Hiller bemutatta az OKM vezérkarát

Bemutatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) vezérkarát hétfőn Hiller István tárcavezető. Továbbra is Arató Gergely marad a tárca államtitkára, a korábbi közoktatási helyettes államtitkárt, Sipos Jánost azonban Szüdi János váltja. Szintén távozik Mang Béla felsőoktatási helyettes államtitkár, az ő posztját Manherz Károly tölti be, aki a tudományért is felel majd.

Schneider Márta a kulturális szakállamtitkár, Bogyay Katalin a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lett. Závecz Ferenc a gazdasági kérdésekért felel majd. Ő egyébként azt mondta, egy “szerényen működő szolgáltató centrumot” szeretne létrehozni a tárcánál.

Hiller István elmondta: jó ideje tudta, kiket akar a tárca élén látni, ezért aztán mindössze háromnegyed órájába került, mire telefonon megállapodott velük. Szerencsére az összes jelölt elsőre igent mondott – tette hozzá.

A második Gyurcsány-kormány politikai kormányzást folytat majd, ennek megfelelően alakul majd a minisztérium munkája is – jelentette ki a miniszter. Hivatalosan ez a tárca első munkanapja. Hiller István elmondta, az elkövetkező négy évben közös gondolkodást akar, és kész a vitákra, amely a tervezett változtatásokat kíséri majd.
hirdetés