Jegyzet: A tisztelet

Jegyzet: A tisztelet

Volt szerencsém elcsípni az első osztályú férfi kézilabdázók bajnoki döntőjének második, szegedi felvonásának utolsó néhány percét. Ha úgy vesszük, szinte a teljes meccs­ről lemaradtam, ám a derbi egyik, ha nem a legnagyszerűbb pillanatát mégis láttam. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Most sem adják az egyetemet

Nézőpont: Most sem adják az egyetemet

Az egyetemisták lendülete ismét elsöprő, mint már annyiszor, amikor történelmi pillanatok köszöntek ránk. A tízezer aláírás pár nap, szinte órák alatt jött össze ahhoz a petícióhoz, melyet „Együtt a Corvinusért, együtt a budai campusért!” felkiáltással fogalmaztak meg. Nem másért, mint a hazai felsőfokú kertészképzés nemzetközileg is elismert fellegvára, az egykori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem megmentéséért. No meg másért is… Nyéki Zsolt jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Kinek lehet igaza?

Jegyzet: Kinek lehet igaza?

Szóbeli háború, amelyben történjen bármi is, mindenki azt hirdeti, hogy ő, azaz, a neki szimpatikus politikai oldal a győztes. Szerintem ez zajlik Magyarországon a két választás között. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Logika és marketing

Nézőpont: Logika és marketing

A legtöbb magyar gyermekhez hasonlóan én is menzakoszton nevelkedtem. Kezdődött ez a bölcsődében, s tartott egészen a gimnázium végéig. A röpke másfél évtized alatt volt időm kitapasztalni a rendszert, s arra is rájöttem, hogy valószínűleg nincs még egy olyan ország, ahol ennyire logikusan működik a közétkeztetés – még a buktatókkal együtt is (gondolok itt arra, hogy már egészen kicsi korunkban elhitetik velünk, hogy a főtt krumpli darált hússal és gyümölcs­szósszal igazi étel). Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Mert ez így az igazi

Jegyzet: Mert ez így az igazi

Csipázom a westernfilmeket. Különösen, amikor a magányos, szigorúan borostás és kék szemű, a női lelkekbe tipró revolverhős a végén kicsinálja az összes rosszfiút. Koncz Tibor jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Fontolva harcolás

Jegyzet: Fontolva harcolás

Döntés született hétfőn arról, hogy az unió haditengerészeti műveletet indít a Földközi-tengeren az Észak-Afrikából Európába tartó menekülthullám megfékezésére. Végre – sóhajthatunk fel, de aztán tovább olvassuk a hírt. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Egye(ne)s beszéd

Nézőpont: Egye(ne)s beszéd

Ez a cím nem hangzik valami jól, de a kettős beszéd redukálására nehéz lenne jobbat találni. Márpedig ez fejezi ki legjobban, ami hétfőn Debrecenben és kedden Strasbourgban történt. Égerházi Péter írása.
tovább »
Nézőpont: Jó infláció

Nézőpont: Jó infláció

Nézem a legfrissebb adatokat. Áprilisban megállt a fogyasztói árak csökkenése az Európai Unióban, ahol az inflációs ráta éves szinten nulla százalék volt. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Élnének…

Jegyzet: Élnének…

Forrong a Közel-Kelet, háborúba fordulhat az orosz-ukrán válság, afrikai törzsek ölik egymást, saját népüket pusztítják a hatalom eszement urai, vagy uralni vágyói. Emberek (tíz)ezrei indulnak világgá. Bednárik Mónika jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Túlzott önkritika

Nézőpont: Túlzott önkritika

Bár állandóan azt halljuk, hogy a magyar a legboldogtalanabb nemzetek egyike, hogy az itt élők alig beszélnek idegennyelven, depressziósak és pesszimisták, átverik a turistákat – valahogy mégsem ez a kép jön le rólunk a hozzánk látogatóknak. Szerencsére. Sz. Fabók Ágnes írása.
tovább »
Vendégsorok: Bekamerázva

Vendégsorok: Bekamerázva

Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyekkel folyamatosan megfigyelhetik a közmunkásokat: vajon ők mit csinálnak munkaidőben. Miután a jelzett csoportba tartozó kisemberek túlnyomó része abban az északi városban is cigány, mondta is a jobbikos polgármesterük: „Az a kérdés, hogy a cigánytelepek lakói akarnak-e integrálódni. Nem akarnak… Ezzel egy gond van, hogy ez itt van köztünk.” Angyal Sándor jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Menekülőre fogva

Jegyzet: Menekülőre fogva

Aránylag kevés, amúgy épeszű ember van, aki úgy gondolná, Magyarország mai állapotában, a minden propaganda ellenére súlyos foglalkoztatási/megélhetési helyzetben szükségünk lenne mondjuk nyugat-európai léptékű bevándorlóhullámra. Ezt külön hangsúlyozni, a napi politika zászlajára tűzni a populizmusnak egy olyan újabb egyéni csúcsa, amelynél úgy látszik, hiába a remény, hogy „ennél nincs tovább”. Pap Gyula jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Csíphetjük a plasztikot

Jegyzet: Csíphetjük a plasztikot

E kártya új dimenziót nyit a közigazgatásban, az ügyintézésben, a kommunikációban, az egyszerűsítésben, a biztonságosságban. Új év, új remények: ujjé! Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Isteni poén

Jegyzet: Isteni poén

Kiabáló emberek tízes csoportja alapozza a hétfői hangulatot. A Csonkatemplom előtt elvillamosozva nem érteni tisztán, hogy mit sercegnek a napfényes Kossuth-téri levegőbe: „Orbán takarodj” vagy „Orbánt akarom”. Valahogy a hangsúlyból mégis az előbbit érzem kisejleni. Horváth Borbála jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Maradni? Hazajönni?

Nézőpont: Maradni? Hazajönni?

Menni vagy maradni? S ha már kint vagyunk: maradni vagy hazajönni? Kérdések, amelyekre nem könnyű megadni a választ. Nem könnyű, hiszen nem tudhatjuk, kik és miért döntöttek úgy, hogy hátat fordítva szülőföldjüknek, tőlünk nyugatabbra lévő országokban keressék a boldogulásukat. M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Politikai mozaikok

Jegyzet: Politikai mozaikok

Sajtóhír 1: a Figyelő információi szerint még az idén minden, Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőtől megválik Orbán Viktor. Ha ez még nincs is kimondva, de az államigazgatásban dolgozók szerint benne van a levegőben a személycsere. „Teljesen gallyra ment Simicska és Orbán barátsága, innen végképp nincs visszaút, Lajos embereinek menniük kell" - hallottuk bennfentesektől. Petneházi Attila jegyzete.
tovább »
Nézőpont: A rémhír fekete kisbusszal érkezik

Nézőpont: A rémhír fekete kisbusszal érkezik

A rémhír olyan, mint az álom, csak sokkal direktebb. Azok jelennek meg benne, amiktől, akiktől félünk, de míg az álomban ezek különös alakokat, szituációkat öltenek magukra, a rémhír, az maga a félelem pontos kivetítődése.  Kiss László írása.
tovább »
Jegyzet: Szomorú vasárnap

Jegyzet: Szomorú vasárnap

Nincs könnyű dolga egy jegyzetírónak, ha éppen a hétvége hírei között próbál aktuális, egyben izgalmas témák után kutatni. A hazai sajtó (majdnem magyart írtam) olyannyira sötét színeket fest, hogy azonnal Babits Mihály borongós hangulatú versét juttatja eszembe. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Duális banális

Jegyzet: Duális banális

Bevallom hát mindenkinek: a tizenöt millió magyar közül azon törpe kisebbséghez tartozom, amely egész élete során sem volt képes felfogni, hogy miért kell az áramhoz két külön vezeték. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Minden fillér számít

Nézőpont: Minden fillér számít

Már megszoktuk, ilyenkor, adóbevallás idején, a különböző szervezetek „bombáznak” bennünket, hogy támogassuk őket a személyi jövedelemadónk egy százalékával. A „nagyok” az újságokban, óriásplakáton, autóbusz oldalán hirdetik magukat. Már ez maga sem lehet egy olcsó mulatság, de biztosan megéri. Dankó Mihály írása.
tovább »
Jegyzet: Csapda

Jegyzet: Csapda

A Jobbik szerint a Fidesz csak szórakozik, nem gondolja komolyan, hogy valóban el kellene gondolkodni a halálbüntetés visszaállításának lehetőségéről. Ratalics László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Dőlhet mint a dominó

Nézőpont: Dőlhet mint a dominó

Lám mit művel velünk ez a kilátástalannak látszó ukrajnai helyzet. Ez a polgárháború, amelyik mind az összeugrasztott felek, mind az öreg kontinens népeinek kárára van, kivéve néhány embargót kijátszó, esetleg hadi anyagokat szállító, s ezeken igen szépen tollasodó országot. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Ha én

Nézőpont: Ha én

Szeretne ön is leggazdagabb magyar lenni? Hol a titok? Bujdos Attila írása.
tovább »
Jegyzet: Méltányos döntést!

Jegyzet: Méltányos döntést!

Ez villámcsapás volt a javából. És szinte derült égből. Nem csak a Szpari szurkolóit, de minden bizonnyal a magyar focit még szerető, semleges és nem ellendrukkerek is meglepődtek: az MLSZ illetékesei nem adták meg az élvonalbeli licencet a nyíregyháziaknak. Mán László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Mikor LeSZ már vége?

Nézőpont: Mikor LeSZ már vége?

Miközben az Magyar Labdarúgó Szövetség élén Csányi Sándorral azon tanakodik, hogy 16, 14 vagy 12 csapatos legyen az NB I-es bajnokság, én inkább egy másik számvetésre kérném a nagytiszteletű grémium tagjait. Ugyan nézzenek már utána, hogyan alakultak a lelátói nézőszámok a regisztrációs kötelezettség bevezetése óta? Égerházi Péter írása.
tovább »
Jegyzet: Csak a néző veszít

Jegyzet: Csak a néző veszít

Az évszázad bokszmérkőzéseként beharangozott Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapás csalódást okozhatott a nézőknek, ettől függetlenül a pénzembereknek megérte leszervezni az eseményt. Vékony Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Kibújik

Nézőpont: Kibújik

Nem titok, többször is utaltam már rá, eléggé bírom a földet, az azzal való foglalkozást, rajta a munkát, bár sokkal kevesebb időm van rá, mint szeretném, kellene. De csináljuk a tesómmal becsülettel, a belénk annak idején elvetett szülői mag – még ha akkor nem is mindig tetszett – megmaradt. Pásztor Attila írása.
tovább »
Jegyzet: Szójariadó!

Jegyzet: Szójariadó!

Változnak az uniós évszakok. A maguk módján fintorognak is emiatt a hazai dohányter­mesztők. Hogy miért? Mert az eddig jól tejelő szerkezet­átalakítási támogatás helyett most be kell érniük a valamivel vékonyabb nemzetivel. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Én, a leendő nyugger…

Nézőpont: Én, a leendő nyugger…

Feltehetném a pökhendi kérdést, hogy „Hol van az még?”, de amilyen sebtiben elillant az érettségi óta eltelt negyed évszázad, azzal a lendülettel a következő huszonöt esztendő is lepereghet, és a végén még kedvező esetben beléphetek a nyugdíjasok folyamatosan mozgásban lévő táborába. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Nem hepp a hepa C

Jegyzet: Nem hepp a hepa C

Az Országos Epidemiológiai Központ tavalyi szűrőkampányának adatai szerint az elmúlt három évben kétszeresére nőtt a hepatitis C-vel fertőzött drogfogyasztók aránya a fővárosban. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Gyertyával nem

Jegyzet: Gyertyával nem

Ápolt, fehér szakállú közhelyeket pumpogtatok, de ez most semmitől nem riaszt el: bárhogyan rángatják a vészharang kötelét a hozzáértők, mindennapi életünket továbbra is azt a hallgatólagos közmegegyezést alapul véve rendezzük be, melynek magva az erőforrások korlátlanságába vetett hit. Fábián György jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Együtt élni a szörnyetegekkel

Nézőpont: Együtt élni a szörnyetegekkel

Képtelen lennék embert ölni. Alapból nálam a pókok, legyek is jól járnak: ha a lakásba tévednek, nincs csapkodás, agyonütés, kilapítás, egyszerűen a tenyeremben viszem ki a szabadba a kéretlen vendégeket. Sem vallási meggyőződés, sem emberbaráti szeretet (furcsa is lenne…) nem vezérel, pusztán arról van szó, hogy ha nem muszáj, akkor ne pusztítsunk el semmit és senkit. Nyéki Zsolt írása.
tovább »
Nézőpont: Ki fog itt dolgozni?

Nézőpont: Ki fog itt dolgozni?

Emlékszem, jó huszonöt éve azzal kezdődtek a szakmunkásképzés problémái, hogy az iskolapadból kikerült, és a „gyakműhelyben” csak Ladát meg Wartburgot látott fiatal szakik hozzá se nagyon tudtak szagolni az akkortájt már fel-feltűnő nyugati márkájú autókhoz. Petneházi Attila írása.
tovább »
Nézőpont: Vannak kivételek

Nézőpont: Vannak kivételek

Ízlések és pofonok mind különbözőek, de néha még rácsodálkozunk, mennyire másként lehet látni a világ dolgait, adott esetben egy edzőt. Boros Norbert írása.
tovább »
Jegyzet: A piramis legalján

Jegyzet: A piramis legalján

Őszintén sajnálom a pedagógusokat, mert szinte nincs olyan hónap, vagy éppen hét, hogy ne köszörülné a sajtó a nyelvét szegény tanerőkön. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Ha rövid a telomered...

Nézőpont: Ha rövid a telomered...

Jobb megelőzni a betegségek kialakulását, mint pirulázni. Ez azonban nem igazán megy mindenkinek kis hazánkban. Egy friss reprezentatív felmérés szerint a magyarok egészségi állapota rosszabb az EU-s átlagnál; sem az életmód, sem a táplálkozás, sem az egészséges testsúly megtartása terén nem járunk élen. Györke László írása.
tovább »
Jegyzet: Haláltusa

Jegyzet: Haláltusa

Szögezzük le: nem lesz ebből paszuly sem, nemhogy halálbüntetés. Bár - közvéleménykutatások szerint – a magyar emberek nagyobb hányada a visszaállítására voksolna, előbb bomlik fel az Európai Unió, mint nálunk újra akasztanak, esetleg injekcióval altatnak el végleg egy elvetemült bűnözőt. Égerházi Péter jegyzete.
tovább »
Tollhegyező: Beteg és szállító

Tollhegyező: Beteg és szállító

Jelen esetben nem a hagyományos betegszállításról ejtenék pár szót. Régebben már dohogtam amiatt, hogy egy 80 éves vesebeteg asszonyt reggel 7-kor elvitt a betegszállító a klinikára, és csak délután 17 órakor ment érte az addig étlen-szomjan dekkoló idős betegért. Igaz, ha meg tudta volna fizetni, rendelhetett volna méregdrágán is fuvart, ám ő mindvégig abban bízott, hogy csak nem hagyják ott olyan sokáig… Kenyeres Ilona írása.
tovább »
Vendégsorok: Amíg nem késő

Vendégsorok: Amíg nem késő

Hónapok óta tele van a hazai meg a világsajtó a tengerekbe pusztuló menekültáradat többezres áldozataival, akik a túlzsúfolt alkalmi csónakokkal, lerobbant hajótákolmányokkal indultak a jobb élet reményében Európába. Angyal Sándor jegyzete.
tovább »
Jegyzet: A kvótánk

Jegyzet: A kvótánk

Előre sajnálom azokat a menekülteket, akik majd a jövőben idevetődnek, ha az Európai Unió bevezeti kvótarendszert a menekültügyben. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dorina, a nap szépe

A nyíribronyi Nagy Dorina imád utazni, s mivel nagy kedvence Olaszország, reméli az idén sikerül eljutnia oda.
tovább »

További hírek a SZON - Jegyzet kategóriából
Jegyzet: A tisztelet
Volt szerencsém elcsípni az első osztályú férfi kézilabdázók bajnoki döntőjének második, szegedi [...] tovább »
Nézőpont: Most sem adják az egyetemet
Az egyetemisták lendülete ismét elsöprő, mint már annyiszor, amikor történelmi pillanatok köszöntek ránk. A [...] tovább »
Jegyzet: Kinek lehet igaza?
Szóbeli háború, amelyben történjen bármi is, mindenki azt hirdeti, hogy ő, azaz, a neki szimpatikus politikai [...] tovább »
Nézőpont: Logika és marketing
A legtöbb magyar gyermekhez hasonlóan én is menzakoszton nevelkedtem. Kezdődött ez a bölcsődében, s tartott [...] tovább »
Jegyzet: Mert ez így az igazi
Csipázom a westernfilmeket. Különösen, amikor a magányos, szigorúan borostás és kék szemű, a női lelkekbe [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása