EU-csúcs - Megkezdődött a tanácskozás

EU-csúcs - Megkezdődött a tanácskozás

Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni uniós szankciók lehetséges megszigorításáról szóló találgatások közepette kezdődött meg szombat délután Brüsszelben az EU-országok csúcsvezetőinek rendkívüli tanácskozása.
tovább »
EU-csúcs - Orbán: önbecsapás azt állítani, hogy sikeres a szankciós politika Oroszországgal szemben

EU-csúcs - Orbán: önbecsapás azt állítani, hogy sikeres a szankciós politika Oroszországgal szemben

Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós politikája Oroszországgal szemben sikeres, hogy ennek folytatása elegendő, és meg fogja oldani a konfliktust - jelentette ki az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezve Orbán Viktor miniszterelnök.
tovább »

Román juhtenyésztők látogattak Magyarországra, az együttműködés lehetőségeit keresik

Kecskemét, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Romániai juhtenyésztők látogattak Tolna és Bács-Kiskun megyébe, hogy tapasztalatokat szerezzenek.
tovább »

Felhívást tettek közzé a francia Szocialista Pártban a kormány gazdaságpolitikáját bírálók

Párizs, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter is megjelent szombaton a francia kormányzó Szocialista Pártban (PS) működő Éljen a baloldal elnevezésű csoport gyűlésén, ahol a tagok felhívást tettek közzé a kormány megszorító politikája ellen.
tovább »

Kövér: Németországban javult Magyarország megítélése

Berlin, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Németországban javult Magyarország megítélése az utóbbi időszakban - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az MTI-nek szombaton Berlinben, ahol tárgyalt németországi magyar szervezetek képviselőivel és részt vett a második világháború következtében szülőföldjükről elűzött németeket összefogó Elüldözöttek Szövetsége (BdV) ünnepségén, amelyen kitüntették Angela Merkel német kancellárt.
tovább »

Turizmusfejlesztésről rendeztek nemzetközi konferenciát Lendván

Lendva, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Meg kell könnyíteni az utazási lehetőségeket, ösztönző adópolitikát kell alkalmazni, és növelni kell a befektetéseket - mondta el a szlovéniai Lendván szombaton rendezett nemzetközi turisztikai konferencián Szlovénia korábbi államfője.
tovább »
Életfogytiglanra változtatták az egyiptomi Muzulmán Testvériség vezetőjére kiszabott halálbüntetést

Életfogytiglanra változtatták az egyiptomi Muzulmán Testvériség vezetőjére kiszabott halálbüntetést

Kairó, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Életfogytiglani börtönbüntetésre módosították szombaton a Muzulmán Testvériség egyiptomi iszlamista mozgalom vezetőjére júniusban kiszabott halálos ítéletet.
tovább »

EU-tisztújítás - A baloldali uniós kormányfők Mogherini olasz külügyminisztert javasolják külügyi főképviselőnek

Párizs, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az Európai Unió baloldali kormányfői azt támogatják, hogy Federica Mogherini olasz külügyminisztert nevezzék ki az unió külügyi főképviselőnek.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. augusztus 30.

Budapest, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Der Standard

Bécs, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - A Der Standard című liberális osztrák lap szombaton véleményrovatában kivonatosan közölte A demokratikus maszk lehullott címmel, Charles Gati által írt kisebb tanulmányt, amely eredetileg a The American Interest című amerikai konzervatív folyóiratban augusztus 7-én jelent meg.
tovább »
Kövér: a szülőföldhöz való jogot be kellene emelni az emberi jogok közé

Kövér: a szülőföldhöz való jogot be kellene emelni az emberi jogok közé

Berlin, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Hasznos lenne kibővíteni az emberi jogok rendszerét a szülőföldhöz való joggal - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Berlinben a második világháború következtében szülőföldjükről elűzött németeket összefogó Elüldözöttek Szövetsége (BdV) ünnepségén, amelyen kitüntették Angela Merkel német kancellárt.
tovább »

Nem változott a magyar elsősök száma Szlovákiában

Prága/Pozsony, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Mintegy 5400 gyermeket írattak be az idén Szlovákiában a magyar tannyelvű alapiskolák első osztályába. Ez a szám nagyjából az utóbbi néhány év átlagának felel meg - hangzott el szombaton a Kassához közeli Buzitán a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén.
tovább »

Ukrán válság - Hollande: az EU-csúcson az Oroszországgal szembeni szankciók "valószínűleg bővülni fognak"

Párizs, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Francois Hollande francia elnök szombaton közölte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók "valószínűleg bővülni fognak ma este" az Európai Unió rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján.
tovább »
Videó: Jól van a császármetszéssel született gorillabébi

Videó: Jól van a császármetszéssel született gorillabébi

San Diego - Joanne, a San Diego-i állatkert legkisebb gorillája még márciusban született, császármetszéssel.
tovább »

Ukrán válság - Barroso: Oroszország ne becsülje alá az EU elszántságát

Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Oroszországnak nem szabad alábecsülnie az Európai Unió elszántságát és hajlandóságát, hogy kiálljon elvei mellett - jelentette ki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szombaton.
tovább »

Ukrán válság - Rasmussen: láthatóbbá válik a NATO-jelenlét Kelet-Európában

London, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Láthatóbbá válik a jövőben a NATO jelenléte a közép- és kelet-európai tagországokban - írta a The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilap szombati kiadásában az észak-atlanti szövetség főtitkára.
tovább »
Közel negyedével 1,25 milliárdra nő az idén az okostelefonok értékesítése

Közel negyedével 1,25 milliárdra nő az idén az okostelefonok értékesítése

Framingham, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az idén 23,8 százalékkal 1,252 milliárdra nő az okostelefonok világpiaci értékesítése a tavalyi 1,01 milliárdról. A növekedés elsősorban a feltörekvő piaci keresletre támaszkodik, a fejlett régiók keresletének növekedési üteme lassul, részesedése pedig a világpiaci forgalomból idővel csökken - írja az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat negyedéves tanulmánya.
tovább »

Ukrán válság - Újabb diplomáciai tárgyalásokat sürget a cseh kormányfő

Prága, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnöknek meggyőződése, hogy az ukrajnai válságot továbbra is diplomáciai úton kellene rendezni.
tovább »

EU-csúcs - Finnország egyelőre ellenzi az Oroszország elleni szankciók szigorítását

Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Finnország egyelőre ellenzi, hogy az Európai Unió szigorítsa az Oroszországgal szemben - az Ukrajna elleni agresszív orosz lépések miatt - korábban elrendelt gazdasági szankciókat.
tovább »

Ukrán válság - FT: a Nyugatnak kemény választ kell adnia

Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Nem fér kétség ahhoz, hogy megkezdődött az orosz támadás Ukrajna ellen, a Nyugatnak pedig világossá kell tennie Vlagyimir Putyin számára, hogy minél jobban súlyosbítja a helyzetet, annál nagyobb árat lesz kénytelen ezért fizetni - így foglalt állást szombati szerkesztőségi cikkében a tekintélyes brit gazdasági és politikai napilap, a Financial Times (FT) európai kiadásában.
tovább »
Videó: Kitört az izlandi vulkán

Videó: Kitört az izlandi vulkán

Pénteken piros riasztást adtak ki az izlandi hatóságok a Holuhraun lávamező hasadékvulkáni kitörése miatt.
tovább »

Ukrán válság - Szakértő: a harcok kezdete óta sok harci eszközt vesztettek az ukránok

Budapest, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az ukrán haderő képes lenne megsemmisíteni az ország területére állítólagosan behatolt orosz erőket, bár Oroszország bármeddig provokálhat, s újabb orosz csapatok is érkezhetnek Ukrajnába - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi docense pénteken az MTI-nek. Ezzel együtt kiemelte, hogy Ukrajna a harcok kezdete óta sok harcieszközt vesztett, ezek egy része a szakadárok, illetve az oroszok kezébe került, a megmaradt eszközök egy része pedig nem bevethető.
tovább »
Műanyag pénzérméket hoztak forgalomba a Dnyeszter Menti Köztársaságban

