Háromszáz afrikai menekült próbált bejutni a spanyol Melillába

Háromszáz afrikai menekült próbált bejutni a spanyol Melillába

Madrid/Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Felkapaszkodva a több méter magas drótkerítésen mintegy háromszáz afrikai menekült próbált meg átjutni Marokkóból a Spanyolországhoz tartozó Melillába pénteken - számolt be a spanyol közmédia a tömeges határsértésről, amely egy héten belül már a harmadik ilyen eset.
tovább »
Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowling tollából

Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowling tollából

London, 2014. október 31., péntek (MTI) - Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowling tollából az írónő honlapján. Az egyik novella Dolores Umbridge-ről, a regények egyik legellenszenvesebb figurarájáról szól.
tovább »

Ebola - Mobiltelefont kapnak Kínában a Nyugat-Afrikából érkezők, hogy elérhetők legyenek

Peking, 2014. október 31., péntek (MTI) - Mobiltelefont kapnak a dél-kínai Kantonban azok, akik az ebolajárvány által legsúlyosabban érintett afrikai országokból érkeznek. A készüléket három héten át mindig bekapcsolva kell tartaniuk, hogy szükség esetén elérhetők legyenek a hatóságok számára - számolt be az intézkedésről a kínai állami média pénteken.
tovább »

Iszlám Állam - Nem csökken a külföldi harcosok beáramlása Szíriában

Washington, 2014. október 31., péntek (MTI) - Havonta több mint ezer iszlamista harcos érkezik Szíriába, beáramlásuk üteme az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni légitámadások ellenére sem csökken - írta pénteki számában terrorelhárítási és hírszerzési forrásokra hivatkozva a The Washington Post című amerikai lap.
tovább »

Orosz külügyminisztérium: Amerika megbocsáthatatlan nyomást gyakorol Délkelet-Európára

Moszkva, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy politikai és üzleti megfontolásokból egyre nagyobb nyomást gyakorol a délkelet-európai országokra az Oroszországgal való energetikai és haditechnikai együttműködésük korlátozásának elérésére.
tovább »

A Jagelló-ház történelmét kutatják az Oxfordi Egyetem történészei

Oxford, 2014. október 31., péntek (MTI) - Nagyszabású kutatást kezdtek a Jagelló-házról az Oxfordi Egyetem történészei, az 1,4 millió euróba kerülő projekt egyebek között mint nemzetközi politikai jelenséget vizsgálja a Jagelló-házat. A mintegy 431 millió forintnak megfelelő támogatás az egyik legmagasabb összeg, amelyet eddig Közép-Európa történetét vizsgáló projektre költöttek az egyetemen.
tovább »
Megnyitották Mussolini bunkerjét

Megnyitották Mussolini bunkerjét

Róma, 2014. október 31., péntek (MTI) - Restaurálták és megnyitották a nagyközönség előtt a Benito Mussolini (1883-1945) bunkerjét, amely egykori római villája alatt húzódik. A földalatti termekre egyelőre kevesen voltak kíváncsiak.
tovább »

Brenzovics László a kárpátaljai magyarság céljaiért fog dolgozni az ukrán parlamentben

Ungvár, 2014. október 31., péntek (MTI) – Mindenekelőtt a kárpátaljai magyar közösség stratégiai céljainak megvalósításán fog dolgozni az új ukrán törvényhozás képviselőjeként - mondta az MTI-nek pénteken Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, aki parlamenti mandátumot szerzett az államfő pártjának listáján.
tovább »

Négy halottja van a wichitai reptéri balesetnek

Washington, 2014. október 31., péntek (MTI) - Négy halálos áldozata volt annak a csütörtöki balesetnek, amelyben egy kisméretű repülőgép az egyesült államokbeli Wichita repülőterének egyik épületébe csapódott.
tovább »

Ukrán válság - Elítélte a NATO-főtitkár a tervezett donyecki és luhanszki választásokat

Brüsszel, 2014. október 31., péntek (MTI) - Nyilatkozatban ítélte el pénteken Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a kelet-ukrajnai, donyecki és luhanszki oroszbarát szakadárok által vasárnapra tervezett választásokat.
tovább »
Ázsiai húsevő gomba fenyegeti az európai szalamandrákat és gőtéket

Ázsiai húsevő gomba fenyegeti az európai szalamandrákat és gőtéket

London, 2014. október 31., péntek (MTI) - Ázsiai húsevő gomba fenyegeti az európai szalamandrákat és gőtéket. A kórokozó valószínűleg háziállatként tartott kétéltűekkel érkezett Ázsiából - olvasható egy nemzetközi kutatócsoport új tanulmányában.
tovább »
Új békafajt fedeztek fel New Yorkban

Új békafajt fedeztek fel New Yorkban

London, 2014. október 31., péntek (MTI) - Új békafajt azonosítottak kutatók New York vizenyős területein.
tovább »

Ukrán választás - Porosenko ismét Jacenyukot kívánja látni a miniszterelnöki poszton

Kijev, 2014. október 31., péntek (MTI) - Petro Porosenko ukrán elnök azt javasolta a mögötte álló és a nevét viselő pártszövetség leendő képviselőcsoportjának, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt jelöljék ismét a kormányfői posztra. Ezt az államfő pénteken közölte a Twitteren.
tovább »

Holttestet raboltak szellemházassághoz Kínában

Peking, 2014. október 31., péntek (MTI) - Hullarablók kerültek a rendőrség hálójába, amivel ismét bizonyosságot nyert, Kína egyes részein él még a "szellemházasságok" évezredes hagyománya, vagyis az egyedülállóként elhunyt férfiak mellé "üdvös" egy nőt temetni. Ha pedig nincs, akkor vásárolnak.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. október 31.

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Temetési vállalat kirakatában fedezte fel saját arcképét Párizsban egy francia újságírónő

Párizs, 2014. október 31., péntek (MTI) - Ismeretlen névvel és adatokkal saját arcképét fedezte fel véletlenül egy párizsi temetkezési vállalat kirakatában egy újságírónő.
tovább »
A Nyugat-Balkán EU-s integrációjáról tárgyaltak a V4-ek külügyminiszterei Pozsonyban

A Nyugat-Balkán EU-s integrációjáról tárgyaltak a V4-ek külügyminiszterei Pozsonyban

Pozsony, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Nyugat-Balkán országainak európai uniós (EU) integrációs folyamatáról, illetve annak felgyorsítási lehetőségeiről tárgyaltak a visegrádi négyek (V4) és a Nyugat-Balkán országainak külügyminiszterei Pozsonyban pénteken.
tovább »

Ukrán válság - Honvédkórház: jó állapotban vannak a Budapesten kezelt ukrán katonák

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Jó állapotban vannak azok az ukrán konfliktusban megsérült ukrán katonák, akiket Budapesten, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban kezelnek - mondta a kórház orvosigazgatója pénteken az MTI-nek.
tovább »
A világháborús jegyrendszer javított a britek szellemi képességein

A világháborús jegyrendszer javított a britek szellemi képességein

London, 2014. október 31., péntek (MTI) - A világháborús jegyrendszer javított az akkor felnőtt generáció szellemi képességein Nagy-Britanniában - írja egy új kutatásra hivatkozva a The Telegraph című brit lap.
tovább »

Új elnököt választott a Kárpátalja megyei tanács

Ungvár, 2014. október 31., péntek (MTI) - Voldimir Csubirkót választotta elnökévé pénteken Ungváron a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés), miután a parlamenti mandátumhoz jutott Ivan Baloga eddigi elnök lemondott tisztségéről.
tovább »
Épület, menj haza, részeg vagy!

Épület, menj haza, részeg vagy!

Vajon a megrendelő kért szándékosan ilyen házat, vagy a tervezőasztal mellett volt egy ottfelejtett piásüveg? Mindegy is, nagyon mókás kis ingatlanok ezek, csak lakni ne kelljen egyikben sem.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, lengyel és amerikai lapok

Brüsszel, London, Varsó, 2014. október 31., péntek (MTI) - A The Guardian - a legnagyobb baloldali liberális brit napilap - pénteki szerkesztőségi cikke az internetadóval foglalkozik.
tovább »

Nő a kínai vállalatok külföldi aktivitása

Peking, 2014. október 31., péntek (MTI) - Eddig nem tapasztalt tempóban vásárolnak fel külföldi vállalatokat a kínai cégek, amelyeknek a külföldi befektetéseik az idén első ízben némileg meghaladhatják a külföldiek Kínába irányuló működőtőke beruházásait - közölte a China Daily című angol nyelvű napilap pénteken.
tovább »

Internetadó - Neelie Kroes örül, hogy a magyar kormányfő visszavonta a tervezett adót

Brüsszel, 2014. október 31., péntek (MTI) - Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".
tovább »

Oroszország csökkenti a Szerbiába szállított gáz mennyiségét

Belgrád, 2014. október 31., péntek (MTI) – Oroszország 28 százalékkal csökkenti a Szerbiába szállított gáz mennyiségét – írta pénteken a Danas című belgrádi napilap.
tovább »

Ebola - Az osztrák kormány vesz részt a betegség elleni küzdelemben

Bécs, 2014. október 31., péntek (MTI) - Fokozottan vesz részt az ebola elleni küzdelemben az osztrák kormány - olvasható a Die Presse című osztrák konzervatív lap pénteki számában.
tovább »

Októberben nőtt az eurózónás infláció

Luxembourg, 2014. október 31., péntek (MTI) - Októberben éves szinten 0,4 százalékos infláció volt az eurózónában a szeptemberi 0,3 százalékos éves infláció után - szerepelt az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak pénteki közleményében.
tovább »

EU-tisztújítás - Leköszönt a régi, jön az új Európai Bizottság

Brüsszel, 2014. október 31., péntek (MTI) - Pénteken lejár az eddigi, szombaton pedig megkezdődik az új Európai Bizottság mandátuma, ami a legfontosabb állomása az idei uniós tisztújítási folyamatnak.
tovább »
Videó: Tilos autóval kerekesszéket vontatni

Videó: Tilos autóval kerekesszéket vontatni

Csak szólunk, ha eddig nem tudta volna. Angliában kipróbálták, de mivel a biztonsági kamera mindent rögzített, a jogsi bánta.
tovább »

Ukrán válság - Újabb orosz segélykonvoj lépte át az ukrán határt

Kijev, 2014. október 31., péntek (MTI) - Újabb, két hónap alatt immár a negyedik "segélykonvoj" lépett be Oroszországból Ukrajna területére Kijev jóváhagyása nélkül - közölte pénteken az ukrán és az orosz média.
tovább »

Romániai elnökválasztás - Részvételre buzdítanak az erdélyi magyar egyházak vezetői

Kolozsvár, 2014. október 31., péntek (MTI) – A vasárnap tartandó romániai elnökválasztáson való részvételre buzdítanak a romániai magyar sajtóhoz eljuttatott nyílt leveleikben az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetői.
tovább »

Így kell túlélni egy motorbalesetet

Hatalmas mázlija volt annak a két motorosnak, akik egymásba rohantak száguldás közben egy autópályán.
tovább »

Eperfát ajándékozott a prágai botanikus kertnek a gyermekmentő Nicholas Winton

Prága, 2014. október 31., péntek (MTI) - Eperfát ajándékozott a prágai botanikus kertnek a brit Nicholas Winton, aki a 2. világháború kitörése előtt 1939-ben 669 csehországi zsidó gyermek életét mentette meg.
tovább »

Az EU Katonai Bizottságának elnöke: a haderő nemzeti ügy

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Magyarországra látogatott az Európai Unió Katonai Bizottságának elnöke. Patrick de Rousiers a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtóbeszélgetésen kiemelte: fokozni kell az országok, valamint az EU és a NATO közötti katonai együttműködést, de a fegyveres erők megerősítése a tagállamok kormányainak feladata, a haderő nemzeti ügy.
tovább »

Kilencezren keresik az elrabolt mexikói diákokat, egyelőre hasztalan

Mexikóváros, 2014. október 31., péntek (MTI) - Már kilencezren keresik a szeptember végén elrabolt mexikói diákokat, egyelőre hasztalan.
tovább »

Ukrán válság - Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre

Kijev, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre - hozta nyilvánosságra csütörtökön Ukrajna budapesti nagykövetségének sajtószolgálata az RBK Ukrajina ukrán hírportál szerint.
tovább »
13 elátkozott ház története

13 elátkozott ház története

Seph Lawless nem csak lefotózza az elátkozott házakat, hanem a történetüket is megírja. Stílusosan, 13 darabot mutatunk. Készüljön, mert para lesz!
tovább »

Orosz külügy: Goodfriend megjegyzései nem korrektek

Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Az orosz külügyminisztérium szerint nem diplomatikusak André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének azok a megjegyzései, amelyeket a magyar kormány Oroszországgal kapcsolatos politikájáról tett.
tovább »

A V4-ek Pozsonyban kiálltak Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett

Pozsony, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Közös nyilatkozatban álltak ki Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett Nagy-Britannia és a visegrádi négyek (V4) külügyminiszterei csütörtöki pozsonyi találkozójukon. A tanácskozás másik fő témája az Európai Unió előtt álló kihívások, valamint az EU és az Egyesült Államok között készülő szabadkereskedelmi megállapodás volt.
tovább »

Lengyel lap: szorosabb együttműködésre készül a lengyel és a német szárazföldi haderő

Varsó, 2014. október 30., csütörtök (MTI) – A német és a lengyel szárazföldi haderő szorosabb együttműködéséről írt alá szándéknyilatkozatot Berlinben a két ország védelmi minisztere, a két haditengerészet között már létező hasonló megállapodás mintájára - jelentette csütörtökön a Rzeczpospolita című lengyel napilap.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bettina, a nap szépe

A mai nap lánya Bettina. A szabadidejét szereti barátai társaságában tölteni.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Háromszáz afrikai menekült próbált bejutni a spanyol Melillába
Madrid/Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Felkapaszkodva a több méter magas drótkerítésen mintegy [...] tovább »
Ebola – Mobiltelefont kapnak Kínában a Nyugat-Afrikából érkezők, hogy elérhetők legyenek
Peking, 2014. október 31., péntek (MTI) - Mobiltelefont kapnak a dél-kínai Kantonban azok, akik az ebolajárvány [...] tovább »
Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowling tollából
London, 2014. október 31., péntek (MTI) - Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowling tollából az [...] tovább »
Iszlám Állam – Nem csökken a külföldi harcosok beáramlása Szíriában
Washington, 2014. október 31., péntek (MTI) - Havonta több mint ezer iszlamista harcos érkezik Szíriába, [...] tovább »
Orosz külügyminisztérium: Amerika megbocsáthatatlan nyomást gyakorol Délkelet-Európára
Moszkva, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása