Ezért ne sétálgasson vasúti hídon!

Ezért ne sétálgasson vasúti hídon!

Majdnem halálra gázol két nőt egy vonat az egyesült államokbeli India államban, Monroe megyében. A meggondolatlan nők egy magas vasúti hídon sétáltak és nem tudtak elmenekülni a közeledő vonat elől.
tovább »
Jövő évtől vezető nélküli autók járhatják a brit utakat

Jövő évtől vezető nélküli autók járhatják a brit utakat

London, 2014. július 30., szerda (MTI) - Jövő év januárjától vezető nélküli autók tesztelését kezdik meg a brit közutakon - jelentette be a szigetország kormánya.
tovább »

Ebola - Még több pénzt ad a járvány megfékezésére az Európai Unió

Brüsszel, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az eddig meghirdetett 1,9 millió euró mellé több mint még egyszer ennyi, kétmillió euró támogatás odaítéléséről döntött szerdán az Európai Bizottság az afrikai Ebola-járvány megfékezésére.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. július 30.

Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Világháborús centenárium - Balog Zoltán: Mérhetetlen és mérhető a vezetők felelőssége az emberek sorsát befolyásoló döntésekben

Visintini, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az első világháború több mint félmillió magyar áldozatának, hősi halottainak, az összesen csaknem húszmilliós emberhalálnak az az üzenete, hogy az országok vezetőinek mérhetetlen és mérhető felelőssége van, amikor az emberek sorsát befolyásoló döntést hoznak - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az I. világháború 100. évfordulója alkalmából szerdán megtartott északkelet-olaszországi megemlékezésen.
tovább »

Sterilizálással előznék meg a kóbor macskák szaporodását Kelet-Kínában

Peking, 2014. július 30., szerda (MTI) - Háromszázezer kóbor macska szaporodásának megakadályozására készül a kelet-kínai Hangcsou város elöljárósága, amely általános sterilizálási tervet fogadott el.
tovább »

Betiltják az utcai hangoskodást Sevillában

Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Betiltják az utcai hangoskodást Sevillában: a "rendkívüli hangos" utcai tevékenységet 300 és 300 ezer euró közötti összeggel büntetheti a rendőrség egy új rendelet alapján.
tovább »

Ukrán válság - KMKSZ-elnök: a tartalékos katona nem alkalmas a kelet-ukrajnai harci feladatokra

Nyíregyháza, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az ukrán hadseregben tíz-húsz éve szolgált, jelenleg tartalékos állományban lévő katona nem alkalmas arra, hogy a modern hadviselés körében ellássa feladatát Kelet-Ukrajnában - jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke szerdán Nyíregyházán.
tovább »

Az idén már növekedni tud az Opel Európában

Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az idén már növekedni tudnak az Opel eladásai Európában, ezt támasztják alá az első fél éves értékesítési adatok - mondta Peter Christian Küspert, az Opel kereskedelmi alelnöke szerdán Budapesten háttérbeszélgetésen.
tovább »
Magyarország az egyik legellenszenvesebb ország a románok számára

Magyarország az egyik legellenszenvesebb ország a románok számára

Bukarest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Magyarország a második legellenszenvesebb ország a románok számára Oroszország után - derült ki egy szerdán közölt közvélemény-kutatásból, amelyet az Agerpres hírügynökség ismertetett.
tovább »

Gázai konfliktus – Heves harcok dúlnak az övezetben

Jeruzsálem, 2014. július 30., szerda (MTI) - Ismét heves harcok dúltak a Gázai övezetben szerdán, egy viszonylag nyugalmas éjszaka után.
tovább »

Orbán-beszéd - Brüsszel nem kommentálja Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét

Brüsszel, 2014. július 30., szerda (MTI) - Nincs hozzáfűzni valója az Európai Bizottságnak Orbán Viktor magyar kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédéhez - közölte szerdán Jonathan Todd, a brüsszeli testület szóvivője.
tovább »

A kínai média Csou Jung-kang bukásáról: nagy tigris a ketrecben

Peking, 2014. július 30., szerda (MTI) - Kínában a szerdai újságok címlapjukon hozták a két éve még érinthetetlenek tartott pártvezetőnek, a belbiztonság akkori legfőbb irányítójának a fényképét, aki ellen korrupció gyanújával vizsgálat indult, s akinek sorsával kapcsolatban a szabadjára engedett propagandagépezet öles betűkkel azt hirdeti most, hogy "egy nagy tigrist is ketrecbe zártak".
tovább »

Ukrán válság - A mozgósításról szóló elnöki rendelet módosítását kérte Gajdos István

Kijev, 2014. július 30., szerda (MTI) - Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar nemzetiségű képviselője Petro Porosenko ukrán elnökhöz intézett írásos beadványt, amelyben kérte a kelet-ukrajnai harcok miatt meghirdetett újabb mozgósításról szóló rendelet módosítását - tájékoztatta szerdán az MTI-t a képviselő sajtószolgálata.
tovább »
Statisztikai módszerekkel elemezték a Beatles zenei fejlődését

Statisztikai módszerekkel elemezték a Beatles zenei fejlődését

Southfield (Michigan), 2014. július 30., szerda (MTI) - A zenét diagramokká leképező algoritmusok és összehasonlító statisztikai módszerek segítségével elemezték kutatók a Beatles zenéjének fejlődését. A program sikeresen tette keletkezési sorrendbe a legendás rockbanda Nagy-Britanniában megjelent 13 albumát.
tovább »
Óriáshullámokat mértek a Jeges-tengeren

Óriáshullámokat mértek a Jeges-tengeren

Washington, 2014. július 30., szerda (MTI) - A sarki jég egyre nagyobb mértékű olvadása egyre nagyobb nyílt vizeket eredményez az Északi-sark térségében, minél nagyobbak ezek a nyílt vizű területek, annál nagyobbakká válnak a hullámok - állapították meg a Washingtoni Egyetem kutatói, akik háznagyságú hullámokat észleltek a Jeges-tenger hullámzásának mérésekor 2012-ben.
tovább »

Hivatalosan is a svéd nyelv része lesz a semleges személyes névmás

Stockholm, 2014. július 30., szerda (MTI) - Hivatalosan is a svéd nyelv részévé válik a sokat vitatott semleges személyes névmás, a svéd hímnemű "han" és a nőnemű "hon" kifejezésből megszületett "hen" szó.
tovább »
Roma holokauszt - Több mint száz fiatal indult útnak Budapestről Lengyelországba

Roma holokauszt - Több mint száz fiatal indult útnak Budapestről Lengyelországba

Budapest - 2014. július 30., szerda (MTI) - Több mint száz, többségében roma fiatal indult útnak szerda reggel Budapestről Lengyelországba a roma holokauszt 70. évfordulója alkalmából tartandó, civilek által szervezett nemzetközi ifjúsági megemlékezésre.
tovább »

Emberéleteket követelt Romániában az árvíz

Bukarest - 2014. július 30., szerda (MTI) - Legalább két emberéletet követelt Romániában az ország délnyugati, olténiai részét sújtó árvíz, több eltűntet még keresnek - jelentette szerdán a román média.
tovább »
Így is lehet vágni a dinnyét

Így is lehet vágni a dinnyét

Ha uncsi, hogy minden szelet után a füledig ragadsz és már alig látsz ki a köréd gyűlt darázsfelhőből, próbáld meg máshogy felvágni a dinnyét. Mondjuk így:
tovább »

Ukrán válság - A katonák egy újabb várost foglaltak el, a szakadárok a "felperzselt föld" taktikáját alkalmazzák

Kijev, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az ukrán katonák elfoglalták a Donyeck megyei Avgyijivka települést, és megkezdődött Ilovajszk megtisztítása az "oroszországi zsoldosoktól", illetve Pervomajszk visszavétele - közölte szerda reggel a szakadárok ellen indított művelet parancsnoksága, amely szerint a szakadárok a "felperzselt föld fasiszta" taktikáját alkalmazzák, amikor feladják a megszállt kelet-ukrajnai városokat.
tovább »
Az UNESCO aggódik a Star Wars írországi forgatása miatt

Az UNESCO aggódik a Star Wars írországi forgatása miatt

London, 2014. július 30., szerda (MTI) - Jelentést kért az ír kormánytól a világörökségi helyszínek felett őrködő UNESCO, mert az új Star Wars-film forgatásához átengedték a Skellig Michael-szigetet.
tovább »

Egy külügyminiszteri válasz szerint Mile Lajos készül romániai feladatára

Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - A külgazdasági és külügyminiszter egyik írásbeli válasza alapján valóban Mile Lajos, az LMP korábbi frakcióvezető-helyettese lehet Magyarország kolozsvári főkonzulja szeptembertől, ahogy azt július közepén a Krónika című erdélyi lap megírta.
tovább »
Hatalmas köztéri alkotás terve osztja meg Sydney lakosságát

Hatalmas köztéri alkotás terve osztja meg Sydney lakosságát

Sydney, 2014. július 30., szerda (MTI) - Hatalmas köztéri alkotás borzolja a kedélyeket Sydneyben: a város főutcájára megálmodott grandiózus acélboltív terveit látva a helyiek egy része a város hírnevét gyarapító alkotásról beszél, míg mások pénzpocsékolásnak tartják a művet.
tovább »

Gázai konfliktus – Izraelben nő, Gázában csökken a civilek támogatása

Jeruzsálem, 2014. július 30., szerda (MTI) - Izraelben a gázai hadművelet előrehaladásával nőtt a harcok folytatásának támogatása a civilek által, a Gázai övezetben viszont csökkent.
tovább »

Ukrán válság - FT: lezárult egy 25 éves fejezet

Brüsszel - 2014. július 30., szerda (MTI) - Az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciókkal lezárul egy 25 évig tartó fejezet, amelynek során a Nyugat megpróbált konstruktív kapcsolatokat kiépíteni Oroszországgal abban a reményben, hogy Moszkva folyamatosan eltávolodik a kommunista korszak gyanakvó és önként vállalt elszigetelődésétől - írja szerdai számában a Financial Times tekintélyes brit politikai, gazdasági napilap európai kiadása.
tovább »

Ukrán válság - Obama újabb amerikai szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben

Washington - 2014. július 29., kedd (MTI) - Újabb, az orosz energetikai, hadiipari és pénzügyi szektort érintő amerikai szankciók bevezetését jelentette be kedden Washingtonban Barack Obama amerikai elnök, ugyanakkor cáfolta, hogy az Egyesült Államok egy újabb hidegháborúban állna Oroszországgal.
tovább »

Törvényt sürgetett az európai energiafüggőség csökkentésére két amerikai szenátor

Washington - 2014. július 29., szerda (MTI) - Az észak-atlanti energiabiztonságról szóló törvény elfogadását sürgette Európa Oroszországtól való energetikai függőségének csökkentése érdekében két republikánus szenátor a The Wall Street Journal keddi kiadásában megjelent közös cikkében.
tovább »

Ukrán válság - Merkel: elkerülhetetlen volt a döntés a gazdasági szankciókról

Berlin - 2014. július 29., kedd (MTI) - Angela Merkel német kancellár üdvözölte az Oroszországgal szemben bevezetendő új szankciókról hozott keddi brüsszeli döntést, elkerülhetetlennek nevezte a gazdasági büntetőintézkedéseket és jelezte, hogy az Európai Unió szükség esetén további lépéseket tehet.
tovább »

Ukrán válság - Parragh: súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni szankcióknak

Budapest, 2014. július 29., kedd (MTI) - Parragh László szerint súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni európai uniós szankcióknak, amelyek az európai gazdaságnak is jelentős kárt okozhatnak, és következményeik hosszú évekig meghatározhatják Európa fejlődését.
tovább »

Ukrán válság - Feloldották a Csap-Kijev főút blokádját a mozgósítás ellen tiltakozók Munkácsnál

Ungvár, 2014. július 29., kedd (MTI) - Megszüntették a Csap-Kijev főút blokádját a katonai mozgósítás ellen tiltakozó lakosok a Munkács melletti Beregrákos (Rakosino) községben, így kedd este újraindult a forgalom a magyar határt az ukrán fővárossal összekötő nemzetközi autóúton.
tovább »

Második albumát dobja piacra a néhai Amy Winehouse édesapja

London, 2014. július 29., kedd (MTI) - Második albumát dobja piacra szeptemberben Mitch Winehouse, a három éve tragikus körülmények között elhunyt világhírű brit énekesnő, Amy Winehouse édesapja, aki annak idején lányával együtt válogatta össze a hamarosan megjelenő album anyagát.
tovább »

Iráni nukleáris program - Az amerikai főtárgyaló nem nyilatkozott a megállapodás határidejéről

Washington, 2014. július 29., kedd (MTI) - Az Egyesült Államok főtárgyalója keddi szenátusi meghallgatásán elzárkózott attól, hogy megnevezze iráni az nukleáris programról folytatott tárgyalások lezárásának határidejét.
tovább »
Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban

Párizs, 2014. július 29., kedd (MTI) - Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban: a világ egyik leggyönyörűbb közparkjaként számon tartott zöldövezetben a turisták által hátra hagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők.
tovább »
Nemcserés kérdés miatt dolgoztatott át iskolai munkafüzetet a szlovák oktatásügyi miniszter

Nemcserés kérdés miatt dolgoztatott át iskolai munkafüzetet a szlovák oktatásügyi miniszter

Pozsony, 2014. július 29., kedd (MTI) - Átdolgoztatott egy negyedikes általános iskolások számára készült, etika órán használatos munkafüzetet a szlovák oktatásügyi tárca, mert abban nemcserés kérdés is volt.
tovább »

Maláj utasszállító - Ukrán-holland megállapodás: felfegyverzik a nemzetközi szakértőket

Kijev, 2014. július 29., kedd (MTI) - Engedélyezi a fegyverviselést és a fegyverhasználatot a maláj utasszállító gép katasztrófáját vizsgáló külföldi szakértőknek az az Ukrajna és Hollandia között létrejött megállapodás, amelyet Petro Porosenko ukrán kedden terjesztett jóváhagyásra a kijevi parlament elé.
tovább »
Videó: Futópályát négyszögesítettek Kínában

Videó: Futópályát négyszögesítettek Kínában

Peking, 2014. július 29., kedd (MTI) - Négyszögesítették az eredeti szabvány szerint ovális futópályát az északkelet-kínai Tungho megyében, mert állítólag csak így tudtak határidőre, a pártellenőrök érkezéséig elkészülni vele - adta hírül a helyi média.
tovább »
Jóváhagyta az Európai Unió a LOT-nak nyújtott állami támogatást

Jóváhagyta az Európai Unió a LOT-nak nyújtott állami támogatást

Varsó, 2014. július 29., kedd (MTI) - Az Európai Bizottság úgy döntött, nem ellenkezik az uniós elvekkel a lengyel kormány 200 millió eurónyi segítsége, amelyet a lengyel légitársaság (LOT) átszervezésére juttatott a cégnek, közölte a TVN24 lengyel hírtelevízió kedden.
tovább »
Ukrán válság - Előzetes megállapodás az Oroszország elleni széles körű gazdasági szankciókról

Ukrán válság - Előzetes megállapodás az Oroszország elleni széles körű gazdasági szankciókról

Brüsszel, 2014. július 29., kedd (MTI) - Előzetes megállapodás született kedden az Európai Unió tagállamainak nagykövetei között az Oroszországgal szemben bevezetendő széles körű gazdasági szankciókról - közölték diplomáciai források.
tovább »

Ukrán válság - A KMKSZ és a történelmi egyházak aggódnak a mozgósítás miatt

Ungvár, 2014. július 29., kedd (MTI) - A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a három történelmi egyház kedden Ungváron kiadott nyilatkozatában aggodalmát fejezi ki a kelet-ukrajnai helyzet és a részleges katonai mozgósítás elindítása miatt, felszólítva az illetékes hatóságokat, hogy a Kárpátaljáról behívott tartalékosokat ne vigyék a háborús övezetbe. Az aláírók érthetetlennek nevezik, hogy amíg a kárpátaljai fiatalokat behívják a hadseregbe, addig kelet-ukrajnai hadköteles férfiak a megyében menekült státuszt élveznek és mentesülnek a behívás alól.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zsófi, a nap szépe

Zsófi húsz éves debreceni egyetemista; egyetemi évei alatt megtanult bízni önmagában, és hiszi, így bármit elér az életben.
tovább »

További hírek a Nagyvilág kategóriából
Ezért ne sétálgasson vasúti hídon!
Majdnem halálra gázol két nőt egy vonat az egyesült államokbeli India államban, Monroe megyében. A [...] tovább »
Ebola – Még több pénzt ad a járvány megfékezésére az Európai Unió
Brüsszel, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az eddig meghirdetett 1,9 millió euró mellé több mint még egyszer [...] tovább »
Időjárás-jelentés – 2014. július 30.
Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: tovább »
Világháborús centenárium – Balog Zoltán: Mérhetetlen és mérhető a vezetők felelőssége az emberek sorsát befolyásoló döntésekben
Visintini, 2014. július 30., szerda (MTI) - Az első világháború több mint félmillió magyar áldozatának, hősi [...] tovább »
Jövő évtől vezető nélküli autók járhatják a brit utakat
London, 2014. július 30., szerda (MTI) - Jövő év januárjától vezető nélküli autók tesztelését kezdik meg a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása