Tizennyolc film versenyezhet az Arany Pálmáért

Tizennyolc film versenyezhet az Arany Pálmáért

Párizs, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Huszonnyolc országból 49 alkotást, köztük öt elsőfilmet és 15 női rendező munkáját választott be a 67. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába Thierry Frémaux művészeti igazgató a közel 1750 nevezés közül, a filmek közül 18 versenyezhet a mustra fődíjáért, az Arany Pálmáért - jelentették be csütörtökön a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének szervezői Párizsban.
tovább »
Videó: Edward Snowden a tömeges adatgyűjtésről kérdezte Putyint

Videó: Edward Snowden a tömeges adatgyűjtésről kérdezte Putyint

Budapest/Moszkva, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Edward Snowden, az amerikai titkos adatgyűjtés leleplezője is kérdezett Vlagyimir Putyintól a Közvetlen kapcsolat című csütörtöki televíziós adásban, a Moszkvában menedékjogot kapott informatikus az orosz titkosszolgálatok tevékenységéről érdeklődött az elnöknél.
tovább »

A német lakosság támogatja az atomenergia kivezetését

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Egy januári felmérés szerint a német lakosság 90 százaléka támogatja az atomenergia kivezetését 2022-ig, ugyanakkor a lakosság fele korábbi időpontra tenné a nukleáris energiatermelés megszüntetését - mondta Felix Matthes, az Öko-Institut kutatási igazgatója az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány közös rendezvényén csütörtökön, Budapesten.
tovább »

Jaden Smith játssza a főszerepet a James McBride díjnyertes regényéből készülő filmben

Los Angeles, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Jaden Smith lesz az egyik főszereplője a James McBride amerikai ír The Good Lord Bird című díjnyertes regényéből készülő mozifilmnek.
tovább »

Dnyeszter-mellék - Basescu azt kéri Oroszországtól, térjen vissza nemzetközi kötelezettségvállalásaihoz

Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Románia támogatja a Moldovai Köztársaságot abban, hogy a Dnyeszter menti szakadár területen biztosítsa az emberek, az áruk és szolgáltatások szabad mozgását, ugyanakkor felkéri Oroszországot: térjen vissza nemzetközi kötelezettségvállalásaihoz, és maga is járuljon hozzá a térség stabilizálásához - mutatott rá Traian Basescu román államfő csütörtökön.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. április 17.

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Az EP kisebbségügyi munkacsoportja elfogadta a kisebbségi alapjogokat rögzítő Strasbourgi Manifesztumot

Brüsszel, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az Európai Parlament (EP) kisebbségüggyel foglalkozó frakcióközi munkacsoportja csütörtökön elfogadta a munkacsoport tízéves munkáját összegző, a nemzeti kisebbségek alapvető jogait rögzítő Strasbourgi Manifesztumot - közölte Tabajdi Csaba szocialista EP-képviselő, aki a társelnöke volt a tevékenységét a mostani parlamenti ciklus végén befejező munkacsoportnak.
tovább »

EY: csak jövőre bővülhet jelentősebben a hitelezés az eurózónában

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A korábbi előrejelzésekhez képest romlottak a hitelkihelyezési kilátások az eurózónában, csak 2015-től várható jelentősebb fellendülés - mutat rá az EY legfrissebb iparági gyorsjelentése.
tovább »

A vártnál kevesebb munkanélküli segélykérelem az Egyesült Államokban

Washington, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A vártnál kisebb mértékben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma.
tovább »

Ukrán-válság - VM: nem hat jelentősen a magyar mezőgazdaságra az Ukrajnának adott uniós vámkedvezmény

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Nem lesz jelentős hatása a magyar mezőgazdaságra az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodásban rögzített engedmények alkalmazásának a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint, Brüsszel átmenetileg, 2014. november 1-ig az ukrán mezőgazdasági terményekre kivetett uniós vámok jelentős részét megszünteti.
tovább »

Kiállítás a Szent István csatahajó vízrebocsátásáról

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Kiállítással emlékezik az Osztrák-Magyar Monarchia SMS Szent István nevű csatahajójának száz évvel ezelőtti vízrebocsátására csütörtöktől a Közlekedési Múzeum.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Die Zeit, The International New York Times, Der Standard

Berlin, Párizs, Bécs, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Die Zeit című német liberális hetilap az ukrajnai válsággal kapcsolatban foglalkozott csütörtökön Magyarországgal, a Párizsban megjelenő The International New York Times (INT) Matolcsy György jegybankelnök tevékenységéről közölt cikket, a Der Standard című osztrák liberális napilapban az új magyar választási törvényről olvasható véleménycikk.
tovább »

Az ortodox egyház nyitott intézményként kívánja működtetni a székelyföldi szállodáját

Kolozsvár, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az ortodox egyház bárki számára nyitott intézményként kívánja működtetni a kovásznai Fenyő szállodát, és nem akarja az ingatlan által megváltoztatni a város etnikai arányait - jelentette ki csütörtökön Ioan Selejan székelyföldi ortodox érsek az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva.
tovább »

Ukrán válság - Amerikai harci géppel repült a román miniszterelnök

Aranyosgyéres/Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Románia számíthat szövetségeseire, amikor határainál folytatódik az Ukrajna elleni agresszió - jelentette ki csütörtökön Victor Ponta román miniszterelnök.
tovább »

Ukrán válság - Times: az orosz katonai hírszerzés segíti az ukrajnai oroszpárti milíciákat

London, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az orosz katonai hírszerzés Donyeck és Luhanszk megyékbe telepített ügynökei felügyelik és irányítják az Ukrajnában tevékenykedő oroszpárti milíciákat - írta a csütörtöki The Times egy ukrán titkosszolgálati jelentést idézve.
tovább »

Pompejinél kétszer nagyobb város állt az ókori Róma tengerpartján

Róma, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Rendkívüli régészeti felfedezés helyszíne lett Ostia Antica egykori ókori városa, amelyről kiderült, hogy az eddig ismert területénél legalább kétszer nagyobb volt.
tovább »

Ukrán válság - Barroso: az EU kész konzultálni Moszkvával a gázszállításról

Brüsszel, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió kész konzultációt folytatni Oroszországgal az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázszállítás biztonságáról - közölte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett, csütörtökön ismertetett levelében.
tovább »

Ukrán válság - FT: európai nagyvállalatok lobbiznak a gazdasági szankciók ellen

London, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A legnagyobb európai vállalatok lobbiznak az Oroszországgal szembeni kemény gazdasági szankciók ellen, és emiatt máris "megtörni" látszik az európai kormányok elszántsága az ilyen ellenlépések érvényesítésére - írta a csütörtöki Financial Times.
tovább »

Dél-koreai kompbaleset - Áder János részvéttáviratot küldött a dél-koreai elnöknek

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Áder János köztársasági elnök csütörtökön részvéttáviratot küldött Pak Gun Hje dél-koreai államfőnek a Csedzsu szigete mellett előző nap bekövetkezett tragikus kompbaleset miatt.
tovább »
Ukrán válság - A VK orosz közösségi oldalon kutakodott a kijevi tüntetők után Moszkva

Ukrán válság - A VK orosz közösségi oldalon kutakodott a kijevi tüntetők után Moszkva

Budapest/Moszkva, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a kijevi tüntetéseket szervezők személyes adatainak átadását követelte a legnagyobb orosz internetes közösségi oldal, a VK üzemeltetőitől - közölte az oldal nemrég lemondott vezérigazgatója.
tovább »

A szerb királyi család újra a figyelem központjában

Belgrád, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Karadjordjevic szerb királyi családdal a héten már másodszor foglalkozott a szerb média csütörtökön, amikor a Blic című napilap arról számolt be, hogy az I. Sándor király által építtetett királyi palotán, Beli Dvoron két napig fordítva lengett a szerb zászló.
tovább »
Ukrán válság - Turcsinov: hadbíróság elé állítják a Kramatorszk elől visszafordult ukrán katonákat

Ukrán válság - Turcsinov: hadbíróság elé állítják a Kramatorszk elől visszafordult ukrán katonákat

Kijev, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Feloszlatják azt az egységet, a felelős katonákat pedig hadbíróság elé állítják, akik letették a fegyvert szerdán a kelet-ukrajnai Kramatorszk városánál a szeparatisták előtt - jelentette be Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök, házelnök, a parlament csütörtöki plenáris ülésén.
tovább »

Román lapok: a bukaresti kormány a székely zászló engedélyezésével fizeti meg az RMDSZ kormányra hívásának árát

Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A román lapok a székely zászló "legalizálásaként" értelmezték a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által a parlament elé terjesztett zászlótörvény-tervezetet, és úgy vélekednek, ez az "ára" annak, hogy Victor Ponta miniszterelnök meghívta kormányába a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ).
tovább »

Homoerotikus rajzokat ábrázoló bélyegeket adnak ki Finnországban

Helsinki, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az egykor Tom of Finland művésznéven alkotó Touko Laaksonen finn grafikus homoerotikus rajzaira épülő bélyegeket ad ki idén ősszel a finn posta, ezzel tisztelegve néhai finn művész (1920-1991) munkássága előtt.
tovább »

Verespatak - Jogerősen felfüggesztették a beruházó régészeti mentesítési engedélyét

Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Egy román bíróság jogerősen felfüggesztette a verespataki aranybányát tervező beruházó régészeti mentesítési engedélyét, amely a Kirnyik-hegységre vonatkozik - közölte csütörtökön a beruházást ellenző civil szervezet.
tovább »

Ukrán válság - Nyezaviszimaja Gazeta: A Dnyeszteren túli területen a krími forgatókönyv valósul meg

Moszkva, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A szakadár Dnyeszter menti területen a krími forgatókönyv valósul meg - írta a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz lap csütörtökön szakértők és helyi politikusok nyilatkozataira alapozva.
tovább »
Martonyi: Trócsányi László lesz az igazságügyi miniszter

Martonyi: Trócsányi László lesz az igazságügyi miniszter

Párizs, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az új kormány igazságügyi minisztereként mutatta be Trócsányi László nagykövetet Martonyi János francia kollégájának. Erről a magyar tárcavezető tájékoztatta megbeszélései után csütörtökön Párizsban az MTI-t.
tovább »

Kolozsváron hamarabb és új helyszínen tartják az ünnepi könyvhetet

Kolozsvár, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A budapestinél hamarabb és új helyszínen tartják idén az ünnepi könyvhét kolozsvári rendezvénysorozatát - jelentették be a szervezők egy csütörtöki sajtótájékoztatón.
tovább »

Bánki Erik szerint az EU cserbenhagyta a magyar méhészeket

Brüsszel, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió cserbenhagyta a magyar méhészeket - hangoztatta csütörtöki közleményében Bánki Erik fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, arra reagálva, hogy az előző nap az EP olyan javaslatot fogadott el, amelynek alapján a jövőben nem kell feltüntetni a méz csomagolásán, tartalmaz-e génmódosított organizmust (GMO).
tovább »

Eritreaiakat próbált külföldre csempészni egy román férfi

Nagykanizsa, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Tizenöt eritreai állampolgárt próbált külföldre csempészni egy román férfi - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.
tovább »

Hospodárské Noviny: rekordalacsony a tavalyi szlovák költségvetési deficit

Pozsony, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Rekordalacsony lett a tavalyi szlovák költségvetési deficit, a GDP arányában 2,77 százalékon alakult, és ezzel a legalacsonyabb volt, mióta Szlovákia az eurózóna tagja lett - közölte saját, meg nem erősített információira hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap csütörtökön.
tovább »

A papi szolgálat céljáról beszélt Ferenc pápa a nagycsütörtöki szentmisén

Vatikánváros, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az egyházhoz és papjaihoz szólt Ferenc pápa a csütörtökön a Szent Péter bazilikában bemutatott krizmaszentelési szentmisén.
tovább »
Videó: Ezért ne szelfizz gyorsvonat mellett

Videó: Ezért ne szelfizz gyorsvonat mellett

Tanulság: ha nagyon közel akarsz szelfizni egy elhaladó vonat mellett, akkor a vonat szélességéhez a kalauz lábméretét is hozzá kell adni.
tovább »
Everest-expedíció - Rosszul lett Klein Dávid alaptábor-vezetője

Everest-expedíció - Rosszul lett Klein Dávid alaptábor-vezetője

Mount Everest alaptábor, 2014, április 17., csütörtök (MTI) - Rosszul lett csütörtök reggelre Török Edina, a SPAR Everest Expedíció alaptábor-vezetője, ezért Klein Dávid visszavitte őt az ezer méterrel alacsonyabban fekvő Tingri városába.
tovább »

Ukrán válság - Külügyminisztérium: nem tanácsos a Krímbe és Kelet-Ukrajnába utazni

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A Külügyminisztérium konzuli szolgálata nem javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a Krímbe utazzanak, továbbá a Kelet-Ukrajnába tervezett utak elhalasztását is kéri.
tovább »

Elárverezik Malala Juszufzai portréját

New York, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Elárverezik májusban Malala Juszufzai portréját: a lányok és nők oktatáshoz való jogáért kiálló pakisztáni lányt Jonathan Yeo brit portréfestő örökítette meg, és az alkotás eladásából befolyó összeget a lányok oktatáshoz való jogáért szerte a világban küzdő Malala Alapítvány kapja.
tovább »

Abbász: A határok megrajzolásával folytatódhatnak a tárgyalások

Jeruzsálem, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Mahmúd Abbász palesztin elnök a tárgyalások tervezett folytatásának első három hónapjában a majdani Palesztina határainak a megrajzolását követeli a béketárgyalások év végéig való meghosszabbítása esetén - írta a Háárec című izraeli lap csütörtökön.
tovább »

Atradius: a német gazdaságban bízhatnak a magyar exportőrök

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az elmúlt két év visszafogott teljesítménye után 2014-ben már felgyorsulhat a német gazdaság növekedésének üteme, elsősorban az eurózóna gazdasági fellendülése és a német belföldi piac felpörgése miatt, amiből a magyar cégek is profitálhatnak, elsősorban az autó- és gépipari beszállítóknak lehet jó éve az Atradius Hitelbiztosító előrejelzése szerint.
tovább »

Elhunyt Nina Cassian, a kortárs román költészet nagyasszonya

Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Életének 90. évében elhunyt Nina Cassian román költő, műfordító, esszéíró, dalszerző, a kortárs román költészet egyik legjelentősebb alkotója - adták hírül a csütörtöki román lapok.
tovább »

Szíria - A kínai külügyminiszter szerint Szíria kritikus pillanathoz érkezett

Peking, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Szíria kritikus pillanathoz érkezett, a világ a béketárgyalások új fordulóját várja - jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter, amikor hivatalában fogadta a mérsékelt ellenzékinek számító Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) vezetőjét, Ahmad Dzsarbát és küldöttségét - jelentette csütörtöki számában a South China Morning Post című hongkongi lap.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Edo, a nap szépe

Edo a Debreceni Egyetem hallgatója. Nagyon örül annak, hogy hamarosan itt a nyár: egy fantasztikus álomutazást tervez egy távoli tengerpartra.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
A német lakosság támogatja az atomenergia kivezetését
Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Egy januári felmérés szerint a német lakosság 90 százaléka [...] tovább »
Jaden Smith játssza a főszerepet a James McBride díjnyertes regényéből készülő filmben
Los Angeles, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Jaden Smith lesz az egyik főszereplője a James McBride amerikai [...] tovább »
Dnyeszter-mellék – Basescu azt kéri Oroszországtól, térjen vissza nemzetközi kötelezettségvállalásaihoz
Bukarest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Románia támogatja a Moldovai Köztársaságot abban, hogy a [...] tovább »
Időjárás-jelentés – 2014. április 17.
Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: tovább »
Tizennyolc film versenyezhet az Arany Pálmáért
Párizs, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Huszonnyolc országból 49 alkotást, köztük öt elsőfilmet és 15 [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása