Zuhan a Tesco eredménye, távozik a cégelnök

Zuhan a Tesco eredménye, távozik a cégelnök

London, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Bejelentette távozási szándékát csütörtökön Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant, és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is még nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.
tovább »
Szijjártó: a magyar kormány kész kivizsgálni a korrupciós állításokat

Szijjártó: a magyar kormány kész kivizsgálni a korrupciós állításokat

Washington, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A magyar kormány kész kivizsgálni az Egyesült Államok által megfogalmazott korrupciós állításokat, amelyek nyomán Washington megtiltotta több magyar hivatalos személy beutazását, ugyanakkor az amerikai diplomaták nem készségesek abban, hogy ismertessék a vádak mögött álló részleteket - írta szerdán internetes kiadásban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva az amerikai USA Today napilap.
tovább »

A beszedhető áfa hatodától esnek el az uniós tagállamok

Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által csütörtökön közzétett tanulmányból. Eszerint az unióban Hollandia, Finnország és Luxemburg szedi be leghatékonyabban az áfát, a legkevésbé hatékony Románia.
tovább »

Nőtt a bukaresti repülőterek utasforgalma

Bukarest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Csaknem 8 százalékkal, 6,31 millió főre nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) és Aurel Vlaicu (Baneasa) repülőterek utasforgalma az első kilenc hónapban - jelentette be csütörtökön a repülőtereket kezelő állami vállalat.
tovább »

Ukrán választás - Putyin volt tanácsadója szerint a Kreml ukrajnai "emberei" Porosenko megbuktatását kapták feladatul

Kijev, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Destruktív tevékenység folytatását, a törvényhozási munka akadályozását, végül pedig Petro Porosenko elnök megbuktatását kapták feladatul a Moszkvához hű ukrajnai politikusok, akik a vasárnap megrendezendő parlamenti választásokon indulnak jelöltként - vélekedett Andrej Illarionov, Vlagyimir Putyin orosz elnök volt tanácsadója egy sajtónyilatkozatában, amelyet az ukrán média csütörtökön hozott nyilvánosságra.
tovább »

EU-csúcs - Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor

Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe érkezett, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.
tovább »

Peking és Teherán szorosabbra fűzné a kapcsolatot a két hadsereg között

Peking, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Peking kész Iránnal a pragmatikus együttműködésre, a hadseregek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére - közölte a kínai védelmi miniszter, amikor fogadta az iráni haditengerészet parancsnokát, Habibollah Sayyari ellentengernagyot.
tovább »

Basescu az általa védnökölt pártba lép be mandátuma lejárta után

Bukarest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Traian Basescu román államfő bejelentette, hogy a Népi Mozgalom Pártba (PMP) lép be, miután lejár az államelnöki mandátuma.
tovább »

A panaszosoknak adnak igazat két magyar ügyben az Európai Bíróság főtanácsnokai

Brüsszel, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A panaszosoknak adnak igazat két magyar ügyben is - az E.ON Földgáz Trade által az energiahivatal ellen, valamint a UPC Magyarország által a fogyasztóvédelmi hatóság ellen indított perben - a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság főtanácsnokai csütörtökön ismertetett állásfoglalásuk szerint.
tovább »

Szerbiában közmunkát kell végezniük a munkaképes segélyezetteknek

Belgrád, 2014. október 23., csütörtök (MTI ) - Az eddigieknél jóval szigorúbb jogosultági elbírálásra számíthatnak Szerbiában a szociális segélyből élők, miután a belgrádi kormány úgy döntött, hogy közhasznú munkát kell végezniük a szociális segélyben részesülők közül a munkaképeseknek, illetve továbbképzéseken kell részt venniük.
tovább »

Pénteken sztrájkolnak az olasz vasútnál, a jegyek visszaválthatók

Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Munkabeszüntetést tartanak pénteken az olasz vasút dolgozói. A Magyarországon váltott jegyek árát visszatéríthetik az utasoknak - tájékoztatta a Mávinform csütörtökön az MTI-t.
tovább »

Hongkongi tüntetések - Összetűzések voltak a területfoglalók és ellenzőik között

Peking/Hongkong, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Verekedések, összetűzések voltak a választási reformok kiszélesítését követelő tüntetők és ellenzőik között Hongkongban, egy gyújtogatót ártalmatlanítottak - jelentette csütörtökön a helyi online média.
tovább »

Átmászott egy férfi a Fehér Ház kerítésén, őrkutyák elfogták

Washington, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Őrkutyák fogtak el egy férfit, aki szerda este átmászott a Fehér Ház kerítésén az elnöki rezidencia északi pázsitjára - közölte az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service.
tovább »

Október 23. - Szijjártó: a nemzetpolitika régi adósságát törlesztette a diaszpórával szemben

Washington, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - A magyar nemzetpolitikának több mint két évtizedes adósságot kellett törlesztenie a diaszpórával való kapcsolat megerősítése terén - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyi idő szerint szerda este a torontói magyar főkonzulátuson 14 új magyar állampolgár csoportos eskütétele alkalmából.
tovább »

Tájékoztatta a KKM a norvég nagykövetet a Kehi-vizsgálat eredményéről

Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Tájékoztatta Tove Skarsteint, a Norvég Királyság nagykövetét a Kormányzati és Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Norvég Civil Támogatási Alap ügyében folytatott vizsgálat eredményéről szerdán Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, és egyben átnyújtotta a dokumentáció angol nyelvű leiratát.
tovább »
Szijjártó: Washington támogatja Közép-Európa energiabiztonságát

Szijjártó: Washington támogatja Közép-Európa energiabiztonságát

Washington, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Egyesült Államok támogatja Közép-Európa energiabiztonságának megerősítését - jelentette ki szerdán az MTI-nek nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai külügyminisztériumban folytatott tárgyalása után, amelyen védelmébe vette a paksi atomerőmű-beruházást és a Déli Áramlat földgáz-vezeték megépítését is.
tovább »

A tervezettnél hamarabb teljesítették az űrben a "takarítói" feladatokat az orosz űrhajósok

Moszkva, 2014. október 22., szerda (MTI) - A tervezettnél hamarabb, mintegy 3 és fél óra alatt teljesítette az űrsétára kiszabott "szemételtakarítói" feladatokat a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének két orosz tagja - tájékoztattak a Moszkva környéki orosz űrrepülés-irányító központban szerdán.
tovább »
Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós Jeruzsálemben, lelőtték

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós Jeruzsálemben, lelőtték

Jeruzsálem, 2014. október 22., szerda (MTI) - Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.
tovább »
Nagyváradon út épül az Ártánd és Kolozsvár között közlekedő autósoknak

Nagyváradon út épül az Ártánd és Kolozsvár között közlekedő autósoknak

Kolozsvár/Nagyvárad, 2014. október 22., szerda (MTI) – Elkezdődött Nagyváradon az Ártánd-Bors határátkelő és Kolozsvár között közlekedő személygépkocsik számára készülő, a belvárost elkerülő út építése - jelentette be Nagyvárad polgármestere szerdán.
tovább »

Berlin nehéz tárgyalásokra számít az EU klíma- és energiastratégiájáról

Berlin, 2014. október 22., szerda (MTI) - A német kormány szerint nehéz tárgyalások vezetnek a megállapodáshoz az Európai Unió 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról, és nem biztos, hogy sikerül határozni az ügyben a csütörtökön kezdődő uniós csúcson.
tovább »

Kerry Berlinben: Németország "globális vezetővé" lépett elő

Berlin, 2014. október 22., szerda (MTI) - Németország a nemzetközi közösség valamennyi meghatározó ügyének kezelésében vezető szerepet vállal, amiért az Egyesült Államok kormánya köszönettel tartozik a berlini vezetésnek - emelte ki az amerikai külügyminiszter szerdán Berlinben a német kancellárral folytatott megbeszélése előtt.
tovább »

Közlekedési fennakadásokat, áramszüneteket okozott a vihar Ausztriában

Bécs, 2014. október 22., szerda (MTI) - Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.
tovább »

Jávor Benedek: a Gazprom Magyarországon is "állammá válik az államban"

Strasbourg, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Gazprom orosz energetikai vállalat, amely Oroszországban "állam az államban", ezt a státust a jelek szerint Magyarországon is megkapja - vélekedett Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, az Európai Parlamenti (EP) zöldpárt frakciójának tagja szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak adott nyilatkozatában, két minapi magyar törvénymódosítás kapcsán.
tovább »

Londoni elemzők: hosszú ideig alacsony, stabil infláció várható a feltörekvő térségében

London, 2014. október 22., szerda (MTI) - A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése közepette alacsony, stabil inflációval jellemzett hosszabb időszak előtt áll a globális feltörekvő térség, sőt több ország, köztük Magyarország akár deflációs kockázattal is szembenézhet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Kínai író kapta a Franz Kafka-díjat

Prága, 2014. október 22., szerda (MTI) - Jen Lien-ko kínai író kapta idén a Franz Kafka nemzetközi irodalmi díjat, amelyet immár 14 éve a prágai Franz Kafka Társaság adományoz.
tovább »

A lengyel államfő szerint a Sikorski-interjú kárt okozott Lengyelországnak

Varsó, 2014. október 22., szerda (MTI) – Bronislaw Komorowski szerint Lengyelországnak ugyan kárt okozott Radoslaw Sikorski házelnöknek egy amerikai portálon megjelent interjúja és az azt követő nyilatkozatai, de szerencsére nem a külpolitikában, és most arra kell vigyázni, hogy ne legyenek további veszteségek az ügyből kifolyólag.
tovább »
A klímaváltozás miatt összemennek az alpesi zergék

A klímaváltozás miatt összemennek az alpesi zergék

London, 2014. október 22., szerda (MTI) - A klímaváltozás miatt összemennek az alpesi zergék - derítették ki brit kutatók. A Durhami Egyetem tudósai szerint a hőmérsékletváltozás hatással van az alpesi zergék táplálkozására, és ezáltal méretükre is.
tovább »

Több mint 48 milliárd dollárt kért a Rosznyefty az orosz kormánytól

Moszkva, 2014. október 22., szerda (MTI) - A legnagyobb orosz olajvállalat több mint 48 milliárd dolláros (több mint 2 billió rubelt) támogatást kért a Nemzeti Jóléti Alapból - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán.
tovább »

EU-tisztújítás - Megszavazta az EP a Juncker által javasolt összetételű Európai Bizottságot

Strasbourg, 2014. október 22., szerda (MTI) - Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban a Jean-Claude Juncker volt luxemburgi néppárti miniszterelnök által vezetett új Európai Bizottságot, amelyben Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos lesz.
tovább »

Október 23. - A magyar szociáldemokrata EP-képviselők rózsaültetéses megemlékezése Strasbourgban

Strasbourg, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójához tartozó magyar delegáció tagjai - Ujhelyi István delegációvezető kezdeményezésére, az EP vezetésének külön engedélyével - szeged-szőregi rózsákat ültettek el szerda délután az EP strasbourgi székházának főbejáratánál, ezzel emlékezve az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc, illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulójára.
tovább »

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban

Prága, 2013. október 22., szerda (MTI) - Januártól megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban, mivel a cseh képviselőház korábbi döntését szerdán a szenátus is megerősítette.
tovább »

Magyar és román nagyjátékfilmeket is vetítenek az Alter-Native Filmfesztiválon

Bukarest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Magyar és román nagyjátékfilmeket egyaránt vetítenek a marosvásárhelyi 22. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon - közölték szerdán a szervezők.
tovább »
Sean Bean is szerepel Ridley Scott új sci-fijében

Sean Bean is szerepel Ridley Scott új sci-fijében

Los Angeles, 2014. október 22., szerda (MTI) - Sean Bean is csatlakozott a Marson játszódó új Ridley Scott-sci-fi szereposztásához - értesült a The Hollywood Reporter.
tovább »
Leonardo DiCaprio a gorillák védelméről szóló dokumentumfilmen dolgozott

Leonardo DiCaprio a gorillák védelméről szóló dokumentumfilmen dolgozott

Los Angeles, 2014. október 22., szerda (MTI) - Leonardo DiCaprio executive produceri feladatot vállalat egy Netflix számára készült gorillás dokumentumfilmben - közölte a The Hollywood Reporter.
tovább »
Megrongálták Banksy Vermeer-feldolgozását Bristolban

Megrongálták Banksy Vermeer-feldolgozását Bristolban

Bristol, 2014. október 22., szerda (MTI) - Mindössze néhány órával a leleplezését követően már meg is rongálták Banksy új alkotását Bristolban: a brit graffitiművész Johannes Vermeer holland festőművész Leány gyöngy fülbevalóval című festményének átdolgozott változatával díszítette ki szülővárosa egyik épületének falát.
tovább »

Példátlanul széleskörű vasúti kedvezményeket hagyott jóvá a szlovák kormány

Pozsony, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az ország történetében példa nélküli mértékű, rendkívül széleskörű vasúti utazási kedvezményeket hagyott jóvá szerdai ülésén a szlovák kormány.
tovább »

Beutazási tilalom - Jávor Benedek EP-meghallgatást akar Horváth András részvételével

Strasbourg, 2014. október 22., szerda (MTI) - Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, az Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciójának tagja EP-meghallgatást kíván kezdeményezni az Egyesült Államok által kitiltott magyar vezető köztisztviselők ügyével kapcsolatban.
tovább »

Három év börtönbüntetést szabtak ki Romániában illegális petesejt-kereskedelemért

Bukarest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a román legfelső bíróság több orvost, akiket illegális petesejt-kereskedelem miatt találtak vétkesnek - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség.
tovább »
Vihar - Horvátországot is elérte a vihar, és leesett az első hó

Vihar - Horvátországot is elérte a vihar, és leesett az első hó

Zágráb/Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Horvátországot is elérte szerdára virradóra az egész Európán végigsöprő heves vihar. A Zágrábtól északra elterülő Sljemen-hegységben leesett az első hó is - írta a Jutarnji List című horvát lap internetes oldalán.
tovább »

Rogán: a Déli Áramlat rendkívül fontos Magyarország energiabiztonságának megerősítéséért

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek, "ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás" - közölte Rogán Antal, a testület fideszes elnöke az MTI szerdai érdeklődésére adott válaszában.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Klaudia, a nap szépe

A mai nap lánya Klaudia, aki elárulta nekünk, hogy a hosszú hétvégét kirándulással és pihenéssel fogja tölteni.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Nőtt a bukaresti repülőterek utasforgalma
Bukarest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Csaknem 8 százalékkal, 6,31 millió főre nőtt a bukaresti Henri [...] tovább »
Ukrán választás – Putyin volt tanácsadója szerint a Kreml ukrajnai “emberei” Porosenko megbuktatását kapták feladatul
Kijev, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Destruktív tevékenység folytatását, a törvényhozási munka [...] tovább »
EU-csúcs – Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor
Budapest, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe érkezett, az [...] tovább »
Peking és Teherán szorosabbra fűzné a kapcsolatot a két hadsereg között
Peking, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Peking kész Iránnal a pragmatikus együttműködésre, a hadseregek [...] tovább »
Zuhan a Tesco eredménye, távozik a cégelnök
London, 2014. október 23., csütörtök (MTI) - Bejelentette távozási szándékát csütörtökön Sir Richard [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása