Az országban egyedülálló endoszkópos készüléket kapott a nyíregyházi kórház

Az országban egyedülálló endoszkópos készüléket kapott a nyíregyházi kórház

Nyíregyháza - A speciális endoszkópos készülékből egyetlen van az országban, az is a nyíregyházi kórházban.
Hiába a leszállópálya a megyei kórház tetején, a mentőhelikopter egy füves területen kénytelen landolni

Hiába a leszállópálya a megyei kórház tetején, a mentőhelikopter egy füves területen kénytelen landolni

Nyíregyháza - A heliport nem fogadhatja a mentőhelikoptereket, a közeli füves területen landoló gépekből mentőautó viszi tovább a Jósa András Oktatókórházba a súlyos betegeket. Szerettük volna megtudni, hogy mi lehet a késedelmes átadás oka.

Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért

Budapest - Golflabda-kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért, ugyanis ortopéd szakorvosok szerint a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat.

Népi gyógyászok jönnek a megyeszékhelyre

Nyíregyháza - Ismét Egészségnapot tart április 29-én Nyíregyházán a MAG-csoport, vagyis a Mintaként Alkalmazott Gondviselés elnevezésű csoportosulás.
Szűrnek Nyíregyháza szívében

Szűrnek Nyíregyháza szívében

Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren pénteken délután kettőtől négy óráig.

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

London - A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Helyettes államtitkár: nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához

Budapest - Egy rendeletmódosítás nyomán a siketeknek és nagyothallóknak is elég lesz a szokásos egészségi alkalmassági vizsgálaton részt venni, amennyiben azt a jogosítvány meghosszabbításáért kérik - számolt be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón.
Szívügyüknek tekintik a szűrést a város szívében

Szívügyüknek tekintik a szűrést a város szívében

Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren.
"Pokoli fájdalmakat éltem át" - Negyedszer újult ki a leukémiája a nyíregyházi Anitának

"Pokoli fájdalmakat éltem át" - Negyedszer újult ki a leukémiája a nyíregyházi Anitának

Nyíregyháza - A 35 éves nyíregyházi nő már tíz éve küzd a leukémia egy rendkívül makacs fajtájával - írta meg a Bors. - Sokan a helyében talán már feladták volna a fárasztó küzdelmet, ám Vitál Anitát nem ilyen fából faragták.
Segít, tanácsod ad és védelmez

Segít, tanácsod ad és védelmez

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy ember életében már magzati korban jelen vannak, segítik a kismama életét.
Tavaszköszöntő Életmód Nap Nyíregyházán

Tavaszköszöntő Életmód Nap Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola immár 14. alkalommal rendezte meg a Tavaszköszöntő Életmód napot.

Kutatás: huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében

Pécs - Huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében - derült ki egy átfogó, a látáskárosodás és a diabétesz közötti összefüggést vizsgáló magyarországi kutatásból, amelynek eredményét pénteken ismertették az MTI-vel.
Mert „csak egy bőröd van”

Mert „csak egy bőröd van”

Nyíregyháza - Az Euromelanoma kampány keretében 33 országban ingyenes anyajegyszűrés és fényvédelmi tanácsadás lesz.
Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bármikor előfordulhat velünk, hogy önmagunk vagy gyermekünk egészségügyi problémái miatt, rövidebb vagy hosszabb időre nem tudunk eleget tenni munkavállalói kötelezettségeinknek. Sokan nem tudják, hogy mi a betegszabadság és táppénz közötti különbség, pedig juttatásban is van némi eltérés a kettő között.
Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Újdelhi - Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelését végző mumbai Saifee kórház. A 37 éves páciens 500 kilogrammot nyomott, amikor február közepén Indiába érkezett a testsúlycsökkentő sebészi beavatkozásra.

Békabőr váladékában találtak vírus- és baktériumölő molekulákat

Washington - Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok - számolt be róla az Eurekalert tudományos hírportál.

Változott a rendelés helye és ideje

Nyíregyháza - Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. április 24-től 2017. június 02-ig a Nyíregyháza, Szent István u. 14. szám alatti rendelők (kis SZTK) belső felújítási munkái miatt a 4. számú házi gyermekorvosi praxis – Dr. Barta Nelli – és 9. számú házi gyermekorvosi praxis – Dr. Csobánka Margit - rendelési helye és ideje megváltozik.

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

London - A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent, mérséklődtek a betegek terhei

Budapest - A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.
Nagymamák és unokáik

Nagymamák és unokáik

Nyíregyháza - Különleges fotókiállítást rendez a Kállay szakkönyvtár a „Születés hete” alkalmából.
Ma is igaz: ép testben ép lélek

Ma is igaz: ép testben ép lélek

Nyíregyháza - A gerincbetegségek gyógyításától a meditáció jótékony hatásáig számos új információt hallhatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek április 22-én 10 órától a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házban megrendezett programsorozaton.

Kanyaró - Németországban is ugrásszerűen megnőtt a megbetegedések száma

Berlin - Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

Miskolc - „Napról napra szembesülök vele, hogy nincs fontosabb az életünkben, mint hogy helyesen vegyük a levegőt.”
Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szélütés minden órájában kb. 700 km idegpálya és 2 millió idegsejt pusztul el.

Hamisítás elleni testület: allergiás reakciót okozhatnak a hamis parfümök

Budapest - Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja.

Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában

Brüsszel/Hága - Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ez azt jelenti, hogy mintegy 10 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2015-ös adatokhoz képest - közölték a helyi hatóságok szerdán.

Hiába hallanak róla, fogalmuk sincs, mi az

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bár tízből kilencen hallottak már a HPV-ről (humán papillomavírus), mégis, közülük minden tizedik válaszadó tévesen definiálja a vírust: összekeverik a hepati­tisszel, a HIV-vel, sőt van, aki a herpesszel is.
Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek

Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

Kanyaró - Újabb két halálos áldozat Romániában

Bukarest - Kettővel nőtt a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, miután egy 17 éves kiskorú és egy másfél éves gyerek is életét vesztette - jelentették be kedden a román hatóságok.
Mit teszel az egészséged megőrzéséért?

Mit teszel az egészséged megőrzéséért?

Nyíregyháza - Kazinczi Ferenc: Az „ép testben ép lélek” szellemiségéből kiindulva számomra az ép test nem csak a helyes táplálkozást, hanem a testmozgást is jelenti. Harcművészetet gyakorlok, amiben a legfontosabb a test és a szellem egységének megteremtése.
 
Előző
123456  


hirdetés