Nepáli földrengés - Az első 72 óra a legfontosabb a mentőkutyás szakértő szerint

Nepáli földrengés - Az első 72 óra a legfontosabb a mentőkutyás szakértő szerint

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Az első 72 óra a legfontosabb, ez alatt van esély arra, hogy földrengés sújtotta területeken a romok alatt túlélőket találjanak - mondta Földvári Péter, a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat Mentőkutyás Szolgálatának vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap délelőtt a Nepálban történt földmozgás kapcsán.
tovább »
Csernobil, a katasztrófaelhárítóktól a katasztrófaturistáig

Csernobil, a katasztrófaelhárítóktól a katasztrófaturistáig

Csernobil - Ma 29 éve, hogy felrobbant a csernobili atomerőmű negyedik reaktora.
tovább »

Az Éjszakai Farkasok is részt vettek az elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett lengyelországi megemlékezésen

Varsó, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – Mintegy 200 orosz motoros, köztük a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok egy csoportja is részt vett a második világháborúban elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett megemlékezésen, amelyet az északkelet-lengyelországi Braniewoban tartottak – tájékoztattak vasárnapra virradó éjjel lengyel hírportálok.
tovább »

Nepáli földrengés - Jól vannak a Mount Everestre tartó romániai hegymászók

Kolozsvár, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – A román külügyminisztérium szombat esti közleménye szerint „jól van” a Nepálban tartózkodó négy romániai hegymászó, köztük az aradi Török Zsolt, akik a Mount Everest oldalán voltak a szombati földrengés és az általa előidézett lavinák idején.
tovább »

Nepáli földrengés - Indulnak haza a magyar turisták

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - A tervek szerint vasárnap indul haza Nepálból az a magyar turistacsoport, amely a földrengés idején az országban tartózkodott.
tovább »

Nepáli földrengés - Magyar szervezetek is próbálnak segíteni

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Magyarországi szervezetek is segítenének a nepáli földrengés áldozatain, Diószegi Anna Mária, a Sweet Home For Orphanage Foundation nepáli alapítvány főképviselője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta: a Magyar Ázsia Társasággal együttműködve próbálnak segítséget eljuttatni a helyszínre.
tovább »

Nepáli földrengés - Az újdelhi magyar nagykövetséggel kapcsolatba lépett a katmandui tiszteletbeli konzul

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Az újdelhi magyar nagykövetséggel kapcsolatba lépett a katmandui magyar tiszteletbeli konzul egy munkatársa, akit megkértek, hogy próbálja meg elérni azokat a magyarokat, akiknek a nepáli tartózkodásáról a magyar külképviselet tud - közölte Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
tovább »

Tóásó-ügy - Kimenekítették Tóásó Elődöt és Mario Tadicot Bolíviából

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével - közölte a szeretetszolgálat vasárnap reggel az MTI-vel.
tovább »

Nepáli földrengés - Továbbra sem tudni magyar áldozatról az újdelhi magyar konzul szerint

Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Továbbra sem tudni magyar halálos áldozatról vagy sérültről a nepáli földrengéssel kapcsolatban - mondta Vajda Andrea, az újdelhi vezető magyar konzul az MTI-nek vasárnap reggel.
tovább »
Megkétszerezték vagyonukat a brit szupergazdagok a pénzügyi válság óta

Megkétszerezték vagyonukat a brit szupergazdagok a pénzügyi válság óta

London, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Több mint a kétszeresére nőtt a pénzügyi válság óta a leggazdagabb britek vagyona.
tovább »
Nepáli földrengés - Legalább három magyar hegymászó van Nepálban

Nepáli földrengés - Legalább három magyar hegymászó van Nepálban

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Az M1 aktuális csatorna úgy tudja, legalább három magyar hegymászó volt szombaton a földrengés idején Nepálban, egyikük jelezte, hogy nem történt baja, a másik két hegymászóról azonban nincsenek információk.
tovább »

A malária világnapja - brüsszeli figyelemfelkeltő akció

Brüsszel, 2015. április 25., szombat (MTI) - A malária világnapja alkalmából a nyomor elleni globális küzdelmet támogató - Bono ír rockzenész társalapításában létrehozott - ONE.org nevű globális lobbyszervezet fiatal aktivistái - köztük a magyar Józsa Veronika - óriásmoszkitó-jelmezben tartottak figyelemfelkeltő megmozdulást Brüsszel belvárosában szombat délután.
tovább »

Pásztor István marad a VMSZ elnöke

Magyarcsernye, 2015. április 25., szombat (MTI) – Újabb négy évre Pásztor Istvánt választották meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének a legnagyobb délvidéki magyar párt szombati tisztújító közgyűlésén. A politikus sikeresnek értékelte a párt utóbbi négy évét.
tovább »

Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete Zágrábban

Zágráb, 2015. április 25., szombat (MTI) - Nagyszabású tüntetést tartott a horvát svájcifrank-hitelesek egyesülete szombaton Zágrábban. A több ezer tüntető Boris Vujcic jegybankelnök lemondását és a monetáris politika megváltozását követelte.
tovább »
Nepáli földrengés - Kollár Lajos: rendkívül zsúfolt ilyenkor az Everest

Nepáli földrengés - Kollár Lajos: rendkívül zsúfolt ilyenkor az Everest

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Az évnek ebben az időszakában rendkívül zsúfolt a Mount Everest alaptábora, közeledik a csúcshódítások időszaka és túrázók is nagy számban tartózkodnak ilyenkor a környéken - mondta Kollár Lajos hegymászó az M1 aktuális csatornán.
tovább »

Brit választások - Cameron: a konzervatívok adják majd Nagy-Britannia első fekete vagy ázsiai miniszterelnökét

London, 2015. április 25., szombat (MTI) - David Cameron szerint a Konzervatív Párt adja majd Nagy-Britannia első fekete vagy ázsiai származású miniszterelnökét.
tovább »
Sztárok, akiknek elfelejtettek szólni, hogy néha öregedni is kellene

Sztárok, akiknek elfelejtettek szólni, hogy néha öregedni is kellene

Mutatunk 26 olyan sztárt, akiken nem fog az idő vasfoga. Ilyen példuál Jennifer Lopez, George Clooney, Gwyneth Paltrow és még sorolhatnánk. Ha nem hiszi, nézze meg ezeket a fotópárokat.
tovább »
10 zseniális ötlet, ami még senkinek sem jutott eszébe

10 zseniális ötlet, ami még senkinek sem jutott eszébe

Kattintson, ha vevő az elsőre idiótának tűnő, de egyébként nagyon is zseniális gondolatokra. Akkor is nyomja az egér bal gombját, ha vállalkozó és elakadt az ötletelésben.
tovább »
M1: magyar hegymászók is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a nepáli földrengés

M1: magyar hegymászók is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a nepáli földrengés

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Az M1 aktuális csatorna úgy tudja, magyar hegymászók is vannak a Mount Everesten, ahol lavinát indított el a Nepálban helyi idő szerint szombat dél körül bekövetkezett nagy erejű földrengés.
tovább »
Tömeges hegymászással tiltakoztak a Sínai-félsziget beduinjai a negatív sajtó ellen

Tömeges hegymászással tiltakoztak a Sínai-félsziget beduinjai a negatív sajtó ellen

Kairó, 2015. április 25., szombat (MTI) - "A Sínai biztonságos!" felkiáltással hegymászókat és természetjárókat invitáltak az egyiptomi félsziget déli részén élő beduinok az utóbbi években szinte csak terrorcselekményekkel kapcsolatban szalagcímekbe került sivatagos régióba. A meghívásnak eleget téve mintegy hetven ember mászta meg az ország legmagasabb csúcsát, a Katalin-hegyet, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a félsziget déli felét nem érintik az északkeleti vidék biztonsági problémái.
tovább »

Az LMP elítéli a kétnyelvű utcanévtáblák megbírságolását

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy Marosvásárhelyen kilátásba helyezték a saját házukra kétnyelvű utcatáblákat kihelyező lakosok megbüntetését - közölte a párt szombaton az MTI-vel.
tovább »
Európai kampány a munkahelyi stressz ellen

Európai kampány a munkahelyi stressz ellen

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - A munkahelyi stressz megelőzésének és megfelelő kezelésének fontosságára hívja fel a figyelmet az Európai Munkabiztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kampánya - mondta Balogh Katalin, az ügynökség nemzeti fókuszpontjának vezetője az M1 aktuális csatornán szombaton.
tovább »

Nem sikerült leváltania a szlovák egészségügyi minisztert az ellenzéknek

Pozsony, 2015. április 25., szombat (MTI) - A várakozásoknak megfelelően nem sikerült leváltaniuk Viliam Cislák szlovák egészségügyi minisztert az ellenzéki pártoknak a parlament pénteki, esti órákba húzódó ülésén.
tovább »

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet a nemzeti összetartozás napja alkalmából

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) - Diákutazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a június 4-ei nemzeti összetartozás napja alkalmából a Rákóczi Szövetség.
tovább »

Több vizsgálat indul a nyugati túszáldozatokkal járó amerikai dróncsapás nyomán

Washington, 2015. április 25., szombat (MTI) - Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) főellenőre vizsgálatot indít, miután a CIA egy januári dróncsapása kioltotta egy amerikai és egy olasz túsz életét az afgán-pakisztáni határ közelében, ezenkívül több elemzés is várható a történtekről - közölték pénteken amerikai kormányzati tisztségviselők.
tovább »

Újabb csővezeték építésének engedélyezéséért fordult Washingtonhoz a TransCanada

Washington, 2015. április 24., péntek (MTI) - A Keystone XL csővezetéket is kezdeményező, calgaryi székhelyű TransCanada cég pénteken közölte, hogy egy újabb vezeték megépítésének engedélyezését kérelmezte az amerikai kormánytól.
tovább »

Jelképesen lezárta a határt Burgenlandnál az osztrák szélsőjobboldali párt

Bécs, 2015. április 24., péntek (MTI) - Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este.
tovább »
Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet

Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet

New York, 2015. április 24., péntek (MTI) - Egy gyanús csomag miatt kiürítették péntek délután a New York jelképének számító Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet.
tovább »

Az unió és Magyarország teljesítménye is javult az elmúlt hónapokban

Budapest, 2015. április 24., péntek (MTI) - Az Európai Unió és az eurózóna gazdasági teljesítménye is javult az elmúlt hónapokban - állapították meg az unió gazdasági és pénzügyminiszterei Lettországban, a pénteki Ecofin- ülésen Rigában.
tovább »

A Pentagon új stratégiát dolgozott ki a kibernetikai támadások ellen

Washington, 2015. április 24., péntek (MTI) - A kibernetikai "rutintámadásokat" a magánvállalatoknak maguknak kell elhárítaniuk, a bonyolultabb kísérletek észlelése és az ilyenkor való segítségnyújtás a cégeknek az amerikai belbiztonsági tárca feladata, ám a behatolások mintegy 2 százaléka esetében a védelmi minisztérium reagálására lehet szükség a Kibernetikai Parancsnokságon keresztül - derült ki a Pentagon új kiberhadviselési stratégiájából, amelyet pénteken ismertetett a The New York Times.
tovább »

Görög adósság - Londoni elemzők: meredeken romlanak a görög adóskockázati mérőszámok

London, 2015. április 24., péntek (MTI) - Meredeken romlottak pénteken Görögország szuverén adóskockázati mérőszámai a londoni piacokon, miután nem született érdemi eredmény az euróövezeti országok pénzügyminiszterei alkotta eurócsoport és a görög kormány rigai értekezletén a további finanszírozási segítség feltételeiről.
tovább »

Perre ment gyermeke nevéért egy kínai apuka

Peking, 2015. április 24., péntek (MTI) - Annyira ragaszkodott egy kínai családapa a kislányának adott különleges névhez, hogy miután hat éve nem tudta anyakönyveztetni, újra perre vitte az ügyet.
tovább »
Októberben kerülhet forgalomba a világ első maláriaellenes oltóanyaga

Októberben kerülhet forgalomba a világ első maláriaellenes oltóanyaga

London, 2015. április 24., péntek (MTI/Reuters) - Októbertől engedélyezhetik az illetékes nemzetközi szervek a világ első maláriaellenes oltóanyagának széles körű alkalmazását Afrikában, azt követően, hogy a klinikai próbák utolsó fázisa bebizonyította, a szer négy évre részleges védelmet nyújt gyermekeknek.
tovább »

Luxemburgi adókönnyítések - Vádat emeltek egy újságíró ellen

Brüsszel, 2015. április 24., péntek (MTI) - Vádat emeltek Luxemburgban az ellen az újságíró ellen, aki elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a nagyhercegség éveken át több száz vállalat számára teremtett lehetőséget az egyébként külföldön fizetendő adóterheik minimalizálásra - jelentette pénteken az EUObserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.
tovább »

Távozását fontolgatja Londonból az HSBC

London, 2015. április 24., péntek (MTI) - Fontolóra vette székhelye elköltöztetését Londonból az HSBC, elsősorban a pénzügyi válság óta megszigorodott brit és európai uniós szabályozói környezetre, valamint a politikai bizonytalanságokra hivatkozva.
tovább »

"Náci Lengyelországot" emlegető amerikai játék visszavonását követeli Varsó

Varsó, 2015. április 24., péntek (MTI) – A Mattel amerikai cég egy társasjátékának visszavonását követelte a washingtoni lengyel nagykövetség amiatt, hogy a játék egyik kártyáján a "náci Lengyelország" kifejezés szerepel – közölte pénteken Grzegorz Schetyna külügyminiszter egy parlamenti sajtóértekezleten.
tovább »

Lengyelország ellenzi az Éjszakai Farkasok motoros klub tagjainak beutazását

Varsó, 2015. április 24., péntek (MTI) – A lengyel külügyi tárca ellenzi a Putyin-barát orosz motoros klub, az Éjszakai Farkasok tagjainak beutazását – derül ki a lengyel külügyi tárca pénteki közleményből.
tovább »

Szolgálatba állhat Kína legfejlettebb tengeri kutatóhajója

Peking, 2015. április 24., péntek (MTI) - Készen áll a bevetésre Kína legfejlettebb tengeri kutatóhajója, miután átesett az ehhez szükséges hivatalos, műszaki engedélyeztetési eljáráson - jelentette be a Kínai Tudományos Akadémia (CAS) pénteken.
tovább »

Kiosztották a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál Tientan-díjait

Peking, 2015. április 24., péntek (MTI) - A mexikói Bernardo Arellano rendezte El comienzo del tiempo (Az idő kezdete) kapta a legjobb filmnek járó Tientan-díjat az ötödik Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon, amely csütörtökön éjszaka ért véget.
tovább »
Szökevény galaxisokat fedeztek fel

Szökevény galaxisokat fedeztek fel

Washington/Párizs, 2015. április 24., péntek (MTI) - Szökevény galaxisokat fedeztek fel amerikai és francia csillagászok.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Renáta, a nap szépe

Renáta 26 éves domaházi lány. Örül, hogy végre megérkezett az igazi jó idő. Mottója: “Nem számít mit gondol rólad a világ, állj be a fénybe és élvezd a ragyogást.” Fotók: Vega
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Nepáli földrengés – Az első 72 óra a legfontosabb a mentőkutyás szakértő szerint
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Az első 72 óra a legfontosabb, ez alatt van esély arra, hogy [...] tovább »
Az Éjszakai Farkasok is részt vettek az elesett szovjet katonák tiszteletére rendezett lengyelországi megemlékezésen
Varsó, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – Mintegy 200 orosz motoros, köztük a Putyin-párti motoros klub, az [...] tovább »
Nepáli földrengés – Jól vannak a Mount Everestre tartó romániai hegymászók
Kolozsvár, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – A román külügyminisztérium szombat esti közleménye szerint [...] tovább »
Nepáli földrengés – Indulnak haza a magyar turisták
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - A tervek szerint vasárnap indul haza Nepálból az a magyar [...] tovább »
Nepáli földrengés – Magyar szervezetek is próbálnak segíteni
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Magyarországi szervezetek is segítenének a nepáli földrengés [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása