Hibátlan maradt a dánok elleni mérlege

Majoros Bence hatékonyan adogatott a kedd esti mérkőzésén
Majoros Bence hatékonyan adogatott a kedd esti mérkőzésén - © Fotó: MTI
Nyírbátor – Majoros Bence hazai pályán is hozzájárult a dánok legyőzéséhez, így a mieink játszhatnak tovább az asztalitenisz Eb-szereplés lehetőségéért.

Majoros Bence (211. a világranglistán) ismét megtette, amit meg kellett tennie, a dánok elleni kedd esti Európa-bajnoki selejtezőn legyőzte ellenfelét, Anders Lindet (283.), így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mieink legfőbb csoportriválisa ellen a magyar csapat begyűjtse a maximális négy pontot, és versenyben legyen az Eb-re jutásért.

A nyírbátori nevelésű játékos ugyanis az őszi, odensei meccsen mindkét mérkőzését megnyerve segítette a mieinket 3–2-es győzelemhez, és az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban rendezett visszavágón is megőrizte százszázalékos mérlegét az északiak ellen a Lind elleni 3:2 (–9, 7, 6, –7, 5)-vel. A mieink 3–1-re nyertek (a másik két siker Bence dortmundi csapattársa, Szudi Ádám nevéhez fűződik), ezzel a magyarok csoportjukban az osztrákok mögött végezve a másodikok lettek, és április 11-én és 18-án a fehéroroszok elleni oda-visszavágós párharcban harcolhatják ki a kontinensbajnoki szereplés lehetőségét.

Bence miatt sokan érkeztek Nyírbátorból is a mérkőzésre, és ők is azt láthatták, hogy az immár a Borussia Dortmund színeiben légióskodó játékos alapembere a válogatottnak, amelynek színeiben nyomás alatt is képes jól teljesíteni. A hétvégén már bajnokija lesz a játékosnak, a dortmundiak a szintén válogatott kerettag Lakatos Tamást bevető Passau ellen játszanak.
hirdetés