Hiányszakmákban avattak mestereket

Hiányszakmákban avattak mestereket
A szaktudás elismeréseként mestereket avattak pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A mester fokozat a szakma legmagasabb szintű tudásának bizonyítéka: a mesterjelöltek nemcsak gyakorlati, hanem elméleti tudásukról is számot kell, hogy adjanak a mestervizsgán.

A mesterképzés két részből áll: az elméleti képzés során pedagógiai, vállalkozói és szakmai elméletet tanulnak, míg a gyakorlati képzés során szakmai hozzáértésükről tesznek tanúbizonyságot. A mesterré válás alapfeltétele a szakmában eltöltött legalább ötéves – egyes szakmák esetében tízéves gyakorlat, melyhez többek között a pincér-mesterképzéshez elengedhetetlen a nyelvtudás is. A mesterek jól képzett szakemberek, így azok a szakképzésben résztvevő diákok, akik mestervizsgával rendelkező szakemberhez kerülhetnek gyakorlati képzésük során biztosak lehetnek abban, hogy minden a szakma műveléséhez szükséges ismeretet elsajátítanak.

Az oklevelek átadásánál külön kiemelték, hogy ez alkalommal az Észak-alföldi Régióban hiányszakmában és kiemelten támogatott szakmában szereztek mestercímet, ezúttal ács-állványozókat és kőműveseket avattak.

Az új mesterek

Ács-állványozó:
1.Dávida János – Nyíregyháza
2.Dobos János – Hajdúszoboszló
3.Gégény Miklós – Nyíregyháza
4.Harsányi Miklós – Ibrány
5.Klement Tibor – Ibrány
6.Lukács József – Gégény
7.Molnár Károly – Nyíregyháza

Kőműves:

1.Bojti Ferenc – Nyíradony
2.Bura Ferenc – Nyírtura
3.Czene József – Nyírbátor
4.Forgács Sándor – Tiszalök
5.Galambos István – Mándok
6.Mikó János – Újfehértó
7.Nagy János – Nyíregyháza
8.Pápa József – Tiszalök
9.Szabó Balázs – Bátorliget

– Nyéki Zsolt –
hirdetés