Hídpillérnek ütközött egy lengyel turistabusz egy német autópályán

Hídpillérnek ütközött egy lengyel turistabusz egy német autópályán
Legalább tíz ember meghalt, és tucatnyian megsérültek, amikor egy lengyel turistabusz vasárnap balesetet szenvedett egy német autópályán – közölte a német rendőrség.

 Már 12 halott a balesetben

15:40: A német rendőrség közlése szerint már 12-re emelkedett halottak száma a német autópályán karambolozott lengyel turistabusz vasárnapi balesetében. A több tucatnyi sérült közül legalább hatan kritikus állapotban vannak. Az első jelentések szerint egy személyautó szorította le a Lengyelországba tartó buszt, amely egy hídpillérnek csapódott.

A balesetben meghalt emberek száma jelenleg 12, míg a sérültek közül hatan “nagyon súlyos” állapotban vannak – közölte egy német rendőrségi szóvivő, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Tovább…

 


 

Személyautó ütközött a busszal

13:45: Az első jelentések szerint egy személyautó szorította le a Lengyelországba tartó buszt, amely egy hídpillérnek csapódott.

A baleset Berlintől délkeletre történt, az A10-es autópályán, vasárnap délelőtt. A Spanyolországból indult lengyel turistabusz vezetője a rendőrség közlése szerint feltehetően egy, az autópályára besoroló autót próbált kikerülni, amikor elvesztette az irányítást a jármű felett, és egy hídpillérnek csapódott.

Az autópályát az ütközés után lezárták. Nagyjából 250 ember érkezett az utasok mentésére. A Berliner Kurier című német lap információi szerint főleg tinédzserek voltak a 47 utast szállító buszon.  A balesetben a német rendőrség közlése szerint legalább tíz ember halt meg, és legalább harmincan megsérültek. A sérültek közül nagyjából egy tucatnyian súlyos sérüléseket szenvedtek.
hirdetés