Egy oroszlán halálára

Egy oroszlán halálára

Nyíregyháza - Elpusztult Kelet Elek, a park első lakója – ritkaságszámba menő kort, 19 évet élt meg.
tovább »
Füstmérgezés gyanúja miatt került kórházba egy ember Kisvárdán

Füstmérgezés gyanúja miatt került kórházba egy ember Kisvárdán

Kisvárda - Szerda délelőtt kapták a jelzést a tűzoltók, hogy Kisvárdán, a Szív utcában ég egy kazánház.
tovább »

Devizahitelek – Jogerőre emelkedik az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ellen hozott ítélet

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helyben hagyta az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
tovább »

Devizahitelek – Elhalasztották az ítélethirdetést a Merkantil perekben

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – November 5-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt. és a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. devizaperében.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Kövér: ki kell fejeznünk a nemzet tiszteletét az önkormányzati képviselők iránt

Nyíregyháza, 2014. október 22., szerda (MTI) - Ki kell fejeznünk a nemzet tiszteletét az önkormányzati rendszerben tisztséget vállaló és azt elnyerő képviselők, illetve az őket megbízó politikai közösség iránt is - mondta az Országgyűlés elnöke a nyíregyházi önkormányzat közgyűlésének alakuló ülésén szerdán.
tovább »

Devizahitelek - Másodfokon is pert nyert az állam az MKB Bank ellen

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék MKB Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.
tovább »
„A lelkünket nem adjuk”

„A lelkünket nem adjuk”

Nyíregyháza - A megemlékezés jegyében telnek az elkövetkező napok megyeszerte. Összeállításunkban elolvashatják, a megye települé­sei hogyan emlékeznek, dr. Bene János múzeumigazga­tó pedig a nyíregyházi ese­mé­nyekről és a forrada­lom mártírjai­ról beszél.
tovább »
így lesz kerek a világ!

így lesz kerek a világ!

A nyárnak már vége, de az ősz még sok szépséget tartogat, vallja az Így lesz kerek a világ! program, mely egy tartalmas, szórakoztató programot ajánl mindenki figyelmébe.
tovább »
Négyes karambol miatt volt teljes útzár a 36-os főúton

Négyes karambol miatt volt teljes útzár a 36-os főúton

Nyíregyháza - Nem lehetett kijutni, de be sem a 36-os főúton szerda dél körül Nyíregyházára, egy közlekedési baleset miatt.
tovább »

Nandu fiókák a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza, 2014. október 22., szerda (MTI) - A struccok rendjébe tartozó nandu fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban, amelyek a kifutójukban most már láthatók is.
tovább »
Baleset történt Nyíregyházán

Baleset történt Nyíregyházán

Nyíregyháza - A rendőrök a baleset helyszínelésének ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - adta hírül a police.hu.
tovább »

Házat kap a „szatmári szellemiség”

Szamosújlak - Egy új intézmény nevét gyakorolhatjuk, ízlelgethetjük immár: a Szatmári Szellemiség Háza. Mint a nevében is benne van, Szatmár kultúrájának, szellemiségének, hagyományainak ápolását vállalta fel, ugyanakkor a jövőbe mutató szellemiség és gondolkodásmód egyik meghatározó bázisa is kíván lenni.
tovább »

Devizahitelek – Másodfokon is nyert az állam a CIB Ingatlanlízinggel szemben

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék CIB Ingatlanlízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.
tovább »
Mérséklődött a népességfogyás üteme

Mérséklődött a népességfogyás üteme

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Mérséklődött a népességfogyás üteme 2014 első nyolc hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.
tovább »

Felsőoktatási stratégia - Orvosképzés: erősíteni kell a klinikai oktatás bázisát

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A klinikai oktatás bázisának erősítését, színvonalának emelését, az orvosképzés tárgyi infrastruktúrájának, az orvos- és egészségtudományi képzés személyi hátterének fejlesztését, továbbá a szakdolgozók képzésének emelését tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia orvosképzésre vonatkozó része.
tovább »
Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak

Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerének bevezetését, a szakok számának csökkentését 15 százalékkal, az agrároktatásban a farmerképzés elindítását tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia, amely 2020-tól legalább egy nyelv középfokú ismeretét is előírná felvételi követelményként a diákoknak.
tovább »
Megalakult a megyeszékhely közgyűlése

Megalakult a megyeszékhely közgyűlése

Nyíregyháza - Alakuló ülését tartja a nyíregyházi képviselő-testület, az ülésen jelen van Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
tovább »

Csempészésre átalakított ukrán mikrobuszt foglaltak le Záhonyban

Nyíregyháza, 2014. október 22., szerda (MTI) - Csempészésre átalakított ukrán mikrobuszt foglaltak le a pénzügyőrök a záhonyi határállomáson - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
tovább »

Október 23 - Országszerte teltházasak a szállodák a hosszú hétvégére

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - Országszerte teltházzal, közel százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a szállodák a csütörtöktől-vasárnapig tartó hosszú hétvégén - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.
tovább »
Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Szabolcsból

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Szabolcsból

Nyíregyháza, Fehérgyarmat, Rozsály, Nyírtelek - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. október 21-én történt rendőrségi eseményeiből.
tovább »
Nyíregyháza adott otthont a regionális versenynek

Nyíregyháza adott otthont a regionális versenynek

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében első alkalommal rendezték meg a KML regionális versenyét kedden, a szabolcsi megyeszékhelyen.
tovább »
Jegyzet: A csoda még várat magára

Jegyzet: A csoda még várat magára

Az évforduló még mindig szégyenlős szembesülésekkel és válaszok után kiáltó kérdésekkel telepszik ránk. Nyéki Zsolt jegyzete.
tovább »
Jótékonysági hangverseny a református templomért

Jótékonysági hangverseny a református templomért

Nyíregyháza - A Szabolcsi Szimfonikus Zenekar kedden este Nyíregyházán, a Kálvin téri református templomban adott jótékonysági koncertet, Szabó Soma vezénylésével, egy újabb református templom építéséhez.
tovább »

Adótörvények - Módosul az adózás rendjéről szóló törvény

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint jövőre elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekaer) vezetnek be az áfacsalások visszaszorítására, a rendszer célja az áruk valós útjának nyomon követése, hogy Magyarországon ne hozhassanak forgalomba olyan árut, amelyet előzetesen nem jelentettek be az adóhatósághoz.
tovább »
Jegyzet: Hat, hat, hatvanhat

Jegyzet: Hat, hat, hatvanhat

No, vajon ki? Ő? Vagy ő? Vagy te? Netán én? Hat figura tartja lázban a közéletet, maszkjuk vajon kiket rejt – a hat, amerikai beutazási tilalommal sújtott kormányközeli emberé. Fábián György jegyzete.
tovább »
Vihar - Visszavonták a piros figyelmeztetéseket

Vihar - Visszavonták a piros figyelmeztetéseket

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – Visszavonták a viharos szél miatt korábban kiadott harmadfokú, piros figyelmeztetéseket, több megyében azonban továbbra is másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a szél, illetve a sok eső miatt.
tovább »
Kira, a nap lánya

Kira, a nap lánya

Nyíregyháza - Kira nyíregyházi diáklány, aki imád mindent, ami mozgás. Évekig RSG-zett, de a röplabda, a foci és a lovaglás is közel áll a szívéhez.
tovább »

Adótörvények - Változások a helyi adókban

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.
tovább »
Vihar - Hat megyére és a fővárosra piros figyelmeztetést adtak ki a szél miatt

Vihar - Hat megyére és a fővárosra piros figyelmeztetést adtak ki a szél miatt

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A várható viharos erősségű szél miatt hat megyére és Budapestre harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében az erős szél mellett a jelentős mennyiségű csapadék miatt is első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki.
tovább »

Adótörvények - Adókedvezmény a fiatal házaspároknak

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A kormány adókedvezménnyel ösztönözné a házasságkötést, ezért a fiatal párok havi 5 ezer forintos adókedvezményt kapnak a házasságkötést követő két évben - jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő a jövő évi adótörvények ismertetésekor kedden sajtótájékoztatón.
tovább »

Devizahitelek - Budapest Fejlesztési és Hitelbank: jogerőre emelkedik az elsőfokú ítélet

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helybenhagyta a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
tovább »

Adótörvények - A Fidesz üdvözli, az ellenzék bírálja a javaslatot

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány jövő évi adócsomagjának részleteit keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz üdvözölte az adóügyi terveket, az ellenzék bírálatokat fogalmazott meg.
tovább »
Adótörvények - Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

Adótörvények - Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.
tovább »

Adótörvények - Változások az otthoni pálinkafőzésben

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.
tovább »
Adótörvények - Változások a személyi jövedelemadóban

Adótörvények - Változások a személyi jövedelemadóban

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Nőnek a családi kedvezmények, mérséklődik viszont a cafetéria-rendszer kedvezménye, és változik az egész életre szóló életbiztosítások szabályozása is a személyi jövedelemadózás (szja) területén a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján.
tovább »
Módosított feltételek: még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Módosított feltételek: még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére - közölte az NFM kedden az MTIvel.
tovább »

Devizahitelek - FHB-csoport: két jogerős elutasítás, egy halasztás

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú határozataiban jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék FHB Jelzálogbank Nyrt., valamint FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a kereseteiket a magyar állam ellen, az FHB Ingatlanlízing Zrt. perében október 30-ára halasztotta a határozat kihirdetését.
tovább »
Egy kis középkor

Egy kis középkor

Nyíregyháza - Időutazáson vehettek részt a Bencs villába látogatók kedden este Nyíregyházán. Tokodi Gábor nemzetközi hírű lantművész és Jäger Éva (szoprán) énekesnő segítségével a reneszánsz korába kalandoztunk.
tovább »
Vetélkedővel emlékeztek záhonyi kollégisták

Vetélkedővel emlékeztek záhonyi kollégisták

Záhony - Történelmi vetélkedővel emlékeztek meg az 1956-os eseményekről a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.
tovább »

Több mint százezer ember képzését támogatta a Tudásod a jövőd! program

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövőd! program, amelynek köszönhetően "nagymértékben javult a felnőtt magyar lakosság gazdasági és munkaerő-piaci versenyképessége" - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kedden az MTI-t.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Klaudia, a nap szépe

A mai nap lánya Klaudia, aki elárulta nekünk, hogy a hosszú hétvégét kirándulással és pihenéssel fogja tölteni.
tovább »

További hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg kategóriából
Egy oroszlán halálára
Nyíregyháza - Elpusztult Kelet Elek, a park első lakója – ritkaságszámba menő kort, 19 évet élt meg. tovább »
Devizahitelek – Jogerőre emelkedik az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. ellen hozott ítélet
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett [...] tovább »
Devizahitelek – Elhalasztották az ítélethirdetést a Merkantil perekben
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – November 5-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon [...] tovább »
Önkormányzat 2014 – Kövér: ki kell fejeznünk a nemzet tiszteletét az önkormányzati képviselők iránt
Nyíregyháza, 2014. október 22., szerda (MTI) - Ki kell fejeznünk a nemzet tiszteletét az önkormányzati [...] tovább »
Devizahitelek – Másodfokon is pert nyert az állam az MKB Bank ellen
Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása