Újrahasználható golyóálló mellényt ihlethet a tobzoskák páncélja

Újrahasználható golyóálló mellényt ihlethet a tobzoskák páncélja

Peking, 2015. július 7., kedd (MTI) - A tobzoskák pikkelyei és a rajtuk keletkező horpadások "helyreállításának" képessége kínai kutatók szerint újrahasználható golyóálló mellény kifejlesztéséhez vezethet.
tovább »
Fotók: Európa izzad

Fotók: Európa izzad

Nyár van, izzad a világ. Nemcsak Magyarországon, egész Európában hatalmas hőség tombol. Hol és hogyan élvezik, vagy próbálják túlélni a forró napokat? Képösszeállításunkban megmutatjuk az európai kánikula 24 árnyalatát.
tovább »

Iszlám Állam - Az Egyesült Államok mindössze 60 szíriai ellenzéki kiképzését kezdte meg

Washington, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Egyesült Államok kiképzői eddig mindössze 60 szíriai ellenzéki fegyveres felkészítését kezdték meg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni harcra - közölte Ashton Carter amerikai védelmi miniszter egy keddi szenátusi meghallgatáson.
tovább »

Az Eximbank ötvenmillió euró összegű hitelkeret-szerződést kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával

Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Eximbank a hazai mikro-, kis- és középvállalati szektor finanszírozásának kibővítése érdekében ötvenmillió euró összegű hitelkeret-szerződést kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (Council of Europe Development Bank, CEB) kedden Budapesten.
tovább »

A Gazprom leállította a Török Áramlathoz csatlakozó oroszországi vezetékrendszer bővítését

Moszkva, 2015. július 7., kedd (MTI) - A Gazprom leállította a tervezett Török Áramlathoz csatlakozó oroszországi vezetékrendszer, a Déli Folyosó bővítését, mert kételkedik abban, hogy "megtalálja a közös hangot" török partnerével - jelentette kedden az orosz sajtó.
tovább »

Görög adósság - Kedd este Ciprasztól várják a görög reformcsomagot az eurózóna csúcsvezetői

Brüsszel, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Eurócsoport kedd délutáni brüsszeli tanácskozásáról távozó euróövezeti pénzügyminiszterek, illetve a csúcsvezetők ugyanott tartandó esti tanácskozására érkező állam-, illetve kormányfők nyilatkozatai szerint bizonyára Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök fogja előterjeszteni az adósságválság megoldását célzó athéni kormányzati elképzeléseket.
tovább »

Töretlenül emelkedik a magyar turisták száma Horvátországban

Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) - Horvátországban töretlenül emelkedik a magyar turisták száma: az év első hat hónapjában a magyar vendégek száma és az ott töltött idő is 10 százalékot meghaladó mértékben nőtt az előző év hasonló időszakához képest - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.
tovább »

Illegális bevándorlás - Az osztrákok többsége támogatja az uniós határok megerősített védelmét

Bécs, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az osztrákok 71 százaléka támogatja az uniós határok, így a szerb-magyar határ jobb védelmét, és 53 százalékuk áll ki az osztrák határszakasz ellenőrzésének újbóli bevezetése mellett - derül ki Kurier című osztrák lap által kedden bemutatott felmérésből.
tovább »

Nagy mennyiségű robbanóeszközt loptak el egy franciaországi katonai létesítményből

Párizs, 2015. július 7., kedd (MTI) - Legalább 150 robbanóeszközt és dinamitot loptak el a dél-franciaországi Marseille közelében található Miramas egyik katonai létesítményből - erősítette meg kedden az ügyészség a helyi lapok értesülését.
tovább »
Videó: Taylor Swift slágere húsz stílusban

Videó: Taylor Swift slágere húsz stílusban

Ennél az énekesnél jobban senki nem tudja több stílusban elénekelni a népszerű slágert.
tovább »
Lövöldözés a nápolyi zöldségpiacon

Lövöldözés a nápolyi zöldségpiacon

Róma, 2015. július 7., kedd (MTI) - Egy férfi meghalt, egy másik súlyosan megsebesült a nápolyi nagybani zöldségpiacon kedden történt lövöldözésben - közölték a hatóságok.
tovább »

