Hídpillérnek ütközött egy lengyel turistabusz egy német autópályán – már 13 halott

Lengyel turistabusz balesete Németországban
Lengyel turistabusz balesete Németországban
Egy sérült meghalt, így már 13 halálos áldozata van a lengyel turistabusz németországi balesetének – közölte vasárnap este egy rendőrségi szóvivő.

A legfrissebb adatok szerint 19 súlyos, és húsz könnyebb sérültje van az esetnek. A Lengyelországba tartó busz azután csapódott egy hídpillérnek a csúszós úton, hogy egy személyautó nekiütközött. Az autó vezetője kritikus állapotban van.

A halálos áldozatokszáma 13-ra emelkedett – közölte az AFP francia hírügynökséggel egy német rendőrségi szóvivő. Jens Quitschke elmondása szerint 19-en súlyos, és további húszan könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Pol-Bus nevű lengyel busztársaság járművén a berlini lengyel nagykövetség szóvivőjének közlése szerint 47 utas, és két sofőr volt.

 

A baleset Berlintől délkeletre történt, az A10-es autópályán

Közben a baleset helyszínére repült Donald Tusk lengyel kormányfő, aki meglátogatta a berlini kórházakban kezelt sérülteket is – közölte a nagykövetségi szóvivő. Angela Merkel telefonon fejezte ki részvétét a lengyel kormányfőnek, még mielőtt Tusk elindult volna Németországba.

A baleset Berlintől délkeletre történt, az A10-es autópályán, vasárnap délelőtt, nagyjából tíz órakor. A rendőrség közlése szerint egy, az autópályára besoroló személyautó sofőrje megcsúszott a vizes úton, és nekiütközött a busznak, amely egy hídpillérnek csapódott. Az autó a felüljáró alatti árokba csúszott az ütközéstől. A mentésben több mint háromszáz ember vett részt.

 

– Független Hírügynökség –


Nagyobb térképre váltás
hirdetés