Tisztelegnének a hősök előtt

Tisztelegnének a hősök előtt

Kisvárda - Még mindig nem tudni pontosan, mikor lesz Hősök Emlékműve Kisvárdán.
Írni vagy játszani?

Írni vagy játszani?

Színházat csinálni vagy színházról írni? Örök dilemma. Aki valaha részt vett abban a semmihez nem hasonlítható folyamatban, amely egy előadás megszületését jelenti; aki küzdött már a szöveggel, a nyelvvel, majd a megformálás ezernyi buktatójával; színészként, rendezőként, dramaturgként, világosítóként, ügyelőként maga is belülről alakította a folyamatot a forgatókönyvtől a premierig; aki képes legyőzni önmagát és átlényegülni valaki mássá; aki naponta ingázott a valóság és a „mintha” világa között; akinek 7 órakor a torkában dobogott a szíve: az tudja csak, miről szól a színház. Karádi Zsolt írása.

Elhunyt Csendes László színművész

Eger - Életének 73. évében elhunyt Csendes László, az egri Gárdonyi Géza Színház alapító és örökös tagja - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Megihlette őket Dobó városa

Hajdú-Bihar - Két megyénkbeli diákot is díjaztak egy egri középiskola szervezte rajzpályázaton. Az IQ Pont Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola művészeti tagozata ez év februárjában hirdette meg az általános iskolások 7-8. évfolyamán tanuló gyerekek részére „Egri Borvidék” című megmérettetést.

Ma van a színházi világnap

Budapest - Ma van a színházi világnap, ebből az alkalomból a színházakban az előadások előtt felolvassák azt a nemzetközi üzenetet, amelyet az idén Isabelle Huppert neves francia színművész fogalmazott meg.

Ma kezdődik a Deszka fesztivál Debrecenben

Debrecen - Ma, a színházi világnapon kezdődik meg Debrecenben a XI. Deszka fesztivál, a kortárs magyar dráma legújabb alkotásait bemutató programsorozat.
Videó: Még készül a darab vége

Videó: Még készül a darab vége

Debrecen - Nem tudni mi lesz a vége, de már színpadon Hajdu Szabolcs legújabb darabja, a Kálmán nap. Feleségével játssza a főszerepet. Az előadás két házaspár életének nem éppen vidám szakaszát mutatja be, mégis humoros a történet. A vége azonban még készül. Az RTL Híradó riportja.
Verjovka Ukrán Nemzeti Népi kórus Nyíregyházán

Verjovka Ukrán Nemzeti Népi kórus Nyíregyházán

Nyíregyháza - Ukrajna nemzeti költője Tarasz Sevcsenkó márciushoz, születése és halála miatt is kötődik, ezért ebben a hónapban ismét világhírű együttes meghívásával emlékezett rá az itt élő ukrán közösség.
XXV. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

XXV. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

Kisvárda – Március 30–án, délután három órakor lesz a megnyitója Kisvárdán a XXV. alkalommal megrendezendő Tavaszi Tárlatnak.
Fotók: Balett gálakoncert a VMKK-ban

Fotók: Balett gálakoncert a VMKK-ban

Nyíregyháza - Az idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Primavera Balett. Ez alkalomból egész estés gálával kedveskedtek Feketéné Kun Ildikó balettmester és tanítványai a szépszámú közönségnek szombaton a VMKK-ban.
Videó: „Este van, este van, ki-ki Lisszabonban” - Hajdú B. István megint verset írt a magyar válogatotthoz

Videó: „Este van, este van, ki-ki Lisszabonban” - Hajdú B. István megint verset írt a magyar válogatotthoz

Budapest - Hajdú B. István már a tavalyi Európa-bajnokság idején is bizonyította, hogy versmondásban és írásban sem utolsó. Nézd meg, hány helyet javított azóta!

Nagy Tokaji Borárverés - 16 termelő több mint 3000 palack bora a kínálatban

Budapest/Tokaj - Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.
„A tisztességünk azért mindig megmarad”

„A tisztességünk azért mindig megmarad”

Debrecen - A megfigyelt román–magyar értelmiség hetvenes évekbeli hétköznapjairól készíti új filmjét. Interjú Hajdu Szabolcs író-rendező-színésszel.
Nyílik az idei Tavaszi tárlat Kisvárdán

Nyílik az idei Tavaszi tárlat Kisvárdán

Kisvárda - A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhellyel közösen immár huszonötödik alkalommal rendezi meg a felső-szabolcsi képzőművészek Tavaszi tárlatát, melynek célja bemutatkozási lehetőséget adni a régiónkhoz tartozó és a határainkon kívül maradt kárpátaljai, felvidéki, erdélyi alkotóknak is.
Egy tányér Napfény Kisvárdán

Egy tányér Napfény Kisvárdán

Kisvárda - Teltház előtt mutatták be pénteken Kisvárdán, a Várszínház és Művészetek Házában, az „Egy tányér napfény” – című musicalt Mikó István rendezésében.

Átadták az első Psota Irén-díjat

Budapest - Átadták az első Psota Irén-díjat pénteken a Madách Színházban, az elismerést Hegyi Barbara, a Spirit Színház jelöltje kapta - közölte a Psota Irén Alapítvány az MTI-vel.
Magyar Sajtófotó Kisvárdán

Magyar Sajtófotó Kisvárdán

Kisvárda - Meghosszabbított időben láthatják Kisvárdán, a Várszínház és Művészetek Házában, a Magyar Sajtófotó kiállítás remekeit.
Lengyel Magyar barátság napja koncert

Lengyel Magyar barátság napja koncert

Nyíregyháza - A Legyel-Magyar Barátság Napja alkalmából közös koncert helyszíne volt pénteken a Vikár Sándor Zeneiskola, ahol a megyeszékhely testvérvárosa Rzeszow tehetséges fiatal zenészei is bemutatkoztak.
Értékek a kurucok örökségéből Vaján

Értékek a kurucok örökségéből Vaján

Vaja - Lelkes füttykoncerttel fogadták péntek délután a napsütést, a kellemes tavaszi időjárást a vajai múzeum parkjában a madarak, azonban a legjobb igyekezetük ellenére is elnyomta hangjukat a fúvószenekar muzsikája.

Sztárok, látvány, kikapcsolódás

Nyíregyháza - Fantasztikus hanggal, kiváló színészi képességekkel megáldott személyiségek a színpadon.
Végső búcsút vettek Berek Katalin színművésztől

Végső búcsút vettek Berek Katalin színművésztől

Budapest - A Farkasréti temető Makovecz-termében pályatársai, családtagjai és barátai búcsúztatták pénteken Berek Katalint, a nemzet színészét, aki életének 87. évében, hosszan tartó betegség után február 27-én hunyt el.
Jegyzetfüzettel a színházban

Jegyzetfüzettel a színházban

Nyíregyháza - Színész, rendező, dramaturg, kritikus, műfordító, irodalomtörténész szeretett volna lenni – mindezt egyszerre.

Eurovíziós Dalfesztivál - Moszkva elutasította az orosz versenyző távszerepeltetését

Moszkva - Elutasította az orosz Pervij Kanal (Egyes csatorna) pénteken az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) azt a kompromisszumos javaslatát, hogy élő műholdas összeköttetés révén, Moszkvából vegyen részt a májusi kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon az ukrán beutazási tilalommal sújtott orosz előadó.

Fiatal alkotók és előadók jelentkezhetnek a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra

Budapest - Május 2-ig pályázhatnak 15-35 év közötti művészek hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese, valamint tárgyi alkotóművészeti kategóriában a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra.

Médiatanács: negyedmilliárdos támogatás helyi rádióknak, körzeti médiaszolgáltatóknak

Budapest - A Magyar Média Mecenatúra program két pályázatán 50 helyi, körzeti médiaszolgáltatót összesen 245,8 millió forinttal támogat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel

Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel

New York/Budapest - Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt.
Lenyűgöző, hatalmas méretű szobrok tárlata

Lenyűgöző, hatalmas méretű szobrok tárlata

Nyíregyháza - Különleges kiállítások várják hamarosan az érdeklődőket Nyíregyházán, ugyanis Virgilius Moldovan román származású osztrák szobrászművész munkáival ismerkedhetnek meg három helyszínen is április 6-ától a Nyíregyházi Városi Galéria szervezésében.
A Mikecz családra emlékeztek

A Mikecz családra emlékeztek

Kemecse - A család történetének legfőbb elemei: a hit, a haza, a szülőföld töretlen szolgálata.
10 történelmi tény, amely megkavarja az időérzékét

10 történelmi tény, amely megkavarja az időérzékét

Minden esemény szinkronban van egymással, de nem biztos, hogy helyes időrendet tudnánk felállítani. 

Gyönyörű székelykaput avattak Nagyarban

Nagyar - A Petőfi parkban emlékeztek meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről a Petőfi örökség jegyében Nagyarban.
 
Előző
123456  


hirdetés