Hintában, kerekesszékkel is – Különleges játszóteret adtak át Nyíregyházán

Hintában, kerekesszékkel is – Különleges játszóteret adtak át Nyíregyházán
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Már nem csak nézik, élvezhetik is a játszótér szabadságát a fogyatékkal élő gyerekek Nyíregyházán.

Már birtokukba is vették a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek azt az integrált játszóteret, amelyet pénteken adtak át Nyíregyháza belvárosában.

Az ünnepi pillanatokban az építést kezdeményező Rotary Club Nyíregyháza soros elnöke, dr. Kiss Ferenc előbb a gyerekekhez szólt: „Nem csak a játszótér lenne értelmetlen nélkületek, hanem a jövőnk is. Itt kiteljesedhet az esélyegyenlőség, amely az életben is mérce. Ne feledjük: bárki életében eljöhet egy pillanat, amikor segítségre szorul” – zárta köszöntőjét már felnőtteknek szóló intelemmel az elnök.

– Az országosan is egyedülálló játszótér túlmutat a funkcióján: a város egy igazi közösségi térrel lett gazdagabb, amelyet vidám gyerekzsivaj tölthet meg. Fontos az ide vezető folyamat is, hiszen példaértékű összefogással sikerült elérni a célt: a Rotary ötletének az önkormányzat szó szerint teret adott, vállalta a megvalósítást és a fenntartást, de segítettek cégek, vállalkozások és magánszemélyek, az itt élő emberek is – méltatta a közösségben rejlő erőt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A támogatók nevében dr. Gönczi Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója mondta el: örömmel tettek eleget a felkérésnek, hogy segítsék ezt a nemes ügyet. Jó látni, hogy ezen a 900 négyzetméteren eltűntek a hétköznapok akadályai, s remélhetőleg sok szép, boldog pillanat részese lesz, aki ide ellátogat.

A Váci Mihály Kulturális Központ melletti területen, a Szabadság téren szabadon játszottak a gyerekek, hintázott kerekesszékes, s vette birtokba a speciális, új élmények csábító játékokat.
hirdetés