Fotók: Ketten az úton Nyíregyházán

Fotók: Ketten az úton Nyíregyházán

Nyíregyháza - Meglepetésekkel teli beszélgetés László Gézánéval, a Tókuckó egykori vezetőjével és László Rita Emőke grafikusművésszel, a Városmajori Művelődési Házban.
Kerékpáros gázolás Nyíregyházán a Belső körúton

Kerékpáros gázolás Nyíregyházán a Belső körúton

Nyíregyháza - Teljes útzár mellett indított eljárást a rendőrség egy közlekedési baleset miatt Nyíregyházán.

Több mint 56 milliárd forintnyi támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Szabolcs-Szatmár-Beregben

Nyíregyháza - A következő években több mint 56 milliárd forint támogatással valósulnak meg turisztikai fejlesztések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - hangzott el a Magyar Turisztikai Ügynökség és Nyíregyháza önkormányzatának közös sajtótájékoztatóján a nyírségi megyeszékhelyen szerdán.

Hun alattvalók ékszereivel bővül a Seuso-kincseket bemutató tárlat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Hun alattvalóktól származó ékszereket is bemutatnak a késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincs-lelete, a Seuso-kincs nyíregyházi bemutatóján március 27. és április 15. között a Jósa András Múzeumban.
Főszerepben a vetítőgép Nyíregyházán

Főszerepben a vetítőgép Nyíregyházán

Nyíregyháza - Félszáz esztendő szép múlt egy amatőr filmklub életében, főleg, ha ez az eszközökben nem túl gazdag vidéken létező csoport.
Turistalátványosságok és élménypontok megyénkben

Turistalátványosságok és élménypontok megyénkben

Nyíregyháza - Szeptember 27-én bemutatják Magyarország országmárkáját, s 400 millióból a térségünk is kialakíthatja a sajátját.
Fotók: Vizes foglalkozás a Gyermekkönyvtárban

Fotók: Vizes foglalkozás a Gyermekkönyvtárban

Nyíregyháza - Vizes témákban tartottak foglalkozást gyerekeknek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtárban, a Víz Világnapja alkalmából.
Közeleg a legnagyobb magyar autós show

Közeleg a legnagyobb magyar autós show

Budapest - Tizenöt ország több mint ezer járműve és kétszáz kiállítója a Budapest Vásárcsarnokban.
Csapatban gondolkodik Nyíregyházán

Csapatban gondolkodik Nyíregyházán

Nyíregyháza - Új diákpolgármestert választottak kedden a megyei könyvtárban – Péter János mellett döntöttek kortársai.
Felelevenítik a népszokásokat Nyíregyházán

Felelevenítik a népszokásokat Nyíregyházán

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen az idén egy hétig tart a húsvét – a Kossuth téren és a skanzenben is lesznek programok.
Balog Zoltán Nagykállóban

Balog Zoltán Nagykállóban

Nagykálló - Sorsdöntő választás előtt áll az ország emlékeztetett a miniszter.

Időjárás-jelentés - 2018. március 21.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
Influenza - Visszavonulóban a járvány

Influenza - Visszavonulóban a járvány

Budapest - Az előző héten felére csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma; a március 12-18. közötti időszakban, a három munkanapból álló héten az országban 47 százalékkal kevesebben, 23 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.
Csemegék a könyvbemutatón Nyíregyházán

Csemegék a könyvbemutatón Nyíregyházán

Nyíregyháza - A szabolcsi gyümölcstermesztés több évtizedes múltja Pethő Ferenc professzor tollából.
Afrika, ahogy nem ismerjük

Afrika, ahogy nem ismerjük

Nyíregyháza - A szociális munka világnapján a bántalmazás volt a központi téma.
Télies tavasz Nyíregyházán

Télies tavasz Nyíregyházán

Nyíregyháza - Nő sétáltatja kutyáját a hóban a tavasz első napján Nyíregyházán, a Bujtosi Városligetben 2018. március 21-én. MTI Fotó: Balázs Attila.

Választás 2018 - Ab: alkotmányos a képviselőjelölti mentelmi jog felfüggesztésének szabályozása

Budapest - Az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi joga nem alapjog, felfüggesztésének szabályozása nem alaptörvény-ellenes - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) a Czeglédy Csaba alkotmányjogi panaszát elutasító határozatában. Az Ab szerdán közzétett, egyhangú - az indítványozó nevét fel nem tüntető - döntése szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mentelmi jogot felfüggesztő határozata nem minősül olyannak, amely ellen jogorvoslatot kell biztosítani.
Zsigó Róbert: gyerekeknek indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

Zsigó Róbert: gyerekeknek indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

Budapest - Óvodásoknak és iskolásoknak indít programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás megelőzésére - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Páratlan kincsek érkeznek

Páratlan kincsek érkeznek

Nyíregyháza - Több mint tizenegyezren regisztráltak eddig a nyíregyházi Seuso-kiállításra, ami azt jelzi, hatalmas az érdeklődés a páratlan kincsek iránt – hangzott el a Jósa András Múzeum szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen a Rotary-húsvétra és két másik tárlatra is felhívták a figyelmet.
A természet tréfálhat, de a kazinczysok értik a viccet

A természet tréfálhat, de a kazinczysok értik a viccet

Nyíregyháza - A meteorológiai tavasz alkalmából lehullott hó miatt azt gondolhatnánk, hogy a húsvéti nyuszi hozza a fenyőt, a Kazinczy tagintézmény diákjai ezért aztán hónyuszit építettek hóember helyett.

Miniszteri elismerés az erdőgazdaságnak

Nyíregyháza - Összesen 187 település igényelt tüzelőt a Nyírerdőtől.

Már több mint ezeregyszázan kapnak művészjáradékot

Budapest - A művészjáradék folyósításának első hónapjában, márciusban több mint ezeregyszázan részesültek a juttatásban - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Titkársága az MTI-vel szerdán.
Sakkpalota a Kazinczyban

Sakkpalota a Kazinczyban

Nyíregyháza - A nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézményben, a Sakkpalota program olyan mesevilágot teremt, amellyel élvezetesebb a tanulás.
Őrzők: Közösen a természet védelméért

Őrzők: Közösen a természet védelméért

Vásárosnamény - A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa „Őrzők” című közös kiállítása a természet sokszínűségéről, a természetvédelem ezer arcáról és a természetért harcolók mindennapos küzdelméről szól, és április 5-ig látható a Városnaményi Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ kiállítótermében.

Választás 2018 - Fidesz: a Jobbik Simicska pénzén vásárolja meg az ellenzéki jelölteket

Budapest - A Fidesz szerint újabb bizonyíték van arra, hogy a Jobbik Simicska Lajos pénzén megvásárolja az ellenzéki jelölteket - nyilatkozta a közmédiának Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt képviselője szerdán.

Választás 2018 - Fidesz: nemzetbiztonsági veszély a "Soros-szervezetek" ügynökeinek adatgyűjtése

Budapest - A Fidesz szerint nemzetbiztonsági veszélyeket jelenthet a "Soros-szervezetek" ügynökeinek adatgyűjtése. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta: újabb bizonyíték került elő, amely azt igazolja, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány politikai szervezet.

Április közepétől indulhat az aszály-előrejelző rendszer

Budapest - Április 15-étől tervezi üzembe helyezni aszály-előrejelző rendszerét az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) - közölte az OVF műszaki főigazgató helyettese az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Hószobrászat a Zay koliban

Hószobrászat a Zay koliban

Nyíregyháza - 2018. március 19-én este a kollégiumi DÖK Hószobrászatot hirdetett a diákoknak. Kreatív, ötletes, humoros alkotások születtek. A hideg ellenére a lányok nagyon jól érezték magukat. Ha már beköszöntött a tavasz... helyett a tél. Természetesen minden "szobrászunk" jutalomban részesült.

MSZP-sajtótájékoztató: Visszaköltözik-e a szabadság az iskolákba?

Nyíregyháza – Az április 8-ai választás tétje, hogy visszaköltözik-e a szabadság az iskolákba – mondta keddi sajtótájékoztatóján Bősz Anett liberális politikus, akik az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje.
Megkérdeztük: Ön szerint mi védheti meg a fiatalokat a drogtól?

Megkérdeztük: Ön szerint mi védheti meg a fiatalokat a drogtól?

Nyíregyháza - Olyan világot élünk, amikor nincsenek biztonságban a fiatalok és a tizenéveseket is megkínálhatják droggal. A felvilágosítás és a szülő-gyerek közötti bizalom, szoros kapocs jelenthet védőpajzsot - mondta Gulácsiné Hedermann Ivett.
 
Előző
123456  

hirdetés