Műanyag pénzérméket hoztak forgalomba a Dnyeszter Menti Köztársaságban

Műanyag rubelekre cseréli augusztusból az eddig formalomban lévő papírbankókat a tiraszpoli Köztársasági Bank.
tovább »

Norvég alapok - Miniszterelnökség: a magyar kormány a vita gyors és eredményes lezárásában érdekelt

Budapest, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - A magyar kormány a norvég kormánnyal fennálló vitájának gyors és eredményes lezárásában érdekelt, és visszautasítja, hogy Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja. Mindezt az - az MTI birtokába került - levél tartalmazza, amelyet a Miniszterelnökség pénteken küldött el az Európai Unió, a NATO, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagországai Budapesten akkreditált nagyköveteinek, válaszul Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter megnyilatkozásaira.
tovább »

Rákóczi Szövetség: 5400 magyar iskolakezdő kap ösztöndíjat

Budapest, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán - közölte a szervezet az MTI-vel.
tovább »
A nyolcadik utas: a Halál 35 év után újra mozivásznon

A nyolcadik utas: a Halál 35 év után újra mozivásznon

Budapest, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál egy rövid vetítéssorozaton visszatér a mozivásznakra Magyarországon is.
tovább »
Iszlám Állam - Biológiai fegyvert fejlesztenek a terroristák

Iszlám Állam - Biológiai fegyvert fejlesztenek a terroristák

Washington, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Az Iszlám Állam (IÁ) egyik tagjának laptopján olyan adatokat találtak, amelyek szerint a dzsihadista szervezet biológiai fegyverek kifejlesztésén és a bubópestis fegyverként történő alkalmazásán dolgozik - közölte pénteken az amerikai média.
tovább »
Megújítják a magyar-ukrán kulturális együttműködést

Megújítják a magyar-ukrán kulturális együttműködést

Szarvas, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) – A magyar-ukrán kulturális együttműködés megújításáról állapodott meg pénteken Szarvason Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Olekszandr Zsuravcsak ukrán kulturális miniszterhelyettes.
tovább »

Közös katasztrófavédelmi fejlesztés Csengerben és a romániai Lázáriban

Csenger, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósít meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere az MTI-vel.
tovább »

Jeges vizes kihívás - Vizes helyett rizses kihívás terjed Indiában

Újdelhi, 2014. augusztus 29., péntek (MTI/Reuters) - Jeges vizes helyett rizses kihívás terjed Indiában: egy vödör rizst kell adni egy rászorulónak, és az erről készített képet fel kell tölteni az internetre, felhívva ezzel a figyelmet az országban elterjedt éhínségre.
tovább »
Több száz év milliónyi könyvillusztrációja érhető el az interneten

Több száz év milliónyi könyvillusztrációja érhető el az interneten

London, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Az elmúlt 500 évben megjelent több mint 600 millió könyvből vonta ki a fotókat, rajzokat és más képi illusztrációkat egy amerikai kutató, aki meg is osztotta az adatbázist az interneten.
tovább »

Iszlám Állam - Az amerikai belbiztonsági tárca nem tud konkrét terrorfenyegetésről

Washington, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Az Egyesült Államoknak nincs tudomása a területe ellen irányuló konkrét fenyegetésről az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista erő részéről - közölte pénteken az amerikai belbiztonsági minisztérium.
tovább »

Jeges vizes kihívás - Már több mint 100 millió dollár gyűlt össze az ALS elleni küzdelemre

Washington, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Meghaladta a 100 millió dollárt az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegség gyógyítására és a betegek ápolására eddig felajánlott adományok összege a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) nevű internetes jótékonysági kampányban, amelyben világszerte ismert és ismeretlen emberek öntik magukat nyakon egy vödör jéghideg vízzel és tesznek felajánlást.
tovább »
Norvégia fellépést kért a magyar kormány ellen az Európai Uniótól

Norvégia fellépést kért a magyar kormány ellen az Európai Uniótól

Oslo/Budapest, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Norvégia uniós fellépést kért csütörtökön a magyar kormány ellen azzal az indokkal, hogy aláássa a demokráciát - jelentette pénteken a The Local angol nyelvű norvég hírportál, hivatkozva Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter interjújára, amelyet a norvég NRK közszolgálati rádiónak adott.
tovább »

Krím - Kovács Béla: semmilyen formában nem értesítettek a kitiltásról

Budapest, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Sem szóbeli, sem írásbeli értesítést nem kapott arról, hogy három évre kitiltották volna Ukrajnából - mondta Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője pénteken az MTI-nek.
tovább »

Ukrán válság - Kijev nem fogadja el az orosz gázárjavaslatot

Kijev, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Kijev továbbra sem fogadja el azt a javaslatot, hogy az exportvám eltörlésének révén Oroszország 100 dollárral 385 dollárra csökkenti az Ukrajnába szállított gáz ezer köbméterenkénti árát.
tovább »

Kitört az izlandi Bardarbunga vulkán - Magyar szakértő: nehéz megjósolni az események kimenetelét

Budapest, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Nehéz megjósolni, hogy miként folytatódnak az izlandi tektonikus események: továbbra is kiserejű hasadékvulkáni kitörésekre kell-e számítani, ami a valószínűbb forgatókönyv, vagy esetleg felébred a térségben lévő két nagy tűzhányó, a Bardarbunga és az Askja valamelyike - mondta Harangi Szabolcs, az ELTE kőzettan-geokémiai tanszéke, valamint az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport vezetője pénteken az MTI-nek.
tovább »

Az IMF 1,39 milliárd dollárt utalt át Ukrajnának

Washington, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Az IMF végrehajtó tanácsa engedélyezte 1,39 milliárd dollár kifizetését Ukrajnának, miután lezárta az április végén odaítélt támogatási csomag feltételei teljesítésének első ellenőrzését - közölte pénteken az IMF.
tovább »
Halott csillagokban újraindulhat a magfúzió, és felrobbanhatnak

Halott csillagokban újraindulhat a magfúzió, és felrobbanhatnak

Berlin, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Halott csillagokban is újraindulhat a magfúzió, és szupernóvaként robbanhatnak fel - erre a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, amely a 11,4 millió fényévnyire lévő Szivar galaxisban lejátszódó drámai kozmikus eseményeket követte nyomon.
tovább »
Több mint 300 ezer forintot adtak egy szeletért Károly és Diana esküvői tortájából

Több mint 300 ezer forintot adtak egy szeletért Károly és Diana esküvői tortájából

Los Angeles, 2014. augusztus 29., péntek (MTI) - Károly és Diana esküvői tortájának egy rég megromlott darabját 1375 dollárért (330 ezer forint) árverezték el az Egyesült Államokban.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Evelin, a nap szépe

Evelin 18 éves ináncsi diáklány. A mai napon ünnepli születésnapját. A képeit küldi azoknak, akik hasonló cipőben járnak.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
EU-csúcs – Megkezdődött a tanácskozás
Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Az ukrajnai orosz agressziós cselekmények miatt az Oroszország elleni [...] tovább »
Román juhtenyésztők látogattak Magyarországra, az együttműködés lehetőségeit keresik
Kecskemét, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Romániai juhtenyésztők látogattak Tolna és Bács-Kiskun megyébe, [...] tovább »
Felhívást tettek közzé a francia Szocialista Pártban a kormány gazdaságpolitikáját bírálók
Párizs, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter is megjelent szombaton [...] tovább »
EU-csúcs – Orbán: önbecsapás azt állítani, hogy sikeres a szankciós politika Oroszországgal szemben
Brüsszel, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós [...] tovább »
Kövér: Németországban javult Magyarország megítélése
Berlin, 2014. augusztus 30., szombat (MTI) - Németországban javult Magyarország megítélése az utóbbi időszakban [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása