10 százalékkal drágult a hal

10 százalékkal drágult a hal

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A halasok főleg a takarmány drágulásával magyarázzák az átlag feletti áremelést. A vevőknek jobban ki kell nyitniuk a pénztárcájukat, pedig a magyarok ilyenkor, a karácsonyi vacsorához vásárolják meg az egész évben elfogyasztott halmennyiség több mint egyharmadát.
Nyálcsorgatás indul: óriási grillpartit csaptak Uruguayban

Nyálcsorgatás indul: óriási grillpartit csaptak Uruguayban

Uruguay - Tizenhat tonnányi húsból sütögettek vasárnap, ez természetesen csont nélkül Guinness-rekord.
Ételintolerancia állhat a problémák mögött

Ételintolerancia állhat a problémák mögött

Budapest - A társaságban elismert gasztroenterológusok dolgoznak.
Közzétették a város kedvenc „sütnivalóját”

Közzétették a város kedvenc „sütnivalóját”

Debrecen - Kifinomult ízlésűek a Nyitott Városháza látogatói és szívesen adakoznak.
Édeskömény méz nyerte el Az év kiváló magyar méze 2017 díjat

Édeskömény méz nyerte el Az év kiváló magyar méze 2017 díjat

Gyula - A 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb mézét.
Újra Disznótoros Vigasságok a Fenyvesben

Újra Disznótoros Vigasságok a Fenyvesben

Baktalórántháza - A hagyományokhoz hűen, idén is megrendezték a disznótoros vigasságok gasztronómiai rendezvényt Baktalórántházán.
Tuti receptek a hét végére

Tuti receptek a hét végére

Gyöngyi leves, baconbe tekert, töltött csirkemell filé alufóliában, grillezett zöldségekkel és és túrós-sajtos leveles pogácsa! Ugye, hogy remekül hangzanak?
Idén ünneplik először a nemzetközi aszúnapot

Idén ünneplik először a nemzetközi aszúnapot

Budapest, Tokaj - A világ egyik legjobb édes borára kívánja felhívni a figyelmet a nemzetközi aszúnap (International Aszú Day), amelyet idén december 10-én ünnepelnek meg először.
A múlt értékeit tárják fel a jelen és a jövő számára

A múlt értékeit tárják fel a jelen és a jövő számára

Berettyóújfalu - Immáron tizedik alkalommal rendezik meg Berettyóújfalu kulturális intézményei és szakmai szervezetei a Bihari Diéta elnevezésű helytörténeti-honismereti konferenciát, melynek a Nadányi Zoltán Művelődési Ház ad otthont csütörtökön és pénteken.
Egy teli bögre „Debrecen”

Egy teli bögre „Debrecen”

Debrecen - A karácsonyi vásár egyik idei slágere a különleges bögre.
A mirelit is jó választás, különösen télvíz idején

A mirelit is jó választás, különösen télvíz idején

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A gyümölcsökben és a zöldségekben – melyekből naponta negyven deka­grammot javasolnak fogyasztani – a napfény hatására védővegyületek keletkeznek. Ezeket nagyon jól hasznosítja az emberi szervezet.
Étkezés a hideg ellen

Étkezés a hideg ellen

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem számít, hogy milyen évszak van éppen, hiszen mindig figyelni kell a kiegyensúlyozott táplálkozásra, hogy a szervezet megkapja azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyekre szüksége van.
Visszahívták a Sauska pincészet több termékét a forgalomból

Visszahívták a Sauska pincészet több termékét a forgalomból

Pécs - Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Sauska pincészet villányi üzemében, amelynek lefolytatásáig elrendelték egyes termékek zárolását és forgalomból történő visszahívását - tudatta kedden a hatóság az MTI érdeklődésére. A borászat közölte: a visszahívás a borok fogyaszthatóságával nincs összefüggésben.
Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma

Budapest - Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma, a legjelentősebb hányadot a kekszek, a táblás és a szeletes csokoládék képviselik egyenként több mint 25 milliárd forinttal, az ostyák, chipsek, desszertek és cukorkák pedig mintegy 20 milliárd forint forgalmat érnek el külön-külön - közölte a Magyar Édességgyártók Szövetsége az MTI érdeklődésére.
Laboratóriumi hús és rovarok - Alternatív élelmiszereket ajánlanak az európai tudósok

Laboratóriumi hús és rovarok - Alternatív élelmiszereket ajánlanak az európai tudósok

Illusztráció: PixabayBudapest - Európa tudományos akadémiái szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén: Európának változtatnia kell táplálkozási szokásain, ha meg akar birkózni a klímaváltozással, illetve annak egészségügyi kihívásaival. A tudósok ennek jegyében a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre.
Videó: Itt vannak az első, űrben sütött pizzák!

Videó: Itt vannak az első, űrben sütött pizzák!

Űrhajósnak lenni piszok nehéz dolog: össze vagy zárva egy csomó emberrel, hátra kell hagynod a családodat és hozzá kell szoknod, hogy minden lépésedet kamerák követik - de legalább a pizzáról nem kell lemondani!

Hagyományos ételek és remek műsorok Bagaméron

Bagamér - Több mint harmincféle krumplis ételt kóstolhattak a bagaméri fesztiválozók.
Bori rántott aszalt szilvája nagy siker: a nyertesek közt a kuvaiti kislány is

Bori rántott aszalt szilvája nagy siker: a nyertesek közt a kuvaiti kislány is

Kuvait, Sajóhídvég - Sajóhídvégi nagymamája nevezte be, két receptjét is olvashatják magazinunkban.
Küldjön hírt! - Böszörményi szakácstanulók újabb sikerei

Küldjön hírt! - Böszörményi szakácstanulók újabb sikerei

Hajdúböszörmény - Mező Péter 11. osztályos és Nagy Tamás 10. osztályos tanuló nemrég az Illésy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyen vett részt, "A" szakács hidegkonyha kategóriában. Mindketten hajdúböszörményiek.
Édes meglepetések a Régi Városházán

Édes meglepetések a Régi Városházán

Debrecen - Válassza ki Debrecen bejglijét! címmel egy sor debreceni cukrászda kínálja bejglijét ingyenesen vasárnap estig a Régi Városháza udvarán, a cél: eldönteni melyik áll a legközelebb a helyiek szívéhez (eredményhirdetés december 9-én).
Nagy csokimikulás-teszt újratöltve

Nagy csokimikulás-teszt újratöltve

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Édesszájú kollégáink legnagyobb örömére ismét megrendeztük a csokimikulások mustráját. Utoljára 2015-ben kóstoltuk végig a kínálatot, ezért úgy döntöttünk, ideje összeállítani egy friss toplistát. Szerkesztőségünk 18 önfeláldozó, kifinomodott ízlelőérzékkel megáldott tagjának köszönhetően elkészült a 2017-es Nagy Csokimikulás Teszt.
200 szelet torta a debreceni cukrászat közelgő ünnepére

200 szelet torta a debreceni cukrászat közelgő ünnepére

Debrecen - Anno egy svájci mester hozta létre az első olyan üzletet, ahol a saját süteményeit árulta.
Videó: Több mint egy kiló mézet tolt be öt perc alatt egy hivatásos versenyevő

Videó: Több mint egy kiló mézet tolt be öt perc alatt egy hivatásos versenyevő

USA - Úgy döntötte le, mintha csak vizet ivott volna. Négyezer kalóriányi mennyiség vált semmivé.
Disznóságokba rejtett hagyományok a Tisza partján

Disznóságokba rejtett hagyományok a Tisza partján

Tiszafüred - Ezt jól kifőzték; hajdú-bihari csapatok randevúztak a Tisza parti disznótoros és pálinkafesztiválon.
Idén is Debreceni Bormustra TOP 20

Idén is Debreceni Bormustra TOP 20

Debrecen - Immár hatodik alkalommal rendezték meg a TOP 20 seregszemlét, amelyen húsz pincészet mutatta be legszebb borait a Déri Múzeumban.
Ízek, díjak, mesterek

Ízek, díjak, mesterek

Nyíradony, Nyíregyháza - Kiváló megyei szakembereket is díjaztak a Mestervacsorán.
Gasztronómia és kultúra találkozása

Gasztronómia és kultúra találkozása

Nagykálló - Nem csak kenyérrel él az ember, jól tudják ezt a kultúra nagykállói felelősei is.
Együtt főztek kicsik, nagyok

Együtt főztek kicsik, nagyok

Nyíregyháza - A klubban megtanulhatják, hogyan készíthetnek ízletes ételeket.
"Egész évben szoktunk otthon halat enni"

"Egész évben szoktunk otthon halat enni"

Debrecen - Lazacszusi, harcsapaprikás, halászlé és csuka. Arról kérdeztük a debrecenieket, milyen halat fogyasztanak a legszívesebben.
Szerzetesek és diákok kedvence

Szerzetesek és diákok kedvence

Nyíregyháza - Megbüntették azt az egyetemistát, aki sört hagyott a korsójában…
 
Előző
123456  





hirdetés