Megemlékezések Londonban a 2005-ös merényletsorozat évfordulóján

London, 2015. július 7., kedd (MTI) - Egyperces csenddel és évfordulós rendezvényekkel emlékeztek meg kedden Londonban és szerte Nagy-Britanniában a tíz évvel ezelőtti londoni öngyilkos merénylet áldozatairól.
tovább »

Marosvásárhelyi utcanévtáblák – Bírósági úton kérik a marosvásárhelyi rendőrfőnök felelősségre vonását

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2015. július 7., kedd (MTI) - A marosvásárhelyi bíróságtól kérte a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése miatt tetemes bírsággal fenyegetett 12 ember a rendőrfőnök felelősségre vonásának az elrendelését – nyilatkozott kedden az MTI-nek Kincses Előd ügyvéd, a megfenyegetettek egyike.
tovább »
Haldokló kutyát fogadott örökbe egy nő, hogy szebbé tegye annak utolsó napjait

Haldokló kutyát fogadott örökbe egy nő, hogy szebbé tegye annak utolsó napjait

Bakancslistát készített négylábú kedvencének egy brit nő.
tovább »

Ukrán válság - Ismét lőtték egymást a katonák és a szakadárok Luhanszk megyében, sérültek, evakuálás

Kijev, 2015. július 7., kedd (MTI) - Két órán át tartó heves tűzpárbaj alakult ki az ukrán fegyveres erők és a kelet-ukrajnai szakadárok között hétfő este Luhanszk megyében, amiben két katona sebesült meg - közölte kedden a megye kormányzójának sajtószolgálata.
tovább »

A szerb elnök a brit királynőtől kért segítséget a Srebrenicáról szóló ENSZ BT-határozat ügyében

Belgrád, 2015. július 7., kedd (MTI) - Levélben fordult segítségért II. Erzsébet brit királynőhöz Tomislav Nikolic szerb elnök, azt kérve a brit uralkodótól, hogy szenteljen több figyelmet a Balkánnak, és London vonja vissza az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülő brit határozatjavaslatot Srebrenicáról - számolt be kedden a Danas című belgrádi napilap.
tovább »

Görög adósság - Dijsselbloem: az Eurócsoport várja a görög javaslatokat

Brüsszel, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Eurócsoport várja az athéni kormány új javaslatait a görög adósságválság megoldása érdekében - közölte az euróövezeti országok pénzügyminiszteri testületének keddi brüsszeli ülése előtt annak vezetője, Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter.
tovább »

Tunéziai merénylet - Idegenforgalmi hivatal: biztonsági intézkedéseket hozott Tunézia

Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) - Tunézia a merényletet követően több intézkedést is hozott a biztonság megerősítésére az idegenforgalom zavartalansága és a turisták megnyugtatása érdekében, továbbá számos kedvezményt biztosít a szállodáknak, utazásszervezőknek a forgalom élénkítésére - számolt be a budapesti Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója sajtótájékoztatón kedden.
tovább »

Ferenc pápa külföldi útjain négyszemközt beszélget az őt kísérő újságírókkal

Vatikánváros, 21015. július 7., kedd (MTI) - Új szokást vezetett be Ferenc pápa a külföldi látogatásaira vezető repülőutakon: nem csak sajtótájékoztatót tart, hanem külön-külön is beszélget az őt kísérő nemzetközi sajtó képviselőivel.
tovább »

Húsz zimbabwei elefántot adtak el kínai állatkerteknek

Peking, 2015. július 7., kedd (MTI) - Húsz elefántot adott el kínai állatkerteknek Zimbabwe kormánya, mert úgy ítélte meg, hogy ott jobb helyük lesz, mint az Afrika déli részén elterülő ország nemzeti parkjaiban - számolt be Harare döntéséről a helyi média kedden.
tovább »
Már fiatalon nagy eltéréseket mutathat a biológiai életkor

Már fiatalon nagy eltéréseket mutathat a biológiai életkor

London, 2015. július 7., kedd (MTI) - Már fiatalon jelentős eltérések lehetnek egy korosztály tagjainak biológiai életkora között - derült ki egy új tanulmányból, amelyet az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közöltek.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról – Jutarnji List horvát napilap a kerítésről

Zágráb, 2015. július 7., kedd (MTI) – A Jutarnji List liberális horvát napilap Felesleges Orbánnak falat építeni, a keletről jövő menekültek úgyis könnyen átsétálnak rajta címmel közölt kommentárt kedden.
tovább »

Tizenegy sérült a pamplonai bikafuttatás első napján

Madrid, 2015. július 7., kedd (MTI) - Tizenegy embert szállítottak kórházba a pamplonai bikafuttatás első napján, a sérültek közül hármat a bikák szarva sebesített meg - közölte a spanyol vöröskereszt kedden.
tovább »
A külügy szerint biztonságban vannak a Tunéziában nyaralók

A külügy szerint biztonságban vannak a Tunéziában nyaralók

Debrecen - Debrecenből sem akarnak már Tunéziába menni az emberek.
tovább »
Illegális bevándorlás - Szijjártó: hét unión kívüli ország vehet részt a magyarországi migrációs konferencián

Illegális bevándorlás - Szijjártó: hét unión kívüli ország vehet részt a magyarországi migrációs konferencián

Luxembourg, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az európai uniós tagállamok és intézmények képviselői mellett hét olyan unión kívüli ország kaphat meghívást az ősszel tartandó magyarországi migrációs konferenciára, amelyen a Magyarországra érkező menedékkérők áthaladnak - közölte kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután kétoldalú megbeszéléseket folytatott az unió soros elnökségét betöltő Luxemburg tárcavezetőjével, Jean Asselbornnal.
tovább »

Meghalt egy migráns a Csatorna-alagútban

Párizs, 2015. július 7., kedd (MTI) - Baleset következtében meghalt kedd reggel egy illegális bevándorló a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban. A szerencsétlenség jelentős fennakadásokat idézett elő a forgalomban - közölte a helyi prefektúra.
tovább »
Megkérdeztük: Ön szerint maradjon-e az Európai Unió tagja Görögország?

Megkérdeztük: Ön szerint maradjon-e az Európai Unió tagja Görögország?

Debrecen - Sokan sokfajta véleményt formáltak már a görög válságról, most olvasóink álláspontját osztjuk meg Önökkel.
tovább »

Lányokat toborzott az Iszlám Állam számára egy spanyol nő a Kanári-szigeteken

Madrid, 2015. július 7., kedd (MTI) - A gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat toborzott a dzsihadista terrorszervezet, az Iszlám Állam (IÁ) számára egy spanyol nő, akit kedden őrizetbe vettek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén - közölte a spanyol belügyminisztérium.
tovább »
8 őrületesen mérgező étel, amit mégis imádnak az emberek

8 őrületesen mérgező étel, amit mégis imádnak az emberek

Súlyos betegséget, sőt akár halált is okozhatnak, mégis fogyasztják a következő ételeket.
tovább »
Nemzetközi hitelező

Nemzetközi hitelező

Görögországban a többség vasárnap gyakorlatilag arra szavazott, hogy kerül, amibe kerül, ne fizessék vissza az irdatlan kölcsönöket, legalábbis ne annyit és ne olyan feltételek mellett, miként a hitelezők kívánják. Árulkodó, hogy a 18-24 éves korosztály 85 százaléka, de még a 35-44 évesek kétharmada is nemmel voksolt. Ratalics László jegyzete.
tovább »

Zarándokút Rákóczi Ferenc életének főbb állomásaira

Lakitelek, 2015. július 7., kedd (MTI) – Háromnapos zarándokút indult kedden Szlovákiába és Kárpátaljára, ahol Rákóczi Ferenc életének főbb állomásait keresik fel azok a fiatalok, akik jól szerepeltek a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett történelmi vetélkedőn.
tovább »

Görög adósság - Juncker: el kell kerülni a "grexitet"

Brüsszel, 2015. július 7., kedd (MTI) - El kell kerülni, hogy Görögország távozzon az euróövezetből - mondta kedden Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
tovább »
Véres füldugót talált egy férfi a mekis sültkrumpliban

Véres füldugót talált egy férfi a mekis sültkrumpliban

Rágósabb volt a szokásosnál, erről vette észre, hogy nem burgonyát eszik.
tovább »

Magyar fotós nyerte a California Academy of Sciences versenyének nagydíját

San Francisco/Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) - Kudich Zsolt magyar természetfotós képét nevezte meg 2015 legjobb természetfotójának a világ egyik legnagyobb természettudományi múzeuma, a California Academy of Sciences által szervezett Big Picture elnevezésű pályázat zsűrije.
tovább »
Öt dolog, ami nyomasztja a külföldön élőket

Öt dolog, ami nyomasztja a külföldön élőket

Mi az, amit soha nem mondana el olyan ember, aki hazája helyett a külföldi életet választotta?
tovább »
Videó: Biztos a legjobb ötlet csónakból cápára horgászni?

Videó: Biztos a legjobb ötlet csónakból cápára horgászni?

Ilyen, amikor valóban nagy hal akad a horogra.
tovább »
Görög adósság - Hollande és Merkel: nyitva az ajtó a tárgyalások előtt, Athénnak komolyan javaslatokat kell tennie

Görög adósság - Hollande és Merkel: nyitva az ajtó a tárgyalások előtt, Athénnak komolyan javaslatokat kell tennie

Párizs, 2015. július 6., hétfő (MTI) - Tiszteletben tartjuk a görögök szavazatát, és meghallottuk minden demokratikus görög párt üzenetét arról, hogy az eurózövezetben kívánnak maradni. Az ajtó nyitva áll a tárgyalások előtt - mondta Francois Hollande francia államfő Angela Merkel német kancellárral tartott rövid sajtótájékoztatóján Párizsban.
tovább »

A menekültüggyel kapcsolatban szólaltak fel magyar EP-képviselők

Brüsszel, 2015. július 6., hétfő (MTI) - Menekültügyi témában szólalt fel hétfő este az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén Deli Andor fideszes és Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.
tovább »
A citrusfélék gyakori fogyasztása növelheti a melanóma kockázatát

A citrusfélék gyakori fogyasztása növelheti a melanóma kockázatát

Washington, 2015. július 6., hétfő (MTI) - A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával - állapította meg egy nagyszabású amerikai kutatás.
tovább »

Görög adósság - Fitch: drámaian megnőtt a Grexit kockázata

London, 2015. július 6., hétfő (MTI) - A hivatalos hitelezők megállapodási javaslatait elvető görögországi népszavazás után drámai mértékben megnőtt egy olyan eseményláncolat kockázata, amelynek végén Görögország zűrzavaros körülmények közepette távozni kényszerülhet az euróövezetből - áll a Fitch Ratings hétfőn Londonban ismertetett elemzésében.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Viki, a nap szépe

Viki 23 éves miskolci lány. Szerinte a kánikula tökéletes ellenszere a vízpart.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Újrahasználható golyóálló mellényt ihlethet a tobzoskák páncélja
Peking, 2015. július 7., kedd (MTI) - A tobzoskák pikkelyei és a rajtuk keletkező horpadások [...] tovább »
Iszlám Állam – Az Egyesült Államok mindössze 60 szíriai ellenzéki kiképzését kezdte meg
Washington, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Egyesült Államok kiképzői eddig mindössze 60 szíriai ellenzéki [...] tovább »
Az Eximbank ötvenmillió euró összegű hitelkeret-szerződést kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával
Budapest, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Eximbank a hazai mikro-, kis- és középvállalati szektor [...] tovább »
A Gazprom leállította a Török Áramlathoz csatlakozó oroszországi vezetékrendszer bővítését
Moszkva, 2015. július 7., kedd (MTI) - A Gazprom leállította a tervezett Török Áramlathoz csatlakozó [...] tovább »
Görög adósság – Kedd este Ciprasztól várják a görög reformcsomagot az eurózóna csúcsvezetői
Brüsszel, 2015. július 7., kedd (MTI) - Az Eurócsoport kedd délutáni brüsszeli tanácskozásáról távozó [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés