Cambridge-i kutató szerint az agyat számítógépre "letöltve" lehetséges az örök élet

Cambridge-i kutató szerint az agyat számítógépre "letöltve" lehetséges az örök élet

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Örök időkig élhetnének az emberek, legalábbis az agyuk, amennyiben valaha létrejönnének olyan számítógépek, amelyek képesek lennének újraalkotni az idegsejtjeinket összekötő mintegy 100 billió kapcsolódást - vélekedett Hannah Critchlow, a Cambridge-i Egyetem neurobiológusa.
tovább »
Videó: Hatalmas bizánci hajóra bukkantak a Fekete-tenger mélyén

Videó: Hatalmas bizánci hajóra bukkantak a Fekete-tenger mélyén

Moszkva, 2015. május 27., szerda (MTI) - Hatalmas, feltételezhetően bizánci hajóra bukkantak a Fekete-tengerben egy mélységi kutatással foglalkozó orosz búvárklub tagjai.
tovább »

Módosították a román nyugtalottó szabályzatát, mert túl sokfelé oszlott az első nyeremény

Bukarest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Módosította a román képviselőház szerdán az úgynevezett nyugtalottóról szóló rendeletet, meggátolandó, hogy a nyeremény túl sok nyertes között oszoljon meg és elveszítse varázsát.
tovább »

Négynapos, részleges sztrájkot hirdettek a légiforgalmi irányítók Spanyolországban

Madrid, 2015. május 27., szerda (MTI) - Négynapos, részleges sztrájkot hirdetett június elejére a spanyol légiforgalmi irányítók szakszervezete (USCA) szerdán, így tiltakozva az ellen, hogy 61 barcelonai kollégájukat megbüntette a spanyol légiközlekedési felügyelet (Enaire).
tovább »

Ukrán válság - Londoni elemzők: az orosz gazdaság korántsem jutott túl a mélyponton

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint az áprilisi aktivitási adatok véget vetettek azoknak a reményeknek, hogy az orosz gazdaság már túljuthatott a recesszió mélypontján.
tovább »

Külügyi államtitkár: szorosabbra kellene fűzni az együttműködést Szlovéniával

Budapest/Ljubljana, 2015. május 27., szerda (MTI) - Nem terheli nyitott politikai kérdés a magyar-szlovén kapcsolatokat, ugyanakkor szorosabbra kellene fűzni az együttműködést a két ország között - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.
tovább »
Csökkent az éhezők száma a világban

Csökkent az éhezők száma a világban

Róma, 2015. május 27., szerda (MTI) - Csökkent az éhezők száma a világban, a tíz évvel korábbi 962 millióról 795 millióra - derült ki az ENSZ élelmezési szervezeteinek szerdán közzétett közös jelentéséből.
tovább »

Bemutatta a 2016-os uniós költségvetés javaslatát az Európai Bizottság

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - Bemutatta szerdán a 2016-os uniós költségvetés javaslatát az Európai Bizottság.
tovább »
A Downton Abbey alkotója, Julian Fellowes nemzetközi Emmy-díjban részesül

A Downton Abbey alkotója, Julian Fellowes nemzetközi Emmy-díjban részesül

Los Angeles, 2015. május 27., szerda (MTI) - Nemzetközi Emmy-díjban részesül Julian Fellowes, a nagy sikerű Downton Abbey brit tévésorozat alkotója - értesült a The Hollywood Reporter.
tovább »

Csaknem 20 ezer embert telepítettek ki Kölnben egy világháborús bomba miatt

Berlin, 2015. május 27., szerda (MTI) - Csaknem 20 ezer embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát szerdán a németországi Kölnben egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt.
tovább »

Ügynökséget alakítanak Romániában a büntető eljárások során lefoglalt vagyontárgyak kezelésére

Bukarest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Állami ügynökséget hoznak létre Romániában a büntető eljárások során lefoglalt vagy elkobzott vagyontárgyak kezelésére és értékesítésére: az erről szóló törvénytervezetet szerdai ülésén fogadta el a bukaresti kormány.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2015. május 27.

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »
Nemes Jeles László: a digitalizáció visszavetette a filmművészetet

Nemes Jeles László: a digitalizáció visszavetette a filmművészetet

Berlin, 2015. május 27., szerda (MTI) - A digitalizáció a filmművészet történetében az első technikai fejlesztés, amely valójában visszalépést jelent, és akár a mozi halálához is vezethet, ha pedig ez bekövetkezik, akkor lehet készülni a harmadik világháborúra - mondta Nemes Jeles László a Die Welt című német lapnak.
tovább »

Lassul az okostelefon-eladások növekedési üteme

Framingham, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az idén lassul az okostelefonok világpiaci forgalmának növekedési üteme az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint.
tovább »

Uniós összehasonlításban átlagos vagy annál alacsonyabb a háztartási energiaár Magyarorszá

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - Magyarország azon országok közé tartozik az Európai Unióban, ahol a tavalyi év második felében az egy évvel korábbihoz képest mind az áram, mind a földgáz háztartási ára jelentősen csökkent - derül ki az Eurostat által szerdán kiadott összesítésből.
tovább »
A mobiltelefon- és twitter-adatok alapján megbecsülhető a tömeg nagysága

A mobiltelefon- és twitter-adatok alapján megbecsülhető a tömeg nagysága

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - A digitális eszközökhöz "rendelt" földrajzi helymeghatározó rendszer (geotagging) segítségével viszonylag pontosan és gyorsan megbecsülhető egy tömeg nagysága - erre a következtetésre jutottak a Warwicki Egyetem tudósai, akik eredményeiket a Royal Society Open Science folyóirat legújabb számában tették közzé
tovább »
Posztapokaliptikus fémorgia a homokban

Posztapokaliptikus fémorgia a homokban

Max Rockatansky harminc év után újra előbújt az ausztrál sivatag dűnéinek árnyékából.
tovább »
Sokkoló fotók: az agysebészet hajnalán

Sokkoló fotók: az agysebészet hajnalán

Az alábbi fotókat a Yale Egyetem alagsorában találták meg nemrég és Dr Harvey Cushing 1900 és 1930 között agyműtéten átesett pácienseit mutatják be.
tovább »

Brüsszel júniusban ismerteti vállalati adózási akciótervét

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - Szerdán úgynevezett orientációs vitát tartott a társasági adózás témakörében az Európai Bizottság biztosi kollégiuma, a testület júniusban ismerteti erre vonatkozó akciótervét.
tovább »

Spanyolországban sorra mondanak le a Néppárt helyi elnökei a választási eredmények miatt

Madrid, 2015. május 27., szerda (MTI) - Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) három helyi elnöke is bejelentette, hogy lemond pártelnöki posztjáról a vasárnapi helyhatósági választások eredménye miatt, mivel olyan kis különbséggel nyertek az autonóm közösségekben, hogy várhatóan a baloldali pártok koalíciója több régióban átveszi az irányítást - írta a spanyol sajtó szerdán.
tovább »

Brit EU-népszavazás - Hivatalosan is kormányprogrammá vált a brit EU-tagságról szóló referendum

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Hivatalosan is bekerült szerdán a brit EU-tagság sorsáról döntő népszavazás törvénytervezete a konzervatív párti brit kormány idei törvényalkotási programjába.
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: 1,50 százalék alá csökkentheti alapkamatát az MNB

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerdai előrejelzései szerint valószínűleg 1,50 százalék alá csökkenti alapkamatát a jelenlegi monetáris enyhítési ciklus végére a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
tovább »

Áradások a Tisza romániai vízgyűjtőjében

Kolozsvár, 2015. május 27., szerda (MTI) – Az elmúlt napok esőzései nyomán több patak és folyó kilépett medréből a Tisza romániai vízgyűjtőjében lévő Szatmár, Máramaros és Szilágy megyében.
tovább »

Ausztriában vita kezdődött az azonos neműek házasságkötésének engedélyezéséről az írországi népszavazás után

Bécs, 2015. május 27., szerda (MTI) - Ausztriában vita kezdődött az azonos neműek házasságának engedélyezéséről az írországi népszavazás nyomán, az osztrák kormánykoalíció a párbeszédet szorgalmazza, az ellenzéki pártok megosztottak a kérdésben.
tovább »

Konkrét javaslatokat terjesztett elő az Európai Bizottság a migrációs menetrend keretében

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Európai Bizottság konkrét javaslatokat terjesztett elő szerdán a két héttel korábban közzétett "migrációs menetrend" - vagyis a bevándorlási problémakör átfogó uniós kezelésére irányuló koncepció - megvalósítása érdekében.
tovább »

Warhol-műveket árulnak hirdetés útján Prágában

Prága, 2015. május 27., szerda (MTI) - Hirdetés útján próbálja eladni Andy Warhol amerikai képzőművész alkotásainak gyűjteményét a prágai Makum galéria, amely három éve csődöt jelentett és felszámolás alatt áll. A felszámolóbiztos úgy véli, hogy művek eladása által befolyt összegből kártalanítani lehetne a galéria hitelezőinek egy részét.
tovább »

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek Bukarestben

Bukarest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek szerdán Bukarestben a kormány épülete előtt, magasabb béreket követelve.
tovább »

Németh Zsolt: a magyar nemzetpolitika fontos színtere az Európa Tanács

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Európa Tanács (ET) fontos színtere a magyar külpolitikának és nemzetpolitikának, a szervezet több olyan kérdéssel foglalkozik, amelyhez magyar nemzetpolitikai érdekek fűződnek - mondta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán Budapesten.
tovább »

OECD: a kormányoknak többet kell tenniük a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítására

Berlin, 2015. május 27., szerda (MTI) - A kormányoknak többet kell tenniük a fiatalok munkanélküliségének visszaszorításáért, segíteniük kell abban, hogy a fiatalok munkát találjanak, és jó körülmények között kezdjék el aktív életüket - állapította meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében.
tovább »

Új egyezményt írt alá az EU és Svájc a pénzügyi adatok cseréjéről

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - A pénzügy adatok automatikus cseréjéről szóló új kétoldalú megállapodást írtak alá szerdán Brüsszelben az Európai Unió és Svájc képviselői.
tovább »

Elítélték az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg két parancsnokát

Belgrád/Pristina, 2015. május 27., szerda (MTI) - Civilek ellen elkövetett háborús bűnök elkövetésének vádjával elítélték az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) két parancsnokát szerdán az észak-koszovói Mitrovicában - számolt be róla honlapján a Koha Ditore című napilap.
tovább »

Bemutatják az Izraelben talált legrégebbi, zenélést ábrázoló képet

Jeruzsálem, 2015. május 27., szerda (MTI) – A Szex, drogok és rock & roll című tudományos konferencián, csütörtökön mutatják be a nagyközönségnek a "szent házasság szertartását" ábrázoló, a zenélésről szóló legrégebbi, Izraelben talált jelenetet - értesült a The Jerusalem Post című izraeli újság honlapja.
tovább »

A látogatók felelőtlensége miatt pusztult el három szarvas a sanghaji állatkertben

Sanghaj, 2015. május 27., szerda (MTI) - A látogatók által bedobott ételek és az általuk hátrahagyott szemét elfogyasztása után pusztult el három szarvas a sanghaji állatkertben, melyet állatai tartási körülménye miatt korábban is számos kritika ért már.
tovább »

Megduplázódott a roma gettók száma Csehországban

Prága, 2015. május 27., szerda (MTI) - Megduplázódott az utóbbi kilenc év alatt a roma gettók száma Csehországban. Míg 2006-ban 310 ilyen szegénynegyedet tartottak nyilván a cseh településeken, addig a tavalyi év végén már 606-t.
tovább »

Ukrán válság - Vedomosztyi: Árkokkal és szögesdrótokkal erősítették meg a szakadár kelet-ukrajnai területekkel határos orosz régió védelmét

Moszkva, 2015. május 27., szerda (MTI) - Árkokkal és szögesdrótokkal erősítették meg az oroszországi Rosztovi terület és a szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai területek határszakaszát a fegyver-és lőszercsempészet ellen védekezve - közölte szerdai számában a Vedomosztyi című orosz napilap.
tovább »
Velencévé változtatta a nyugat-ukrajnai Lemberget az özönvízszerű eső

Velencévé változtatta a nyugat-ukrajnai Lemberget az özönvízszerű eső

Kijev, 2015. május 27., szerda (MTI) - Hirtelen nagy mennyiségű eső esett szerdára virradóan Ukrajnában, ami az ország nyugati részén fekvő Lemberget (Lviv) Velencével tette hasonlatossá.
tovább »
Ukrán válság - Civilek is áldozatul estek a szakadárok tüzérségi támadásainak Kelet-Ukrajnában

Ukrán válság - Civilek is áldozatul estek a szakadárok tüzérségi támadásainak Kelet-Ukrajnában

Kijev, 2015. május 27., szerda (MTI) - A Donyeck megyei Horlivkában három, Luhanszk megyében egy civil esett áldozatul a kelet-ukrajnai szakadárok szerdára virradóra végrehajtott intenzív tüzérségi támadásainak - jelentették ukrán állami szervek.
tovább »

Olaszországban elítéltek két embercsempészt

Róma, 2015. május 27., szerda (MTI) - A szicíliai Catania bírósága életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy embercsempészt, társa pedig tíz év börtönt kapott az olasz és líbiai partok között 2014. májusában történt hajószerencsétlenségért, amelyben a becslések szerint több mint kétszázan a tengerbe vesztek.
tovább »

A "jócselekedetek bankja" nyílt meg egy kínai városban

Sanghaj, 2015. május 27., szerda (MTI) - A társadalmi jócselekedeteket számon tartó és azokat szolgáltatásokra beváltó "bankot" nyitottak az észak-kínai Jencsi városában. A rendhagyó kezdeményezéssel az önzetlen jótétemények számát szeretnék növelni.
tovább »

Kolozsvár alpolgármestere is csatlakozott a többnyelvű helységnévtáblákkal kapcsolatos perhez

Kolozsvár, 2015. május 27., szerda (MTI) – Egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Vákár István, a Kolozs megyei önkormányzat megbízott elnöke is aláírta azt a kérelmet, amellyel a többnyelvű városnévtáblák ügyében a polgármesteri hivatal ellen indított perhez csatlakoztak.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Adelina, a nap lánya

Adelina, a csinos diáklány nyáron egy hosszabb utazásra készül.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Sokkoló fotók: az agysebészet hajnalán
Az alábbi fotókat a Yale Egyetem alagsorában találták meg nemrég és Dr Harvey Cushing 1900 és 1930 között [...] tovább »
Cambridge-i kutató szerint az agyat számítógépre “letöltve” lehetséges az örök élet
London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Örök időkig élhetnének az emberek, legalábbis az agyuk, amennyiben valaha [...] tovább »
Módosították a román nyugtalottó szabályzatát, mert túl sokfelé oszlott az első nyeremény
Bukarest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Módosította a román képviselőház szerdán az úgynevezett [...] tovább »
Négynapos, részleges sztrájkot hirdettek a légiforgalmi irányítók Spanyolországban
Madrid, 2015. május 27., szerda (MTI) - Négynapos, részleges sztrájkot hirdetett június elejére a spanyol [...] tovább »
Ukrán válság – Londoni elemzők: az orosz gazdaság korántsem jutott túl a mélyponton
London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint az áprilisi aktivitási adatok véget [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása