Leépítés a The New York Times szerkesztőségében

Leépítés a The New York Times szerkesztőségében

Washington, 2014. október 1., (MTI) - Száz újságírói munkahelyet épít le lapszerkesztőségében a The New York Times, valamint kisebb mértékben csökkenti a szerkesztői állományt és a kiadóvállalat alkalmazottjainak létszámát is - közölte szerdán Arthur Sulzberger, a liberális napilap kiadója és Mark Thompson vezérigazgató.
tovább »
Óriási erejű szelek formálják a Mars felszínét

Óriási erejű szelek formálják a Mars felszínét

Washington/London, 2014. október 1., szerda (MTI) - Óriási erejű szelek formálják a Mars felszínét - erre a következtetésre jutottak amerikai és brit kutatók, akik megfigyelési eredményeiket a Nature Communications legújabb számában ismertetik.
tovább »

Obama a palesztin áldozatok, Netanjahu az iráni atomfegyver ügyét hozta szóba Washingtonban

Washington, október 1., szerda (MTI) - Barack Obama amerikai elnök aggodalmát fejezte ki a gázai palesztin polgári áldozatok miatt fejezte ki aggodalmát szerdán, mielőtt magánmegbeszélésen fogadta a Fehér Házban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. A vendég viszont Irán nukleáris hatalommá válásának lehetőségével kapcsolatban fogalmazott meg aggályokat újságírók előtt.
tovább »

Nemzetközi rajzpályázat gyerekeknek a műholdas szolgáltatásokról

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - ASTRA Tehetség címmel nemzetközi gyerekrajz-pályázatot írt ki a SES ASTRA 8 és 15 év közötti gyerekeknek, akik a műholdas szolgáltatásokat bemutató plakáttal jelentkezhetnek a Magyarország mellett Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában meghirdetett versenyre.
tovább »

EU-tisztújítás - Navracsics - megkezdődött a meghallgatás

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában szerdán kora este megkezdődött Navracsics Tibor magyar EU-biztosjelölt szakbizottsági meghallgatása.
tovább »
Szakértő: bizonytalan, hogy megtartják-e a katalán népszavazást

Szakértő: bizonytalan, hogy megtartják-e a katalán népszavazást

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - Miután a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette a katalán függetlenségi népszavazásról szóló törvényt, bizonytalanná vált, megtartják-e a referendumot, továbbá az elszakadáspártiak győzelme sem biztosítaná az önállósodást - emelte ki Éltető Andrea, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatója az MTI-nek nyilatkozva.
tovább »

Hongkongi tüntetések - Jogvédők szerint szimpatizánsokat vettek őrizetbe a szárazföldi Kínában

Peking, 2014. október 1., szerda (MTI) - Körülbelül tucatnyi olyan kínai aktivista került a rendőrség hálójába a szárazföldi Kínában, akik valamilyen módon kifejezték támogatásukat a hongkongi tüntetőkkel - jelentették hírügynökségek egy kínai jogvédő csoport, a CHRD információi alapján szerdán.
tovább »

EU-tisztújítás - Jourová meghallgatása - A Václav Havel által meghirdetett emberi jogi normákra tesz hitet a jogegyenlőségi biztos

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Václav Havel néhai cseh elnök által megfogalmazott általános európai értékeket, köztük az egyén és az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartását, az emberi méltóságot, szolidaritást, a polgárok törvény előtti egyenlőségét, a politikai pluralizmust, illetve a demokratikus intézmények és az etnikai kisebbségek védelmét tartja legfőbb célkitűzésének az elkövetkező években végzendő munkájában Vera Jourová cseh biztosjelölt - derült ki a jogérvényesülési, fogyasztóvédelmi, és a nemek közötti egyenlőség biztosítását célzó portfólió várományosa szerdai meghallgatásán az Európai Parlament (EP) szakbizottságai előtt.
tovább »

KKM: a magyar kormány továbbra is támogatja a NATO bővítését

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - A magyar kormány elkötelezett a védelmi költségvetés fokozatos növelése és a walesi NATO-csúcstalálkozón elfogadott készenléti akcióterv végrehajtása mellett, ennek keretében Magyarország fejleszti a pápai repülőteret, és hozzájárul a Baltikum védelmi képességeihez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megbeszélést folytatott Adrian Bradshaw tábornokkal, a NATO európai főparancsnok-helyettesével szerdán Budapesten.
tovább »

Ukrán válság - Rogozin: Oroszország megvédi a Dnyeszteren túli területen élőket

Moszkva, 2014. október 1., szerda (MTI) - Oroszország megvédi a Dnyeszteren túli területen élő állampolgárait, amennyiben ott megismétlődik az ukrajnai forgatókönyv - jelentette ki Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szerdán, a Moldovai Köztársaságtól elszakadni akaró terület elnökével találkozva.
tovább »

Rekordév elé néz a kínai mozipiac

Peking, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az év első kilenc hónapjában 32 százalékkal nagyobb bevételt értek el a kínai mozik, mint az előző év azonos időszakában: az idei jegyeladások elérték a 21,6 milliárd jüant (863 milliárd forintot), ami már csaknem akkora összeg, mint a 2013-as év teljes bevétele.
tovább »
Agyi erek lenyomatát fedezték fel egy óegyiptomi múmia koponyacsontján

Agyi erek lenyomatát fedezték fel egy óegyiptomi múmia koponyacsontján

Madrid/Kairó, 2014. október 1., szerda (MTI) - Agyi erek lenyomatát fedezték fel egy óegyiptomi múmia koponyacsontjának belsején spanyol kutatók, akik a szokatlan leletről a Cortex című szaklapban számoltak be.
tovább »
Videó: "Tűzokádó" apró csillagot fedeztek fel amerikai kutatók

Videó: "Tűzokádó" apró csillagot fedeztek fel amerikai kutatók

Washington, 2014. október 1., szerda (MTI) - "Tűzokádó" apró csillagot fedeztek fel amerikai asztrofizikusok a NASA Swift űrteleszkópja segítségével - a mindössze 60 fényévnyire lévő vörös törpe tízezerszer nagyobb erejű flereket bocsát ki, mint a valaha mért legerősebb napkitörés volt.
tovább »
Életmentő lehet a genetikai teszt az örökletes vastagbélrákban szenvedőknél

Életmentő lehet a genetikai teszt az örökletes vastagbélrákban szenvedőknél

London, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az örökletes vastagbélrák-szindrómában (Lynch-szindrómában) szenvedő fiatalabb pácienseknél célszerű genetikai vizsgálatokkal kideríteni a társult daganatokra való hajlamot - hangsúlyozzák az Exeteri Egyetem és a Cardiffi Egyetem kutatói, akik a Health Technology Assessment kiadványban ismertetik vizsgálati eredményeiket.
tovább »

EU-tisztújítás - Hill öt célt tűzött maga elé pénzügyi biztosként

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Öt célt tűzött maga elé az Európai Parlamentben szerdán tartott meghallgatásán a brit Jonathan Hill, akit a pénzügyi piacok szabályozására jelölt ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.
tovább »

Ukrán válság - Felére csökkent az Ukrajnából Szlovákiába érkező gáz mennyisége

Pozsony, 2014. október 1., szerda (MTI) - A megrendelt mennyiség felére csökkent az Ukrajna irányából Szlovákiába érkező gáz mennyisége - jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján Pozsonyban.
tovább »
Nobel-díj - Murakami Haruki és Ferenc pápa az élen a fogadóirodáknál

Nobel-díj - Murakami Haruki és Ferenc pápa az élen a fogadóirodáknál

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - Murakami Haruki japán író és Ferenc pápa állt az élen szerdán a legnagyobb fogadóirodáknál az irodalmi, illetve a béke Nobel-díj esélyesei közül.
tovább »

Az arab világ nyomornegyedeire hívta fel a figyelmet az ENSZ

Kairó, 2014. október 1., szerda (MTI) - A lakhatás világnapja alkalmából a rohamosan népesedő arab világ nyomornegyedeire hívta fel a figyelmet az ENSZ egy szerdai sajtótájékoztatón Kairóban.
tovább »

Orosz embargó - Több mint négyezer tonna zöldség és gyümölcs kivonásához kapnak uniós támogatást a magyar gazdák

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - Több mint négyezer tonna zöldség és gyümölcs kivonásához vehetnek igénybe támogatást az orosz embargó miatt bekövetkezett károk kompenzálására a magyar gazdák az újabb, kedden megnyitott 165 millió eurós rendkívüli uniós pénzalapból - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI érdeklődésére.
tovább »

Amerikai cégeket vásárolnak fel a pénzben úszó európai vállalatok

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - A kedvező finanszírozási kondícióknak és rekordnagyságú forgóeszköz készleteiknek köszönhetően olyan nagy számban vásároltak fel amerikai cégeket európai vállalatok a harmadik negyedévben, mint amire 2008 óta nem volt példa - írja a Börse Express német hírportál.
tovább »

Hatodszor is bíróság elé került a szabadjeggyel üzérkedő román hadiözvegy

Bukarest, 2014. október 1., szerda (MTI) - Hatodszor is bíróság elé került Romániában egy vasúti szabadjegyekkel üzérkedő 83 éves Vaslui megyei hadiözvegy, aki két 91 éves háborús veterán társait megelőzve csúcstartó a vasúti kedvezményekkel elkövetett csalásokért kiszabott ítéletek száma tekintetében - írta az Adevarul hírportál.
tovább »

EU-tisztújítás - Cretu: a kohéziós politika nem jótékonyság

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az Európai Unió kohéziós politikája, a regionális fejlesztés nem jótékonyság a gazdag tagállamok részéről a szegényebbek javára, nem költségvetési támogatás, nem tőketranszfer, hanem a reálgazdaságba való befektetés, amely erősebbé teszi az európai gazdaságot - jelentette ki szerdán, bizottsági meghallgatásán az Európai Parlamentben a regionális politikai tárca élére kijelölt új uniós biztos, a román Corina Cretu.
tovább »
Újgenerációs gumiabronccsal készül a télre a Goodyear

Újgenerációs gumiabronccsal készül a télre a Goodyear

Colmar-Berg, 2014. október 1., szerda (MTI) - Több mint kétéves fejlesztés eredményeként a Goodyear gumiabroncsgyártó a 2014-es téli szezonra piacra dobta kilencedik generációs téli abroncsát, az UltraGrip 9-et (UG9), amelyet a Goodyear luxemburgi innovációs központjában mutattak be.
tovább »

Betiltotta Kovács Béla beregszászi irodájának működését a bíróság

Ungvár, 2014. október 1., szerda (MTI) – Betiltotta Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő beregszászi irodájának működését a hatályos ukrán törvények megsértése miatt a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság – adták hírül szerdán kárpátaljai hírportálok.
tovább »

Cameron: "el fogom érni az EU-bevándorlási szabályok módosítását"

London, 2014. október 1., szerda (MTI) - Teljesen át kell alakítani az Európai Unión belüli munkaerő-áramlás szabályait, mivel Nagy-Britannia nem tud megbirkózni az uniós társállamokból érkező bevándorlók számával - mondta szerdán a brit miniszterelnök.
tovább »

A kormánynak és a parlamentnek is elküldik az Erdély autonómiájáról szóló petíciót

Kolozsvár, 2014. október 1., szerda (MTI) - A román kormánynak, Románia parlamentjének és az Európai Unió intézményeinek is elküldenék a kezdeményezők azt a petíciót, amellyel Erdély közigazgatási és gazdasági autonómiáját szorgalmazzák.
tovább »

Idén 300 elsőéves magyar diák kap felsőoktatási ösztöndíjat a Vajdaságban

Belgrád/Szabadka, 2014. október 1., szerda (MTI) - Idén 300 első- és 70 felsőéves délvidéki egyetemista és főiskolás hallgató részesül a Magyar Nemzeti Tanács (MNT), a magyar kormány, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által közösen meghirdetett felsőoktatási ösztöndíjban, és ezzel több mint 1500-ra nőtt a támogatott diákok száma.
tovább »

Ukrán válság - A finn kormányfő szerint illúzió volt Oroszország nyugati integrációja

Berlin, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az ukrán válság nem egy új hidegháború kezdete, de az EU-nak át kell gondolnia az Oroszországhoz fűződő viszonyát, mert a válság megmutatta, hogy a közösség mostanáig az Oroszország nyugati integrációjáról szóló illúziót kergette - mondta a finn kormányfő egy szerdai német lapinterjúban.
tovább »

Az orosz nyomozóhatóság lezárta a Greenpeace akciója ügyében indított büntetőeljárást

Moszkva, 2014. október 1., szerda (MTI) - Lezárták a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet akciója ügyében indított oroszországi büntetőeljárást - erősítette meg szerdán az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság.
tovább »

EU-tisztújítás - Marianne Thyssen: a legfőbb cél a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítása

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - A pályakezdő fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelmet tekintené egyik legfontosabb feladatának a belga Marianne Thyssen EU-biztosjelölt, akire a foglalkoztatás és szociális ügyek, valamint a munkavállalói készségek és mobilitás előmozdításának kérdéseivel foglalkozó tárcát bízná Jean-Claude Juncker az újonnan megalakuló Európai Bizottságban.
tovább »

Ukrán válság - Barroso bírálja Putyint az EU-ukrán megállapodás miatti orosz ellenlépések miatt

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett levélben bírálta az EU-ukrán kereskedelmi megállapodás miatt elhatározott orosz ellenlépéseket.
tovább »

EB: Magyarországnak további intézkedéseket kell tennie a túlzottdeficit-eljárás elkerülésére

Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az Európai Bizottság (EB) változatlanul úgy ítéli meg, hogy Magyarországnak további strukturális lépéseket kell tennie a túlzottdeficit-eljárás újraindítása biztos elkerülésének érdekében, de az uniós szakértők szeptember 30-i keltezésű részletes elemzésükben azt is kiemelik, hogy a kormány júliusban elfogadott intézkedései csökkenthetik a kockázatokat.
tovább »
8 népszerű játék, ami kinyírja az okostelefon akksiját

8 népszerű játék, ami kinyírja az okostelefon akksiját

Ha sokáig szeretné használni az okostelefont, akkor jobb ha elkerüli ezeket az akksizabáló játékokat. Az a baj, hogy mindegyik nagyon népszerű és nagyon addiktív.
tovább »

Kopacz: Lengyelország nem egyezik bele az ukrán állam felosztásába

Varsó, 2014. október 1., szerda (MTI) – A lengyel kormány nem egyezik bele Ukrajna felosztásába és az Európán belüli határmódosításokba, az euróövezethez való csatlakozását pedig a csoport további erősödésétől teszi függővé - jelentette ki a lengyel parlament alsóházában (szejm) tartott programbeszédében szerdán Ewa Kopacz kijelölt kormányfő.
tovább »

KKM: Magyarország és Jordánia együttműködik a felsőoktatásban

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - A felsőoktatási együttműködés és jordániai diákok magyarországi tanulási lehetőségei voltak a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Amin Mahmúd jordán miniszterelnök-helyettes közötti szerdai megbeszélés legfontosabb témái - közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az MTI-vel.
tovább »

Szigorú biztonsági ellenőrzésen estek át a kínai nemzeti ünnep pekingi békegalambjai

Peking, 2014. október 1., szerda (MTI) - Alaposan átvizsgálták annak a 10 ezer galambnak minden egyes példányát, amelyek szerdán a Kínai Népköztársaság kikiáltásnak 65. évfordulóján napkeltekor a béke szimbólumaiként repültek a magasba a főváros központjában lévő Tienanmen térről - számoltak be kínai lapok a nemzeti ünnep eseményeiről szóló tudósításaik margóján.
tovább »

Interpol-Kaspersky kiberbűnözés ellenes együttműködés

Szingapúr, 2014. október 1., szerda (MTI) - Három éves kiberbűnőzés elleni együttműködési megállapodást kötött az Interpol és a Kaspersky Lab orosz számítástechnikai biztonsági vállalat - jelentette be szerdán saját honlapján az Interpol.
tovább »

Iszlám Állam - A külügyminiszter folyamatosan konzultál a Mol vezetőjével a szíriai helyzetről

Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter folyamatosan konzultál Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatóval a Szíriában kialakult helyzetről - tudatta Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke szerda délben az MTI-vel.
tovább »

Az RMDSZ a magyar kormányok megbízható és kiszámítható partnerének tekinti magát

Kolozsvár, 2014. október 1., szerda (MTI) - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az elmúlt 25 év magyar kormányai megbízható és kiszámítható partnerének tekinti magát.
tovább »

Hongkongi tüntetések - nemzetközi lapszemle: brit, német, osztrák, francia és orosz média

London, Párizs, Moszkva, Berlin, Bécs, 2014. október 1., szerda (MTI) - Peking a Tienanmen-téri téri tüntetések óta nem szembesült a mostani hongkongi megmozdulásokhoz hasonló horderejű politikai kihívással - állapítják meg egyöntetűen a szerdai brit lapok.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Anita, a nap szépe

Anita 24 éves miskolci lány mottója: “A mosoly egy pillanat műve, de emléke néha örökké tart!”
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Obama a palesztin áldozatok, Netanjahu az iráni atomfegyver ügyét hozta szóba Washingtonban
Washington, október 1., szerda (MTI) - Barack Obama amerikai elnök aggodalmát fejezte ki a gázai palesztin polgári [...] tovább »
Nemzetközi rajzpályázat gyerekeknek a műholdas szolgáltatásokról
Budapest, 2014. október 1., szerda (MTI) - ASTRA Tehetség címmel nemzetközi gyerekrajz-pályázatot írt ki a SES [...] tovább »
Leépítés a The New York Times szerkesztőségében
Washington, 2014. október 1., (MTI) - Száz újságírói munkahelyet épít le lapszerkesztőségében a The New York [...] tovább »
Óriási erejű szelek formálják a Mars felszínét
Washington/London, 2014. október 1., szerda (MTI) - Óriási erejű szelek formálják a Mars felszínét - erre a [...] tovább »
EU-tisztújítás – Navracsics – megkezdődött a meghallgatás
Brüsszel, 2014. október 1., szerda (MTI) - Az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában szerdán kora este [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása