Hibátlan tollazattal büszkélkedik a fácán

ZOOM Mutasd a szöveget A 2016. október 6. Hibátlan tollazattal büszkélkedik a fácán Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról Fotó: magánarchívum Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról FOTÓ: MAGÁNARCHÍVUM NYÍRBÁTOR. Egy-két vadásztársaság nem bízza a véletlenre a hamarosan kezdődő fácánvadászatot, s maguk nevelik fel a majd elejtendő madarakat. Így van ez az immár hetvenegy esztendős nyírbátori Báthori István Vadásztársaság esetében is, hiszen hosszú évek óta – pontosabban immár ötven éve – hagyomány, hogy fácánokat nevelnek tavasztól őszig. – Ebben az évben 2 500, 8 hetes előnevelt fácánokat vettünk Tiszanánáról – mondta el érdeklődésünkre Prokob János, a vadásztársaság elnöke. – Az idén történt meg először, hogy a kis madarak csőrvédőt kaptak, így nem tudták a társaik tollazatát csipkedni, vagyis hibátlan tollazattal nőttek fel, gyönyörűek a fácánok, igaz, kellett hozzá Kiss Zoltán vadászmesterünk és társainak lelkiismeretes gondoskodása is. Nagy az érdeklődés a madarak iránt, több cég partnertalálkozókat köt össze a fácánvadászattal. A vadászat október végén kezdődik. A fácánokat a vadászat reggelén engedjük ki a neveldéből. Jó az élőhely azon a környéken, hamar elrejtőznek. A kért létszámtól több fácánt szoktunk kiengedni. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a madarak nem repülnek-e át a szomszédos vadásztársaságok területeire. – Természetesen gyakran előfordul, hogy a fácánok a szomszédos vadásztársaság területéig meg sem állnak, vagyis azokat már nem a mi bérvadászaink és nem a mi tagjaink ejtik el, de emiatt nem mondunk le a fácánok felneveléséről, ennél a veszteségnél sokkal fontosabb, hogy van saját nevelésű fácánunk – válaszolta a vadásztársaság elnöke. KM–MML PreviousNext Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról
ZOOM Mutasd a szöveget A 2016. október 6. Hibátlan tollazattal büszkélkedik a fácán Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról Fotó: magánarchívum Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról FOTÓ: MAGÁNARCHÍVUM NYÍRBÁTOR. Egy-két vadásztársaság nem bízza a véletlenre a hamarosan kezdődő fácánvadászatot, s maguk nevelik fel a majd elejtendő madarakat. Így van ez az immár hetvenegy esztendős nyírbátori Báthori István Vadásztársaság esetében is, hiszen hosszú évek óta – pontosabban immár ötven éve – hagyomány, hogy fácánokat nevelnek tavasztól őszig. – Ebben az évben 2 500, 8 hetes előnevelt fácánokat vettünk Tiszanánáról – mondta el érdeklődésünkre Prokob János, a vadásztársaság elnöke. – Az idén történt meg először, hogy a kis madarak csőrvédőt kaptak, így nem tudták a társaik tollazatát csipkedni, vagyis hibátlan tollazattal nőttek fel, gyönyörűek a fácánok, igaz, kellett hozzá Kiss Zoltán vadászmesterünk és társainak lelkiismeretes gondoskodása is. Nagy az érdeklődés a madarak iránt, több cég partnertalálkozókat köt össze a fácánvadászattal. A vadászat október végén kezdődik. A fácánokat a vadászat reggelén engedjük ki a neveldéből. Jó az élőhely azon a környéken, hamar elrejtőznek. A kért létszámtól több fácánt szoktunk kiengedni. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a madarak nem repülnek-e át a szomszédos vadásztársaságok területeire. – Természetesen gyakran előfordul, hogy a fácánok a szomszédos vadásztársaság területéig meg sem állnak, vagyis azokat már nem a mi bérvadászaink és nem a mi tagjaink ejtik el, de emiatt nem mondunk le a fácánok felneveléséről, ennél a veszteségnél sokkal fontosabb, hogy van saját nevelésű fácánunk – válaszolta a vadásztársaság elnöke. KM–MML PreviousNext Kiss Zoltán vadászmester és társai gondoskodnak nap mint nap a fácánokról - © Fotó: magánarchívum
Nyírbátor – Egy-két vadásztársaság nem bízza a véletlenre a hamarosan kezdődő fácánvadászatot, s maguk nevelik fel a majd elejtendő madarakat. Így van ez az immár hetvenegy esztendős nyírbátori Báthori István Vadásztársaság esetében is, hiszen hosszú évek óta – pontosabban immár ötven éve – hagyomány, hogy fácánokat nevelnek tavasztól őszig.


– Ebben az évben 2 500, 8 hetes előnevelt fácánokat vettünk Tiszanánáról – mondta el érdeklődésünkre Prokob János, a vadásztársaság elnöke. – Az idén történt meg először, hogy a kis madarak csőrvédőt kaptak, így nem tudták a társaik tollazatát csipkedni, vagyis hibátlan tollazattal nőttek fel, gyönyörűek a fácánok, igaz, kellett hozzá Kiss Zoltán vadászmesterünk és társainak lelkiismeretes gondoskodása is. Nagy az érdeklődés a madarak iránt, több cég partnertalálkozókat köt össze a fácánvadászattal. A vadászat október végén kezdődik. A fácánokat a vadászat reggelén engedjük ki a neveldéből. Jó az élőhely azon a környéken, hamar elrejtőznek. A kért létszámtól több fácánt szoktunk kiengedni.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon a madarak nem repülnek-e át a szomszédos vadásztársaságok területeire.

– Természetesen gyakran előfordul, hogy a fácánok a szomszédos vadásztársaság területéig meg sem állnak, vagyis azokat már nem a mi bérvadászaink és nem a mi tagjaink ejtik el, de emiatt nem mondunk le a fácánok felneveléséről, ennél a veszteségnél sokkal fontosabb, hogy van saját nevelésű fácánunk – válaszolta a vadásztársaság elnöke.

KM–MML
hirdetés