Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.04. 14:35

Olvasói levél: Egy színész nem oszthatja meg a közönséget

<p>Én ezentúl nem az általa alakított szereplőt vagy karaktert fogom látni, hanem – akármilyen jelmezt is vegyen fel – egy Orbán-vazallust.</p>

Nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, hogy Blaskó Péter visszautasította a Kossuth-díjat. Ez abszurd. Egy színész nem oszthatja meg a közönséget. Az rendben lenne, hogy lejáratja saját magát, az viszont nincs, hogy ezzel jól „elbánt” színész kollégáival, de azokkal a darabokkal is, amelyekben szerepelni fog. Én ezentúl nem az általa alakított szereplőt vagy karaktert fogom látni, hanem – akármilyen jelmezt is vegyen fel – egy Orbán-vazallust. S ezzel nem vagyok egyedül, sőt amit most leírtam, sem én találtam ki. Gaskó-Blaskó, ugye mennyire összecsengenek? Elnézést kérek, ha megsértem őket, de jó befektetést tettek a jövőbe. Elég, ha pl. csak arra gondolunk, hogy már most kiket helyeznek „posztokra” – mondjuk színházigazgatónak – a fideszes önkormányzatok. Kedves utazó- és színházlátogató közönség. Kérem, igyekezzünk nem észrevenni ezeket a dolgokat, mert ha sportot csinálunk a politizálásból, akkor tényleg nincs jövőnk.

Nagy Bálint

Miskolc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!