A lavina tette híressé Galtürt

A lavina tette híressé Galtürt

Galtür - Az évszázad lavinabalesete után 11 év alatt épült ki a védelmi rendszer.
tovább »
Merényletektől tart a német belügyminisztérium, Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség

Merényletektől tart a német belügyminisztérium, Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség

Berlin, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Iszlamista merényletek veszélyére figyelmeztetett vasárnap a német belügyminisztérium, miután Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség.
tovább »

Kilencvenedik születésnapjára készül a pekingi Palotamúzeum

Peking, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Bővíti látogatható területét és 18 új kiállítással is készül megnyitásának 90. évfordulójára idén a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város - számolt be az intézmény kurátora vasárnap.
tovább »

Görög adósság - A német pénzügyminiszter hangnemváltást vár Athéntól

Berlin, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Előnyös lenne, ha az új görög kormány változtatna a hangnemén, mert a jelenlegi retorika mellett az euróövezeti társországok lakosságát nehéz meggyőzni arról, hogy a közösségnek támogatnia kell Görögországot - mondta a német pénzügyminiszter egy vasárnapi interjúban.
tovább »

Középkori tömegsírokat találtak egy belvárosi áruház alatt Párizsban

Párizs, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Több mint kétszáz csontvázat találták tömegsírokban régészek egy belvárosi áruház alatt Párizsban. A gondosan elrendezett maradványok arra utalnak, hogy egykor kórházi temető lehetett a helyszínen, de a tömeges halálozás okát még vizsgálják a szakértők.
tovább »

Az idei tél melegebb és szárazabb volt Ausztriában

Bécs, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Az idei tél melegebb és szárazabb volt Ausztriában, az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) legfrissebb adatai szerint a hőmérséklet 1,8 fokkal volt magasabb az átlagnál és a mintegy 40 százalékkal kevesebb volt a havas napok száma az ilyenkor megszokottnál.
tovább »

Ukrán válság - Brit lap: London nem engedi Fridman cégének az északi-tengeri kitermelést

London, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A brit energiaügyi miniszter nem fogja megengedni, hogy egy orosz milliárdos ellenőrizte befektetési társaság - amely megveszi a német RWE energiaipari csoport olajkitermelő vállalkozását - megtarthassa a német érdekeltség északi-tengeri olajkitermelési koncesszióit - írta a The Sunday Times.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2015. március 1.

Budapest, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

A BMW 8 ezer embert vesz fel az idén

Berlin, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Minden korábbinál nagyobb szabású létszámbővítést hajt végre az idén a BMW, a német autógyártó cég 8 ezer ember felvételét tervezi 2015-re.
tovább »
Kairóban hónapok óta heves galambviadalok dúlnak

Kairóban hónapok óta heves galambviadalok dúlnak

Kairó, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Kairóban a téllel együtt beköszöntött a galambversenyek szezonja is. A kerületi válogatottak és az egyes tenyésztők - más néven lovagok - mérettetik meg magukat az egész városban hónapok óta zajló mérkőzéseken.
tovább »

Ukrán válság - Jacenyuk: Ukrajna Magyarországot is védi

London, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Vlagyimir Putyin orosz elnök a tűzszünetet figyelmen kívül hagyva folytatni fogja az ukrajnai katonai előrenyomulást, mivel át akarja rajzolni Európa térképét, és ebben a csatában Ukrajna az európai országokat, köztük Magyarországot is védi - mondta a The Sunday Timesnak az ukrán kormányfő.
tovább »

Januárban több mint hatszáz koszovói menedékkérő tért haza az EU-ból

Belgrád/Pristina, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Januárban 618 olyan koszovói állampolgárt tért haza, aki korábban az Európai Unió valamelyik országában menedékért folyamodott - közölte vasárnap a Zeri című pristinai napilap a koszovói belügyminisztérium adataira hivatkozva.
tovább »

Ausztria megduplázza az EBESZ ukrajnai missziójában való jelenlétét

Bécs, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Ausztria várhatóan megduplázza az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrán békemissziójában való jelenlétét - közölte az osztrák külügyminisztérium vasárnap.
tovább »

Az egyiptomi legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította az egyik választási törvényt

Kairó, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Alkotmányellenesnek nyilvánította az egyiptomi legfelsőbb bíróság vasárnap a parlamenti választásokat szabályozó törvények egyikét, aminek következménye a voksolás elhalasztása lehet - jelentette az an-Níl egyiptomi hírtévé.
tovább »

Nyemcov-gyilkosság - Gyászmenetet tartanak Moszkvában és Szentpéterváron

Moszkva, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Gyászmenettel emlékeznek az orosz fővárosban és Szentpéterváron hívei és ellenzéki társai Borisz Nyemcovra.
tovább »

Spanyolország bepanaszolta a görög miniszterelnököt az Európai Bizottság és az Európa Tanács elnökénél is

Madrid, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A görög miniszterelnök "verbális támadást" intézett Spanyolország ellen, ezért a spanyol kormány hivatalosan kérte az Európai Bizottság és az Európa Tanács elnökét is, hogy ítéljék el Alekszisz Ciprasz kijelentését - írta internetes oldalán az El Mundo című spanyol napilap vasárnap.
tovább »

Gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Budapest, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a nehéz helyzetben lévő családok és egyedülálló idős emberek megsegítésére - tájékoztatta az MKPK az vasárnap az MTI-t.
tovább »
Videó: Nyemcov-gyilkosság - Egy utcai kamera felvétele ellentmond a rendőrség feltételezésének

Videó: Nyemcov-gyilkosság - Egy utcai kamera felvétele ellentmond a rendőrség feltételezésének

Moszkva, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki megölésének pillanatait, de a felvétel ellentmond a rendőrség előzetes feltételezésének.
tovább »

Brüsszel szerint nincs rendben a magyar energiaszabályozás

Brüsszel, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Több uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, hogy energiaszabályozása nem felel meg az uniós jognak - erősítette meg vasárnap az MTI megkeresésére Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület klíma- és energiapolitikáért felelős szóvivője.
tovább »

Két magyar nyertes a zágrábi nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon

Zágráb, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A ZagrabDox nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon regionális kategóriában Nagy pecsét-díjat kapott a Káin gyermekei című magyar alkotás, míg ugyanezen kategóriában Kis pecsét-díjat nyert a Másik Magyarország című dokumentumfilm. Nemzetközi kategóriában a brit Virunga című alkotás kapott Nagy pecsét-díjat – olvasható a fesztivál honlapján, a www.zagrebdox.net-en.
tovább »

Nyemcov-gyilkosság - Ukrán konzul: nem találják a gyilkosság szemtanúját

Kijev, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának szemtanúja egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik - jelentette ki Hennagyij Breszkalenko, Ukrajna moszkvai konzulja vasárnap az ukrán Szabadság rádiónak nyilatkozva.
tovább »

Tim Cook: a magánszféra védelme emberi jog

London, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A magánszféra védelmének megerősítése mellett állt ki Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a brit The Telegraph lapnak adott exkluzív interjúban, hangsúlyozva, hogy a kommunikáció titkosításának tilalmára tett brit és amerikai javaslat nem érné el a célját, csak átlagember életét nehezítené meg.
tovább »
Külföldi sajtó Magyarországról - A Háárec a magyar zsidókról

Külföldi sajtó Magyarországról - A Háárec a magyar zsidókról

Jeruzsálem, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A demokrácia hiánya, nem pedig az antiszemitizmus aggasztja a magyar zsidókat - olvasható a Háárec című izraeli újság honlapján vasárnap közzétett írásban. A balliberális lap az európai zsidók helyzetét bemutató, az antiszemitizmus erősödésének okait kutató sorozatában foglalkozik Magyarországgal.
tovább »

Lengyelországban ötödik alkalommal ünneplik az elátkozott katonák napját

Varsó, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Ötödször emlékeznek meg vasárnap Lengyelországban a második világháború utáni szovjetellenes partizánmozgalomról. Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket.
tovább »
Influenza - Tetőzik a járvány Európában

Influenza - Tetőzik a járvány Európában

Budapest,2015. március 1., vasárnap (MTI) - Tetőzik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vasárnap az MTI-t.
tovább »
Amerikai nagykövet: nagyon melegen fogadtak Magyarországon

Amerikai nagykövet: nagyon melegen fogadtak Magyarországon

Budapest, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttműködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: ő személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez.
tovább »

Boszniai bevándorlókat toloncolnak ki Amerikából háborús bűncselekmények miatt

Washington, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Legalább 150 bevándorlót toloncolnak ki az Egyesült Államokból, mert felmerült velük szemben a gyanú, hogy háborús bűncselekményekben és etnikai tisztogatásokban vettek részt a kilencvenes évek balkáni háborúi idején - írta szombaton internetes felületén a The New York Times (NYT) című napilap.
tovább »
Nyemcov-gyilkosság - A politikus jelentést készített az orosz hadsereg ukrajnai bűntényeiről

Nyemcov-gyilkosság - A politikus jelentést készített az orosz hadsereg ukrajnai bűntényeiről

Moszkva, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Borisz Nyemcov bizonyítékokat gyűjtött az orosz hadsereg kelet-ukrajnai bűntényeiről, és jelentést készített Vlagyimir Putyin orosz elnök szerepéről a háborúban - közölte a szombatra virradóra Moszkvában meggyilkolt orosz ellenzéki vezető unokatestvére.
tovább »
Laurent Cantet a kubaiak elveszett illúzióiról forgatott játékfilmet

Laurent Cantet a kubaiak elveszett illúzióiról forgatott játékfilmet

Budapest, 2015. február 28., szombat (MTI) - A kubai emberek elveszett illúzióiról szól Laurent Cantet Arany Pálma-díjas rendező új filmje, a Havannai éjszaka; a kubai fővárosban játszódó alkotást a Frankofón Filmnapok keretében, szombat este és kedd este premier előtt láthatják a magyar nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
tovább »

Nyemcov-gyilkosság - Orbán Viktor együttérzését fejezte ki

Budapest, 2015. február 28., szombat (MTI) - Magyarország és kormánya nevében együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov családjának.
tovább »

Venezuelai nagykövet: erősíteni kell a magyar-venezuelai kapcsolatokat

Lakitelek, 2015. február 28., szombat (MTI) - A Venezuelai Bolivári Köztársaság nagykövete azt szeretné elérni, hogy magasabb szinten működjenek a magyar-venezuelai kapcsolatok.
tovább »

Bemutatatta kormányprogramját a román jobbközép ellenzék

Bukarest, 2015. február 28., szombat (MTI) - Bemutatta kormányprogramját szombaton a román ellenzéki jobbközép erők fúziója nyomán létrejött új Nemzeti Liberális Párt (PNL), amelynek éléről novemberben Klaus Iohannist államfővé választották.
tovább »
Nyemcov-gyilkosság - Az ellenzék politikai megrendelést, a hatalom provokációt sejt a gyilkosság mögött

Nyemcov-gyilkosság - Az ellenzék politikai megrendelést, a hatalom provokációt sejt a gyilkosság mögött

Moszkva, 2015. február 28., szombat (MTI) - Orosz ellenzékiek és jogvédők megrendelt politikai gyilkosságnak, míg a hatalom képviselői provokációnak tartják Borisz Nyemcov megölését, amelynek az a célja, hogy bizonytalanná tegye a belpolitikai helyzetet Oroszországban.
tovább »

Le Figaro: Irán rákbeteg vallási és politikai vezetőjének helyére utódlási harc kezdődhet

Párizs, 2015. február 28., szombat (MTI) - Végstádiumú prosztatarákban szenved Ali Hamenei ajatolláh, Irán vallási és politikai vezetője, ami felgyorsíthatja az utódlásért folyó versenyt a perzsa állam élén, s komolyan befolyásolhatja olyan világpolitikai témák rendezési esélyeit, mint az iráni atomprogram, az Irakban és Szíriában létrejött Iszlám Állam elleni harc, vagy éppen a Nyugat felé való nyitás - írta nyugati titkosszolgálati forrásokra hivatkozva hétvégi számában a Le Figaro.
tovább »

Viktor Baloga: Nincs „magyar probléma” Kárpátalján

Ungvár, 2015. február 28., szombat (MTI) – Kárpátalján a helyzet stabil, a megyében nincs úgynevezett magyar probléma, ahogy nem létezik román, lengyel vagy szlovák probléma sem – nyilatkozta Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, Kárpátalja legbefolyásosabbnak tartott politikusa szombaton a Fakty.ictv.ua ukrán internetes hírportálnak.
tovább »
Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Kairó, 2015. február 28., szombat (MTI) - Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2015. február 28.

Budapest, 2015. február 28., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Ukrán válság - Volt MI6-főnök: a Nyugatnak készen kell állnia Közép-Európa megvédésére

London, 2015. február 28., szombat (MTI) - A brit külső hírszerzés (MI6) előző vezetője szerint Nagy-Britanniának és a Nyugatnak készen kell állnia Közép-Európa megvédésére.
tovább »

Nyemcov-gyilkosság - A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek, a hatóság engedélyezte a gyászmenetet Moszkva központjában

Moszkva, 2015. február 28., szombat (MTI) - A moszkvaiak a gyilkosság helyszínén emlékeznek Borisz Nyemcovra, a főváros eközben a hatályos jogszabályok ellenére engedélyezte a vasárnapra meghirdetett ellenzéki gyászmenetet.
tovább »

Nyemcov-gyilkosság - Ellenzéki pártok együttérzésüket fejezték ki

Budapest, 2015. február 28., szombat (MTI) - Részvétét és együttérzését fejezte ki az MSZP, az Együtt és a Magyar Liberális Párt amiatt, hogy szombatra virradóra megölték Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikust.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bianka, a nap szépe

Bianka divat-dekor szakos miskolci diáklány. A sportos stílus a kedvence, de elegáns is tud lenni, ha akar. A fotóit szüleinek küldi egy nagy mosollyal.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
A lavina tette híressé Galtürt
Galtür - Az évszázad lavinabalesete után 11 év alatt épült ki a védelmi rendszer. tovább »
Kilencvenedik születésnapjára készül a pekingi Palotamúzeum
Peking, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Bővíti látogatható területét és 18 új kiállítással is készül [...] tovább »
Görög adósság - A német pénzügyminiszter hangnemváltást vár Athéntól
Berlin, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Előnyös lenne, ha az új görög kormány változtatna a hangnemén, mert [...] tovább »
Merényletektől tart a német belügyminisztérium, Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség
Berlin, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Iszlamista merényletek veszélyére figyelmeztetett vasárnap a német [...] tovább »
Középkori tömegsírokat találtak egy belvárosi áruház alatt Párizsban
Párizs, 2015. március 1., vasárnap (MTI) - Több mint kétszáz csontvázat találták tömegsírokban régészek egy [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása