Az óceáni áramlatok eddigi legpontosabb térképe készült el

Az óceáni áramlatok eddigi legpontosabb térképe készült el

Párizs, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Műholdfelvételek segítségével készítették el az eddigi legpontosabb térképet a Föld óceánjainak áramlatairól és sebességükről. Az új modellt az UNESCO párizsi székhelyén mutatták be egy konferencián.
tovább »
Lelőtték a rendőrök a játékpisztollyal hadonászó fiút

Lelőtték a rendőrök a játékpisztollyal hadonászó fiút

Hidegvérrel agyonlőtték a clevelandi rendőrök azt a 12 éves kisfiút, aki airsoft fegyverrel hadonászott egy játszótéren.
tovább »

Eddig ismeretlen porcelánra bukkantak Közép-Kínában

Peking, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Eddig ismeretlen porcelánt fedeztek fel egy ősi kínai porcelángyártó központ feltárási munkálatai közben a kínai régészek a közép-kínai Honan tartományban.
tovább »

Szakértő: az RMDSZ nyomást akar gyakorolni a román kormányra

Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Azért léphet ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román kormányból, mert a párt vezetősége így akar nyomást gyakorolni a miniszterelnökre követelései teljesítéséért - mondta Pászkán Zsolt politikai elemző csütörtökön az MTI-nek.
tovább »

Szarajevó tagadja, hogy uniós árut adna el sajátként Oroszországnak

Belgrád/Szarajevó, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Bosznia-Hercegovina visszautasítja azokat az orosz vádakat, amelyek szerint nemcsak a saját mezőgazdasági termékeit, hanem boszniainak "álcázott" uniós árut is szállítana Oroszországba - írta csütörtökön a Slobodna Bosna című boszniai hírportál.
tovább »

Mikó-ügy - A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége "kirakatpernek" minősítette a jogi eljárást

Budapest/Stockholm, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Kirakatpernek minősítette a ploiesti-i táblabíróságnak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt indított büntetőperét, valamint mélységesen elítélte a törvényszék határozatát a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
tovább »

Mikó-ügy – Az erdélyi történelmi magyar egyházak közös fellépését sürgeti az unitárius egyház

Kolozsvár, 2014. november 27., csütörtök (MTI) – Az erdélyi történelmi magyar egyházak közös fellépését sürgeti a Magyar Unitárius Egyház a kommunizmus idején államosított egyházi vagyon visszaszerzése ügyében.
tovább »

EU-munkavállalás - Jelentősen nőtt a bevándorlás Nagy-Britanniában

London, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A brit kormány bevándorlásellenes retorikája és intézkedései ellenére jelentősen nőtt a Nagy-Britanniában tartósan letelepülő külföldiek száma.
tovább »

Semjén Zsolt felkereste a magyar békefenntartó kontingenst a Sínai-félszigeten

Kairó, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön felkereste az egyiptomi Sínai-félszigeten állomásozó magyar békefenntartó kontingenst, amely a Nemzetközi Erő és Megfigyelők (MFO) misszió keretében teljesít szolgálatot.
tovább »

Túl nagy figyelmet kap Seselj a Nemzetközi Törvényszék elnöke szerint

Belgrád, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Túl sok figyelem övezi a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seselj szerb politikus kijelentéseit és tetteit - hangsúlyozta csütörtökön Szarajevóban Theodor Meron, a hágai Nemzetközi Törvényszék elnöke.
tovább »
Az RMDSZ kilép a román kormányból

Az RMDSZ kilép a román kormányból

Kolozsvár, 2014. november 27., csütörtök (MTI) – A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kilép a román kormányból – döntötte el csütörtökön Kolozsváron a szövetség állandó tanácsa (SZÁT).
tovább »
Ámokfutó őrjöngött egy kínai áruházban, kilenc sebesült

Ámokfutó őrjöngött egy kínai áruházban, kilenc sebesült

Peking, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Kilenc embert késelt meg egy férfi egy dél-kínai áruházban, miután feldühödött azon, hogy állítólag a pénztáros nem adta oda neki az instant tésztalevest, amelyet vásárolt - jelentette a kínai média csütörtökön.
tovább »
Fotók: Brick 2014 kiállítás

Fotók: Brick 2014 kiállítás

London - Drága LEGO rajongók, ide kattintsatok! Angliában ma megnyitotta kapuit a Brick 2014 kiállítás, ahol minden apró műanyag kockákból készült.
tovább »
Tíz érv, amiért a kutyák jobbak a macskáknál

Tíz érv, amiért a kutyák jobbak a macskáknál

A kutyát vagy a macskát szereted jobban? Ha bizonytalan vagy, a következők után biztos a kutyát választod. Nézzük, miért is?
tovább »

Hongkongi tüntetés - A kormányzati épületek megtámadásával fenyegetnek a diákok

Peking/Hongkong, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A hongkongi diákszövetség kormányzati épületek megtámadásával fenyegetőzik, miután a bírósági végrehajtók és a rendőrség felszabadította a választási reform kiszélesítéséért hat hete tüntetők egyik legfontosabb bázisát a város Mongkok negyedében - jelentette a helyi online média csütörtökön.
tovább »

Az EP megfontolásra érdemesnek tartja az internetes keresőcégek feldarabolását

Brüsszel, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az Európai Parlament elfogadta csütörtök délután azt a határozatot, amely a digitális egységes piac megvalósítását sürgeti, s ennek keretében szorgalmazza, hogy az Európai Bizottság fontolja meg a keresőszolgáltatások más kereskedelmi tevékenységtől való szétválasztását.
tovább »
Rákkeltő anyagokat mutatott ki az e-cigarettában egy japán kutatás

Rákkeltő anyagokat mutatott ki az e-cigarettában egy japán kutatás

Tokió, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Rákkeltő anyagokat mutatott ki az elektromos cigaretta gőzében egy japán kutatás. Az ártalmas anyagok mennyisége igen változatos, akár tízszerese is lehet a hagyományos cigarettában található koncentrációnak.
tovább »

A román kormány pénzt ad a Maros megyei Bánffy-erdők visszaadásának érvénytelenítéséhez

Kolozsvár, 2014. november 27., csütörtök (MTI) – A román belügyminisztérium megfinanszírozta azt a bírósági letétet, amelyet a Maros megyei prefektusnak kell befizetnie egy erdő-visszaszolgáltatási ítélet érvénytelenítésére indított perrel összefüggésben – közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.
tovább »

Mikó-ügy - A román külügyminisztérium helyteleníti a magyar állásfoglalást

Bukarest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A román külügyminisztérium helytelennek tartja, hogy a magyar kormány egyik tagja egy romániai bíróság jogerős ítéletéről mondott véleményt - derült ki a tárca csütörtöki közleményéből.
tovább »

A négyszázadik szélkereket avatták fel Burgenlandban

Bécs, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Felavatták a négyszázadik szélkereket Burgenlandban, a tartományban található szélerőművek már csaknem 600 ezer háztartás áramellátását képesek fedezni.
tovább »

Majdnem félmilliárd euróval tartozik bankoknak egy elfogott szerb oligarcha

Belgrád, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A héten elfogott Miroslav Bogicevic szerb üzletember 20 millió euró kárt okozott a szerb államnak és a Belgrádi Gazdasági Banknak (PBB) hitelfelvételei során, ez azonban csak huszada annak az összegnek, amennyivel Szerbia öt leggazdagabb emberének egyike a különböző pénzintézeteket megkárosította - írta csütörtökön a belgrádi NIN című hetilap.
tovább »

Deli Andor kisebbségi akciótervet sürgetett a vajdasági magyarok számára

Brüsszel, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az emberi és kisebbségi jogokra vonatkozó akcióterv szerbiai megteremtésének fontosságát hangsúlyozta az EU- Szerbia társulási és stabilizációs bizottság második ülésén Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője.
tovább »

Mikó-ügy - MSZP: elfogadhatatlan a sepsiszentgyörgyi épület visszaállamosítása

Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az MSZP szerint elfogadhatatlan a román bíróság azon szerda döntése, amellyel érvénytelenítette a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatását, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az ügyben eljáró restitúciós bizottság tagjait.
tovább »

Luxemburgi adókönnyítések - Az EP nem váltja le a Juncker-bizottságot

Brüsszel, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Leszavazta a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottsággal szemben a múlt héten benyújtott bizalmatlansági indítványt az Európai Parlament (EP) csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén.
tovább »

Szlovák állampolgárság - EMT-elnök: elodázza a nemzetközi jogorvoslatot, hogy késik az Ab-határozat kézbesítése

Pozsony, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke szerint késlelteti a szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok jogi küzdelmének folytatását a nemzetközi fórumokon, hogy még nem kézbesítették a szlovák alkotmánybíróságnak az állampolgársági jogszabállyal kapcsolatos szeptemberi határozatát.
tovább »
Videó: Julien király rokonait hálaadási vacsora várta az állatkertben

Videó: Julien király rokonait hálaadási vacsora várta az állatkertben

A gyűrűsfarkú makiknak remek dolguk van az illinoisi állatkertben, ahol hálaadási vacsorát készítettek nekik a gondozók.
tovább »
Videó: Orbán Viktor Dél-Korában íjászkodott

Videó: Orbán Viktor Dél-Korában íjászkodott

A miniszterelnök éppen Dél-Koreában tartózkodik, a Facebook oldalára fel is került egy videó, amin éppen egy íjat fogott saját miniszterére.
tovább »
Videó: Jelmezes kutya a futópadon

Videó: Jelmezes kutya a futópadon

Nehéz kutyaként a futópadon szaladni. De a gazdi vajon miért adta rá a medvejelmezt?
tovább »

Ebola - Mikola: a világ kormányai nem tudtak gyorsan reagálni a járványra

Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Nemcsak az ebolával fertőzött országok kormányai, hanem a többi állam kormányai sem tudtak gyorsan reagálni a járványra - mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »
Az Interpol körözést adott ki egy orosz milliárdos ellen

Az Interpol körözést adott ki egy orosz milliárdos ellen

Moszkva, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az Interpol nemzetközi körözést adott ki egy orosz milliárdos, volt felsőházi szenátor ellen, akit hazájában egy bankcsőd kapcsán fogtak perbe.
tovább »

Kissé romlott a gazdasági hangulat az EU-ban

Brüsszel, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Novemberben kissé romlott a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU), de ugyanilyen mértékben javult a 18 tagállamból álló eurózónában az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.
tovább »

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság

Berlin, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Németországban az idén ősszel történelmi csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság, a munkanélküliség pedig három éve a legalacsonyabb szintre süllyedt a csütörtökön megjelent adatok szerint.
tovább »

Először zártak ki a kínai kommunista pártból női hivatalnokokat házasságtörés miatt

Sanghaj, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Házasságtörés miatt zártak ki két hivatalnokot a Kínai Kommunista Pártból (KKP), melynek történetében először fordult elő ilyen eset - jelentette a kínai média csütörtökön.
tovább »
Jegyzet: (Nép)ítélet

Jegyzet: (Nép)ítélet

A St. Louis-i nagyesküdtszék nem talált elegendő bizonyítékot a vádemeléshez azzal a fehér rendőrrel szemben, aki augusztusban lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit. A döntés ismét megmozgatta a várost, s immár az egész országot. Szabó Zsolt László jegyzete.
tovább »

Felgyújtott kamionokkal akartak rablótámadást végrehajtani egy olaszországi autósztrádán

Róma, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Felgyújtott kamionokkal próbáltak meg bűnözők feltartóztatni egy pénzszállító járművet a Milánó és Bologna közötti autópályaszakaszon, a rablótámadás azonban meghiúsult.
tovább »
Megkezdődött az első magyar-vietnami rektori konferencia

Megkezdődött az első magyar-vietnami rektori konferencia

Hanoi, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Tizenhat magyar és ötven vietnami felsőoktatási intézmény rektorának, tanárának részvételével kezdődött meg csütörtökön Hanoiban az első magyar-vietnami rektori konferencia, amelyet Áder János köztársasági elnök köszöntött a helyszínen. A magyar államfő, aki egyhetes hivatalos látogatások tartózkodik Vietnamban, közölte, hogy megkétszerezik a vietnami diákoknak fenntartott magyarországi ösztöndíjas helyeket.
tovább »
Áder Vietnamban - A gazdasági együttműködésről tárgyalt a magyar és a vietnami államfő

Áder Vietnamban - A gazdasági együttműködésről tárgyalt a magyar és a vietnami államfő

Hanoi, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Vietnam és Magyarország gazdasági együttműködése még messze nincs megfelelően kihasználva - értett egyet Áder János magyar és Truong Tan Sang vietnami államfő csütörtökön, amikor Hanoiban tárgyaltak. A magyar köztársasági elnök delegáció élén egyhetes látogatáson tartózkodik Vietnamban.
tovább »
Orbán Szöulban: Európának esélye van arra, hogy újra sikeres legyen

Orbán Szöulban: Európának esélye van arra, hogy újra sikeres legyen

Szöul, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európának megvan az esélye arra, hogy a következő öt évre megválasztott vezetéssel olyan politikát indítson meg, amellyel ismét tartósan sikeressé válhat a kontinens.
tovább »

Az egyetemista lányok több mint fele szexuális zaklatás áldozata Kínában - friss felmérés

Sanghaj, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Az egyetemista lányok több mint fele szexuális zaklatás áldozata Kínában - derül ki a Összkínai Nőszövetség friss felméréséből, amelyet csütörtökön az MTI-hez is eljuttattak.
tovább »

Beutazási tilalom - LÜ: az amerikai fél "nem rendelkezik" a magyar megkereséssel

Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerdán ismételten elküldte Polt Péter legfőbb ügyész beutazási tilalommal kapcsolatos - egy hónappal ezelőtti - levelét André Goodfriendnek, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivőjének, illetve az amerikai igazságügy-miniszternek, aki egyben a legfőbb ügyész tisztét is betölti, mert kedden az amerikai fél jelezte, hogy "nem rendelkezik" azokkal - közölte az MTI érdeklődésére Fazekas Géza, a LÜ szóvivője csütörtökön.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dorina, a nap szépe

Dorina Nyíribronyban él és jelenleg az érettségire készül. Fontosnak tartja a továbbtanulást, ezért igyekszik elérni a legjobb eredményeket. Fotó: Sipeki Péter
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Eddig ismeretlen porcelánra bukkantak Közép-Kínában
Peking, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Eddig ismeretlen porcelánt fedeztek fel egy ősi kínai [...] tovább »
Szakértő: az RMDSZ nyomást akar gyakorolni a román kormányra
Budapest, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Azért léphet ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a [...] tovább »
Szarajevó tagadja, hogy uniós árut adna el sajátként Oroszországnak
Belgrád/Szarajevó, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Bosznia-Hercegovina visszautasítja azokat az orosz [...] tovább »
Mikó-ügy - A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége "kirakatpernek" minősítette a jogi eljárást
Budapest/Stockholm, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Kirakatpernek minősítette a ploiesti-i [...] tovább »
Az óceáni áramlatok eddigi legpontosabb térképe készült el
Párizs, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - Műholdfelvételek segítségével készítették el az eddigi [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása