Pálinkás jó napot!

Pálinkás jó napot!

Képzeljék, van napja – december 6-án – a magyar pálinkának is. Megjegyzem, nem is lehet másnak „pálinkája” rajtunk kívül, mert az uniós pátens nem engedi. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Eszméletlen

Eszméletlen

Szokták idézni Albert Einsteint: Az egyetlen, ami gátol engem a tanulásban, az az oktatás. Bujdos Attila írása.
tovább »
Teketória

Teketória

Sok ööö és még némi kínos hümmögés. Nehéz másként kezdeni a Terrorelhárítási Központ akciójáról való véleményezést. Téved-tek. Van ilyen. A 444.hu szerint évi 12 milliárd forintért teszik ezt. Horváth Borbála jegyzete.
tovább »
Borban a gazság!?

Borban a gazság!?

Hét év. Lefagyott a fagyállós gazdaként hírhedtté vált ember arcáról az érzelem, amikor kihirdették az elsőfokú ítéletet. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Nyugdíjasok? Hitelezők!

Nyugdíjasok? Hitelezők!

Talán a lelkü(n)knek is jót tenne némi gyógymasszázs, hisz mást sem hallunk manapság, mint azt hogy a mostani munkavállalók tartják el a nyugdíjasokat. Merthogy ez a megfogalmazás nagyon nem esik jól jó pár százezer teljes jogú magyar polgárnak. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Ingyen

Ingyen

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, tudtuk meg az illetékes felelős államtitkártól. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Ne szólj szám...!

Ne szólj szám...!

Mennyit fejlődött az elmúlt évszázadokban társadalmunk és közéletünk? Szinte semmit – legalábbis erre következtethetünk közmondásaink mindmáig érvényes mondanivalójából. Mert ami megállapítás érvényes volt pár száz évvel ezelőtt, az ugyanúgy igaz napjainkban is, gondoljunk csak a „ne szólj szám, nem fáj fejem” vagy a „hallgatni arany” bölcsességekre. M. Magyar László írása.
tovább »

Van ilyen

Egyik reggel szólt a rádió. Meg nem mondom, melyik adó, csak az a lényeg, hogy beszéljenek, zenéljenek megakadályozva az álmosság miatti western pillantások ismét alvásba fordulását. Olyat hallottam, hogy kipattant a szemem: és nem volt szó se merényletről, se időjárásról, se egy celeb életének váratlan, de annál sorsfordítóbb cica örökbefogadásáról, se sportról. Pásztor Attila jegyzete.
tovább »

Gépkínzók

Elismerem, öreg vagyok. Legalábbis a dobhártyát irritáló hangokhoz, legyenek azok bármilyenek is. És öreg vagyok a kínzások látványához is, akár emberről, akár állatról (filmeken), akár gépről (a valóságban) van szó. Na meg a magamutogatáshoz is. Akkor aztán egyenesen aggastyánnak gondolhatom magam. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Szabadulás a pokolból

Szabadulás a pokolból

Tudod, az első pofon a legnagyobb, aztán a többit lassan megszokod… – jut eszembe a családon belüli erőszak kapcsán az LGT örökzöld sora. Számomra érthetetlen, felfoghatatlan, miért vallja ugyanezt az életfilozófiát több tíz- és százezer áldozat, miért tűri és hagyja, hogy „szíve piócája” – legyen szó élet- vagy házastársról – folyamatosan lelki terrorban tartsa, rendszeresen és alaposan ellássa a baját. Palicz István jegyzete.
tovább »

Jegyzet: Catfight

Egy önkormányzati frakció kizárta tagjainak sorából képviselőtársukat, aki a frakciót alkotó pártok egyikéből átlépett a másikba. Bánhegyi Gábor jegyzete.
tovább »
A jó Isten véste

A jó Isten véste

Az arca olyan, mint egy félbehagyott szobor. A szem alatt erősen csúszott a véső a jó Isten kezében, ám valahonnan könnycseppek finomíthattak a tekinteten. Juhász-Léhi István jegyzete.
tovább »
Világbéke, ó!

Világbéke, ó!

Katalin-nap volt szerdán, így hát köszöntöttem is az ismerősöket, kit élőszóban, kit sms-ben. Az üzenetben kívántam minden jót, amire csak vágynak a Katák, Katik, Katókák. Egyikük azt írta vissza: „Most talán világbékét!” És tényleg, belém mart a felismerés, hogy ez most mekkora igény lett. Bodnár Tibor jegyzete.
tovább »
Végtelen történet

Végtelen történet

Lesz-e béke a Közel-Keleten? Sikerül-e megfékezni az Iszlám Államot? Kirobban-e a harmadik világháború? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják leginkább az embereket, itt Magyarországon is. De mi a béke? Sz. Fabók Ágnes jegyzete.
tovább »

Megtalálják?

Ha a tervezetnek megfelelően valósul meg a felsőoktatásban dolgozók béremelése, akkor igencsak felemásra sikeredik. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Gyász

Gyász

A gyász alkalmat ad az emlékezésre, a főhajtásra. Amikor a világ egykori vezető politikusai közül valaki elbúcsúzik, szinte mindenhol megáll az élet. A szertartásokon ezrek vesznek részt, a televízió képernyői előtt tízmilliók szoronganak. Kolodzey Tamás jegyzete.
tovább »
Légi csapás

Légi csapás

Lelőttek a törökök egy orosz harci gépet Törökország, de lehet, hogy Szíria fölött – már ezen a ponton vita van. Természetesen mindkét fél a maga szája íze, vagyis érdeke szerint értelmezi a történteket, egyikük úgy véli, jogos önvédelem volt, Putyin bűncselekményről beszél és arról, hogy hátba támadták országát. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Let It B(l)e(ed)!

Let It B(l)e(ed)!

A Beatles mondta (a dal szövege szerint inkább optimista, mint beletörődő tartalommal) valaha: Let It Be, vagyis hadd legyen. A Stones válasza erre az volt, hogy Let It Bleed. Avagy: hadd vérezzék! T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Kétmillió: kinek plafon, kinek padló

Kétmillió: kinek plafon, kinek padló

„Kétmillió forint alatt csak hülyét kapok…” – emlékszünk még erre a különös kijelentésre? Úgy 2010 elején találta ezt mondani a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatója, Kocsis István, aki így próbálta indokolni, magyarázni a vezérkar tagjainak többmilliós havi bérét, no meg százmilliós végkielégítéseit. Ezzel az érveléssel nem igazán sikerült elsimítania a BKV-botrányt, és a népharag a kormányváltásnak is megadta az utolsó lökést. Nyéki Zsolt jegyzete.
tovább »
Sötétségben

Sötétségben

Jártam a sarm es-sejk-i hotelban, ahol korábban 88 turistát öltek meg a bombák. Több év után is virágok borították a bejáratot, a buszokon pedig komor katonák vigyáztak a nyaralókra. Vonatoztam Madridban azután, hogy egy robbantássorozatban 191-en haltak meg – az ellenőrzés szigorú, akár a reptereken, de senki sem háborog: a mindennapok részévé vált a detektoros kapu, ahogy a sok szigorú tekintetű, de életvidám, fiatal katona is. Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »

Nyíltan

Amikor én voltam nyolcadikos, nem tartottak a középiskolák nyílt napokat. Gondolom azért, mert akkoriban sok volt a gyerek és kevés az iskola, így a jobb nevű intézmények nem fáradoztak a nyílt napokkal, mert tudták, anélkül is lesz elegendő, jó képességű diákjuk. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »

Előzmény nélkül

Néhány nappal ezelőtt még az foglalkoztatta vidékünkön az embereket, főként a gazdálkodókat, hogy a kétéves aszály mekkora károkat okozott, kiszáradtak a belvízcsatornák, a tározók, soha nem látott mélységig süllyedt sok figyelőkútban a talajvízszint. Györke László jegyzete.
tovább »
Nem éri meg

Nem éri meg

A nagyvárosokban járőröző gépkarabélyos katonák láttán sokan feltehették a kérdést: elképzelhető-e a párizsi tömegmészárláshoz hasonló terrorista akció Magyarországon? Mennyi az esélye, hogy egy bombamellényes merénylő tüzet nyit a Nyugati pályaudvaron? Ratalics László jegyzete.
tovább »
Árgus szemekkel…

Árgus szemekkel…

Otthon a számítógépeinken Windows 7 van, s még eszünkbe sem jutott modernebb szoftverre váltani. Ennek ellenére nemrég meglepetten vettem észre, milyen szemérmetlenül kelleti magát a készülék bekapcsolásakor a Windows 10. Frissíts rám! – csalogat, és ha valaki nem jár szorosan a fal mellett, mint az egyszeri közrendőr, nem eléggé dörzsölt, bizonyára kapva kap a lehetőségen. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Földet a gazdáknak!

Földet a gazdáknak!

A magyar kormány a címbeli mondattal az élén hirdette meg nagyszabású programját, amelynek keretében az állami tulajdonú magyar földeknek keresnek igazi gazdálkodó tulajdonost. Szaniszló Bálint jegyzete.
tovább »
Öröm után valóság

Öröm után valóság

Alig, hogy kiörültük magunkat, az EB-mámor után újra visszahuppantunk a magyar foci valóságába. Az élvonal tucatnyi csapatának hat bajnokiját összesen tízezren sem nézték a helyszínen. Örömteli és le a kalappal azért, hogy a magyar foci újra ott lesz a kontinensbajnokságon, de hol az ígért és várt fejlődés, nézőszám-emelkedés, és még sorolhatnánk. Mán László jegyzete.
tovább »

Kancsa-lizmus

Kollégánk ezekben a vészterhes napokban járt Brüsszelben, az ET parlamentjében. Szájer József alelnök úgy fogadta a sajtódelegációt: üdvözlöm önöket a terrorizmus fővárosában. Utalva arra, hogy a merényletek kitervelői, végrehajtói abból a brüsszeli városnegyedből származnak, ahová a rendőrök korábban is csak úgynevezett csapaterővel merészkedtek. Szántó István jegyzete.
tovább »
Nemzeti kürtőskalács

Nemzeti kürtőskalács

És ebben a világban a brand, a márka, a hírnév, az ismertség, és az ahhoz kapcsolt divat mozgatja a fogyasztási bizniszt. Kiss László jegyzete.
tovább »
Előítéletek nélkül

Előítéletek nélkül

Libanon közel-kelet Svájca. Európa békebeli hangulatát őrzi a pálmafák árnyékában. Bejrút párizsias házai és az újonnan épült modern felhőkarcolók, a forgalmas éjjel-nappal nyüzsgő utcák, a nonstop nyitva tartó kávézók és kereskedelmi központok az ezeregyéjszaka keleti világát tükrözik. Szántó István jegyzete.
tovább »
Magányosság nélküli öregedés

Magányosság nélküli öregedés

Az öregedés világjelenség, amely – talán meglepetésre – a fejlődő világban gyorsabb ütemű, mint a fejlettekben. A jelenség hátterében az alacsony termékenység és a várható élettartam meghosszabbodása húzódik meg. Dr. Hajnal Béla írása.
tovább »

Dilemma

Utazzon télből a nyárba! – hirdetik az utazási irodák egzotikus útjaikat, és egyre több honfitársunk ül repülőre és hagyja maga mögött rövidebb-hosszabb időre az itthoni valóságot. Uri Mariann jegyzete.
tovább »
Szemtől szembe

Szemtől szembe

Lehet egy asztalnál, egymást meghallgatva, nem minősíthetetlen hangnemben, nem egymást torkát műanyag recés késsel vagdosva beszélgetni? Lehet érveket és ellenérveket sorolni anélkül, hogy a politikai paletta nem azonos térfelén állók ne hazugozzák, hazaárulózzák egymást? Bednárik Mónika jegyzete.
tovább »

Szándékot

Valahol biztosan én vesztem el egy kicsit az elmúlt évek felgyorsult világában, de olyat egyre ritkábban látok, hallok, olvasok, hogy valaki elégedetten fogadná az életével összefüggő, bármilyen változást. Nyilván, ha csak nem anyagi előrelépésről van szó… Értem én, mert valahol bennem is így munkál a dolog. Pásztor Attila jegyzete.
tovább »
Újabb sarc

Újabb sarc

A jövőben a kisboltoknak is fizetniük kell élelmiszer-biztonsági felügyeleti díjat – döntött az Országgyűlés az Európai Unió nyomására. Ezt a pénzt (azaz árbevétel 0,1 százalékát) Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak „adják”, hogy a hatóság „el tudja látni a felügyeleti tevékenységét”. Újabb pofon a vidéknek. Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Az arc, a bőr és a jog

Az arc, a bőr és a jog

Pattanásig feszültek az idegek, amikor márciusban kipattant az azóta dagadó, repedező, bűzlő, tanulságokat hordozó, felháborító, fordulatokban bővelkedő, ezreknek kártérítésben szűkölködő, megdöbbentő, tipikusan magyaros Quaestor-ügy. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Méz, méz, méz…

Méz, méz, méz…

Az egyik, méhészeket tömörítő civil szervezet 19 különböző, „származási helye EU és nem EU” megjelölésű, nagykereskedelmi üzlethálózatban vásárolt mézet vizsgáltatott meg a brémai laboratóriumban. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Hol lesz a következő?

Hol lesz a következő?

Spanyolország, Nagy-Britannia, Franciaország. Egytől egyig az Európai Unió nagy tagországai, sok tízmilliós népességgel, közép-európai szemmel nézve jelentős gazdasági potenciállal (még ha a hispánoknak most nem is megy túl jól), közlekedési és turisztikai nagyhatalmak. Szabó Zsolt László jegyzete.
tovább »
A kulcs

A kulcs

Nehéz úgy írni „bármiről”, amikor most már minden percben az Európát ért dzsihadista támadás ömlik a nyakunkba. Ránk telepedett, erről beszélnek a fodrászatban, az iskolák udvarain gyerekre várva, kocsmákban, villamoson. Mindenhol. Juhász-Léhi István jegyzete.
tovább »
Addig is...

Addig is...

Tegnap is az Európát fenyegető terrorveszélyről szóló hírek vezettek a médiában, és gyanítom, ma sem lesz másképp. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »
Csillogó esetek

Csillogó esetek

A karácsony betette a lábát a Kossuth térre. Pontosabban a talpát. A téren narancssárga mellényből kinyúló szorgos kezek – a „lámpagyújtogatóké” – mellett ma már láttam a zöld fémkeretet, ami heteken át tartja feszesen a végül kályhatűztáplálékká váló, otthonokat melegítő Debrecen karácsonyfáját. Horváth Borbála írása.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Szandi, a nap szépe

Szandi 18 éves alsóvadászi diáklány. Párjának szeretne kedveskedni a képeivel és üzeni neki, hogy nagyon szereti! Fotók: Vega
tovább »
További hírek a jegyzet kategóriából
Pálinkás jó napot!
Képzeljék, van napja – december 6-án – a magyar pálinkának is. Megjegyzem, nem is lehet másnak [...] tovább »
Eszméletlen
Szokták idézni Albert Einsteint: Az egyetlen, ami gátol engem a tanulásban, az az oktatás. Bujdos Attila írása. tovább »
Teketória
Sok ööö és még némi kínos hümmögés. Nehéz másként kezdeni a Terrorelhárítási Központ akciójáról [...] tovább »
Borban a gazság!?
Hét év. Lefagyott a fagyállós gazdaként hírhedtté vált ember arcáról az érzelem, amikor kihirdették az [...] tovább »
Nyugdíjasok? Hitelezők!
Talán a lelkü(n)knek is jót tenne némi gyógymasszázs, hisz mást sem hallunk manapság, mint azt hogy a mostani [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés