Fehér tigris végzett az újdelhi állatkert egyik látogatójával

Fehér tigris végzett az újdelhi állatkert egyik látogatójával

Újdelhi, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Megtámadott és megölt egy fehér tigris egy újdelhi állatkertben kedden egy férfit.
tovább »
A globális pénzügyi vagyon tavaly 118 ezer milliárd euróra nőtt

A globális pénzügyi vagyon tavaly 118 ezer milliárd euróra nőtt

Budapest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A globális pénzügyi vagyon 118 ezer milliárd euróra nőtt tavaly az Allianz "Globális Vagyonosodási Jelentése" szerint.
tovább »

Újabb izraeli-palesztin közvetett tárgyalások kezdődtek Kairóban

Kairó, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Újabb izraeli-palesztin közvetett tárgyalások kezdődtek kedden Kairóban, először a legutóbbi gázai övezeti fegyveres konfliktus augusztus 26-i beszüntetése óta.
tovább »

Air France-sztrájk - Utcára vonultak a pilóták, szerdán a járatok 46 százaléka közlekedik

Párizs, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A kormány felszólítása ellenére teljesen megszakadtak a tárgyalások az Air France vezetősége és a sztrájkoló pilóták között, akik kedden először utcai tüntetést is szerveztek.
tovább »

A román hatóság szerint baleset és nem lincselés áldozata volt a szovátai motoros

Kolozsvár, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A román hatóságok álláspontja szerint a balesetben szerzett sérülései okozták annak a 37 éves szovátai motorosnak a halálát, aki augusztus 10-én a székelyföldi Kézdiszentléleken vesztette életét.
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: két év múlva is csak 3 százalékos MNB-kamat várható

London, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A jelenlegi inflációs és reálgazdasági folyamatok alapján valószínűleg két év múlva is legfeljebb 3,00 százalékig emelkedik vissza a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata - jósolták a monetáris tanács keddi kamatdöntő ülése után londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Romániai elnökválasztás - Szilágyi Zsolt leadta a jelöltségét támogató aláírásokat

Bukarest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Leadta a bukaresti Központi Választási Irodánál (BEC) az államfőjelöltségét támogató aláírásokat kedden Szilágyi Zsolt, aki az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) színeiben szándékozik indulni a novemberi romániai elnökválasztáson.
tovább »

Vasárnap tervezik megrendezni a belgrádi melegfelvonulást

Belgrád, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A tervek szerint szeptember 28-án rendezik meg a belgrádi Pride-ot, azaz a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok büszkeség napi felvonulását, a szerb ortodox egyház és néhány jobboldali szervezet azonban tiltakozik a rendezvény ellen.
tovább »

A francia kormányfő védelmébe vette gazdaságpolitikáját Berlinben

Berlin, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A francia kormány minden szükséges reformot elvégez és nem tesz le arról, hogy betartsa az államháztartási hiány mértékére vonatkozó uniós előírásokat, de nem engedi, hogy kívülről diktálják a reformok tempóját - jelentette ki Manuel Valls kedden Berlinben a német iparvállalatok szövetségének (BDI) konferenciáján.
tovább »

Ebola - A KKM az utazásra nem javasoltak közé sorolta az érintett nyugat-afrikai országokat

Budapest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Az egyre súlyosabb mértéket öltő Ebola-járvány miatt Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.
tovább »

Csehország nem kapcsolódik be az Iszlám Állam elleni légicsapásokba

Prága, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Csehország nem kapcsolódik be az Iszlám Állam elleni légicsapásokba, amelyeket az Egyesült Államok vezette koalíció indított Szíriában és korábban Irakban - mondta Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök újságíróknak kedden Prágában.
tovább »

Rekordot döntött egy norvég trió: 19 európai országba jutott el egy nap alatt

Oslo, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Új világrekordot állított fel egy norvég trió: 19 európai országba jutott el egyetlen nap alatt, megdöntve ezzel a korábbi, 17 országot jelentő csúcsot.
tovább »

Letartóztattak három feltételezett dzsihadistát Franciaországban

Párizs, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Letartóztattak három feltételezett dzsihadistát kedden a párizsi Orly repülőtéren, köztük annak a Mohamed Merahnak a sógorát, aki két és fél éve dél-Franciaországban megölt hét embert - erősítette meg az I-télé francia hírtelevízió értesülését a francia belügyminisztérium.
tovább »

Krím - Vedomosztyi: A krími vezetés ultimátumot szabott a tatárok képviseleti szervének

Moszkva, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A Krím félsziget vezetése ultimátumot szabott a medzslisznek, az ottani tatárok képviseleti szervének, hogy az orosz törvényeknek megfelelően vétesse magát nyilvántartásba - írta a Vedomosztyi című orosz napilap kedden.
tovább »

Merkel: sikeresek a görög reformok

Berlin, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Görögország jól halad a reformok végrehajtásával, és gazdaságában hamarosan beindulhat a növekedés - mondta a német kancellár kedden Berlinben a görög miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.
tovább »

Két jelentős katalán bank más spanyol régióba tenné át székhelyét a függetlenségi népszavazás miatt

Madrid, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Két jelentős katalán bank, a CaixaBank és a Banco Sabadell is felkészült arra, hogy székhelyét áttegye Katalóniából Spanyolország valamely másik régiójába, mert úgy vélik, a tervezett függetlenségi népszavazás kockázatot jelent a pénzügyi piacok számára - közölte kedden az El Mundo című napilap.
tovább »

Milliárdokkal károsította meg a cseh államot a szeszmaffia

Prága, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Mintegy 6,7 milliárd koronával - 75 milliárd forinttal - károsította meg adó be nem fizetésével a cseh államot az úgynevezett szeszmaffia.
tovább »

Visszatérőben a kínaiak adakozási kedve

Sanghaj, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Az elmúlt évek nagy botrányai következtében megcsappant adakozási kedv visszatérőben van Kínában - derül ki az állami adományozási információs központ adataiból.
tovább »

Több százezer halálos áldozatot követel évente a gyógyszerek nem megfelelő használata Kínában

Sanghaj, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Több mint 400 ezer ember halálát okozza évente a gyógyszerek nem megfelelő használata Kínában, ennek hátterében a hamis gyógyszerek elterjedése mellett az általános tájékozatlanság húzódik meg.
tovább »
Ukrán válság - Akár több millió ukrán is áttelepülhet Oroszországba

Ukrán válság - Akár több millió ukrán is áttelepülhet Oroszországba

Moszkva, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Akár 4,6 millió orosz anyanyelvű ukrán is bevándorolhat Oroszországba - mondta az orosz Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) elnöke a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapnak.
tovább »
A varsói kultúrpalotáról ugrott le négy ejtőernyős, akiket hiába keres a rendőrség

A varsói kultúrpalotáról ugrott le négy ejtőernyős, akiket hiába keres a rendőrség

Varsó/Budapest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A varsói rendőrség a lakosság segítségét kérte annak a négy fiatalembernek az elfogásához, akik katolikus papnak öltözve vakmerő ejtőernyős ugrást, úgynevezett bázisugrást hajtottak végre a lengyel főváros központjában álló emblematikus felhőkarcoló, a Kultúra és Tudomány Palotája tetejéről.
tovább »
Fotók: Cara Delevingne meztelenül reklámozza az ékszereket

Fotók: Cara Delevingne meztelenül reklámozza az ékszereket

Az új fotósorozatában az ékszereken van a hangsúly. Vagyis csak lenne, mert valamiért nagyon nehéz kiszúrni a csillogó tárgyakat a meztelen testén.
tovább »
Fotók: Az USA megkezdte az ISIS elleni harcot

Fotók: Az USA megkezdte az ISIS elleni harcot

Az USA megkezdte a Szíriában működő ISIS szervezet felszámolását, a bombázásokban már 20 fegyveres vesztette életét az ország északi részén.
tovább »
Videó: Jaguar F Type V6 S vs Triumph Street Triple R

Videó: Jaguar F Type V6 S vs Triumph Street Triple R

Egyenlőtlen pályák és egyenlőtlen esélyek. Egyáltalán hogyan lehet egy motort és a kabriót összehasonlítani? Azon kívül, hogy egyiknek sincs teteje.
tovább »

Visszaesett a prágai repülőtér forgalma a nyáron

Prága, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Másfél százalékkal - 2,5 millióra - visszaesett a prágai repülőtér utasforgalma a nyári hónapokban. A repülőtér kimutatásai szerint júliusban éves szinten 23 ezerrel, augusztusban 17 ezerrel kevesebb utas vette igénybe a Václav Havel Repülőteret. A legfőbb ok, hogy nagymértékben csökkent Kelet-Európából, elsősorban a Moszkvából, Kijevből és Szentpétervárról érkező utasok száma - közölte Eva Krejcí, a repülőtér szóvivője kedden.
tovább »

Mindenki számára hozzáférhető a milánói Scala archívuma

Róma, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Regisztráció nélkül, teljesen ingyenesen hozzáférhetővé vált a milánói operaház, a Scala archívuma, amely a színháznak nem csak a zenei történetét őrzi.
tovább »
Óriási orrú, kacsacsőrű, növényevő dinoszauruszt azonosítottak Amerikában

Óriási orrú, kacsacsőrű, növényevő dinoszauruszt azonosítottak Amerikában

Washington, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Óriási orrú, kacsacsőrű, 75 millió éves növényevő dinoszauruszra bukkantak az amerikai Utah államban. A szokatlan testrész szerepét egyelőre találgatják a tudósok.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a konzervatív értékekről, svájci írás a Fideszen belüli hatalmi harcról

Berlin, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a kormány és a Fidesz tevékenységét értékelő kommentárt közölt keddi számának címoldalán. A svájci konzervatív Neue Zürcher Zeitung a Fideszen belüli hatalmi harccal foglalkozik.
tovább »

Egyre több külföldön tanuló kínai tér vissza hazájába tanulmányai befejeztével

Sanghaj, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A jobb karrierlehetőségek és családjuk miatt mind több kínai diák tér haza iskolája elvégzése után - derül ki a kínai oktatási minisztérium által kedden nyilvánosságra hozott adatokból.
tovább »

A legkorszerűbb robotrepülőgépekkel szerelnék fel a lengyel F-16-osokat

Varsó, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) – Félmilliárd dolláros szerződést köthet Lengyelország az Egyesült Államokkal a lengyel légierő F-16-os vadászbombázóinak fegyverzetébe szánt, legmodernebb robotrepülőgépek megvásárlására, valamint az F-16-osok korszerűsítésére - mondta Tomasz Siemoniak védelmi miniszter kedden.
tovább »

Ukrán válság - Az EU energiaügyi biztosa ellenezi a szankciókat a gázszférában

Kijev, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Ellenzi a szankciók bevezetését a gázszférában Günther Oettinger, az unó energiaügyi biztosa, aki erről kedden Kijevben az Energia Közösség miniszteri tanácsának az ukrán fővárosban tartott ülésén beszélt.
tovább »
Videó: Ezt a balesetet csak orosz biciklis élhette túl

Videó: Ezt a balesetet csak orosz biciklis élhette túl

Egy térfigyelő kamera egy orosz biciklis legszerencsésebb napját örökítette meg. Hajszálon múlt az élete.
tovább »
Román-magyar - Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a román szövetség

Román-magyar - Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a román szövetség

Kolozsvár, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Idegengyűlölő megnyilvánulásoktól tart a bukaresti román-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke.
tovább »

Egyre több mozirajongó száll be a filmfinanszírozásba Kínában

Sanghaj, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Egyre nő a filmfinanszírozást bárki számára elérhetővé tevő szolgáltatások száma Kínában, ahol mind több rajongó invesztál kisebb-nagyobb összegeket új mozik készítésébe.
tovább »

Koszovói lap: veszélyben a vízumliberalizáció, mert nincs kormány

Belgrád/Pristina, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A koszovói kormány megalakításának késlekedése veszélyezteti az ország vízumliberalizációját és az állampolgárok szabad mozgását - írta keddi cikkében a Tribuna című pristinai napilap.
tovább »

Csökkent a román munkanélküliség

Bukarest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A második negyedévben 6,7 százalékra csökkent Romániában a munkanélküliségi ráta - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
tovább »

Több mint hatezer ember fertőződött meg dengue-vírussal Dél-Kínában

Peking, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Május óta csaknem 6100 embert vettek nyilvántartásba, akik dengue-vírussal fertőződtek meg, a dél-kínai Kuangtung tartományban, túlnyomó részüket a tartományi székhelyen, Kantonban kezelik - jelentette a kínai média kedden.
tovább »

Ukrán válság - Újabb támadás a donyecki repülőtér ellen

Kijev, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Újabb támadást indítottak a kelet-ukrajnai Donyeckben a város repülőtérét ostromló szakadárok, a városvezetés keddi közlése szerint az előző esti harcok következtében több gázvezeték megsérült a reptér közelében.
tovább »
A kínaiak egyharmada nem beszéli a sztenderd kínait

A kínaiak egyharmada nem beszéli a sztenderd kínait

Sanghaj, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A kínai emberek harmada nem beszéli az ország hivatalos nyelvének számító sztenderd kínait, és a nyelvet használók túlnyomó többsége nem helyesen beszéli azt - hívta fel a figyelmet a kínai oktatási minisztérium.
tovább »

Leépítéseket követel az IMF Szerbiában az egyik miniszter szerint

Belgrád, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt követeli Szerbiától, hogy jövőre öt százalékkal csökkentse a közszférában dolgozók számát - mondta Kori Udovicki szerb államigazgatási miniszter a Blic című belgrádi napilapnak adott keddi interjújában.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Viktória, a nap szépe

Viktória 20 éves mezőcsáti diáklány. Már nagyon várta a fotózását. A képeit családjának és szerelmének küldi. Mottója: “Mindennek örülni és soha nem sírni! Tanuld meg ezt és tudsz boldogan élni! Ne gyűlölj senkit, mindig csak szeress! Ha sírnod kell akkor is csak nevess!”
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Újabb izraeli-palesztin közvetett tárgyalások kezdődtek Kairóban
Kairó, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Újabb izraeli-palesztin közvetett tárgyalások kezdődtek kedden [...] tovább »
Air France-sztrájk – Utcára vonultak a pilóták, szerdán a járatok 46 százaléka közlekedik
Párizs, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A kormány felszólítása ellenére teljesen megszakadtak a tárgyalások [...] tovább »
A román hatóság szerint baleset és nem lincselés áldozata volt a szovátai motoros
Kolozsvár, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A román hatóságok álláspontja szerint a balesetben szerzett [...] tovább »
Kamatdöntés – Londoni elemzők: két év múlva is csak 3 százalékos MNB-kamat várható
London, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - A jelenlegi inflációs és reálgazdasági folyamatok alapján [...] tovább »
Romániai elnökválasztás – Szilágyi Zsolt leadta a jelöltségét támogató aláírásokat
Bukarest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Leadta a bukaresti Központi Választási Irodánál (BEC) az [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása