Közoktatási szakértők baráti találkozója

Közoktatási szakértők baráti találkozója

Csaholc, Sonkád - A bicskei Báder Fogadó nyújtott optimális helyszínt a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési szakértők kisebb csoport összejövetelének.
tovább »
Áldást kért a szatmári sajtósok életére

Áldást kért a szatmári sajtósok életére

Kocsord - A Szatmári Református Egyházmegye új esperesének, Szalay Kontnak a meghívására elkezdte munkáját az egyházmegye média és sajtóügyi bizottsága.
tovább »

Újabb területek bérbeadásáról írt alá szerződést a fényeslitkei ipari parkban az RFH Zrt.

Nyíregyháza, 2015. január 28., szerda (MTI) - Az elmúlt egy évben 22 hektárra szóló bérleti szerződést írt alá a fényeslitkei Orienter Intermodális Logisztikai Parkba betelepülni szándékozó beruházókkal a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. - közölte a park projektmenedzseri feladatait ellátó állami tulajdonú társaság az MTI érdeklődésére szerdán.
tovább »

Emmi: ismét lehet pályázni a rezidens ösztöndíjakra

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.
tovább »

Felejthetetlen félév az ezer tó országában

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Magyar–Finn Baráti Egyesület idei első összejövetele csütörtökön 16.30-kor kezdődik a Mustárházban (Szent István utca 20.).
tovább »
Új ereklye-, érték- és képtár a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

Új ereklye-, érték- és képtár a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

Nyíregyháza, 2015. január 28., szerda (MTI) - Új ereklye-, érték- és képtárral, valamint tantermekkel gazdagodott a nyíregyházi Jósa András Múzeum, amely több mint 80 millió forintot költhetett a fejlesztésre.
tovább »

A magyarok többsége hagyományos telefont használ

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Magyarországon a hagyományos mobiltelefonok vannak többségben, bár az okoskészülékek aránya és ezzel együtt a mobilinternet-előfizetések száma is tovább nőtt 2014-ben - derül ki a Kutatópont Kft. szerdán közzétett reprezentatív felméréséből.
tovább »

ÁSZ: folyamatos a távhőszolgáltatók ellenőrzése

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Hat távhőszolgáltató és három hulladékkezelő társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhőszolgáltató vállalatok ellenőrzését is lezárta az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.
tovább »

Egyes társasházak szeptember után is vásárolhatnak hagyományos gázkazánt

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Egy uniós rendelet alapján szeptember 26-tól csak kondenzációs gázkazánokat lehet forgalomba hozni, a rendeletben biztosított kivétel szerint azonban a gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházak számára ezt követően is engedélyezett a hagyományos kazán vásárlása, illetve használata - közölte az Energiahatékonysági Intézet az MTI-vel.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2015. január 28.

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »

Forinthitelek – Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Bank perében is

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) – Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.
tovább »

30 milliárd forintos beruházással élesztik újra a faipari termelést Vásárosnaményban!

Vásárosnamény - Váratlan, de annál örömtelibb bejelentést tettek szerda délután a Külgazdasági és Külügyminisztériumban: a svájci érdekeltségű Interspan 95 millió euro (kb. 30 milliárd forint) értékű beruházásba kezd Vásárosnaményban.
tovább »
Faüzemet létesít Vásárosnaményban a svájci Interspan

Faüzemet létesít Vásárosnaményban a svájci Interspan

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Mintegy 95 millió eurós beruházással létesít faüzemet Vásárosnaményban a svájci tulajdonú Interspan, amely ezzel több mint 100 munkahelyet teremt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban - jelentették be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Influenza - Egy hét alatt háromszorosára nőtt a betegek száma

Influenza - Egy hét alatt háromszorosára nőtt a betegek száma

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
tovább »
Influenza - Tizenhárom megyében van látogatási tilalom

Influenza - Tizenhárom megyében van látogatási tilalom

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Az influenzajárvány miatt jelenleg tizenhárom megyében van részleges vagy teljes látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben.
tovább »
Tárki: tovább csökken a kormánypártok népszerűsége

Tárki: tovább csökken a kormánypártok népszerűsége

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.
tovább »
A Kamilla nevet kapta a nyíregyházi kiszsiráf

A Kamilla nevet kapta a nyíregyházi kiszsiráf

Nyíregyháza, 2015. január 28., szerda (MTI) - A Kamilla nevet kapta a nyíregyházi állatkertben november elején született Rothschild-zsiráf, amelyet anyja a tapasztalatlansága miatt nem gondozott, és ezért sokáig kétséges volt, hogy életben marad-e.
tovább »

Egészségbiztosító: egy új hatóanyagot fogadott be az OEP

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Február 1-jétől egy új hatóanyagú készítményt fogadott be társadalombiztosítási finanszírozásba a egészségbiztosító; a készítmény a pulmonális artériás hipertóniában (a kisvérkörben fellépő magas vérnyomás) szenvedő felnőtt betegek hosszú távú kezelésére javallott - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI megkeresésére.
tovább »
Csődbe ment a Baobab Travel, a hivatal rendőrségi bejelentést tesz

Csődbe ment a Baobab Travel, a hivatal rendőrségi bejelentést tesz

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Rendőrségi bejelentést tesz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság keddi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál - közölte Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese az MTI érdeklődésére szerdán.
tovább »

A csapos közbeszól – írókkal, rendezőkkel

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház „A Csapos közbeszól” elnevezésű január 29-ei, 18 órakor kezdődő találkozóján a Krúdy Kamarában szó esik a másnapi drámaíró versenyről, ismertetik a meghívott és jelenlévő három szerző (Egressy Zoltán, Forgách András, Pozsgai Zsolt) munkásságát, utalnak a színházban korábban játszott darabjaikra, beavatják a nézőket a verseny szabályaiba.
tovább »

Szatmári testvériskolák szakmai találkozója

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati tankerület nyolc intézményét érintette a hazai testvériskolai pályázat. Ennek apropóján tanácskozott a Fehérgyarmati Tankerület igazgatója, Kálnoki Attila és az intézmények vezetői.
tovább »

KSH: továbbra is 4,1 millió fölött a foglalkoztatottak száma

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - A múlt év negyedik negyedévében 4 millió 142 ezren dolgoztak, a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 172 ezerrel nőtt az egy évvel korábbival összevetve - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

KSH: 7,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a tavalyi negyedik negyedévben

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklődött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
tovább »

Ruhabörze és teadélután

Nyíregyháza  - Teadélutánra várja tagjait és az érdeklődőket a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének Reuma klubja február 2-án 14 órától az Esélycentrumban (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 41., „A” épület).
tovább »

Jobbik-sajtótájékoztató: Kelet-Ukrajna nem a magyarok harca!

Nyíregyháza – A Jobbik frakció vezetőjeként többször is felhívtam a megyei közgyűlés vezetésének figyelmét a kárpátaljai mozgósítási hullám problémájára, arra, hogy magyarokat hívhatnak be az ukrán hadseregbe azért, hogy a kijevi kormányért harcoljanak Kelet-Ukrajnában - emlékeztetett szerdai sajtótájékoztatóján Adorján Béla.
tovább »

Bujon a megfelelő pályázatokra várnak

Buj - Több nagyszabású tervet szeretne megvalósítani a buji önkormányzat, egyelőre azonban még várják a pályázati kiírásokat.
tovább »

Püspöki Vecsernye Máriapócson

Máriapócs - A Vallási turizmus a Mária út mentén című háromnapos konferencia nyitányaként vecsernyét celebrált Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke a máriapócsi görögkatolikus bazikában szerda délután.
tovább »

MSZP-sajtótájékoztató - Nem kertelnek: pénteken a Kert utcán demonstrálnak

Nyíregyháza - Az OMV-parkolójánál találkoznak pénteken 13 órakor a demonstrálók.
tovább »
Feketelista.hu: több mint ezermilliárd forintra nőtt a végrehajtással érintett adótartozás

Feketelista.hu: több mint ezermilliárd forintra nőtt a végrehajtással érintett adótartozás

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.
tovább »

Bakondi: a katasztrófavédelem sikeresen ellátta feladatát 2014-ben

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Sikeresen ellátta feladatát a katasztrófavédelem 2014-ben, és javult a szervezet társadalmi és nemzetközi elismertsége is - jelentette ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője az OKF szerdai évértékelő parancsnoki állománygyűlésén, Budapesten.
tovább »
Új fegyver a NAV kezében

Új fegyver a NAV kezében

Nyíregyháza - A megyei kereskedelmi és iparkamara egy igen aktuális témában, a január elsejével bevezetett Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (a továbbiakban EKÁER) gyakorlati kérdéseiről tartott szakmai fórumot szerdán a kamara Széchenyi utcai épületében.
tovább »
A Fidesz kenyérárcsökkenést akar, de a pékszövetség szerint nincs rá módjuk

A Fidesz kenyérárcsökkenést akar, de a pékszövetség szerint nincs rá módjuk

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, nekik jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát.
tovább »

NAV: a köztartozásmentes adózóknak nem kell kockázati biztosítékot fizetni

Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követően március 1-je után élesben működő elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
tovább »
Nézőpont: Történelmi

Nézőpont: Történelmi

Tágra zárt szemekkel szoktam hallgatni az olyan híreket, amiben valami történelmiről van szó. Legyen az akár szó szerint a történelem, mondjuk új információ egy második világháborús rombolóról, vagy éppen a csirikava apacsok gyógyítási szokásairól. Pásztor Attila írása.
tovább »
Kultúrtörténeti vetélkedő a záhonyi diákotthonban

Kultúrtörténeti vetélkedő a záhonyi diákotthonban

Záhony - Évtizedes hagyomány már a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, hogy A Magyar Kultúra Napjáról szellemi vetélkedő keretében is megemlékeznek a diákok.
tovább »
Mintha burokban lennénk…

Mintha burokban lennénk…

Miskolc - Mindenképpen fülészeti szakorvosi vizsgálat szükséges a diagnózis felállításához.
tovább »
Távozik a főigazgató

Távozik a főigazgató

Nyíregyháza - Február 5-étől már nem én vezetem a kórházcsoportot - jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.
tovább »
Halálos lakástűz Berkeszen

Halálos lakástűz Berkeszen

Berkesz - Az épület egyik szárnyán keletkezett a tűz, egy kilencven négyzetméteres családi ház húsz négyzetméteres szobájában Berkeszen, a Rákóczi úton.
tovább »

Lakástűzben meghalt egy idős férfi a szabolcsi Berkeszen

Nyíregyháza, 2015. január 28., szerda (MTI) - Kigyulladt egy családi ház egyik szobája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Berkeszen szerda délelőtt, a tűzben egy ember meghalt - közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság.
tovább »
Jegyzet: Pánik

Jegyzet: Pánik

Manapság könnyű pánikot kelteni a világban. Ehhez elegendő, ha egy mértékadó kormányzati tényező azzal fenyegetőzik, hogy kilépteti nemzetét az Európai Unióból, vagy mondjuk egy pénzügyminiszter bejelenti, hogy kormánya hamarosan fizetésképtelenné válik. Kolodzey Tamás jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dorina, a nap szépe

Dorina Nyíribronyban él, s ha a tanulás mellett akad egy kis szabadideje, szívesen kirándul egy nagyot. Fotó: Sipeki Péter
tovább »

További hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg kategóriából
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei - 5. hét
Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 28-án megtartott [...] tovább »
Újabb területek bérbeadásáról írt alá szerződést a fényeslitkei ipari parkban az RFH Zrt.
Nyíregyháza, 2015. január 28., szerda (MTI) - Az elmúlt egy évben 22 hektárra szóló bérleti szerződést írt [...] tovább »
Emmi: ismét lehet pályázni a rezidens ösztöndíjakra
Budapest, 2015. január 28., szerda (MTI) - Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni - közölte az Emberi [...] tovább »
Közoktatási szakértők baráti találkozója
Csaholc, Sonkád - A bicskei Báder Fogadó nyújtott optimális helyszínt a tanfelügyeleti és [...] tovább »
Felejthetetlen félév az ezer tó országában
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Magyar–Finn Baráti Egyesület idei első összejövetele csütörtökön 16.30-kor [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása