muang körzetében alakult ki, miután a heves felhőszakadás miatt keletkezett áradás több házat elöntött vagy megsemmisített. A falu lakóit magasabban fekvő területekre evakuálták, és segélycsomagokat indítottak útnak az elárasztott területekre. A segélyek eljuttatása rendkívül nehézkes, mert a folyamatos esőzések miatt számos út járhatatlanná vált.

Nem csak a torrens áradások okoznak gondot a térségben. A jelentések szerint több hegyoldalba épített épületet földcsuszamlások sodortak el, szerencsére halálos áldozatot nem követelt a csuszamlás. A meteorológiai előrejelzések szerint Thaiföld déli tartományaiban – Phuket, Phangnga és Krabi – a következő napokban várható komolyabb esőzés, amely feltehetően a tartományok nyolcvan százalékát érinteni fogja. Az Andaman tengeren lévő halászokat figyelmeztették, hogy szélsőséges időjárás miatt két méter feletti hullámokra és heves viharokra kell számítaniuk.
hirdetés