Hiába vetett be mindent a kanadai

Akt.:
Hiába vetett be mindent a kanadai
Nyíregyháza – Magabiztosan nyerte meg első főtáblás Roland Garros-meccsét Fucsovics Márton.

Szegény Vasek Pospisil! Eldobta az ütőjét miután Fucsovics Márton értékesítette vele szemben a harmadik meccslabdáját, ráadásul még tetőtől talpig salakos is volt.

Mert a kanadai játékos mindent bevetett, vetődött is a harmadik szett rövidítésében, amikor minibrék előnybe kerülhetett volna, de nem érte el a labdát, nem került előnybe, Marci pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Amit már akkor a markában érezhetett, amikor két 6:3-as szettel meglépett a világranglista 88. helyezettjétől. Az eredmény ellenére nem volt egyforma az első és a második játszma. Az elsőben Fucsovics Márton, a hétfőtől top ötvenes, egész pontosan 45. helyezett teniszező már 5:0-ra is vezetett, amikor 5:1-nél maga is elvesztette egyszer az adogatását, de a második brékhtárányát már nem tudta ledolgozni Pospisil.

A másodikat a kanadai kezdte szervával, ennek megfelelően egy-egy lépéssel rendre Marci előtt járt. Gyakrabban támadta a hálót, jobban bejöttek az első szervái – egészen 3:2-ig. Jelzésértékű volt, hogy harmadjára nagyon simán, nullára hozta a szervajátékát Fucsovics, majd 3:3-nál úgy vette el ellenfele adogatását, hogy Pospisil 15–40-nél kettős hibát ütött.

Innentől kezdve már csak annyira kellett volna figyelnie a nyíregyházi teniszezőnek, hogy hozza a saját adogatásait, de ő nem érte be ennyivel, mert 5:3-nál fogadóként váltotta valóra a harmadik szettlabdáját, és így azt is elérte, hogy ő kezdje a harmadik játszmát.

Ez pedig nagyon jól jött, mert annak elején elveszítette az adogatójátékát, de így csak kétgémnyi hátrányba került. Egyből vissza is vehette volna azt, de az az esély még elúszott, 2:3, 30–30-nál azonban két hibába kergette a kanadait, így egyenlített. Aztán 5:4-es vezetésénél kétszer is két labdányira került a győzelemtől, ám a kanadai ekkor még kihúzta magát a slamasztikából, és eljutott a rövidítésig.

Ott pedig hiába vetődött, nem fordult meg a meccs menete, és bár 6–3-nál adogatóként hárított két meccslabdát, a harmadikat adogatóként értékesítette Marci. Repülhetett az ütő, Marci keze pedig lendült a magasba. És azt is elértük, hogy nem is kellett igazán kimagasló játék – legalábbis olyan szintű, amit a múlt héten Genfben bemutatott – a győzelemhez. Ahhoz, amely az első volt a számára a Roland Garros-főtábláján. A legjobb 64 között a britek 16. helyen kiemelt játékosa, Kyle Edmund (17.) lesz az ellenfele.

Roland Garros

Francia nyílt nemzetközi bajnokság (39 197 000 euró, salak)

Férfi egyes

1. forduló: Fucsovics Márton–Vasek Pospisil (kanadai) 6:3, 6:3, 7:6 (7–5).További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés