Jegyzet: Népítélet

Jegyzet: Népítélet

„Mivel repültek?” „Hallották, mi történt?” Ezekkel a kérdésekkel szólítottak meg a vendéglátók múlt kedden délben, miután leszálltam a Berlinből Stuttgartba tartó repülőjáratról. Ugyan nem Germanwings gépen ültem, de összeugrott a gyomrom, amikor elmondták, mi történt a Düsseldorfba tartó Airbus-szal. Szabó Zsolt László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Hordd el… magad!

Jegyzet: Hordd el… magad!

Március utolsó hétvégéje piros betűs ünnep volt a guberálók számára Nyíregyházán. A jó előre meghirdetett lomtalanításra természetesen nemcsak a lakosság készült, hanem a rászorulók is – hol szólóban, hol falkában, egyesek Csepel biciklivel, mások utánfutós kocsival, kisteherautóval. Palicz István jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Tárva zárva

Jegyzet: Tárva zárva

Előrebocsátom, nem tartozom a megrögzött vasárnapi vásárlók közé. Szerintem, aki a hét hat napján nem tudja beszerezni a betevőt, a hetediken már nem váltja meg a világot. A törvény erejével zárásra kényszerítés azonban – véleményem szerint – alapos mellédurrantás. Györke László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Hárman párban

Jegyzet: Hárman párban

Mindahányszor azzal szembesülök jártamban-keltemben, hogy sárga mellényes emberek hárman állják körül a maroknyi szemetet (az egyik összesepri, a másik a lapátot tolja alá, a harmadik pedig a zsák száját tárja ki, hogy a második belelapátolhassa az első által összesepert szemetet), óhatatlanul a pártállam egyik különös ismertetőjele, az úgynevezett kapun belüli munkanélküliség képe ötlik fel bennem. Petneházi Attila jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Megkayálva

Jegyzet: Megkayálva

Húsz éve történt, hogy Kaya Ibrahim 13 céget vett Schlecht Csabától, aki a vállalkozásokat egy héttel korábban vásárolta mások mellett Simicska Lajostól – a cégek több százmilliós köztartozást halmoztak fel. Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »
Nézőpont: A kattantak

Nézőpont: A kattantak

Arról nem szól híradás, hogy hányan, hány helyen vezetik saját életük együléses kis gépét a sziklafalnak. Kiss László jegyzete.
tovább »
Kötőjel: Halló, taxi!

Kötőjel: Halló, taxi!

Tényleg minden megváltozott a korábbiakhoz képest. Például vegyük a televíziót! A híradók sportriportereit megszüntették, olvassa be az, aki egyébként is hírolvasó, minek a flancolás? Elvégre madár-madár, hír, hír. És letakarították az időjárás-jelentőket, pedig milyen szépen mondták. Hát mostantól ne mondják, elég pár bakihalmozó gyakornok és már tudjuk esik-e az eső. De ehhez képest más, lényegi változások is vannak! Réti János írása.
tovább »
Nézőpont: Nyitott zárás

Nézőpont: Nyitott zárás

Két héttel a vasárnapi zárva tartás életbelépése után máris több tucatnyi nagyáruház van ma nyitva. Na, nem törvényszegés vagy ravaszul megtalált kiskapu révén, hanem csak kihasználják, hogy évente öt vasárnapon árulhatják portékájukat, s ebből egy alkalmat sokan húsvét előttre időzítettek. Szőke Tímea írása.
tovább »
Vendégkommentár: ”Színház az egész világ”

Vendégkommentár: ”Színház az egész világ”

Micsoda banális, elkoptatott gondolat, mely mégis múlhatatlan, örök igazság, mint maga a világ. Dr. Tasnádi Csaba írása.
tovább »
Jegyzet: Légi utak

Jegyzet: Légi utak

Bár a közvélekedés úgy tartja, hogy a repülés, legalábbis a statisztikák szerint, a legbiztonságosabb közlekedési mód, ugyanakkor szinte a legsebezhetőbb is. Hiába a legszigorúbb gyártási és karbantartási minőségbiztosítási eljárások, a más járművek esetében legfeljebb apró kellemtelenséget okozó figyelmetlenségek, pontatlanságok a légi utakon emberi életek százait követelhetik. Akár tíz vagy tizenöt évvel egy hibás döntés után. T.Szűcs József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Aszály, muszáj

Nézőpont: Aszály, muszáj

Finoman szólva nem csinált popsit a szájából Sándor-József. Ahogyan az tőlük elvárjuk, meghozták a meleget. Tegnap már 21 fokot öntöttek ki a zsákjukból. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Jegyzet: És nekünk ki szólhat?

Jegyzet: És nekünk ki szólhat?

Rosszul olvasom? Rosszul hallom? Először hinni sem akartam a szememnek, fülemnek, hogy Orbán Viktor személyesen bejelentette: a Buda-Cash bedőlése után ő maga kérte a minisztériumokat, hogy nézzék meg, van-e pénzük bármelyik brókercégnél is. És ha van, akkor azonnal vegyék ki onnan. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Itt a pénz, hol a program?

Nézőpont: Itt a pénz, hol a program?

A kis és középvállalkozások fejlesztési céljainak támogatására a most záruló ciklushoz képest közel négyszer több uniós forrás áll majd rendelkezésre a 2014-2020-as időszakban, de kérdés, hogy ezt hogyan és mire tudja majd felhasználni a vállalkozói réteg. Petneházi Attila írása.
tovább »
Nézőpont: Magyarázatok

Nézőpont: Magyarázatok

Nekünk miért az a szabadság, ha nem dolgozunk, a garázsboltosoknak miért az, ha dolgoznak? Bujdos Attila írása.
tovább »
Nézőpont: Nemzeti traffik

Nézőpont: Nemzeti traffik

Quaestoros, eltűnős, felbukkanós, (bármit meg)tehetős, bepalizós, gátlástalanul ígérgetős, vérlázítós, lezuhanós mindennapjainkban azért akadnak fix pontok: a közúti intelligens kamerahálózat százhatvan egysége szerte az országban aktív lesben áll csütörtöktől. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Az ajtók záródnak…

Jegyzet: Az ajtók záródnak…

Vajon meddig kísértenek még a WTC sötét árnyai? A távolinak tűnő asszociáció azért ötlött fel bennem, mert mint tudjuk, az amerikai ikertornyok lerombolása után, biztonsági okokból ma már meg lehet akadályozni, hogy valaki kívülről beléphessen egy repülőgép pilótafülkéjébe. S ha hihetünk a New York Times értesüléseinek, vélhetően éppen ez a túlbiztosítás okozhatta a Germanwings fapados járatának a tragédiáját is az alpesi Estrop-hegy fölött. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Papucsban? Zokniban?

Nézőpont: Papucsban? Zokniban?

Valami egészen hihetetlen dolog, ha az ember visszanézi 25 évvel ezelőtti önmagát. Vagy csak visszagondol az akkori dolgokra, a vele történtekre. Juhász-Léhi István jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Félelem

Jegyzet: Félelem

Értem én, hogy az első reakciók sokaknál a teljes elhatárolódás, mármint a repüléstől. Valóban megrázó és sokkoló látvány a miszlikre szakadt gép, ami, mintha ledarálták volna, úgy szóródott szét a becsapódás helyén a hegyekben. Égerházi Péter jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Damoklész kardja

Nézőpont: Damoklész kardja

Megnyugodtunk. Végre olyan ember állt a magyar labdarúgó-válogatott élén, akit mindenki elfogadott. A szurkolók örültek, hogy olyan kapitányunk van, aki őszintén beszél, nem panelekből építkezik a nyilatkozatai során, hanem megmondja „pacekba”, lényegében társként kezeli a szurkolókat. Boros Norbert írása.
tovább »
Jegyzet: Ollózásnak olléznánk

Jegyzet: Ollózásnak olléznánk

Puskás Ferenc visszahúzós csel utáni rövid felső sarkos lövése a Wembley-ben (az évszázad mérkőzésén), Farkas János kapáslövése a világbajnoki címvédő brazilok ellen az 1966-os vb-n (az évszázad gólja elnevezést vonva maga után), Détári Lajos szinte szögletből a vasra csavart szabadrúgása a lengyelek ellen ’87-ból, és hogy egy kicsit haza is beszéljek, Czeczeli Károly szabadrúgásai (mindjárt kettő is) a Honvéd-kapuját védő Gujdár Sándornak. Bodnár Tibor jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Viszonylag tökéletes

Nézőpont: Viszonylag tökéletes

„Kell egy ház, ahol boldogan élhetünk, nem kell nagy ház, kicsi is jó nekünk. Süt ránk a nap, kéklik fenn az ég, nincs semmi más, amit jobban szeretnénk!” – naná, pláne, ha az ember a húszas éveit tapossa! Jómagam gyakran dudorásztam Bartók Eszter dalát, míg albérletet kerestem. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Komment

Nézőpont: Komment

Nem jó érzés, amikor valaki rosszat mond, ír rólam, még rosszabb, ha ezt névtelenül teszi, mondjuk egy kommentben. Nemcsak azért, mert elég kíváncsi vagyok, hanem azért is, mert szívesen megbeszélném vele, hogy miért gondolja azt, amit. A kritikát ugyanis elég jól tűröm, én azokkal az olvasókkal is szívesen beszélgetek, akik nem értenek egyet egy-egy általam megírt cikkel. Ilyenkor meghallgatom a véleményüket és előfordult már olyan is, hogy bevallottam, igazuk van. Szántó Rita írása.
tovább »
Jegyzet: Egy ezres a borítékban

Jegyzet: Egy ezres a borítékban

Más nem volt a borítékban, csak egy ezres. Levelet nem tettek mellé, az önzetlen adakozó nevét sem tüntették fel sehol sem. Amikor leadták, csupán annyit mondtak: egy nyírteleki olvasónk küldte. S mégis mennyi mindenről árulkodott az a kék bankó! M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Fedezetlen kérdések

Jegyzet: Fedezetlen kérdések

Meglehetősen hajmeresztő sajtóhírek cirkulálnak néhány napja a Quaestor-botrány körül (pedig az eset már önmagában is tragédia, horror és politikai krimi ötvözete). Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Világvége napok

Nézőpont: Világvége napok

Az élet minden nap hozhat amolyan mini krízishelyzetet – legalábbis olyat, amelyet tragédiaként élhet meg és kezelhet az átlagpolgár, ha hagyja magát elragadtatni. Az autós társadalom különösen jó közeg a jelenség megfigyeléséhez. Ha nem működik a rendőrlámpa a megyeszékhely egyik forgalmas kereszteződésében, pillanatok alatt eluralkodik a káosz, mert az elsőbbséget élvező nem gyakorol gesztust, nem enged be senkit, az alárendelt útról érkező pedig nem tartja be a szabályt, és kihajt. Nyéki Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Modell

Nézőpont: Modell

Az egyik iskolaigazgató egy mondatban fogalmazta meg a lényeget: „van, aki pénzért dolgozik, és van, aki hivatásból.” Tette ezt azért, mert arról meséltem neki, hogy a legújabb felmérések szerint a pedagógusdiplomával rendelkező pályakezdők kapják szinte a legalacsonyabb fizetést. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Az élet bölcsője

Nézőpont: Az élet bölcsője

Gyakran szokták a vizet az élet bölcsőjének nevezni. De másként is fogalmazhatnánk: víz nélkül nincs élet. Egyre többször halljuk: a vízért háborúk dúlnak majd (ha még eddig nem dúltak volna), meg azt, hogy a víz ára előbb-utóbb az olajéval fog vetekedni, legalábbis a földkerekség bizonyos vidékein. Györke László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Csoda Dorogon

Nézőpont: Csoda Dorogon

Hajdúdorog népe újra jeles napra ébredt: két éve az egyházmegye megalapításának 100. évfordulóját ünnepelte, most pedig azt, hogy saját jogú egyházat alapított Ferenc pápa a görögkatolikusoknak. Barak Beáta írása.
tovább »
Jegyzet: Ki mint vet, úgy arat?

Jegyzet: Ki mint vet, úgy arat?

A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Csalódás

Jegyzet: Csalódás

Az hiszem, nem járok messze a valóságtól, ha azt írom, hogy a Quaestor-ügy újabb remek példája a politikai töketlenségnek. Uri Mariann jegyzete.
tovább »
Jegyzet: A dánoknak mondták (?)

Jegyzet: A dánoknak mondták (?)

Oroszország, úgymond, megfenyegette Dániát. "Nem hiszem, hogy a dánok teljesen tisztában vannak azzal, hogy milyen következményekkel jár, ha Dánia csatlakozik az Egyesült Államok vezette rakétavédelmi rendszerhez. Ha ez megtörténik, a dán hadihajók orosz atomrakéták célpontjaivá válnak". Mindezt a koppenhágai orosz nagykövet mondta egy dán lap szerint. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Boldogság! Hol vagy?

Jegyzet: Boldogság! Hol vagy?

Sírva vigad a magyar! Mi még akkor is kesergünk, ha erre nincs is igazán okunk! Ha nincs baj, keresünk! – hallhatjuk utcán, téren, munkahelyen, netalán, még önmagunkban is. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Parttalan szócsörte

Nézőpont: Parttalan szócsörte

Nem tudom, hogy kell-e azon vitatkozni: készült-e 2011-ben hatástanulmány, amely szerint több tízezer ember munkahelyének elvesztését és tízmilliárdos bevételkiesést eredményezhet egy esetleges vasárnapi zárva tartás. Megbízható források tudnak erről az „esszéről”, a szakminisztérium prominensei bizton állítják, ilyen dokumentumot ugyan nem őriz a páncélszekrény. Bednárik Mónika jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Téged ki kérdezett?

Jegyzet: Téged ki kérdezett?

Ön támogatná a dohányzás teljes közterületi tiltását? Egy újabb rezsicsökkentést? Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának mérséklését? Azt, hogy önfenntartó módon működjenek a börtönök? Hogyan voksolna az abortusz és a halálbüntetés kérdésében? Palicz István jegyzete.
tovább »
Tollhegyező: Mai mese

Tollhegyező: Mai mese

A szociális érzékenységgel bíró, egyébként szépirodalommal is foglalkozó szegény ember hála Istennek azért annyira nem volt szegény, hogy ne telne neki internetre. Igy aztán tartja is a kapcsolatot a hozzá hasonló – szociálisan is érzékeny – embertársaival, akiktől megtudta, hogy egy kisgyermek segítségre szorul. Anyagira, természetesen, mi másra szorulna a mai világban egy mai gyerek, aztán meg később a felnőtt is. Igy van ez rendjén, nem? Kenyeres Ilona írása.
tovább »
Vendégkommentár: Grépfruti a házfalon

Vendégkommentár: Grépfruti a házfalon

Az egyik énekestehetség-kutató műsorban az önjelölt dalosok előadása csupán egyik része volt a produkciónak, a másik a zsűritagok miniesszéje. Dr. Minya Károly írása.
tovább »
Vendégjegyzet: De miről is szól a házasság?

Vendégjegyzet: De miről is szól a házasság?

„A házasság nem a szerelemről szól!” – hangzik el egy mexikói szappanoperában. „Na – gondolom magamban – kezd érdekessé válni a történet. Akkor mikről?” Miről is? Gyerekekről, érdekről, presztízsről, társadalmi státuszról. Tudom meg. Tényleg. Miről szól a házasság? Szabó-Tóth Kinga írása.
tovább »
Nézőpont: Napfivér, Holdnővér

Nézőpont: Napfivér, Holdnővér

Éltető csillagunk a Nap, nélküle aligha létezhetne világunk. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Négy ágra süt a Nap

Nézőpont: Négy ágra süt a Nap

Kész szerencse, hogy nemrég zöldadóval riogatták a napelempiac szereplőit. A vevők most állnának széttárt karokkal csalódottan, a szerszámos ficakból előkotort hegesztőszemüveg mögött az eget pásztázva, s számonkérnék a mindenséget ezért a drága homályért. Horváth Borbála írása.
tovább »
Jegyzet: Halad az időkerék

Jegyzet: Halad az időkerék

Hölgyeim, Uraim! Isten hozta Önöket a múltban! Valóságos korregressziónkban elérkeztünk abba a korba, amikor ha valakinek nem tetszett a másik ember tette, egyszerűen feljelentette, és lett vele, ami lett. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Klaudia, a nap szépe

Klaudia a csinos diáklány nagyon jól érezte magát a nap szépe fotózáson.
tovább »

További hírek a SZON - Jegyzet kategóriából
Jegyzet: Népítélet
„Mivel repültek?” „Hallották, mi történt?” Ezekkel a kérdésekkel szólítottak meg a vendéglátók múlt [...] tovább »
Jegyzet: Hordd el… magad!
Március utolsó hétvégéje piros betűs ünnep volt a guberálók számára Nyíregyházán. A jó előre [...] tovább »
Jegyzet: Tárva zárva
Előrebocsátom, nem tartozom a megrögzött vasárnapi vásárlók közé. Szerintem, aki a hét hat napján nem tudja [...] tovább »
Jegyzet: Hárman párban
Mindahányszor azzal szembesülök jártamban-keltemben, hogy sárga mellényes emberek hárman állják körül a [...] tovább »
Jegyzet: Megkayálva
Húsz éve történt, hogy Kaya Ibrahim 13 céget vett Schlecht Csabától, aki a vállalkozásokat egy héttel [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása