Hímesek, pászka és locsolás

Nyíregyháza – A berzselés és az írókával díszítés technikáját is megismerhetik.

Közeledik a húsvét ünnepe, amelyre a Sóstói Múzeumfalu szorgos csapata is készülődik. Április 14–16. között mindennap 10 órától 16 óráig várják a családokat, érdeklődőket húsvéti hímestojás-készítésre: a skanzenbe látogatók kipróbálhatják a berzselés, az írókával díszítés és a beregi aranyporos hímes készítés mellett a karcolásos technikát is. A kisfiúk elkészíthetik a hétfői locsolkodáshoz a hímeseket – a szervezők azt kérik, hogy ehhez a főtt tojásokat mindenki vigye magával. Nagypénteken a görögkatolikus ünnepi ételeket, a pászkát és a sárgatúrót készíthetik el, és kóstolhatják meg a múzeumfalu vendégei.

Húsvéthétfő reggelén pedig hagyományos falusi húsvéti rendezvény kezdődik tartalmas folklórprogramokkal, húsvéti ízekkel és illatokkal!

KM








hirdetés