Hibátlan csapatok randevúja

Nyitrai János (fehérben) eredményes védőmunkájára is nagy szükség lesz
Nyitrai János (fehérben) eredményes védőmunkájára is nagy szükség lesz - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Alacsony szerkezetű, kellemetlen stílusú csapat ellen játszanak.

Remekül kezdte a tavaszi szezont a Nyíregyházi KC NB I./B-s csapata, előbb Debrecenből hozta el a két pontot, múlt héten pedig az Ózdot múlta felül a Bem-iskolában. A Mizse KC szintén két győzelemmel rajtolt, sikerrel jártak Balassagyarmaton, és a Törökszentmiklós elleni meccsüket is behúzták. Közös még a két gárdában, hogy a Bács megyeiek is edzőt váltottak, a tavaszi szezonban Nagy Károly irányítja már a munkát.

Könnyű gólokra törekszenek

A Mizse KC egy alacsony szerkezetű, kellemetlen stílusú csapat, amelynek nehéz feltörni a védekezését, mert megnyitják falukat, majdnem a térfél közepéig kilépnek az irányítóra, illetve az átlövőre – mutatta be a vasárnapi ellenfelet Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi KC edzője.

– Ez ellen a pontos labdajáratás, a hibák minimálisra csökkentése lehet az ellenszer, valamint a sok keresztmozgás és a labda nélkül beindulás, amelyből helyzeteink lehetnek. Zárt, szigorú hatos falat fogunk védekezni, mert nincs klasszikus átlövőjük, ezenkívül jól meg kell szerveznünk a beálló körüli védekezést, mert folyamatosan tömködik a labdát a falba. Fontos lesz, hogy minél több labdát tudjunk szerezni, amelyből könnyű gólokat szerezhetünk.

– BB –Sporthírek


hirdetés