Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben

Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben

Washington, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Januárban bezárt a The Atlantic Club kaszinó, vasárnap a Showboat jutott erre a sorsra, kedden a Revel, szeptember 16-án pedig a Trump Plaza fogja lehúzni a redőnyt, ami azt jelzi, hogy leáldozóban van Atlantic City, a szerencsejáték New Jersey-i központjának csillaga - írta hétfői számába a The New York Times.
tovább »
Eladásra kínálják Elvis Presley két repülőgépét

Eladásra kínálják Elvis Presley két repülőgépét

Memphis (Tennessee), 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Eladásra kínálják Elvis Presley két fényűzően berendezett magánrepülőgépét.
tovább »

EU-tisztújítás - Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi tisztség

Bukarest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi poszt a most körvonalazódó új Európai Bizottságban, amelyet a Bukarestben kormányzó szociáldemokraták "tartalék-jelöltje", Corina Cretu EP-képviselő tölthet be - tudta meg hétfőn a Gandul című román hírportál.
tovább »

Az ukrajnai kisebbségek számára igazságos választási előírásokat követel a Fidesz-KDNP EP-frakciója

Brüsszel, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására és a jelenleg hatályos kisebbségi és választási törvények betartására szólította fel az Ukrán Központi Választási Bizottságot a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának hétfőn. A közlemény azután született, hogy az ukrán elnök rendeletben jelölte ki az előre hozott ukrajnai parlamenti választásokra az új körzethatárokat.
tovább »

A német és lengyel elnök Gdanskban az orosz hatalmi törekvések veszélyeire figyelmeztetett

Gdansk, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – A jelenlegi orosz hatalmi törekvéseknek az európai békét fenyegető veszélyeire figyelmeztetett a német és a lengyel elnök a II. világháború kitörésének 75. évfordulójáról megemlékező lengyelországi, gdanski ünnepségen.
tovább »

Ferenc pápa fogadta a vallásközi labdarúgó-találkozó résztvevőit

Vatikánváros, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A vallás és a sport szerepéről beszélt Ferenc pápa hétfőn, amikor az első vallásközi mérkőzés játékosaival találkozott, közöttük az argentin Lionel Messivel és az olasz Alessandro del Pieróval.
tovább »
Ukrán válság - Spiegel: Putyin Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött Barrosóval beszélve

Ukrán válság - Spiegel: Putyin Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött Barrosóval beszélve

Berlin, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval folytatott beszélgetésében - írta hétfőn a Spiegel Online német hírportál brüsszeli forrásokra hivatkozva.
tovább »
Ukrán válság - Felvásárolták a Kalasnyikovokat az amerikai fegyverüzletekből

Ukrán válság - Felvásárolták a Kalasnyikovokat az amerikai fegyverüzletekből

Washington, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Röviddel az orosz gyártmányú AK-47-esekre vonatkozó amerikai importtilalom bevetése után az Egyesült Államok fegyverüzleteiből felvásárolták félautomata gépkarabélyokat - írta hétfői számában a The Washington Post.
tovább »

Cameron: könnyebb lesz bevonni a terrorgyanúsítottak útlevelét, a légitársaságokat utaslistáik bemutatására kötelezik

London, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Könnyebb lesz a határon bevonni azoknak a brit állampolgároknak az útlevelét, akik a hatóságok gyanúja szerint terrorcselekmények elkövetése végett akarnak külföldre utazni, vagy azért, hogy ott terrorszervezetekhez csatlakozzanak - közölte hétfőn a brit miniszterelnök.
tovább »

Közlekedési biztos lehet az osztrák biztosjelölt

Bécs, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A közlekedési biztosi tisztségre esélyes az eddig a regionális politikáért felelős osztrák uniós biztos, Johannes Hahn - értesült az APA osztrák hírügynökség.
tovább »

Gauck: Oroszország megszakította a stratégiai partnerségre irányuló próbálkozásokat

Gdansk, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – Oroszország gyakorlatilag végett vetett a partnerségnek Európával Joachim Gauck német államfő szerint, aki hétfő este a lengyelországi Gdanskban részt vett és beszédet mondott a második világháború kitörésének 75. évfordulóján a Westerplattén rendezett központi emlékünnepségen.
tovább »
Dinoszauruszfészket és egy ifjú "bébiszitter" fosszíliáit tártak fel Kínában

Dinoszauruszfészket és egy ifjú "bébiszitter" fosszíliáit tártak fel Kínában

Washington/Peking, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Egy dinoszauruszfészket, valamint a kéttucat épphogy kikelt papagájgyíkra vigyázó "bébiszitter" fosszílizálódott maradványait fedezték fel a Pennsylvaniai Egyetem paleontológusai, akik eredményeiket a Cretaceous Research című folyóiratban ismertetik.
tovább »
Rekordszámú, 8 albummal szerepel Kate Bush a brit eladási listán

Rekordszámú, 8 albummal szerepel Kate Bush a brit eladási listán

London, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A női előadók körében rekordszámú, nyolc albummal szerepel a nagy visszatérő Kate Bush a brit 40-es eladási sikerlistán.
tovább »

Az MKB értékesítette romániai érdekeltségét

Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Az MKB értékesítette Corporate Recovery Management SRL nevű leánycégét - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.
tovább »

Hat európai filmre szavazhat a közönség

Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Hat európai filmre voksolhatnak hétfőtől a filmrajongók az Európai Filmakadémia People's Choice Award elnevezésű közönségszavazásán - közölte az Európai Filmakadémia hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Brenzovics László: a KMKSZ megóvta az ukrán választási hatóság kirekesztő döntését

Ungvár, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) reméli, hogy lesz magyar többségű választási körzet az októberre előrehozott ukrán parlamenti választásokon, mert a szövetség panaszt tett a Központi Választási Bizottság (CVK) azon döntése ellen, amellyel lehetetlenné tette, hogy a kárpátaljai magyarság saját képviselőt juttasson a parlamentbe – közölte Brenzovics László, a KMKSZ elnöke az MTI-vel hétfőn Ungváron.
tovább »

Nyolc áldozat holttestét emelték ki a párizsi gázrobbanás miatt összedőlt ház romjai alól

Párizs, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A nyolcadik áldozat holttestét is megtalálták hétfő délután annak a háznak a romjai alatt, amely feltehetően gázrobbanás miatt dőlt össze előző nap a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban - közölték a tűzoltók.
tovább »

Ukrán válság - Kijev: az Ukrajnában lévő orosz katonák már nem titkolják, hogy az orosz fegyveres erőkhöz tartoznak

Kijev, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Kijev szerint a Kelet-Ukrajnába benyomult orosz katonák már nem titkolják, hogy az orosz fegyveres erők kötelékében szolgálnak.
tovább »

Először érkeztek vasúton import autók Kínába

Peking, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Megérkezett Európából az import autók első vasúton szállított csoportja Kínába - számolt be a Németországból a délnyugat-kínai Csungkingig tartó 16 napos útról a kínai média hétfőn.
tovább »

Ukrán válság - Kijev szerint Oroszország elvesztette a "hibridháborút" és atomfegyverrel fenyeget

Kijev, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország elveszítette Ukrajnával szembeni "hibridháborúját", és nem hivatalos csatornákon keresztül már taktikai nukleáris fegyver bevetésével fenyegette meg Kijevet.
tovább »

Ukrán válság - Rekordszinten áll az orosz állampapírokba fektetett külföldi tőke

Moszkva, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Júniusban 40 milliárd rubel értékben vásároltak orosz államkötvényeket külföldi befektetők, és ezzel 4,4 százalékkal rekordszintre, 945 milliárd rubelre emelkedett a külföldi kézben lévő orosz államkötvények nominális értéke. A növekedés a második negyedévben 130 milliárd rubelt, azaz 16 százalékot tett ki - derült ki az orosz jegybank honlapján közzétett adatokból.
tovább »
A Nemzetközi Törvényszék börtöneiben raboskodók jól keresnek

A Nemzetközi Törvényszék börtöneiben raboskodók jól keresnek

Belgrád, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Akár a szerb miniszterelnöknél vagy az államfőnél is nagyobb fizetést kaphatnak azok, akik a hágai Nemzetközi Törvényszék által kijelölt európai börtönökben raboskodnak - adta hírül a szerb sajtó a némileg szenzációhajhász módon tálalt, de valós alapokon nyugvó információt.
tovább »

Megérkezett Varsóba a Szabadság Expressz

Varsó, 2014. szepember 1., hétfő (MTI) - A Szabadság Expressz nemzetközi társadalmi-oktatási projekt és tanulmányi út csoportja Varsóba érkezett hétfőn, az elnöki palotában a lengyel rendszerváltás jelképéhez, a kerekasztalhoz ültek.
tovább »

Kémkedéssel kapcsolatos hírek miatt bekérette az amerikai követség ügyvivőjét Ankara

Ankara/Isztambul, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI/AP/dpa) - Bekérette az amerikai követség ügyvivőjét a török külügyminisztérium hétfőn azok miatt a lapértesülések miatt, melyek szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kémtevékenységet végzett Törökországban.
tovább »

Az olasz kormány ezer nap alatt valósítaná meg a reformokat

Róma, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A római kormány ezer nap alatt valósítaná meg ígéreteit - derült ki Matteo Renzi olasz kormányfőnek hétfőn, a nyári szünet után tartott első sajtótájékoztatóján mondott szavaiból.
tovább »
A világ legősibb szobrászműhelyét tárták fel Törökországban

A világ legősibb szobrászműhelyét tárták fel Törökországban

Berlin/Ankara, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A világ legkorábbi körtemploma, a Törökországban feltárt Göbekli Tepe egyben a világ legősibb szobrászműhelye is lehet.
tovább »

Iszlám Állam - Merkel: az Irakban pusztító dzsihadisták Németország biztonságát is fenyegetik

Berlin, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Németország és Európa biztonságát is veszélyezteti az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet előretörése Irakban, ezért Németországnak fegyverszállításokkal is támogatnia kell a szélsőséges milícia ellen harcoló kurd erőket - hangoztatta a német kancellár hétfőn a Bundestagban.
tovább »

Ukrán válság - Az ukrán jegybank korlátozza a valutafelvételt

Kijev, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Az ukrán nemzeti bank megtiltotta keddtől a bankkártyás valutafelvételt, kötelezővé tette a pénzküldemények hrivnyában történő kifizetését, és új elszámolási rendszer bevezetésével lassítja a bankközi devizapiaci ügyleteket.
tovább »

Újjáépítik a Haiyan tájfun által lerombolt templomokat a Fülöp-szigeteken

Vatikánváros, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Több mint 30, a Haiyan tájfun által lerombolt katolikus templomot építenek újjá a Fülöp-szigeteken - jelentette a Vatikáni Rádió hétfőn.
tovább »
Terrorfigyelmeztetés terjed Londonban, a Scotland Yard cáfol

Terrorfigyelmeztetés terjed Londonban, a Scotland Yard cáfol

London, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Terrortámadási figyelmeztetés terjedt el futótűzként a londoni közösségi médiaportálokon, a riasztást azonban a Scotland Yard szóvivője hétfőn hamisnak minősítette.
tovább »

Ukrán válság - Állítólag 50 ukrán katona holttestét szállították Ilovajszkból egy zaporizzsjei hullaházba

Kijev, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Ellentmondásos közléseket tesznek ukrán tisztségviselők a Donyeck melletti Ilovajszknál történt súlyos ukrán katonai veszteségekről.
tovább »

A KMKSZ elítéli az ukrán választási hatóság kárpátaljai magyarságot kirekesztő döntését

Ungvár, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) hétfőn Ungváron kiadott nyilatkozatában „határozottan elítéli az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) döntését, amellyel megfosztotta a 150 ezres kárpátaljai magyarságot a parlamenti képviselet megszerzésének lehetőségétől”.
tovább »

Ukrán válság - A hét végére el is fogadhatják az újabb uniós szankciókat Oroszországgal szemben

Brüsszel, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Megerősítette hétfőn egy diplomáciai forrás azokat az információkat, amelyek szerint nem csak az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókra vonatkozó javaslat készülhet el a hét végéig, hanem azokat még a héten el is fogadhatják a tagállamok.
tovább »

Ukrán válság - Izvesztyija: Moszkva újabb nagy összeget különít el az ukrajnai menekültek ellátására

Moszkva, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Újabb, több mint félmilliárd rubelt különít el az orosz kormány az ukrajnai menekültek ellátására, elhelyezésére - közölte értesülését az Izvesztyija című orosz napilap hétfőn.
tovább »
A világ legrégebbi kemencéjét tárták fel Horvátországban

A világ legrégebbi kemencéjét tárták fel Horvátországban

Zágráb, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A világ legrégebbi kemencéjét tárták fel Horvátország keleti részén, egy újkőkori lelőhelyen - a 6500 éves alkalmatosság nemcsak fűtésre és főzésre szolgált, hanem meleg vízzel is ellátta a ház lakóit.
tovább »

Ukrán válság - Rasmussen: láthatóbb lesz Keleten a NATO-jelenlét

Brüsszel, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Az Ukrajna elleni agresszív orosz fellépés nyomán a jövőben az eddiginél láthatóbb lesz a NATO jelenléte a keleti tagországokban - mondta hétfői brüsszeli sajtóértekezletén Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár.
tovább »
Az arab-magyar gazdasági kapcsolatokról és a közel-keleti helyzetről tárgyalt Orbán Viktor a jordán házelnökkel

Az arab-magyar gazdasági kapcsolatokról és a közel-keleti helyzetről tárgyalt Orbán Viktor a jordán házelnökkel

Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A dinamikusan fejlődő kereskedelmi kapcsolatokról és a közel-keleti helyzetről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Atef Taravneh jordán képviselőházi elnökkel Budapesten, az Országházban - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t hétfőn.
tovább »

Megkezdik az orosz-kínai gázvezeték építését

Moszkva, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Elkezdődhet a Szibéria Ereje nevű orosz-kínai gázvezeték építése, miután azt Vlagyimir Putyin orosz államfő a kínai kormány vezető tisztviselői jelenlétében ünnepélyesen elindította hétfőn a nyugat-szibériai Jakutföldön.
tovább »

Mol-INA ügy - Közös nyilatkozat kiadására kötelezte a feleket a választottbíróság

Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Az UNCITRAL szabályai szerint működő hágai állandó választottbíróság utasítására Horvátországnak és a Mol Nyrt.-nek közös nyilatkozatot kellett kiadnia a köztük lévő perről, a dokumentum tartalmazza azt is, hogy a felek és képviselőik az eljárás lezárásáig nem nyilatkozhatnak az ügyről.
tovább »

Háborús bűnökkel gyanúsított személyeket vettek őrizetbe Bosznia-Hercegovinában

Belgrád/Szarajevó, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Háborús bűnök megalapozott gyanújával vett őrizetbe a boszniai rendőrség 13 egykori boszniai szerb katonát hétfőn.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Anikó, a nap szépe

Anikó sárospataki diáklány. Nagyon várta már élete első fotózását, ami egyben tökéletes volt a nyár lezárására is. A képeit családjának küldi.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Sorra zárnak be a kaszinók Atlantic Cityben
Washington, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Januárban bezárt a The Atlantic Club kaszinó, vasárnap a Showboat [...] tovább »
Eladásra kínálják Elvis Presley két repülőgépét
Memphis (Tennessee), 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Eladásra kínálják Elvis Presley két fényűzően [...] tovább »
EU-tisztújítás – Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi tisztség
Bukarest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi poszt a [...] tovább »
Az ukrajnai kisebbségek számára igazságos választási előírásokat követel a Fidesz-KDNP EP-frakciója
Brüsszel, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) - A nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására és a jelenleg [...] tovább »
A német és lengyel elnök Gdanskban az orosz hatalmi törekvések veszélyeire figyelmeztetett
Gdansk, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – A jelenlegi orosz hatalmi törekvéseknek az európai békét fenyegető [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása