Jegyzet: Bugyi vagy kalács?

Jegyzet: Bugyi vagy kalács?

Inkább egy újabb konkurencia, mint az erdélyi kürtőskalácsos! – gondolhatják a siófoki bugyiárusok, miután tizenhárom kereskedő azzal fordult a Balaton-parti település jegyzőjéhez, hogy vizsgálja felül a kalácsos működési engedélyét. Szabó Zsolt László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: A jövő jussa

Jegyzet: A jövő jussa

Ha világ legnagyobb koponyái közül jó néhányan azon törik a fejüket, néha egymásét is a tudományos viták hevében, hogy mi lesz a világgal mondjuk tízmilliárd év múlva – akkor talán mi, kisebb koponyák, is megengedhetünk magunknak olykor némi töprengést a jövőről.  T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Szüljünk, hogy legyen nyugdíjunk?!

Szüljünk, hogy legyen nyugdíjunk?!

Röpködnek a Népesedési Kerekasztal javaslatai, az egyik jobb, mint a másik. Azt szeretnék, hogy a gyerekek száma jelentsen plusz-, illetve mínuszpontot a nyugdíj kiszámításakor, a rendszerükbe pedig csak az a gyerek számítana be, aki legalább középiskolát végzett vagy szakmát szerzett. Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Ahol megreped a magzatburok…

Nézőpont: Ahol megreped a magzatburok…

Düh, bánat, majd kétségbeesés – a másodpercek töredéke alatt futnak végig az érzelmi hullámok rajtunk, ha dohányzó terhes nőket (ki nevezné őket kismamáknak…?!) látunk. Düh támad azért, mert jobb sorsra érdemes, ártatlan gyermekek életét pecsételik meg már megszületésük előtt primitív, minősíthetetlenül önző tettel; mert a törvény szerint az embert élve születése pillanatától a fogantatásig visszamenőlegesen megilletik az alapvető jogok, így az egészséghez való is; s mivel egy magzat képtelen megvédeni magát, küzdeni ezért a jogért, kucorgó magányában segítségért kiált! Nyéki Zsolt jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Ez ám a Merész-ség!

Jegyzet: Ez ám a Merész-ség!

Játsszunk egy kicsit! Én idézek egy mondatot, Önök pedig kitalálják, ki az értelmi szerző. Íme: „Bármely sportoló általában annyit szokott csinálni a pályán, amennyit megtanítanak neki, (...) amennyi munkát belefektetnek. Egy ilyen vereség tehát elsősorban az edzők, az edző veresége.” Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Ne babráljuk a Forma-1-et!

Jegyzet: Ne babráljuk a Forma-1-et!

Magának mutatott fityiszt a Forma-1, mégpedig jó nagyot a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon! Régóta tudjuk, hogy Mogyoródon mindig történik valami, de az idei összecsapás mindent vitt: nemhogy nálunk, de évek óta a világ más tájain sem nagyon láthattunk ennyire izgalmas, körömrágós futamot, ráadásul az adrenalinbomba időzítése faramucibb nem is lehetett volna. Mészáros Sándor jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Legalizálni vagy sem?

Nézőpont: Legalizálni vagy sem?

Lehet, hogy a következő kijelentésem miatt sokaknak nem leszek szimpatikus, de vállalom, mert vannak érveim, melyek mellette szólnak: támogatom a marihuána legalizálását. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Maradvány

Jegyzet: Maradvány

Magánemberként mindig sajnáltam, hogy az üzemképes politikai pártjaink palettájáról hiányzik egy nemzeti liberális. Fábián György jegyzete.
tovább »

Jegyzet: Pont, pont...

Az én időmben még nem volt ponthúzás éjszakája és sms. Nagy boríték volt csak, amit várni kellett, és remegő kezekkel felbontani, hogy megtudjuk, felvettek-e vagy sem. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Ha kisül majd a NAV cipója

Nézőpont: Ha kisül majd a NAV cipója

Az igazi probléma az, hogy annak a nyomásnak, amit a rendkívül olcsó munkaerővel, a környezetvédelem és más előírások lenullázásával előállított áru fejt ki az európai kereskedelemre, gyakorlatilag nem lehet ellenállni. Kiss László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Távol az otthontól

Jegyzet: Távol az otthontól

Mára már lecsillapodtak a sikeres felvételit követő örömujjongások, az euforikus hangulatot felváltotta a higgadt gondolkodás. Józanságra van ugyanis szükség, hiszen a szülőnek és az immár egyetemi vagy főiskolai hallgatónak számító gyermeknek el kell döntenie, hogyan tovább. M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Campus plusz

Nézőpont: Campus plusz

Az elmúlt napokban sok időt töltöttem a Campuson és több olyan érdekes, kisebb fajsúlyú dolgot is megfigyeltem, ami említésre méltó. Például a résztvevők nagyrésze villamossal érkezett. Orosz Csaba jegyzete.
tovább »
Jegyzet: A mexikói kormány

Jegyzet: A mexikói kormány

Ha a téma nem az utcán hever, netán az utcát már rá aszfaltozták kiszemelt témánkra, nyúljunk bátran egy régi poénhoz. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Időtálló alkotásaink

Nézőpont: Időtálló alkotásaink

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy néhány villamos­megállóban az esőbeálló azért olyan, amilyen, mert illeszkedik a belvárosi környezetbe. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Pont került a végére

Nézőpont: Pont került a végére

Ma már a felsőfokú továbbtanulás szinte természetes a legtöbb családnál. Így sokaknak volt miért izgulnia csütörtökig. Kirobbanó öröm, vagy szomorúság várt rájuk. Többen már a pályaválasztáskor sejthették, hogy nagy lesz a tolongás, mások hátradőlve, bízhattak „az ugyanis felvesznek”-ben. Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Fekete csütörtök

Jegyzet: Fekete csütörtök

1700 fős elbocsátást jelentett be a Magyar Telekom – egy héttel azután, hogy a Nokia közölte, bezárja komáromi gyárát, menesztve 1800 dolgozóját; és öt hónappal azután, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Részegítő lehetőség

Nézőpont: Részegítő lehetőség

Ahhoz képest, hogy a kétkerekűvel közlekedők második helyen szerepelnek a balesetet okozók között, és évek óta harcolunk azért, hogy az uniós elvárásokhoz igazítsuk, radikálisan csökkentsük a nem kívánt közúti találkozások számát (erre hivatkoztak a döntéshozók a zéró tolerancia bevezetésekor, a büntetőpontok és bírságok emelésekor), most minimum furcsának, kontraproduktívnak, konyhanyelven fogalmazva baromságnak tűnik a kerékpáros társadalomnak tett gesztus, miszerint immár a főutakon is lehet teker(eg)ni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésre képes állapotban van. Palicz István jegyzete.
tovább »
Csak ennyi: Szép napot!

Csak ennyi: Szép napot!

Nem volt egy feldobós a szerda reggel. Esett. Amolyan lehangolóan. Így baktattam a szerkesztőségbe, esernyővel védve magam a cseppektől. Aztán betértem abba az üzletbe, ami útba esik.  Mán László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Kiherélt EU

Jegyzet: Kiherélt EU

Már e hasábon is írtam arról, hogy külpolitikailag mennyire erőtlen és nehézkes szervezetnek vélem az Európai Uniót. Szabó Zsolt László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Bringás

Jegyzet: Bringás

A főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, ha a biciklis biztonságos vezetésre képes állapotban van, enyhén ittas állapotban megbírságolni sem lehet őket. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Régi szakik ma

Nézőpont: Régi szakik ma

Nekem még rémlik, hogy gyerekkoromban, amikor valamelyik pajtásunk családjához megérkezett az új autó, mély áhítattal néztük, ahogy az apuka kiterítette az egyből családtaggá vált jármű szerszámos készletét. Az ámulattal vegyes tiszteletünk annál nagyobb volt, minél több fogó, csavarhúzó, fémreszelő, kalapács, kulcs és sok más egyéb „célszerszám” került terítékre. Nyéki Zsolt írása.
tovább »
Jegyzet: Ártatlan áldozatok

Jegyzet: Ártatlan áldozatok

Mi játszódhatott le vajon a malájziai gép pilótájában, amikor azt észlelte a radaron, hogy egy ismeretlen eredetű tárgy száguld a közel háromszáz embert szállító járműve felé? Vajon volt-e még ideje valamit mondani, vajon megpróbált-e manőverezni, hogy elkerülje az ütközést? Ezt már sohasem tudhatjuk meg, illetve a fekete dobozból bizonyos részletekre még fény derülhet, bár egyeseknek az az érdekük, hogy örökre titok maradjon, mi is történt valójában az ukrán légtérben. M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Ficam

Jegyzet: Ficam

Azt azért nem hinném, hogy a miniszterelnököt éppen a gyerekein keresztül akarná térdre, visszavonulásra kényszeríteni a Kövér László emlegette hírportál. Ratalics László jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Füstölgő roncsokon

Jegyzet: Füstölgő roncsokon

A hírek szerint nem bántak maradéktalan kegyelettel a maláj gép katasztrófájában elhunytak holttesteivel, és ukrán hatóságoknak történő átadásuk sem zökkenőmentes. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Garantált a (por)szívás

Jegyzet: Garantált a (por)szívás

Történt a napokban, hogy mint hírügyeletes (telefonos) beszélgetésbe elegyedtem egy idős olvasónkkal. Elmesélte nekem, hogy járt. Kicsit restellte a dolgot, már a családjától is kapott érte hideget-meleget. Leszögezem: nem azért „kürtölöm világgá” a példáját, hogy bárki csámcsogjon vagy mosolyogjon egy jót rajta, hanem egyszerűen azt szeretném, hogy ne ismétlődhessen meg több, ehhez hasonló eset. Tarnavölgyi Gergely írása.
tovább »
Jegyzet: Ha lesz, nem lesz!

Jegyzet: Ha lesz, nem lesz!

Fogalmam sincs, hogy hozzám hasonlóan hány emberben horgad fel az indulat, ha azt hallja: „Egy sört!” vagy „Egy sör lesz! ”, de akiket ugyanúgy karmol tőle az ideg, mint engem, azok egy része valószínűleg ugyanott tanult meg szépen kérni, mint én. Csáki Alexandra jegyzete.
tovább »

Nézőpont: Édes élet

Töredelmesen bevallom, hogy ezúttal kölcsönveszem egyik, számomra ismeretlen kollégám telitalálatos mondatát a hírportálról. Azt írta a minap, hogy az Édes Élet egyik sztárja, nevezetesen B. Krisztián „már abból is kényelmesen megél, hogy él. Angyal Sándor írása.
tovább »
Nézőpont: Ki alkalmas a vezetésre?

Nézőpont: Ki alkalmas a vezetésre?

Vasárnap dolgozni nem mindig kellemes. Különösen az olyan, vízpartra csábító időben igaz ez, mint amilyen a tegnapi volt. De most nem ezért esett rosszul a munka! Száraz Ancsa írása.
tovább »
Nézőpont: Magát köti gúzsba

Nézőpont: Magát köti gúzsba

Már-már fellélegeztem, amikor az elmúlt másfél hétben emlegetett jogszabályt elfogadta pénteken a kormány. Úgy kommunikálták ugyanis, hogy ez az egyetlen, vagy legalábbis nagyon az utolsók közül való akadály, ami a Munkácsy-trilógia együtt tartásának útjában áll. Fabók Ágnes írása.
tovább »
Jegyzet: Az égből a mennybe

Jegyzet: Az égből a mennybe

Nem mondok újat, számos módon közlekedhetünk. A szárazföldön, a vízen, a föld alatt és a levegőben is eljuthatunk bárhová. Tulajdonképpen rajtunk múlik – meg azért a pénztárcánkon, és hogy mennyire sietünk éppen –, hogy melyiket választjuk. Sipeki Attila jegyzete.
tovább »
Képernyő: Régi romantika

Képernyő: Régi romantika

Ütik a kurucok a labancokat. Fokossal, flintával, furkósbottal. Egy koppanás a fejfedőn, s máris mély szendergésbe hanyatlik a gügye gyászvitéz. De fortélyban is fölébe nőnek a gaz betolakodóknak. Boda István írása.
tovább »
Tollhegyező: Azt neked!

Tollhegyező: Azt neked!

Előrebocsátom: nekem is volt valaha biciklim, sőt a család tulajdonában jelenleg is van egy, finoman szólva használatból kivont kétkerekű. Kenyeres Ilona írása.
tovább »
Vendégjegyzet: Mire is használjuk ma az energiát?

Vendégjegyzet: Mire is használjuk ma az energiát?

Ma már szinte sehol nem lehet azt hallani, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazása nem fontos. Már a csapból is az folyik, hogy napenergia, biomassza, szélenergia, geotermikus energia. Hogy ez a jövő. Zalatnay László jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Időskori sajátosság

Nézőpont: Időskori sajátosság

Aki szerint egyébként utcán félni életkorfüggő érzés, az valahol igen nagyon eltévedt a hazai valóságban. Bujdos Attila írása.
tovább »
Nézőpont: Az eséllyel élni kell!

Nézőpont: Az eséllyel élni kell!

Minden terv annyit ér, amennyi megvalósul belőle! Úgy tűnik a központi akarat is belátta, nem azonos feltételek alapján léteznek tájak, működnek települések, emberi csoportok, vagyis meg kell teremteni az esélyegyenlőséget. Nem lesz könnyű! Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Sokért kevesen

Nézőpont: Sokért kevesen

Generációváltás. Én e szónak a mélyebb értelmét ott találom, hogy ha az 1930 táján született mai mamák elmennek, vége lesz az igazi, kendős öregasszonyok idejének; vagy a mai digitalizált életünkben egyetlen elsős gyermek sem tekint már oly módon az olvasásra, mint mi egykor. Barak Beáta írása.
tovább »
Nézőpont: El a tűzzel az erdőtől!

Nézőpont: El a tűzzel az erdőtől!

Ne játssz a tűzzel, mert be­pi­silsz! – visszhangzik a fülemben az idősebbek fi­gyel­meztetése, holott csak szalonnasütésnél ültük körbe és piszkáltuk olykor a barátságosan ropogó, láng által körbeölelt faágakat. Bodnár Tibor írása.
tovább »
Jegyzet: A mi telónk

Jegyzet: A mi telónk

Ez vajon milyen színű csütörtök volt? Mármint, hány százalékos fekete? A kormány 110 milliárd forintot zárol, hangsúlyozva: ez a családokat, a vállalkozásokat nem, csak a kormányzati kiadásokat érinti. Ugyanaznap a Microsoft is előállt a farbával: bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat. (S még csak ezután érkezett a maláj utasszállító lelövéséről szóló hír…).  Fábián György jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Nyúlcipő és úszógumi

Jegyzet: Nyúlcipő és úszógumi

Fusson, akinek két anyja van! – tréfálkoztunk egymás közt a megboldogult nyári alapozások idején, amikor napi több alkalommal invitált bennünket erdei futásra hőn szeretett edzőnk. Akkor nem is fogtuk fel, hogy milyen szerencsések vagyunk. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Biztos (?) fedél

Jegyzet: Biztos (?) fedél

Vajon rájuk is vonatkozik a kilakoltatási moratórium? Ők is megtarthatják a jelenlegi fedelet a fejük felett? Esetleg visszabérelhetik lakhelyüket az államtól vagy az önkormányzattól? Ezeken a kérdéseken (csak) töprengek, tapintatosan nem zavarva őket, hiszen már nyugovóra tértek. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zsófi, a nap szépe

Zsófi húsz éves debreceni egyetemista; egyetemi évei alatt megtanult bízni önmagában, és hiszi, így bármit elér az életben.
tovább »

További hírek a SZON - Jegyzet kategóriából
Jegyzet: Bugyi vagy kalács?
Inkább egy újabb konkurencia, mint az erdélyi kürtőskalácsos! – gondolhatják a siófoki bugyiárusok, miután [...] tovább »
Jegyzet: A jövő jussa
Ha világ legnagyobb koponyái közül jó néhányan azon törik a fejüket, néha egymásét is a tudományos viták [...] tovább »
Szüljünk, hogy legyen nyugdíjunk?!
Röpködnek a Népesedési Kerekasztal javaslatai, az egyik jobb, mint a másik. Azt szeretnék, hogy a gyerekek száma [...] tovább »
Nézőpont: Ahol megreped a magzatburok…
Düh, bánat, majd kétségbeesés – a másodpercek töredéke alatt futnak végig az érzelmi hullámok rajtunk, ha [...] tovább »
Jegyzet: Ez ám a Merész-ség!
Játsszunk egy kicsit! Én idézek egy mondatot, Önök pedig kitalálják, ki az értelmi szerző. Íme: „Bármely [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása