Filmet forgattak Sóstón

Filmet forgattak Sóstón

Nyíregyháza - Egy női passió jeleneteit vették fel a megyeszékhely skanzenjének kulisszái között.
Hamis ígéretű reklám miatt megbírságolta a Klapka Üzletházat a GVH

Hamis ígéretű reklám miatt megbírságolta a Klapka Üzletházat a GVH

Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.

Emmi: elkezdődött a tanodapályázat új kiírásának társadalmi egyeztetése

Budapest - Megjelent a tanodaprogramok támogatására kiírt új pályázat tervezete, amelyre társadalmi vita keretében várják az érintettek javaslatait. A pályázatra azok a szervezetek jelentkezhetnek, amelyek régóta működtetnek tanodát és a korábbi pályázat elbírálásakor nem kaptak támogatást - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

Törölve

Egy napilap olvasói számára egyetlen igeidő létezik: a jelen, és egyetlen nap: a ma – mert ami reggel még aktuális, estére már lejárt lemez. De ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség a régiekre, sőt! Száraz Ancsa jegyzete.

Időjárás-jelentés - 2016. október 26.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Tárki: tovább nőtt a kormánypártok népszerűsége, a Jobbiké csökkent

Budapest - Tovább nőtt a Fidesz-KDNP népszerűsége, míg a Jobbiké csökkent az előző negyedévben. Az előző két év legmagasabb kormánypárti és legalacsonyabb Jobbik-támogatottságát mutatják az októberi adatok - közölte a Tárki a legfrissebb pártpreferencia-kutatásának eredményeit szerdán az MTI-vel.

Cseh Tamás Program: újabb támogatásokról döntöttek

Budapest - Huszonöt induló zenekar, valamint 53 vidéki és 8 határon túli klub kapott támogatást a Cseh Tamás Program harmadik évadának első két alprogramja keretében. A támogatásról szóló okleveleket szerdán adták át Budapesten az Akvárium Klubban.
Ahol felfelé görbül a száj, ott az ingatlanárak is arra tartanak

Ahol felfelé görbül a száj, ott az ingatlanárak is arra tartanak

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Meghaladhatja a tíz százalékot az országos lakás­ár-emelkedés idén is, annak ellenére, hogy a korábbi előrejelzések erre az évre már csak egyszámjegyű emelkedést prognosztizáltak.
NFM: több mint kétezer kilométer gyorsforgalmi út lesz 2022-re Magyarországon

NFM: több mint kétezer kilométer gyorsforgalmi út lesz 2022-re Magyarországon

Nagykálló - A kormány tervei szerint 2022 végére 2092 kilométer gyorsforgalmi út lesz Magyarországon - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egy útátadáson szerdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.
Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve - Vonatkerekek roncsolták szét a teheneket

Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve - Vonatkerekek roncsolták szét a teheneket

Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os október 26-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Küldjön hírt - Történelmi vetélkedő Kisvárdán

Kisvárda - 2016. október 26-án (szerdán), 14 órától folytatódott Kisvárdán, a „Forradalom és Szabadságharc Magyarországon 1956” című megemlékező rendezvénysorozat.
Dokumentum kiállítás ’56–ról Kisvárdán

Dokumentum kiállítás ’56–ról Kisvárdán

Kisvárda - Hétfőn délután, október 24-én a Kisvárdai Rétközi Múzeumban megkezdődtek a „Forradalom és Szabadságharc Magyarországon 1956” rendezvénysorozat eseményei.
Összetett vasúti balesetet szimuláltak Záhonyban a tűzoltók

Összetett vasúti balesetet szimuláltak Záhonyban a tűzoltók

Záhony - Katasztrófa-elhárítási együttműködési gyakorlatot tartott szerdán Záhonyban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a MÁV.

Meg kell tanulni nyerni!

Nyíregyháza - Versenyzés, versengés. Ez kíséri immáron majd’ három évtizede ifjabb Rabócsi Tibor életét. Előbb a versenypályákon, majd váltva az üzleti életben, a mindennapokban.
Fotók: Tanárok, akik ha kell, hülyét csinálnak magukból a diákok előtt

Fotók: Tanárok, akik ha kell, hülyét csinálnak magukból a diákok előtt

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A következő pedagógusok igazán komolyan veszik a hivatásukat, alighanem ők a világ legjobb tanárai. Attól sem riadnak vissza, hogy vicces helyzetbe hozzák magukat. Kezdődhet az óra?

Clintonné elnöksége…

Nagyon valószínű, hogy az Egyesült Államok következő kormányzatának irányvonala is ellenséges marad Oroszországgal szemben, és megmarad a washingtoni szankciós politika is – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden Moszkvában. Főleg akkor, ha a következő elnököt Hillary Clintonnak hívják majd – ezt már csak én teszem hozzá. Kovács Zsolt jegyzete.
Megjutalmazták a MÁV biztonsági őrét, aki feltartóztatta az ivócimboráját megverő férfit Nyíregyházán

Megjutalmazták a MÁV biztonsági őrét, aki feltartóztatta az ivócimboráját megverő férfit Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az elismerést Farkas József r. dandártáborok megyei rendőrfőkapitány a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Nemzeti Ünnepünk október 23-a alkalmából megrendezett ünnepségén adta át.
Ahelyett, hogy védenék, csak fenyegetik a családokat

Ahelyett, hogy védenék, csak fenyegetik a családokat

Büntetőeszköz lett az eredetileg segítő szolgáltatásnak kitalált gyermekvédelmi intézkedésből. A védelembe vétellel ugyanis a gyermekjóléti szolgálat csak odáig jut, hogy egyértelművé tegye a szülőknek, hogy mit várnak el azért, hogy a gyerek továbbra is a családban maradhasson, de segíteni nem tudnak, mert nincsenek meg az eszközeik hozzá. Marad tehát a kiemelés fenyegető réme. A védelembe vétel fegyelmező szerepére ráadásul még az is ráerősít, hogy 2010 óta a túl sok iskolai igazolatlan hiányzásért automatikusan ez jár. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.
Megújult az út Újfehértó és Nagykálló között

Megújult az út Újfehértó és Nagykálló között

Nagykálló, Újfehértó - Ünnepélyes keretek között szerdán átadták a 4912-es útszakaszt Nagykálló és Újfehértó között.
Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Nyíregyháza - Perzsa párduc érkezett a Nyíregyházi Állatparkba szerdán, a négyéves nőstényt az Európai Fajmegőrzési Program keretében kapta a nyírségi állatkert Németországból, a hannoveri társintézménytől.

MSZP-sajtótájékoztató: Demokrácia-csomagot nyújtanak be a parlamentben

Nyíregyháza – Bár a kormány közös ünnepet hirdetett október 23-ára, a politikájuk ellen tüntetőket ebből kizárták, ismét bebizonyítva, hogy aki nem ért velük egyet, azt kirekesztik – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő.
A tiszadadai önkormányzat is segít Rubint Réka pártfogoltján

A tiszadadai önkormányzat is segít Rubint Réka pártfogoltján

Tiszadada - Rubint Réka, a népszerű személyi edző, a fitnesz-edzésprogramok szerzője hétfőn Tiszadadára látogatott. Nem egyedül érkezett, magával hozta a községből elszármazott, az elmúlt években hajléktalanként élő 57 esztendős Makula Józsefet, aki tíz év után ismét átölelhette az édesanyját.
Mennyire hiszékenyek az emberek?

Mennyire hiszékenyek az emberek?

Nyíregyháza – Sok trükkös átverésről hallani manapság, a csalók ötlet- és kelléktára kiapadhatatlan. Minden jóhiszemű ember a célkeresztjükbe kerülhet, csak éberséggel és egészséges gyanakvással vehetjük fel a harcot azokkal szemben, akik megpróbálnak megrövidíteni, becsapni minket – válaszolta Bakó Györgyné.

Megfigyelők és futárok voltunk ’56-ban

Tiszadada - Az emberek kiabáltak, hogy adjanak fegyvert, mert Budapestre akarnak menni, segíteni a forradalmároknak.
Őszi hangulat Nyíregyházán

Őszi hangulat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Tegnap ilyen szép színekben pompázott a nyíregyházi Pacsirta utca.

KSH: csökkent a természetes fogyás az év első nyolc hónapjában

Budapest - Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg 2016 első nyolc hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, összességében mérséklődött a természetes fogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.
A Nébih kiemelten ellenőrzi a lengyel tojásszállítmányokat

A Nébih kiemelten ellenőrzi a lengyel tojásszállítmányokat

Budapest - Szalmonellával fertőzött lengyel tojásszállítmányokról érkezett riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül. A magas élelmiszerbiztonsági kockázat miatt Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elrendelte a lengyel tojásszállítmányok kiemelt ellenőrzését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Helyettes államtitkár: programok indulnak a hajléktalanoknak

Budapest - Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak és kivezessék őket a hajléktalanságból - mondta a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Mazars: a külföldön bérelt autó után is cégautóadót kell fizetni

Budapest - A külföldi kiküldetés alatt akár csak egyetlen napra bérelt gépkocsi után is cégautóadót kell fizetniük a vállalkozásoknak, ha a bérleti díjat költségként kívánják elszámolni. Aki nem gondoskodik már a helyszínen a bérelt személygépkocsi teljesítményét és környezetvédelmi besorolását igazoló papírok beszerzéséről, gondba kerülhet az elszámoláskor, az adófizetés elmulasztása pedig büntetést von maga után - hívja fel a figyelmet a Mazars.
Tizedszer vállalkoztak a maratoni gépírásra

Tizedszer vállalkoztak a maratoni gépírásra

Nyíregyháza - A Ridens középiskola tizedik alkalommal rendezte meg a kétnapos Gépírás Maratont a nyíregyházi LEGO Manufacturing Kft. támogatásával és aktív közreműködésével.
Ötből négy magyar megszüntetné az óraátállítást

Ötből négy magyar megszüntetné az óraátállítást

Budapest - A magyarok 80 százaléka, ötből négy ember eltörölné az óraátállítást - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.
„Tarpapa” okkal büszke a munkája gyümölcsére

„Tarpapa” okkal büszke a munkája gyümölcsére

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmaton élő Varga Kálmán sokat tett azért, hogy a tarpai Nagyhegyen egy nem mindennapi meseház szülessen.
A hatvan évvel ezelőtti események szellemiségét idézték

A hatvan évvel ezelőtti események szellemiségét idézték

Kisvárda - „Forradalom és szabadságharc Magyarországon 1956” címmel megemlékező rendezvény sorozat vette kezdetét október 24–én hétfőn délután Kisvárdán a Rétközi Múzeumban.

Emelkedett az üzemanyagok ára

Budapest - Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Emlékezés a falu templomára

Tiszadada - Azért kellett felrobbantani, mert magassága miatt stratégiai célpontnak számított.
Kiváló lett a lányszöktetés

Kiváló lett a lányszöktetés

Nagyecsed, Kapuvár - A Dunántúlon népszerű Fajkusz Bandát kérték fel, hogy kísérje a táncosokat.
Nagy „bulira” készül a 40 éves Arany-iskola

Nagy „bulira” készül a 40 éves Arany-iskola

Nyíregyháza - Iskolánk az idén ünnepli fennállásának 40 éves jubileumát – sok programot tervezünk a méltó megemlékezésre.
Verébavató: több egy ismerkedési estnél

Verébavató: több egy ismerkedési estnél

Nyíregyháza - Rendhagyó városi verébavatót rendez november 11-én a Mustárházban működő Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda – jelentették be kedden a városházán –, amelyre a 9. osztályosok köréből az iskolák delegálta 15 fős csoportokat várnak.
Meg tudja oldani ezt a bonyolultnak tűnő, de egyszerű feladatot?

Meg tudja oldani ezt a bonyolultnak tűnő, de egyszerű feladatot?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem olyan nehéz, mint ahogy első látásra tűnik. 
9 étel, amely hatással van a hangulatára

9 étel, amely hatással van a hangulatára

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit reggelizett ma? Nem is gondolná, de még egy egyszerű tojásrántotta is befolyásolhatja a kedvét. 
 
Előző
123456  


hirdetés