Videó: Túlélték a túlélhetetlent

Videó: Túlélték a túlélhetetlent

Az eset Brazíliában történt. Három férfi mit sem sejtve üldögélt az út szélén, amikor egy autós csapódott közéjük.
tovább »
Tusványos - Tőkés László: "lészen autonómia"

Tusványos - Tőkés László: "lészen autonómia"

Tusnádfürdő, 2014. július 26., szombat (MTI) - Tőkés László európai parlamenti képviselő a "lészen autonómia" kijelentéssel parafrazeálta a bibliai "legyen világosság" gondolatot, illetve Gábor Áron 1848-as "lészen ágyú" kijelentését szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.
tovább »

Tusványos - A DK szerint Orbán Viktor a fasiszta államszervezést tartja példának

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusványosi beszédében lényegében azt hirdette meg, hogy a szabadságra épülő demokráciával szemben "egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés" a követendő példa.
tovább »

Tusványos - Tóbiás: szélesebb, erősebb demokráciára van szükség

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré szerveződik, előbb vagy utóbb kilép a demokrácia keretei közül. Tóbiás József közölte: szélesebb, erősebb, külső és belső kontrollokkal működő demokráciára van szükség.
tovább »
Tusványos - Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik

Tusványos - Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik

Tusnádfürdő, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadásában. A kormányfő egyúttal bírálta azokat "a fizetett politikai aktivistákat", akik civileknek tüntetve fel magukat külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon.
tovább »

Világháborús centenárium - Vasárnap kezdődnek a megemlékezések

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Vasárnap kezdődnek az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából tartandó megemlékezések, az állami centenáriumi programsorozat nyitórendezvénye hétfőn lesz az Operában.
tovább »

Tusványos - Liberálisok: a kormányfő megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Liberálisok szerint a kormányfő Tusnádfürdőn elmondott szombati beszédében új államrendet hirdetett, megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja.
tovább »

Tusványos - LMP: tévesek a kormányfő következtetései

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.
tovább »

Tusványos - Együtt-PM: Putyint utánozza Orbán

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Együtt-PM szerint megdöbbentő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a magyar miniszterelnök "Putyint majmolja".
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. július 26.

Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »
Tusványos - Orbán: a jóléti államok ideje lejárt

Tusványos - Orbán: a jóléti államok ideje lejárt

Tusnádfürdő, 2014. július 26., szombat (MTI) - Orbán Viktor szerint a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre ítélt rendszer, amin változtatni kell.
tovább »

Kapósak lettek az egyedülálló sokgyermekes anyukák Ukrajnában

Ukrajna - Az újabb mozgósítás elrendelése óta Kárpátalján is szokatlanul heves nősülési vágy öntötte el a férfiakat a háromnál több gyermeket egyedül nevelő hölgyek iránt.
tovább »
Tíz évet kapott a kisfia halálát okozó kárpátaljai pedofil

Tíz évet kapott a kisfia halálát okozó kárpátaljai pedofil

Ukrajna - Tíz év letöltendő börtönt szabott ki az ukrajnai bíróság a saját kisfiát megerőszakoló pedofil apára, akinek gyermeke a történtek után öngyilkos lett.
tovább »

Costa Concordia - Genovában tömeg várja majd a hajóroncs megérkezését

Róma, 2014. július 26., szombat (MTI) - Harmincöt mérföldre volt Genovától a Costa Concordia szombat reggel. A Giglio szigettől vontatott tengerjáró vasárnap hajnalban érkezik meg az északolasz kikötővárosba, ahol kíváncsiak tömege várja.
tovább »

Szentmihályi Szabó Péter nem akart zavart kelteni az olasz-magyar kapcsolatokban

Róma, 2014. július 26., szombat (MTI) - A római nagyköveti jelöltségről való lemondásáról és az őt érő antiszemita vádakról nyilatkozott Szentmihályi Szabó Péter a Corriere della Sera olasz napilap szombati számában. A telefonos interjúban elmondta, azért állt félre, mert nem akarta megzavarni az Olaszország és Magyarország közötti kapcsolatokat.
tovább »
Videó: 12 órás tűzszünet a Gázai övezetben

Videó: 12 órás tűzszünet a Gázai övezetben

Megerősítette az izraeli hadsereg szombatra virradóra, hogy helyi idő szerint reggel hét órától tizenkét órás időtartamra tűzszünet lép életbe a Gázai övezetben. A hadsereg közölte, hogy a tűzszünet alatt is folytatni fogják a palesztin fegyveresek által Izrael elleni támadásokra használt alagutak felkutatását és megsemmisítését.
tovább »

Ukrán válság – Kijev nem adja ki Dmitro Jarost

KIjev, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Interpol-körözés ellenére Kijev nem adja ki Moszkvának Dmitro Jarost, a Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet vezetőjét, akit terrorcselekményekre való nyilvános felbujtással vádolnak az orosz hatóságok.
tovább »

Obama a gyerekbevándorló-válság megoldásáról tárgyalt közép-amerikai elnökökkel

Washington, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az Egyesült Államokat elért közép-amerikai gyerekbevándorló-válság rendezésének lehetőségeiről tárgyalt pénteken a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök Honduras, Salvador és Guatemala államfőjével.
tovább »
Videó, a Maliban lezuhant gépről

Videó, a Maliban lezuhant gépről

Nyilvánosságra hoztak egy videót, mely az AH 5017-es számú járat becsapódásának helyszínén készült.
tovább »

Maláj utasszállító - Hillary Clinton: Putyin legalább részben felelős a gép lelövéséért

Washington, 2014. július 25., péntek (MTI) - Vlagyimir Putyin orosz elnök legalább részben felelős a maláj utasszállító Kelet-Ukrajna felett történt lelövéséért - jelentette ki pénteken a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, potenciális demokrata párti elnökjelölt-aspiráns.
tovább »

Gázai konfliktus - Izrael tizenkét órára felfüggeszti gázai hadműveletét

Kairó, 2014. július 25., péntek (MTI/Reuters/AFP/Hszinhua/ITAR-TASZSZ) - Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beleegyezett abba, hogy országa szombat reggeltől tizenkét órára felfüggeszti gázai hadműveletét - közölte egy névtelenül nyilatkozó amerikai kormányilletékes, aki John Kerry amerikai külügyminiszter kíséretében részt vett a válságnak szentelt kairói tárgyalásokon.
tovább »

Újraválasztották Tőkés Lászlót a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács elnökévé

Bálványosfürdő, 2014. július 25., péntek (MTI) - Újraválasztották Tőkés Lászlót a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) elnökévé a tanács péntek délután Bálványosfürdőn tartott ülésén - közölte az MTI-vel Tőkés László európai parlamenti képviselő sajtóirodája.
tovább »

Tusványos - A fapados járatok számának sűrítése élénkíthetné a román beutazó turizmust

Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Horváth Viktória szerint a fapados repülőjáratok sűrítésével és bővítésével növekedhetne a Romániából Magyarországra érkező turisták száma, s jótékony hatással lenne az is, ha a szomszédos országban elkészülnének az autópályák.
tovább »

Ukrán válság - Az eddigieknél átfogóbb szankciókra készül az unió Oroszországgal szemben

Brüsszel, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az uniós országok elvi megállapodásra jutottak arról, hogy az eddiginél átfogóbb, egész gazdasági szektorokat érintő szankciós intézkedéseket hoznak Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt - közölték pénteken nevük mellőzését kérő EU-diplomaták, miután ülést tartottak Brüsszelben a tagországok nagykövetei.
tovább »
Negyedikek a robotika-világbajnokságon a bogdányi leányok

Negyedikek a robotika-világbajnokságon a bogdányi leányok

Nyírbogdány, Josao Pessoa - Negyedikek lettek a magyar baptista diákok a RoboCup2014 Robotika világbajnokságon Brazíliában: a Joao Pessoa-ban megrendezett versenyen a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola csapata a katasztrófamentés kategóriában 20 ország 29 csapatával versenyzett.
tovább »

Ukrán válság - Útlezárással tiltakoznak a nyugat-ukrajnai Csernivciben a mozgósítás ellen

Kijev, 2014. július 25., péntek (MTI) - Útlezárással tiltakoznak a román határnál lévő nyugat-ukrajnai Csernyivciben a héten elrendelt újabb katonai mozgósítás ellen - számolt be pénteken több ukrán média.
tovább »

Tusványos - Román kutató segíti az RMDSZ autonómiatervezetének népszerűsítését

Tusnádfürdő, 2014. július 25., péntek (MTI) - Segítséget ígért a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) készülő autonómiatervezetének a székelyföldi román közegben való népszerűsítéséhez Sergiu Constantin, a Bozeni Európai Akadémia (EURAC) romániai származású kutatója.
tovább »

Gázai konfliktus - Izrael-ellenes és Hamász-ellenes tüntetéseket is tartottak Németországban

Berlin, 2014. július 25., péntek (MTI) - Németország több városában az utcára vonultak az Izrael-ellenes tüntetők pénteken az iráni eredetű al-Kudsz (arabul: Jeruzsálem) napja alkalmából, tiltakozva a Gázai övezetben folytatott izraeli hadművelet ellen, ugyanakkor Hamász-ellenes demonstrációkat is tartottak, a legnagyobb példányszámú német lap pedig az utóbbi napok antiszemita megnyilvánulásait elítélő akciót indított mások mellett az államfő és a kancellár részvételével.
tovább »

Rezesová-per - Meghosszabbították a szlovák nő előzetes letartóztatást

Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Elutasította a védelem szabadlábra helyezési kérelmét, és a másodfokú ítéletig meghosszabbította Eva Varholíková Rezesová előzetes letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla - hangzott el a Kossuth Rádió pénteki, kora esti hírműsorában.
tovább »

Ukrán válság - Szakértő: az elnök érdekeit szolgálja a parlamenti fordulat

Budapest, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az ukrán államfő hatalmának megszilárdítását segítheti, hogy csütörtökön két párt jelezte kilépését a kormánykoalícióból, majd pedig lemondott a miniszterelnök, így hamarosan új parlamenti választásokat tarthatnak Ukrajnában - mondta Deák András György kutató pénteken az MTI-nek.
tovább »

A pápa jövőre Philadelphiába látogat

Washington, 2014. július 25., péntek (MTI) - Ferenc pápa elfogadta Charles J. Chaput philadelphiai érsek meghívását és ellátogat a Családok Világtalálkozójára, amelyet 2015. szeptember 22. és 27. között rendeznek majd meg a pennsylvaniai nagyvárosban - közölte pénteken a Katolikus Hírszolgálatra (CNS) hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió.
tovább »

Tusványos - A nemzetpolitikai építkezés folytatását kérték a kormánytól a külhoni magyar vezetők

Tusnádfürdő, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az elmúlt négyéves kormányzati ciklusban megkezdett nemzetpolitikai építkezés folytatását kérték a budapesti kormánytól a külhoni magyar vezetők a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pénteki, A rész és az egész címmel rendezett nyilvános kerekasztal-beszélgetésén.
tovább »

Vandalizmus miatt megtiltották a Wikipedia szerkesztését az amerikai képviselőház gépeiről

Budapest/Washington, 2014. július 25., péntek (MTI) - A Wikipedia üzemeltetői megtiltották pénteken, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát, miután a napokban a törvényhozáshoz köthető IP-címekről számos bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki.
tovább »

Tusványos - Kós Károly Kollégium: jelentős előrelépés a határon túli magyar alkotóknak elkülönített keret

Tusnádfürdő 2014. július 25., péntek (MTI) - A Kós Károly Kollégium (KKK) szerint jelentős előrelépés a külhoni magyarok médiafogyasztási szokásairól szóló, ősszel tartandó felmérés és a Médiatanács mecenatúraprogramján belül a határon túli alkotók számára pénzügyi keret elkülönítése.
tovább »

Elhunyt Dobos László Kossuth-díjas szlovákiai magyar író

Pozsony, 2014. július 25., péntek (MTI) - Hosszú betegség után életének nyolcvannegyedik évében elhunyt pénteken Pozsonypüspökiben Dobos László Kossuth-díjas szlovákiai magyar író, műkritikus - közölte az MTI-vel az elhunyt családja.
tovább »

Az amerikaiak egyharmada támogatná Obama kongresszusi felelősségre vonását

Washington, 2014. július 25., péntek (MTI) - Az amerikaiak csupán egyharmada támogatja Sarah Palin volt republikánus alelnökjelöltnek azt a kezdeményezését, hogy impeachment - a kormányzati hivatallal való visszaélés miatti kongresszusi felelősségre vonási eljárás - induljon Barack Obama ellen - derült ki a CNN televízió és az ORC közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott közös felméréséből.
tovább »
A vérengzések ellen tiltakoztak

A vérengzések ellen tiltakoztak

Nyíregyháza - A Gázában zajló vérengzések ellen tiltakozott a Palesztin-Magyar Baráti Társaság Nyíregyházán.
tovább »
A grizzlymedvék "erdei országútját" fedezték fel kanadai nyomkövetők

A grizzlymedvék "erdei országútját" fedezték fel kanadai nyomkövetők

Vancouver, 2014. július 25., péntek (MTI) - A grizzlymedvék "erdei országútját" fedezték fel kanadai nyomkövetők az ország csendes-óceáni partvidékén.
tovább »
Navracsics-portré a Der Tagesspiegelben "Talán én leszek az új uniós biztos" címmel

Navracsics-portré a Der Tagesspiegelben "Talán én leszek az új uniós biztos" címmel

Berlin, 2014. július 25., péntek (MTI) - "Talán én leszek az új uniós biztos" címmel közölt portrét Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről a Der Tagesspiegel című német liberális lap az online kiadásában pénteken.
tovább »

Ukrán válság - Folytatódik a "terrorellenes művelet" a kormányválság ellenére

Kijev, 2014. július 25., péntek (MTI) - Folytatódik Kelet-Ukrajnában a szakadárok elleni "terrorellenes művelet" annak ellenére, ami csütörtökön a parlamentben és a kormányban történt - jelentette ki pénteki kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Adrienn, a nap szépe

Adrienn, a nap szépe
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Tusványos – A DK szerint Orbán Viktor a fasiszta államszervezést tartja példának
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök [...] tovább »
Tusványos – Tóbiás: szélesebb, erősebb demokráciára van szükség
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Az MSZP elnöke szerint az az állam, amely nem a szabadság köré [...] tovább »
Videó: Túlélték a túlélhetetlent
Az eset Brazíliában történt. Három férfi mit sem sejtve üldögélt az út szélén, amikor egy autós csapódott [...] tovább »
Világháborús centenárium – Vasárnap kezdődnek a megemlékezések
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Vasárnap kezdődnek az első világháború kitörésének századik [...] tovább »
Tusványos – Liberálisok: a kormányfő megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Liberálisok szerint a kormányfő Tusnádfürdőn elmondott szombati [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása