Hihetetlen: csak öt sor kell egy repülőjegyhez!

Akt.:
Hihetetlen: csak öt sor kell egy repülőjegyhez!
© illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Vidor fesztiválon rendezik meg az Első Nyírségi Limerick Bajnokság döntőjét, amelyre nevezni egyéni és csapat kategóriában az alábbi témákban lehet: közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom), sport és szabadon választott.

Témánként 3–3 limerick küldhető be, jelentkezni több kategóriában is lehet, a jeligés pályázatokat augusztus 14-én éjfélig várjuk az im@moriczszinház.hu vagy a 4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 4–6. címre. A beérkezett alkotásokat a fesztivál, a Kelet-Magyarország napilap és A Vörös Postakocsi folyóirat képviselői előzsűrizik, a döntőbe jutott műveket pedig szeptember 1-jén a MŰvész Stúdióban adják elő a Móricz Zsigmond Színház művészei. Megéri limericket írni, hiszen az egyéni és a csapat kategória győztesei a Szabolcs Takarékszövetkezet jóvoltából értékes díjakkal gazdagodnak: az egyéni verseny legjobbja repülőjegyet kap Limerickbe, a győztes csapat tagjai pedig egy hordócska Guinness sörrel ünnepelhetnek. Várunk mindenkit: profikat, amatőröket, leleményes műkedvelőket egyaránt!

A limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz-vers, amely tömör, bájos, bárgyú, idegesítő. Három fajtája van: a nők jelenlétében is elmondható limerick, az olyan limerick, amelyet nő nem hallhat, de papi személy még igen, és végül a limerick. (Várady Szabolcs)

Ajánlatunk dr. Onder Csaba válogatásában, Varró Dániel tollából:

​Volt egy úr, lakhelye Mozambik,
fenéken harapták a zombik.
Faggatták: „Nagyon fáj?”
Azt mondta: „Ugyanmár.
Eleve is volt már azon lik.”

Orbán Ottótól:
„Duna mentén híres község Apostag,
a Diners Clubban minden helyi lakos tag.
Gond egy szál se, probléma
csak abból van, hogy néha
hetekig nem talál oda a posta(g).”
hirdetés