Elhunyt Nagy György műsorvezető, szerkesztő

Elhunyt Nagy György műsorvezető, szerkesztő

Budapest - Életének 64. évében meghalt Nagy György műsorvezető, újságíró, szerkesztő, író - közölte Facebook-oldalán családja kedden.
Az antik gyűjtemény titkai

Az antik gyűjtemény titkai

Csenger - Csatlakozott az idén a csengeri O’sváth Gyűjtemény is a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, és rendhagyó módon betekintést engedett a féltve őrzött antik könyvtárába, amely 2800 – nagyrészt idegen nyelvű – kötettel büszkélkedhet.

Egyetemesség és tánc mandalával a Korzóban

Nyíregyháza - Kör-tánc címmel különleges művészi produkció várja az érdeklődőket június 29-én a Korzó üzletházban, ahol a képzőművészet és a tánc közös kiindulópontja ezúttal a mandala lesz.

Idén is meghirdeti a Filmalap az Inkubátor Programot

Budapest - Ismét meghirdeti a pályakezdő rendezők első egészestés animációs, dokumentum- vagy játékfilmje elkészítését támogató pályázatát, az Inkubátor Programot a Magyar Nemzeti Filmalap. Újítás, hogy idén 10 döntős pályázó részesül forgatókönyv-fejlesztési támogatásban - közölte a szervezet az MTI-vel kedden.
Szent László-év - Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra

Szent László-év - Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra

Győr - Szent László ma is érvényes példa számunkra, méltó követői akkor lehetünk, ha tudunk áldozatot hozni keresztény közösségünkért, ha tudjuk tisztelni a többi népet, a hit fényében pedig meglátjuk közös értékeinket - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kedden a győri Dunakapu téren, a Szent László-napok alkalmából tartott szabadtéri szentmisén.
Kreatív pedagógia: időutazó dögei diákok

Kreatív pedagógia: időutazó dögei diákok

Kisvárda, Döge - A kisvárdai Rétközi Múzeum munkatársai dr. Vofkori Mária igazgató szervező munkájának köszönhetően a dögei Ölbey Irén Általános Iskola közel száz tanulóját bevonva a tanév során példaértékű múzeumpedagógiai szakmai munkáról adhattak számot.
Új kihívások előtt

Új kihívások előtt

Nyíregyháza - A Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja lett Duleba Lívia.
Vaján összeolvad a múlt és a jelen

Vaján összeolvad a múlt és a jelen

Vaja - Ha Mátészalka környékén autózunk, érdemes letérni a vajai várkastély felé, hogy megcsodáljuk a példásan rendbe hozott épületet és gyűjteményét. Idézzük Móricz Zsigmondot: „A régi Vayak csodálatos kis várkastélyában ma is azon a helyen áll még Zsigmond király gótikus széke, ahol valósággal ült benne, ahol Károlyi Sándor Rákóczi Ferenccel összejött a nagy találkozóra. … Itt évszázadok múltja a jelennel érintkezik s összeolvad…”

Érkezik a gyöngyhajú lány

Nyíregyháza - Horváth Margit is szerepel a nagyszabású előadásban.

Október 19-én kerül a magyar mozikba Mészáros Márta új filmje

Budapest - Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a magyar mozikba Mészáros Márta Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező legújabb filmje, az Aurora Borealis - Északi fény - közölte az alkotás forgalmazója, a Vertigo Média az MTI-vel kedden.
Videó: Parádés versfeldolgozást kapott a debreceni hallgatók Búzadarája

Videó: Parádés versfeldolgozást kapott a debreceni hallgatók Búzadarája

Debrecen - Embert nem hallottunk még pár zacskó élelmiszerről ilyen átéléssel beszélni.
VOLT Fesztivál - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

VOLT Fesztivál - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

Sopron - A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.
Felkavaró könyv korunk különös betegségeiről

Felkavaró könyv korunk különös betegségeiről

Nyíregyháza - Megjelent Szerényi Szabolcs nyíregyházi születésű író első novelláskötete.

Három megyénkbeli a legjobbak között

Nyíregyháza - Egyszer volt, hol nem volt…, de tényleg volt egy meseszép történet. A szereplői szűkebb pátriánk lakói, szépkorú hölgyek, urak.
Elrendelték Salvador Dalí exhumálását egy apasági vizsgálathoz

Elrendelték Salvador Dalí exhumálását egy apasági vizsgálathoz

Madrid - Elrendelte Salvador Dalí holttestének kihantolását egy apasági vizsgálathoz hétfőn egy madridi bíróság.
Fejedelmi vonzerő: ott, ahol a csend és a nyugalom az úr

Fejedelmi vonzerő: ott, ahol a csend és a nyugalom az úr

Regéc - Regécen méltó módon ápolják II. Rákóczi Ferenc fejedelem emlékét.
Múzeumok éjszaka

Múzeumok éjszaka

Néhány éve elkezdett átállni a biológiai óránk. Éjjel sokkal inkább aktívak, lelkesebbek, kreatívabbak vagyunk, mint nappal. Ezért sokasodnak az éjszakai rendezvények, mint például a Múzeumok Éjszakája, ami most szombaton zajlott, s Debrecen kiemelt helyszínként szerepelt. Nem kellett mást tenni, mint elmenni valamelyik kiállító helyre és élvezni mindent, ami látható! A kiállított anyagot, a műsort, a programot. Réti János írása.
Húszéves lett Harry Potter

Húszéves lett Harry Potter

London - Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott.
Átlépte a 400 ezres nézőszámot a Kincsem a hétvégén

Átlépte a 400 ezres nézőszámot a Kincsem a hétvégén

Budapest - Több mint három hónappal a bemutatóját követően is jelentős az érdeklődés a Kincsem című romantikus kalandfilm iránt a magyar mozikban: Herendi Gábor alkotása átlépte a 400 ezres nézőszámot a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.

A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválja díjai

Kisvárda - Átadták szombat este a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválja díjait:

Hangverseny Sóstón

Nyíregyháza, Sóstó - SóstóFúvósFeszt címmel idén harmadik alkalommal rendezi meg a Nívó-díjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport nyár esti könnyűzenei hangversenyét.
Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban

Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban

Nyírbátor - Nyírbátorban a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Báthori István Múzeuma a Múzeumok Éjszakája program fő eseményeként nyitotta meg Petru Costin gyűjteményéből rendezett "Moldovai történeti fegyver kiállítás" című tárlatát 2017. június 24-én.

A nyáron sem fognak unatkozni a kórustagok

Nyíregyháza - A napokban megrendezett évadzáró hangversennyel sem zárulnak a Cantemus kórusok programjai, hiszen még számos utazás, CD-felvétel és koncert vár az énekesekre.
Befűtötték a katlanukat

Befűtötték a katlanukat

Őszinte, erőtől duzzadó, kedélyes, hiteles, a jeles alkalomhoz igazán méltó bulit csapott az ötven krumplikapálást megélt markáns nyíregyházi csapat. A Zenith három órás búfelejtője akkor ért véget, amikor kezdődnie kellett volna. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

VOLT Fesztivál - Több mint 150 ezer embert várnak a jubileumi rendezvényre

Sopron - Kilencven százalékos technikai készültségi szinten áll a 25. Telekom VOLT fesztivál, amely hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit, és amelyre több mint százötvenezer vendéget várnak - mondta Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője a vasárnap délelőtt tartott helyszíni bejáráson a Lővér kempingben az MTI-nek.

Barcelonába érkezik a kortárs magyar formatervezőket bemutató vándorkiállítás

Madrid, Barcelona - Barcelonába érkezik a magyar kortárs tervezőművészetet bemutató Shaping Hungary: Design in the 21st Century című vándorkiállítás július elején.

A sepsiszentgyörgyi színház előadása kapta a kisvárdai fesztivál fődíját

Kisvárda - A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának Liliom című előadása kapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott fődíjat a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján - tették közzé a szervezők a fesztivál honlapján vasárnap.
Margaret Island koncert a Sóstói Múzeumfaluban

Margaret Island koncert a Sóstói Múzeumfaluban

Nyíregyháza - Szent Iván éjjelén ismét gazdag program várta az érdeklődőket a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a Margaret Island is fellépett.
Én és a kisöcsém a szabadtéri színpadon

Én és a kisöcsém a szabadtéri színpadon

Nyíregyháza - Pénteken a Körúti Színház Én és a kisöcsém című zenés vígjátékával megkezdődött a Szabadtéri Nyár programsorozat Nyíregyházán.
Zenith koncert Nyíregyházán

Zenith koncert Nyíregyházán

Nyíregyháza - Közel három órás koncertet adott Nyíregyháza ikonikus zenekara, az 50 éve alakult Zenith együttes pénteken Sóstón, a régi KISZ tábor színpadán.
 
Előző
123456  


hirdetés