Jegyzet: Földön túli az élmény

Jegyzet: Földön túli az élmény

Süt belőle a jó szándék, de annyira morbid, hogy képtelenség síri csendben hallgatásba burkolózni. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Férfi baj(n)ok

Jegyzet: Férfi baj(n)ok

Mi a taktikus teendő az esetben, ha (talán) direkt marketing (de lehet, hogy másként nevezett) hirdetési, eladási módszerrel egy hölgy fordul az emberhez azonnali megoldást ajánlva erekciós, merevedési stb. problémáira. Különös tekintettel korai magömléseire. T. Szűcs József jegyzete. 
tovább »
Nézőpont: Évente egyszer

Nézőpont: Évente egyszer

Nem a mindennapok kérdése, hogy jobbá tenné-e az életünket a művészet, konkrétan a színház... Bujdos Attila írása.
tovább »
Jegyzet: Kinek a gyereke?

Jegyzet: Kinek a gyereke?

Kollégám felháborodva mesélte: az iskolában mostantól roppant szigorúan veszik, hogy délután négyig akkor sem engedik el a gyereket, ha a szülő maga vinné el, mert túl van azon a három alkalmon, amelyet ugyan maga kérhet a szülő, de előre, s kapott is rá igazgatói engedélyt. (A másik kivétel, ha a tanulónak engedélyezték a rendszeres elfoglaltság – mint külön óra, edzés – miatti távollétet.) Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Kapualjból a kamerák elé

Nézőpont: Kapualjból a kamerák elé

A minap a legnépszerűbb videomegosztón kutakodva ráakadtam Koltai Róbert első, rendezőként jegyzett mozija, a Sose halunk meg! werkfilmjére. Az ötperces beszélgetésekből összeollózott dokumentáció az Így készült… sorozat része, a riporter pedig nem más, mint az akkor még viszonylag hosszú hajú, bajuszos, kicsit hippi, kicsit beat Fábry Sándor (aki akkoriban még hagyta beszélni az alanyait). Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Jegyzet: ,,Nóném” alma

Jegyzet: ,,Nóném” alma

Emlékszem, kapitalizálódásunk kezdetén az osztrák agrárkamara vezetője is tartott itt fejtágítót. A gazdáik érdekvédelmét szemléltetve elmondta: szabadkereskedelem ide vagy oda, addig egy láda paradicsomot be nem engednek, ameddig az utolsó szemig le nem szüreteltek a sógorok. Indok mindig található egy szállítmány visszafordítására – tette hozzá sejtelmes mosoly kíséretében. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Indulatok kereszt­tüzében

Jegyzet: Indulatok kereszt­tüzében

Navracsics Tibor sokoldalúan művelt, intelligens és kellő tapasztalattal rendelkező, mondhatni, dörzsölt politikus. Akit, ha korrekt körülmények között kérdeznek, nehéz sarokba szorítani, legyőzni – ez a meggyőződésem. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Nyelvtudás? Hatalom!

Nézőpont: Nyelvtudás? Hatalom!

A sorra napvilágot látó felmérések szerint hazánkban csupán a népesség közel egynegyede beszél valamilyen idegen nyelven, kérdés persze, hogy azt is hogyan. Ezzel szemben országot minősíti – természetesen pozitív értelemben –, hogy érezhetően, szemre is egyre több külföldi érkezik látogatóba vagy akár hosszabb időre is. Sipeki Attila jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Nagy zűr kis Velencében

Jegyzet: Nagy zűr kis Velencében

Az ország neve kis Velencét jelent és most vízen van. Nem a gondola, hanem az a gondolat bántja a dél-amerikaiakat, amit tett is követ: hétfőtől egész egyszerűen nem tud megjelenni Venezuela legrégibb, 110 éves napilapja, a magánkézben lévő El Impulso, mivel a kiadó kezd kifogyni a papírból, és az országban uralkodó valuta- és termékhiány miatt nem tudja pótolni készleteit. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Kártyázunk

Jegyzet: Kártyázunk

Misi az MTK-ra esküdött, és egy novemberi napon kitalálta, átmegy Diósgyőrbe, hogy élőben láthassa kedvenc csapatát. Egyedül foglalt helyet a vendégszektorban – no ja, 1991-ben még a kék-fehéreknél sem volt divat az ultramozgalom. Bodnár Tibor jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Még az euró sem segíthet

Jegyzet: Még az euró sem segíthet

Mérföldkőnek tekintik nagyon sokan a 2014–2020-as időszakot hazánk fejlődésében. Optimizmusuk érthető, hiszen rengeteg uniós támogatás érkezik majd az országba. M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Jegyzet:  Fogott az aranytömb

Jegyzet: Fogott az aranytömb

Nem tudok elmenni szó nélkül a kedden felröppenő hír mellett, miszerint, adóellenőr kopogtatott Klapka György üzletében: Berki Krisztián állítólagos 3 kilós aranytömbjének 27 millió forintos számláját kereste a NAV, amit az egyik nagy nézettségnek örvendő műsorban, a kislánya májusi keresztelőjére vásárolt. Kiderült az „aranytömböt” hungarocellből faragták és befestették. Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Kevesebb jogosult

Jegyzet: Kevesebb jogosult

A Policy Agenda elemzése szerint a kormány nem védte meg a nyugdíjasokat a válság negatív hatásaitól, sőt jelentős megszorításokat hajtott végre a nyugdíjrendszerben. Petneházi Attila jegyzete.
tovább »
Jegyzet:  A logika három nyila

Jegyzet: A logika három nyila

„Pistike, most nagyon figyelj oda! Ha gyorsan kiszámolod, hogy a 301-hez még mennyit kell dobnod, akkor kapsz egy piros pontot matematikából, ha pedig sikerül a nyilakkal éppen ennyit eltalálnod (és nem Lajoskát), akkor egy ötöst testnevelésből!” Bednárik Mónika jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Egyes alá

Jegyzet: Egyes alá

Anya, miért az van a könyvben, hogy a lányok rosszabbak matekból? Az osztályban hárman írtunk hibátlan témazárót, Fanni, Dóri és én. A fiúk közül Misinek volt a legtöbb pontja, de ő is csak négyest kapott – értetlenkedik az iskolából hazaérő hatodikos, akit a szülei megnyugtatnak: nem kell a tankönyv minden szavát szó szerint érteni. Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Kettősség

Jegyzet: Kettősség

Sok dicsérő szót hallani, amikor konkrét tanárokról van szó, a mai viszonyok között merészen formabontó tanítási módszerekről, grátisz korrepetálásokról, hajlíthatatlanul következetes szigorról, melyben a diákok csak utólag ismerik fel, hogy nem kapni akart, hanem adni; emberségről, lazaságról, igényességről, gyermekszeretetről. Ratalics László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Óvodában megtanultuk

Jegyzet: Óvodában megtanultuk

Sosem szégyelltem azt, amit sok volt évfolyam- és iskolatársam letagad valamilyen érthetetlen okból. Ha rákérdeznek, én büszkén válaszolom, hogy a Nyíregyházi Főiskolára jártam. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Képernyő: Eljő a jeges

Képernyő: Eljő a jeges

Tanú rá a képernyő: hóbortjaink beláthatatlanok. Mintha mindenkinek, helyesbítek, nagyon sokaknak saját ujjlenyomata lenne az ő külön őrültsége. Merthogy feltűnően kell eladni önnön „svádáját”, elvégre valaki csak akkor valaki, ha a hülyeségének névjegye van. Vagyis a nyilvánosságnak szánt arculat olyan formulával billogoztatik fel, mint a texasi állatfarmon a növendék jószág. Boda István írása.
tovább »
Nézőpont: Életmentők

Nézőpont: Életmentők

Nem tudok elképzelni annál szomorúbb helyzetet, amikor az ember előtt történik egy szörnyű közúti baleset. Amikor repülnek az autóalkatrészek, s a csattanás zaját mérhetetlen csend, kisvártatva jajgatás követi. Sajnos, volt részem benne jó néhány éve, amikor egy külföldi autó, az egyik vasúti átjáróban nekihajtott a robogó vonatnak. Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Megy ez, megy az

Jegyzet: Megy ez, megy az

Eddigi életem során szinte alig tapasztaltam, hogy a róla elnevezett járdán járdálni vagyis járkálni is lehet. Ott ahol én lakom ugyanis a gyalogosok útját alighanem eleve komoly folytonossági hiányokkal fektették le. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: A kapitány lusta gebéi

Nézőpont: A kapitány lusta gebéi

Áll a bál a magyar labdarúgó-válogatottnál, miután fiaink kikaptak 2–1-re az északírektől hazai pályán, az Eb-selejtezők első mérkőzésén. A közvélemény ugyanis – az úgynevezett szakma, a sajtó és a szurkolók többsége is – szokásához hűen megint nagyobbat álmodott, mint amekkorát kellett volna, legalábbis erre enged következtetni az amúgy eléggé nézhetetlenre sikeredett mérkőzés végeredménye. Tamás Nándor írása.
tovább »
Nézőpont: A pofonok völgyében

Nézőpont: A pofonok völgyében

Ne tagadjuk, inkább legyünk rá büszkék! Mezőgazdasági megye vagyunk. Nem az elektrotechnika vagy a járműipar számít mifelénk húzóágazatnak (nincs Mercedesünk vagy Audink), nálunk az agráriumból élnek a legtöbben. A sors az idei szezonban nem bánt épp kesztyűs kézzel a becsületes, dolgos, ám a külső tényezőknek (időjárás, külpolitikai helyzet) többszörösen kiszolgáltatott szabolcsi gazdákkal. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Joghurt a fürtök alatt

Jegyzet: Joghurt a fürtök alatt

Alig van valaki az országban, aki ne szólalt volna meg az ELTE gólyatáborában megerőszakolt lány ügyében. Elmondta véleményét a miniszter, felháborodva írt közleményt az egyetem, beszéltek erről – bár inkább hallgattak volna – a legnépszerűbb rádiós műsorvezetők, szigorú nyilatkozatot tett a diákságot tömörítő szervezet. Az addigi életét örökre elveszítő lányból ürügy lett, a lényeg, hogy mindenki hangosan és sok emberhez eljutva bizonygassa: ő mennyire sajnálja! Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Bárhol levadász

Jegyzet: Bárhol levadász

Hogy mi fog előbb humánspecifikus kataklizmával (azaz, mielőtt lenyelvihazaárulóznának: csak az emberi fajra ható, tömegesen pusztító csapással) szolgálni, a terrorizmus-e vagy a környezetrombolás, annak az öreg ördög a megmondhatója. Fábián György jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Vágni, nem amputálni!

Nézőpont: Vágni, nem amputálni!

Talán vannak még, akik emlékeznek arra a szörnyű balesetre, melyben 33 német turista vesztette életét Siófokon, amikor a figyelmetlen sofőr ráhajtott a sínekre és az érkező vonat kettészelte a járművet. Égerházi Péter írása.
tovább »
Nézőpont: A vezetés a mestersége

Nézőpont: A vezetés a mestersége

Csupa-csupa mosolygós arcot látni a plakátokon. Csak a karikaturisztikus fizimiskájú Csernus doktor tűnik morcosnak az előadására invitáló hirdetményen. Aki hatalmon van, sugárzik a derűtől, aki pedig áhítozik a magaslatra, békét, nyugalmat áraszt. Erre lenne szüksége a világnak Ukrajnától Szírián át Nigériáig. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Mihaszna papírhalom

Jegyzet: Mihaszna papírhalom

Nem lehet boldogságot venni… – énekelte meg az örök igazságot az Apostol együttes. Ugyanez az egészségről is elmondható, valóban megfizethetetlen. A gyógyulással már más a helyzet, ott olykor segíthet a pénz, a beteg anyagi kondíciója nagyban befolyásolhatja a testi kondícióját, életben maradását, felépülését. Palicz István jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Új rend

Jegyzet: Új rend

A World Trade Center ikertornyai és a Pentagon elleni támadások után a nyugati ember azt találgatta, milyen világot hoz számára a holnap? Ratalics László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Koponyák és fegyverek

Nézőpont: Koponyák és fegyverek

Pár napra lejtett az ország, s most ide, felénk, a keleti oldalra billent el: Nyíregyházán játszott a hazai színésztársadalom színe-java, a Vidor Fesztivál önfeledt pillanataiban együtt fürdött színész és közönség – ebből lapunk olvasói is ízelítőt kaptak munkatársaink tollán és objektívein keresztül. Nyéki Zsolt írása.
tovább »
Jegyzet: Rezesova két arca

Jegyzet: Rezesova két arca

Vajon melyik Rezesova igazi arca? Az, amit kedden mutatott? Amikor a bűnbánó Eva Rezesova rebegte el magyarul az utolsó szó jogán, hogy mélyen együtt érez az elhunytak hozzátartozóival, mert ő is ember, anya és szabjanak ki rá enyhe büntetést. Vagy éppen a fölényeskedő, magyarul nem hogy nem beszélő, de a nyelvről legszívesebben tudomást sem vevő, letartóztatott kassai milliomos nő, aki a vád szerint ittasan, közel száznyolcvannal száguldott és balesetével négy ember halálát okozta. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Sok lesz már a balhé

Jegyzet: Sok lesz már a balhé

No, de uraim! Túl sok már a balhé! Kisebbfajta ünnepnek számít, ha cirkusz nélkül „éljük túl” a hétvégi futballmeccseket, holott még csak négy forduló csengett le a megyei bajnokságokból. Koncz Tibor jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Itt van újra

Jegyzet: Itt van újra

Szinte bizonyosak lehetnek abban, hogy a nemzeti nyomozó iroda nem „vakra” szállt ki hétfőn a Norvég Civil Támogatási Alap anyagi forrásait koordináló Ökotárs Alapítványhoz. Ratalics László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: No jó, akkor nem kell

Jegyzet: No jó, akkor nem kell

Jópofa bulvárhír, hogy a minap az egyik kassai bankba rablási szándékkal látogató „ügyfél” papírcetlin átnyújtott, pénzt követelő kérését a hidegvérű pénztárosnő úgy hárította el, hogy közölte: tőle ugyan nem kap egy fillért se, sőt a nyomaték kedvéért a cetlit is visszadobta a meghökkent rablónak. Aki dolgavégezetlenül távozva, talán zavarát leplezendő annyit mondott: No jó, akkor nem fogunk kivenni. Pap Gyula jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Kötelesség? Lehetőség!

Nézőpont: Kötelesség? Lehetőség!

Sosem titkoltam, hogy mióta az eszemet tudom, a bölcsődétől az egyetemi éveimmel bezárólag mindig a mozgást, a testnevelésórát vártam legjobban. Sipeki Attila jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Mezőny, játék

Nézőpont: Mezőny, játék

Rögzített helyzetből persze könnyű találatot elérni. De az is durva, amikor az ellenfél csapatának tagjait távcsővel sem lehet megtalálni a pályán, pedig, még ha esélytelenek is, azért illenék előballagniuk az öltözőből. Fábián György írása.
tovább »
Nézőpont: Politikusi kisszótár

Nézőpont: Politikusi kisszótár

Mert aki nem játszik, az nem is nyer – ahogy a lottózókban mondják... Kiss László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Söprik az utcát…

Jegyzet: Söprik az utcát…

Ha ön már reggelizett, ebédelt vagy vacsorázott ma, kérem, ne olvassa tovább ezeket a sorokat, mert gyomorforgató jelenetek következnek! Palicz István jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Háztartás(i)beli

Jegyzet: Háztartás(i)beli

Ha sok-sok évvel ezelőtt az emberfia arra kényszerült, hogy a „nevét ugyan nem tudom, ráadásul még el is felejtettem, de szükség lenne rá a konyhában„ nevű kütyüt, ősi magyar nevén nevén biz-bazt vásároljon egyszerűen fogta magát és irány a legközelebbi háztartási bolt. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Mindennapi örömünket…

Jegyzet: Mindennapi örömünket…

Te meg minek örülsz? Tudod, mit? Ne is mondd! Úgyis tudom, hogy pontosan ugyannak, aminek én. Az örömünk biztosra vehető, csak azt nem hozta még nyilvánosságra az erre szakosodott hivatal, lévén reggel, hogy konkrétan mi is örömködésünk tárgya. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Ha békét akarsz

Jegyzet: Ha békét akarsz

A már két éves, de még mindig viszonylag ismeretlen önkéntes műveleti tartalékosi rendszer működését több tényező inspirálja. Ezek közül kettő bír említésre érdemes súllyal, de az egyiket csak „egymás között” szokás néven nevezni – mert ciki. Ratalics László jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Viki, a nap szépe

Viki leveleki lány, aki a diploma megszerzése után úgy döntött, hogy párjával Londonban próbál szerencsét.
tovább »

További hírek a SZON - Jegyzet kategóriából
Jegyzet: Földön túli az élmény
Süt belőle a jó szándék, de annyira morbid, hogy képtelenség síri csendben hallgatásba burkolózni. Ladányi [...] tovább »
Jegyzet: Férfi baj(n)ok
Mi a taktikus teendő az esetben, ha (talán) direkt marketing (de lehet, hogy másként nevezett) hirdetési, eladási [...] tovább »
Nézőpont: Évente egyszer
Nem a mindennapok kérdése, hogy jobbá tenné-e az életünket a művészet, konkrétan a színház... Bujdos Attila [...] tovább »
Jegyzet: Kinek a gyereke?
Kollégám felháborodva mesélte: az iskolában mostantól roppant szigorúan veszik, hogy délután négyig akkor sem [...] tovább »
Nézőpont: Kapualjból a kamerák elé
A minap a legnépszerűbb videomegosztón kutakodva ráakadtam Koltai Róbert első, rendezőként jegyzett mozija, a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása