Ön jár falunapokra, fesztiválokra?

Ön jár falunapokra, fesztiválokra?

Nyíregyháza - – A környékbeli településeken rendezett falunapok, fesztiválok látogatása, mondhatni, a munkám része, hiszen ápolni kell a jó kapcsolatokat. Sok fontos témáról szót ejtünk ilyenkor a polgármesterekkel, jegyzőkkel, miközben persze némi kikapcsolódásban is részünk van – válaszolta Nagy Tibor, Tiszaeszlár első embere.
Jutalommilliókból fejlesztenek

Jutalommilliókból fejlesztenek

Bököny, Székely, Szorgalmatos - Tavaly 9 településünknek több mint 620 millió forint támogatást szavaztak meg.

Ötvenedik alkalommal rendezik meg a Nyírbátori Zenei Napok programját

Nyírbátor - Az idén már 50. alkalommal, július 30. és augusztus 19. között rendezik meg a kelet-magyarországi térségi egyik legnagyobb kulturális eseményét, a Nyírbátori Zenei Napok programját.
Evelyn, a nap lánya

Evelyn, a nap lánya

Nyíregyháza - Evelyn mindig nagy lelkesedéssel készül a fotózásra. Ilyenkor mindig vesz magának valami szép, elegáns ruhát.

A távhűtés elszámolásának a tényleges fogyasztáson kell alapulnia

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A távhűtési szolgáltatás elszámolásának a tényleges energiafogyasztáson kell alapulnia - a Magyar Közlönyben pénteken közzétett kormányrendelet szerint hiteles hűtési mennyiséget mérő eszközt kell felszerelni a szivattyúnál vagy a csatlakozási pontnál, ha az épület hűtését távhűtési hálózatról, vagy több épületet kiszolgáló központi rendszerből biztosítják.

Mérséklődött a természetes fogyás az év első öt hónapjában

Budapest - Az év első öt hónapjában nagyobb arányban csökkent a halálozások száma, mint a születéseké, így a természetes fogyás 27 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken az MTI-vel.
Kis helyen is elfér

Kis helyen is elfér

Mennék Gerikém, mennék! – hányszor hallottam ezt a jó szándékú instrukciót a jobbomon ülő, őszülő halántékú oktatómtól. Aki, amikor látta rajtam az egyre inkább eluralkodó bizonytalanságot, a fenti szavakkal igyekezett arra ösztökélni, hogy dobjam már sutba a túlzott elővigyázatosságom, és induljak el végre a kereszteződésből, hiszen nem illik csak úgy feltartani a délutáni debreceni csúcsforgalmat… Tarnavölgyi Gergely írása.

Dolly, a házasságközvetítő a kisvárdai színpadon

Kisvárda - Barbra Streisand méltó színházi megjelenítője a címszerepet játszó Détár Enikő.

Az idén dalos rekordra készülnek a dombrádiak

Dombrád - Újabb rekordkísérlettel rukkol ki Dombrád pénteken, hogy aztán másnap finom ételek és kulturális programok kapjanak főszerepet.
Fotók: 10 apró dolog, ami boldoggá teszi a lelkét

Fotók: 10 apró dolog, ami boldoggá teszi a lelkét

Nem vicc, azért fogja jól érezni magát, mert pici dolgokat lát.
Szabadabban

Szabadabban

Ha valaki áhítja a szabadabb gondolkodást, a másként gondolkodással is számolnia kell. Bujdos Attila írása.
A nándorfehérvári diadal és a déli harangszó üzenete

A nándorfehérvári diadal és a déli harangszó üzenete

Nyíregyháza - Ennek a világraszóló diadalnak az emlékére kondulnak meg a harangok minden délben.
Helyettes ombudsman: aggasztóak a tiszai szennyvíz-szennyezésről szóló hírek

Helyettes ombudsman: aggasztóak a tiszai szennyvíz-szennyezésről szóló hírek

Vásárosnamény - Aggasztónak nevezte a Tisza vásárosnaményi szennyvíz-szennyezéséről szóló híreket Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, aki arra kérte az illetékes hatóságokat és az érintett önkormányzatokat, hogy hozzák nyilvánosságra a szennyezésről rendelkezésükre álló adatokat, illetve tájékoztassák a lakosságot a megtett és a várható intézkedésekről.
Beláthatatlan következményekkel járna, ha kilépnénk az EU-ból

Beláthatatlan következményekkel járna, ha kilépnénk az EU-ból

Budapest, Debrecen - „Akinek ilyen ötlet egyáltalán az eszébe jut, az hagyja el Magyarországot! Ő lépjen ki, és ne az országunk; az Európai Unióból” – ezen éles szavakkal reagált Inotai András, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézet professzora arra, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, egy esetleges népszavazáson (bár ilyet nem tervez a kormány) ő inkább arra szavazna, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból.

Időjárás-jelentés - 2016. július 22.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
Senkinek nem kellenek a csobánkai maradék-gyerekek

Senkinek nem kellenek a csobánkai maradék-gyerekek

Budapest, Csobánka, Pomáz - Most zárult az utolsó tanév a csobánkai általános iskolában, ahová szinte már csak hátrányos helyzetű roma gyerekek jártak. A diákoknak a következő tanévet már új iskolában kéne kezdeniük, de a szüleiknek fogalmuk sincs, hová mehetnének, eddig csak elutasítással találkoztak. A legközelebbi településen, Pomázon annyira nem kérnek a gyerekekből, hogy még petíciót is indítottak azért, nehogy odahelyezzék őket, a helyiek nagy része nem akarja, hogy a maroknyi csobánkai diák ősztől az ő gyerekük osztályába járjon. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.
Jól vették a magyar humort - egy nyíregyházi művész beszámolója Karlovy Varyból

Jól vették a magyar humort - egy nyíregyházi művész beszámolója Karlovy Varyból

Nyíregyháza - A cseh fesztiválközönség nagyon szerette Till Attila akcióvígjátékát.

Összeállt az augusztusi Vidor Fesztivál színházi versenyprogramja

Nyíregyháza - A hazai színházak és színtársulatok tizenhat produkcióját láthatja a közönség az augusztus 26-tól szeptember 3-ig tartó Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában.
Keresetek

Keresetek

A minap egy társaság egyik tagja a nyugdíjakról szólva felhozta: unokahúga évekig gondozott Ausztriában egy öreg hölgyet, aki soha életében nem dolgozott, mégis, csupán elhunyt férje után kapott havi „öt-e-zer e-u-rót!!!” Ő úgy véli: nem is itt annyira kevés a bér, ott vannak nagyon elszállva. Szalóczi Katalin jegyzete.
Hogyan lehetséges, hogy egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség Magyarországon?

Hogyan lehetséges, hogy egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség Magyarországon?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyre jobban megfigyelhető az a kettősség hazánkban, miszerint a cégek bizonyos szektorokban munkaerőhiánnyal küzdenek, míg a társadalomban még mindig jelentős számban vannak a munkanélküliek. Mégis hogyan lehetséges ez? A probléma összetett, a megfelelő iskolázottság hiánya és a munkakereslet és kínálat nem egységes eloszlása mind szerepet játszik a helyzet kialakulásában - olvasható a Cvonline oldalán.

NAV: megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése

Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig mintegy másfél millióan kapnak értesítést a hivataltól - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.

Brókerbotrány - Hat ember ellen emeltek vádat a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében

Budapest - Hat ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében - tájékoztatta a főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

KAVOSZ: a fagykár sújtotta gazdák is kaphatnak teljes támogatást az Agrár Széchenyi Kártya hitelhez

Budapest - A jégkárt szenvedett gazdák után a fagykár sújtotta agrárvállalkozások is részesülhetnek teljes támogatásban az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció keretében - közölte a KAVOSZ Zrt. pénteken az MTI-vel.

FM: 300 millió forint kiegészítő nemzeti támogatás a zöldség-gyümölcs termelői szervezeteknek

Budapest - Háromszázmillió forint értékben kiegészítő nemzeti támogatást vehetnek igénybe a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek Közép-Magyarország, Alföld és Észak, valamint a Dunántúl régióban a működési alapjuk kiegészítésére.
Kiderült a Vidor program: hétfőtől lehet jegyet venni!

Kiderült a Vidor program: hétfőtől lehet jegyet venni!

Nyíregyháza - Ezúttal is színes a paletta: a legjobb vígjátékok érkeznek a fesztiválra.

Rekord alacsony ózontartalmat mértek Magyarország felett

Budapest - Rekord alacsony ózontartalmat mértek Magyarország felett - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.
Lekaszálták a két méteres parlagfüvet Mátészalkán

Lekaszálták a két méteres parlagfüvet Mátészalkán

Mátészalka - Mint arról korábban a Mátészalkaleaks beszámolt, csaknem kétméteres parlagfüvek lengedeztek a mátészalkai Corvin téren. Akkor egy mátészalkai lakos ultimátumot adott: “Amennyiben jövő hét péntekre nem rendezik el a területet, mert amúgy már röbb éve ilyen dzsungel van, kibérelünk egy motoros fűkaszát, lekaszáljuk a barátaimmal, és kiállítjuk a számlát az önkormányzatnak!”
Pónit mentettek az emésztőgödörből Anarcson - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Pónit mentettek az emésztőgödörből Anarcson - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.
Megkérdeztük: Ön le tudna vizsgázni KRESZ-ből?

Megkérdeztük: Ön le tudna vizsgázni KRESZ-ből?

Nyíregyháza - Mozga Csaba hallott pletykát a kötelező KRESZ-vizsgáról. – Ha kötelezővé és fizetőssé tennék, nem tetszene, de mivel 1995 óta van jogosítványom, nem ártana felfrissíteni az ismereteket – vallotta be.
Videó: Parkoló autókból lopott a tini Tiszavasváriban, de a kamera csúnyán lebuktatta

Videó: Parkoló autókból lopott a tini Tiszavasváriban, de a kamera csúnyán lebuktatta

Tiszavasvári - A fiatalkorút már korábban is kihallgatták hasonló bűncselekmények elkövetése miatt, most őrizetbe vették.

A vízből mentést gyakorolták

Dombrád, Tuzsér, Tiszamogyorós - Az éves gyakorlatterv alapján a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs állománya a héten közös vízből mentési gyakorlatot tartott a Tiszán, a folyó dombrádi, tuzséri és tiszamogyorósi szakaszain.
Halálra gázolt a vonat egy biciklist Debrecen és Apafa között

Halálra gázolt a vonat egy biciklist Debrecen és Apafa között

Budapest, Debrecen - Gázolás miatt késtek a vonatok a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza szakaszon - tájékoztatta a Mávinform péntek délelőtt az MTI-t.
50. Nyírbátori Zenei Napok

50. Nyírbátori Zenei Napok

Nyírbátor - Alig ért véget a XXIV. Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál, Nyírbátor máris újabb program-sorozatot kínál a kikapcsolódni vágyóknak. Nem is akármilyen kulturális csemegét, hiszen a város immáron 50. alkalommal rendezi meg a Nyírbátori Zenei Napokat. Ezt a nem mindennapi eseményt, amelyen generációk nőttek fel a művészvilágból és a közönség soraiból egyaránt.
Népszerűsítik a hazait

Népszerűsítik a hazait

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kampány igyekszik felhívni a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű hazai dinnyére.
Méltó módon köszönték meg az éves munkát

Méltó módon köszönték meg az éves munkát

Mátészalka - A szokásokhoz híven ismét a St. Jonathan Rendezvényház adott otthont július 8-án a megyei kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala rendezte közszolgálati tisztviselők napjának.
Szándékosan rohant bele a másik autóba Mátészalkán, amiben volt barátnője utazott

Szándékosan rohant bele a másik autóba Mátészalkán, amiben volt barátnője utazott

Mátészalka - A férfi akkor kipattant az autóból és elmenekült, most kapták el a rendőrök.
Kirándulás, habparti

Kirándulás, habparti

Tiszatelek - Tiszateleken négy turnusban szerveztek Erzsébet-tábort az általános iskola diákjainak.
Tombol a zsebszörny

Tombol a zsebszörny

Én kérek elnézést. Én, akinek nem érte el az ingerküszöbét a világméretű őrület, én, aki kíváncsi – és épp ezért alighanem hamar megöregszik –, én, akiben nem hagyott mély nyomot az elmúlt húsz év, mialatt elárasztotta a sártekét a videojáték. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
Másfél milliárd forintból fejlesztik a közlekedést Nyíregyházán

Másfél milliárd forintból fejlesztik a közlekedést Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntés nyomán újabb másfél milliárd forint értékű közlekedésfejlesztési program veheti kezdetét Nyíregyházán.
Ramocsaháza választ: A polgármesterjelölteket kérdeztük terveikről

Ramocsaháza választ: A polgármesterjelölteket kérdeztük terveikről

Ramocsaháza - Időközi választást rendeznek július 24-én Ramocsaházán, ugyanis a korábbi képviselő-testület feloszlatta önmagát, mert nem tudott érdemi munkát végezni. A szavazópolgárok a település új polgármesterére és az új önkormányzati tagokra szavazhatnak vasárnap 6 órától 19 óráig a közösségi házban kialakított szavazókörben.
 
Előző
123456  

Dominika, a nap szépe

Dominika debreceni diáklány, már többször vett részt nap szépe fotózáson. Szerinte ez egy remek lehetőség kipróbálni, milyen a kamera előtti világ.
tovább »


hirdetés