Beutazási tilalom - Amerikai ügyvivő: az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció ellen

Beutazási tilalom - Amerikai ügyvivő: az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció ellen

Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció visszaszorításában - mondta André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
tovább »
Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi jó magaviseletért büntetéskedvezményben részesül

Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi jó magaviseletért büntetéskedvezményben részesül

Róma, 2014. október 24., péntek (MTI) - Jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a kiszabott ítélet határideje előtt befejezi a közmunkavégzést Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.
tovább »

Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában

Prága, 2014. október 24., péntek (MTI) - Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi idegenvezetést Prága önkormányzata.
tovább »

Az Egyesült Államokban nőtt az új lakások forgalma szeptemberben

Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államokban szeptemberben, éves szinte átszámítva, 0,2 százalékkal 467 ezerre nőtt az új lakások értékesítése az augusztusi, felülvizsgált 466 ezerről, közölték az amerikai kereskedelmi minisztérium illetékes hivatalában, pénteken.
tovább »
Videó: Elküldte első Twitter-üzenetét a brit uralkodó

Videó: Elküldte első Twitter-üzenetét a brit uralkodó

London, 2014. október 24., péntek (MTI) - Elküldte pénteken első személyes Twitter-üzenetét a brit uralkodó.
tovább »
Beutazási tilalom - Orbán: Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nem indulhat eljárás

Beutazási tilalom - Orbán: Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nem indulhat eljárás

Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti - közölte Orbán Viktor magyar kormányfő pénteken Brüsszelben.
tovább »

EU-csúcs - Jávor: kiábrándítóan alacsony célokat fogalmaztak meg

Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - A kiábrándítóan alacsony célok megfogalmazásával az Európai Unió lényegében feladta a klímaváltozás megfékezése érdekében elhatározott törekvéseit. A péntek hajnalban elfogadott megállapodásnak nincs olyan kényszerítő ereje, hogy érdemben tudna segíteni a klímaprobléma megoldásában - mondta Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, az európai parlamenti (EP) zöldpárt frakciójának tagja az MTI-nek.
tovább »

Monet-kiállítás nyílt Bécsben

Bécs, 2014. október 24., péntek (MTI) - Claude Monet műveit és osztrák impresszionistákat bemutató kiállítás nyílt a bécsi Belvedere múzeumban pénteken.
tovább »

Ukrán válság - Meghosszabbította az EU az egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket

Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Meghosszabbította pénteken az Európai Unió Tanácsa az Ukrajna számára biztosított egyoldalú kereskedelmi kedvezményeket - közölte a tanács sajtószolgálata.
tovább »
Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg idén nyáron

Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg idén nyáron

Bécs, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg az idei nyári szezonban, tízzel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában.
tovább »
EU-csúcs - Orbán: nem jelent súlyos terhet a magyar költségvetésre az új uniós klímavédelmi és energiastratégia

EU-csúcs - Orbán: nem jelent súlyos terhet a magyar költségvetésre az új uniós klímavédelmi és energiastratégia

Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon súlyos terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerült teljesíteni - közölte az EU állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök.
tovább »
Megbolondult a vízesés

Megbolondult a vízesés

A természet ereje lélegzetelállító és ijesztő is egyben: vízesést fújt visszafelé az erős szél.
tovább »
Nézőpont: Lövegek a falak alatt

Nézőpont: Lövegek a falak alatt

"A kormánypárti és a hatalommal szemben kritikus sajtóban kivételes egyetértés rajzolódik ki: a helyzet régen volt ilyen fenyegető." Ratalics László jegyzete.
tovább »
Londonból érkezett Budapestre Rembrandt egyik főműve

Londonból érkezett Budapestre Rembrandt egyik főműve

Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Kicsomagolták Rembrandt A festő önarcképe harmincnégy éves korában című, több mint 25 milliárd forintra biztosított festményét pénteken a Szépművészeti Múzeumban; a londoni National Galleryből érkezett alkotás a Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállításon lesz látható október 31-étől.
tovább »

Hongkongi tüntetések - Részlegesen megnyíltak utak, a diákok szavazni készülnek a folytatásról

Peking, 2014. október 24., péntek (MTI) - Részlegesen megnyíltak utak Hongkongnak abban a negyedében, ahol az elmúlt napokban taxisok igyekeztek lebontani a tüntetők által felállított barikádokat. A választási reform kiszélesítését követelő diákok szavazni készülnek arról, hogy maradjanak-e az utcán vagy folytassák a tárgyalásokat a városvezetéssel.
tovább »
Videó: Háborús állapotok a pozsonyi Európa Liga meccsen

Videó: Háborús állapotok a pozsonyi Európa Liga meccsen

Nemcsak a Sparta és a Slovan huligánjait, de egyszerű nézőket, nőket, gyerekeket is vertek a rendőrök az EL-meccsen. Az ártatlan nézők a kerítésen keresztül menekültek a huligánok elől, a kommandósok „visszaverték” őket a lelátóra - írja az ujszo.com.
tovább »

Tömeges kihallgatás a választási csalással vádolt román kormányfőhelyettes ügyében

Bukarest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Több mint száz tanút hozatott buszokkal Bukarestbe pénteken a román legfelső bíróság Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes ügyében, akit választási csalás megszervezése és befolyással üzérkedés vádjával állított bíróság elé a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).
tovább »

Újranyílik szombaton a párizsi Picasso Múzeum

Párizs, 2014. október 24., péntek (MTI) - Öt év felújítás után szombaton újranyílik a párizsi Picasso Múzeum: az átalakított épületben a spanyol festőművésznek a világon legjelentősebb gyűjteménye teljesen új formában látható, s az első hétvégén ingyen látogatható.
tovább »

Kissé lassult a brit gazdasági növekedés

London, 2014. október 24., péntek (MTI) - Kissé lassult, de továbbra is messze meghaladta az euróövezeti átlagot a brit gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévben.
tovább »

Tusk: nem esett szó Ukrajna felosztásáról

Varsó, 2014. október 24., péntek (MTI) – Soha nem volt olyan négyszemközti megbeszélés az orosz államfővel, amelyen Ukrajna felosztásáról esett volna szó - jelentette ki Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök pénteken egy lengyel rádióban Radoslaw Sikorski házelnök nagy politikai vitát kavart nyilatkozatára reagálva.
tovább »
Videó: Ilyen, amikor a bébi orrszarvú barátra talál

Videó: Ilyen, amikor a bébi orrszarvú barátra talál

Két tündéri állat bébi, egy orrszarvú és egy kecske kötött örök barátságot Dél-Afrikában, miután elvesztették szüleiket.
tovább »

Közlekedési és pedagógus sztrájk Olaszországban

Róma, 2014. október 24., péntek (MTI) - A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.
tovább »

EU-csúcs - Gazdaságpolitikai témák uralják a második napot

Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői.
tovább »
Svájcban a miskolci romák

Svájcban a miskolci romák

Miskolc - Hatvanöt miskolci roma érkezett Svájcba azzal a céllal, hogy ott menedékjogot kérjen és letelepedjen, jelezte a miskolci önkormányzatnak a Magyarország Külügyminisztériuma Konzuli Osztálya csütörtökön.
tovább »

Török nap - Szabó László államtitkár: a kölcsönös bizalom jó alapja a kapcsolatépítésnek

Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Magyarország és Törökország között rendkívül jók a kapcsolatok, amelyhez jó alapot teremt a magyar és a török nép közötti kölcsönös bizalom - mondta el Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek abból az alkalomból, hogy október 29-én török tematikus napot rendez a közmédia.
tovább »

Újabb lépés Kína holdprogramjában

Peking, 2014. október 24., péntek (MTI) - Kínában sikeresen útnak indítottak egy emberek nélküli kísérleti űreszközt, amely a tervek szerint 380 ezer kilométeres magasságban egy félkört tesz a Hold körül, majd visszatér. A teszt a kínai űrprogram következő főszereplőjének, a Csang'o-5 űrszondának a felkészítését szolgálja.
tovább »

Ukrán válság - A szakadárok betiltották az ukrán himnuszt a donyecki iskolákban

Kijev, 2014. október 24., péntek (MTI) - A donyecki szakadárok betiltották az ukrán himnuszt az általuk ellenőrzött területen lévő iskolákban, egyik vezetőjük azt mondta, hogy az eléneklése felforgató tevékenységként minősíthető - jelentette pénteken az UNIAN hírügynökség.
tovább »

Október 23. - Darák Péter: az országot elhagyók és az otthon maradottak egy nemzetet alkotnak

Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Mindazok, akik elhagyták Magyarországot, jórészt az 1956-os forradalom leverését követően, és mindazok, akik otthon maradtak, továbbra is egy nemzetet alkotnak - idézte Mindszenty József bíborost Darák Péter, a Kúria elnöke a washingtoni magyar nagykövetségen az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából csütörtökön rendezett ünnepi fogadáson.
tovább »

Az amerikai legfelsőbb bíróság elnökével egyeztetett a Kúria elnöke

Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az amerikai legfelsőbb bíróság elnökével, valamint a washingtoni szövetségi fellebbezési és az elsőfokú bíróságon tárgyalt az elmúlt napokban Darák Péter, a Kúria elnöke, aki Washingtonban részt vett a nemzetközi adójogi bírák éves világtalálkozóján is.
tovább »

EU-csúcs - Megállapodás született a klíma- és energiastratégiáról

Brüsszel, 2014. október 24., péntek (MTI) - Megállapodásra jutottak péntek hajnalba nyúló megbeszéléseiken az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról - jelentette be a csúcstalálkozó első napjának végeztével Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.
tovább »
Szijjártó újabb kanadai befektetésekre és a kétoldalú kereskedelem bővülésére számít

Szijjártó újabb kanadai befektetésekre és a kétoldalú kereskedelem bővülésére számít

Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - A közeljövőben újabb kanadai befektetések várhatók Magyarországon, és számítani lehet a kétoldalú kereskedelem bővülésére is - jelentette ki az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Ottawában megbeszélést folytatott John Bairddel, a kanadai diplomácia vezetőjével.
tovább »
EU-tisztújítás - Az Európai Tanács kinevezte az új Európai Bizottságot

EU-tisztújítás - Az Európai Tanács kinevezte az új Európai Bizottságot

Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Hivatalosan kinevezte az Európai Unió állam- illetve kormányfőiből álló Európai Tanács a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságot - közölte csütörtök késő este a tanács sajtószolgálata.
tovább »

Ebola - A humanitárius segítségnyújtásért felelős biztos lesz az uniós koordinátor

Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős leendő biztosa lesz az Európai Unió ebola elleni műveleteinek koordinátora - közölte csütörtök este az egyik népszerű közösségi oldalon Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.
tovább »

Október 23. - Tel-Avivban Izrael és Magyarország barátságát hangsúlyozták az ünnepi fogadáson

Jeruzsálem, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Tel-Avivban a magyar származású Jaír Lapid pénzügyminiszter képviselte az izraeli kormányt a magyar nagykövetség ünnepi fogadásán. Az eseményen megemlékeztek a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 25. évfordulójáról is.
tovább »

Október 23. - Berényi: 56 megmutatta, hogy van értelme küzdeni a felvidéki magyarságnak is a megmaradásért

Szepsi, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - 1956 üzenete a felvidéki magyarság számára az, hogy van értelme szabadságáért, önmaga megmaradásáért küzdenie - jelentette ki Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Szepsiben (Moldava nad Bodvou) csütörtökön a felvidéki magyar párt által az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából tartott központi megemlékezésen.
tovább »

EU-csúcs - Schulz: még nincs vége a válságnak

Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - "A válság legsötétebb napjait már magunk mögött tudhatjuk, de még nincs vége" - figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke abban a beszédében, amelyet a csütörtök délután kezdődött EU-csúcs résztvevői előtt mondott el.
tovább »

Iszlám Állam - Védekezésre képezik ki a szíriai ellenzék fegyvereseit

Washington, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Területvédelemre, nem pedig az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által elfoglalt települések visszafoglalására oktatják majd amerikai és szövetséges kiképzők a szíriai mérsékelt ellenzék fegyvereseit - írta csütörtöki számában hivatalos forrásokra hivatkozva a The Washington Post.
tovább »

Gázrobbanás történt egy német városban, egy ember meghalt

Berlin, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Gázrobbanás történt csütörtökön a németországi Ludwigshafenben, a balesetben egy ember meghalt és 26-an megsérültek.
tovább »

Mol-INA-ügy - Horvát elnök: a Mol és a horvát kormány viszonya az INA-ban morálisan és jogilag is kérdéses

London, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Erkölcsileg és jogilag is elfogadhatatlan módon jött létre a magyar Mol és a horvát kormány viszonya az INA olajtársaságban - idézi a horvát Dalje hírportál Ivo Josipovic horvát köztársasági elnök a Financial Times brit üzleti lap európai gázipari konferenciáján Londonban tett kijelentését.
tovább »

Október 23. - Kelemen Hunor: az erdélyi magyarságnak újra kell építenie intézményeit

Csíkszereda, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Nem elég a kommunista diktatúrát elítélni: az erdélyi magyarságnak újra kell építenie azokat az intézményeket, amelyek az 1956-os magyar forradalmat követő megtorlásnak estek áldozatul - hangoztatta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és államfőjelöltje csütörtökön Csíkszeredában, ahol a városi önkormányzat és a Volt Politikai Foglyok Szövetsége Hargita megyei szervezetének 56-os megemlékezésén mondott beszédet.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Klaudia, a nap szépe

A mai nap lánya Klaudia, aki elárulta nekünk, hogy a hosszú hétvégét kirándulással és pihenéssel fogja tölteni.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Beutazási tilalom – Amerikai ügyvivő: az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció ellen
Budapest, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a [...] tovább »
Engedélyhez kötik az idegenvezetést Prágában
Prága, 2014. október 24., péntek (MTI) - Hatósági engedélyhez és szakmai vizsgákhoz kívánja kötni a városi [...] tovább »
Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi jó magaviseletért büntetéskedvezményben részesül
Róma, 2014. október 24., péntek (MTI) - Jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a [...] tovább »
Videó: Elküldte első Twitter-üzenetét a brit uralkodó
London, 2014. október 24., péntek (MTI) - Elküldte pénteken első személyes Twitter-üzenetét a brit uralkodó. tovább »
Az Egyesült Államokban nőtt az új lakások forgalma szeptemberben
Washington, 2014. október 24., péntek (MTI) - Az Egyesült Államokban szeptemberben, éves szinte átszámítva, 0,2 [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása