Átjáróház

Átjáróház

Most nem a valaha két utcát összekötő pesti vagy vidéki nagyvárosi kereskedőházakról szeretnék itt szólni, hanem magáról a hazánkról, amely az utóbbi időben kezd hasonlítani az átjáróházakra. Angyal Sándor jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Ezek a görögök…

Nézőpont: Ezek a görögök…

Tanuljunk a görögök példájából, hogy valóban nagy csábítás megfuttatni a gazdaságot, de mégsem lehet. Kiss László jegyzete.
tovább »
Melege van Ádernek

Melege van Ádernek

Azért van annak egy sajátos bája, amikor a politikusok megszólalnak természettudományos kérdésekben. Legyen az a politikus akár a köztársasági elnökünk, aki meglovagolva a néhány napos, valóban meleg periódust, komoly aggodalmát fejezte ki a magyarság jövőjét fenyegető éghajlatváltozás okán. Kovács Zsolt írása.
tovább »
Önjáró piac?

Önjáró piac?

Az idei év első félévében feltűnően megélénkült a használt ingatlanok piaca, hozta nyilvánosságra nemrég az egyik hazai ingatlanközvetítő iroda. Mostanra úgy felgyorsult a kereskedés, hogy a tempónak köszönhetően az éves eladás akár háromszorosa is lehet a tavaly mért adatnak. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Nem tudja a jobb kéz…

Nem tudja a jobb kéz…

Egy megözvegyült illetőnek a fájdalom megélésén túl sajnos elég sok adminisztrációs feladata is van, amelyeket nem halaszthat akkorra, amikor már úgymond jobban érzi magát testileg-lelkileg. Kenyeres Ilona írása.
tovább »

Dobozos

Bevallom: aligha én vagyok a koldusok álma. A gyógyszerkiváltásra gyűjtő öregasszonynak megvizsgálnám a receptjét, milyen medicinára szól, ki az orvosa, hogy felkaroljam az ügyét, de ő durván elkapja előlem, ám így is meglátom: nem létező a pecsétszám. Nem adok pénzt. Az áruház tövében kuporgó, mélyen arcába húzott kalapú, látszólag életerős fiatalemberrel is szeretnék szóba elegyedni, mindenekelőtt a szemébe nézni, hogy megtudakoljam, miért folyamodik ehhez a megalázó eszközhöz, s talán ha őszintén elmondaná, segíthetnék, de elfordul, én pedig nem érzem úgy, hogy pénzt kellene dobnom neki. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Kié a média?

Kié a média?

Mindenkié és senkié! Lényegében ez derül ki a Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián Közvélemény– és Piackutató Intézet közös kutatásából. A teljes népesség majdnem fele (!) semmilyen forrásból nem tájékozódik a hazai és a nemzetközi vonatkozású ügyekről. Dr. Nagy Zoltán írása.
tovább »
Szauna lett az ország

Szauna lett az ország

Mindenki másképpen védekezik a hőség ellen. Van, aki a redőnyt mindig ott engedi le, amerről éppen süt a nap, mások klímát szereltetnek be a lakásba, esetleg ventillátorokat működtetnek egész nap. Az egyik idős néni a hűtőből veszi elő a flakonban tárolt csapvizet, míg férje a hideg sörre esküszik. M. Magyar László jegyzete.
tovább »
Nem menekülünk

Nem menekülünk

Mármint nem tudunk menekülni a bennünket több oldalról kritizálók elől. Most éppen az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága fejezi ki rosszallását a magyar kormány tervezett intézkedései miatt. Égerházi Péter jegyzete.
tovább »
Alkonyat

Alkonyat

Ez a dráma, nem az Antigoné – sóhajtott fel a görög miniszterelnök. Nagyot kortyolt az íróasztala fiókjából előkerülő metaxás üvegből, majd Haboniusz Árpádiusz felé fordult. „Hogyan kerülhetnénk el az államcsődöt? – kérdezte. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
tovább »

Jegyzet: Kapu

A szakállamtitkár jobb színvonalú felsőoktatást akar nyújtani azoknak a hallgatóknak, akiknek sikerül bejutniuk az egyre „kisebb kapun”. (Mármint az egyetemi kapun.) Ezért a rosszul teljesítő tanárokat kirúgnák, írja az egyik napilap.  Hegyi Erika jegyzete.
tovább »
Il Quaestor

Il Quaestor

Több, mint nyolc éve borult be az Il Ferro piramisjátéka, s csak ezen a héten született meg az ügyben az elsőfokú, tehát még mindig nem jogerős ítélet. A károsultak autóit azóta tán megette a rozsda, elvitte a bank, jobb esetben kifizették; hogy pénzükhöz jutnak-e valaha, az – a vagyonelkobzás ellenére – kérdéses. Szőke Tímea írása.
tovább »
A nagy, mint szitokszó

A nagy, mint szitokszó

Nem értem én azt a zsigeri gyűlöletet, ami a hazai agrárpolitika (sőt, nem csak az agrár-) részéről a mezőgazdasági nagyüzemeket körül lengi. Petneházi Attila jegyzete.
tovább »
Egyenlő elbírálás?

Egyenlő elbírálás?

Szembe babám, ha mered! Nem merték. Nem mondták „facekba”: igazatok volt, elhibázott döntésnek bizonyult a szurkolói kártya, hiszen tovább esett a meccsek nézőszáma. Nem, a Magyar Labdarúgó-szövetség most sem hazudtolta meg magát. Mán László jegyzete.
tovább »

Űr és aksi

Francia Guyanából indult és sikeresen pályára állt a Sentinel-2A műhold, melyben számos magyar – aktív miskolci részvétellel készült – alkatrész segíti a feladatok végrehajtását. Az „őrszem” az egyik alapvető feladata a Föld felszínének fényképezése, elsősorban a szárazföldek megfigyelése lesz. Okkal lehetünk büszkék, hogy mindehhez magyar, illetve szűkebb régiónk szakemberei is nagymértékben hozzájárulnak. Pásztor Attila jegyzete.
tovább »
Mert úgyis leugatnak…

Mert úgyis leugatnak…

A gyűlölet országa lettünk. Legalábbis ami az egy főre eső, hírek utáni olvasói hozzászólásokat illeti – az interneten. Pozitív vagy negatív információ, egyre megy. Oly mindegy, nem kevesen az élő fába is belekötnek, csak hogy fröcsögjenek. Koncz Tibor jegyzete.
tovább »
Fontossági sorrendben

Fontossági sorrendben

Az egészségügyiek nem rendőrök és nem katonák! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen nagy tételben mernék fogadni rá, hogy az egészségügyi szakdolgozók nem kapják a Semmelweis-napon a több ezres demonstrációjukon kért, követelt 50 ezer forintos alapilletmény emelést. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Kiszabadult

Kiszabadult

Eszelős napjainkban a jámbor hírfogyasztó szinte már előre látni vél ezt-azt. Várja, mikor pattan elő a dezinformációs térből akár egy olyan összevisszaesküvés-elmélet, mely szerint most nagyon jól jött egy afféle balhé, mint ami hétfőn a debreceni menekülttáborban (és -nál) történt. Fábián György írása.
tovább »
Fokozódó allergiás helyzetek

Fokozódó allergiás helyzetek

Alighanem keresztallergia – hallom még ma is a rendelőben elhangzottakat, ahová egy tálka eper elfogyasztása után sec perc alatt felismerhetetlenre dagadt arcú tinilányommal rohantunk egykor. Galambos Béla jegyzete.
tovább »
Mindenki menekült

Mindenki menekült

„Azt mondta, hogy több százan kapcsolódtak az összetűzésbe a táboron belül, de azt nem tudjuk, hány menekült volt később az utcán” – így igyekezett pontos információkat átcibálni a telefonvonalon a köztévé hírolvasója hétfőn a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjéből, kis hatékonysággal. Horváth Borbála írása.
tovább »
Várólista a nemzeti dohányboltban

Várólista a nemzeti dohányboltban

Döbbenten tapasztaltam a minap, hogy a nemzeti dohányboltosok is várólistát vezetnek. A minap az egyik trafikban beszédbe elegyedtem a pult mögött álló hölggyel. Ő mesélte, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek az újonnan piacra dobott gyenge, ízesített cigaretták. Palicz István jegyzete.
tovább »
A falon is túl

A falon is túl

A görög kormány elment a falig, sőt, mintha már a túloldalán lenne. Tárgyalna, a meghosszabított határidő kitolásának a pótmeghosszabbításáig, utána népszavazással döntene az előtte álló dilemmáról. Szőke Tímea jegyzete.
tovább »
Akinek nem jutott dinnyeföld

Akinek nem jutott dinnyeföld

Savanyú Pistára, azaz a kedélytelen, a humorérzék hiányában szenvedő emberre szokták mondani, hogy „olyan, mint akinek nem jutott dinnyeföld”. De vajon mi van azokkal, akiknek jutott? Méghozzá nem is kevés. Hisz tavaly például hatezer hektáron termesztettek az országban csak görögdinnyét, és ötszázon sárgát. Györke László jegyzete.
tovább »
Tunézia fuldoklik

Tunézia fuldoklik

Elnyújtózik a homokos parton, hagyja, hogy cirógassa, perzselje a napsugár, közben hallgatja a tenger zúgását, búgását, kikapcsol, henyél, élvezi a tespedés minden pillanatát, bevillan, hogy máskor is el tudná képzelni az életét efféle úri nyugalomban – amikor rémisztő géppuskaropogás korbácsolja fel az idillt. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Lőttek…

Jegyzet: Lőttek…

"Szörnyű rágondolni: tavaly ugyanott nyaraltunk Tunéziában, ahol most a mészárlás történt. Látni a fürdőruhás halottakat azon a tengerparton, ahol mi is heverésztünk”, fogadott hétfőn reggel a kolléganőm. Kolléganőm még hozzátette: pedig tervezte, hogy egyszer még visszamegy ugyanoda. Szalóczi Katalin jegyzete.
tovább »
Nem csak sáskajárás

Nem csak sáskajárás

– Érződik már, hogy itt vannak a feketék, a csirkeboltban például elfogyott a hús, mire mentem, ezek megeszik előlünk! – hallgatok bele egy idős nő társalgásába a pénztárnál. Milyen feketék? – kérdezem magamtól; aztán ja, hát persze, a menekültekről folyik a diskurzus. Barak Beáta jegyzete.
tovább »
Elfújja a szél

Elfújja a szél

Sokan eddig is úgy tekintettek a debreceni menekülttábor lakóira, mint a kutyákra. Ha az oda kény­szerült afgánokat, szíreket, szomáliaiakat, algírokat és társaikat eddig nem vették emberszámba, akkor a hétfői gyújtogatás és dobálás után a távolság, amit persze egyáltalán nem is akart leküzdeni senki, félő, immár áthidalhatatlan. Ratalics László írása.
tovább »
Szomorú Szúsza

Szomorú Szúsza

Belül sírok. Könnyezem azt a 37 áldozatot, akik egy fanatikus, szélsőséges őrült áldozatai lettek a tunéziai tengerparton. Tíz évvel ezelőtt jártam Szúszában, s ma is legszebb nyaralási emlékeim között őrzöm az ottaniak kedvességét, vendégszeretetét. Bednárik Mónika jegyzete.
tovább »
Forr a világ bús tengere

Forr a világ bús tengere

Hamarosan menekültcunami nyaldossa Dél-Európa partjait, adta hírül hónapokkal ezelőtt az olasz hírszerzés, s bizonyára sokan el se hitték, hogy mindez valósággá válhat. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
Jegyzet: Iskola, vagy az élet?

Jegyzet: Iskola, vagy az élet?

Az emberminisztérium néhány napja arról kezdeményezett vitát, hogy szerintük jelentősen csökkenteni kellene a nyári szünet időtartamát. Cserébe hosszabbak lennének a tanévközi szünetek. A módosítást elsősorban azzal indokolják, hogy nyáron sok, az iskolában tanult dolgot elfelejtenek a gyerekek. Orosz Csaba jegyzete.
tovább »
Antikarrier

Antikarrier

Magyarországon az álláskeresők 75 százaléka látogatja a közösségi oldalakat – például a Facebookot – azért, hogy munkát találjon magának. A Randstad Award globális kutatása szerint ez a legmagasabb számarány világon. Angyal Sándor jegyzete.
tovább »
Mit tanítsunk az iskolában?

Mit tanítsunk az iskolában?

A fenti kérdést szegezte a beszélgetés résztvevőinek az Információs Társadalom Parlamentjén az egyik kerekasztal-beszélgetés vezetője. Az asztal mellett ülők válasz helyett egymásnak adogatták a mikrofont, melyet a legszélen ülő végül még a hallgatóság egyik tagjának is felajánlott. Az adott pillanatban mosolyt fakasztó jelenet azonban jól jelzi a válasz nehézségét. Dr. Buda András írása.
tovább »
Terror-hullám

Terror-hullám

Nemrég olvastam egy figyelemreméltó fejtegetést az ISIS esélyeinek latolgatásáról, pontosabban, hogy nyerésre áll az extrém terrorizmusáról elhíresült államalakulat. Pap Gyula jegyzete.
tovább »
Cirkusz mindenáron

Cirkusz mindenáron

Ha megkérdeznék, most mi szeretnék lenni, sok minden mellett biztos előkelő helyen szerepelne, hogy valamilyen sztár, menő énekes, vagy együttes tagja, esetleg egy celeb. Nem feltétlen a művészi beteljesülés (különösen a legutolsónak említett „titulus” esetében), inkább a pénz miatt. Dankó Mihály jegyzete.
tovább »
Illúzió

Illúzió

Az öregedésben semmi jó nincsen, – előre szólok, remélem még időben – egyetlen kivételtől eltekintve: reggel, amikor felébredsz, az ágyadban rájössz, hogy senki mással nincs elszámolni valód, mármint, hogy mitévő legyél egész nap, csak a Jóistennel és önmagaddal. Réti János írása.
tovább »
Elkezdődött az aratás

Elkezdődött az aratás

Akiknek földjük van, nekik valahogy mindig jól ment az elmúlt 25 évben, de kivált az uniós korszakunkban. Főleg, akinek sok földje van. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Egy Csepp Figyelem

Egy Csepp Figyelem

Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete lett az elmúlt egy évtized alatt. Azzal a céllal hoztam létre, hogy minél több ember ismerje meg a diabéteszt és annak veszélyeit. Erős Antónia jegyzete.
tovább »
Ha volna még időm

Ha volna még időm

Milyen nehéz megállni, hogy ne rohanjunk az után, ami sosem lehet a miénk, csak egy kis ideig, hogy minden áron el akarjuk intézni azt, ami nélkülünk, jelentéktelen létünktől függetlenül is rendben lesz egyszer és majd a helyére kerül minden, minden erőfeszítésünk ellenére is! Tamás Nándor írása.
tovább »
Rossz vicc a lágerben

Rossz vicc a lágerben

A sírgyalázók, a temetői viráglopók, a hullarablók lelkét képtelenség minősíteni. Hisz nincs értéke annak, ami nem létezik. Bár semmi, az űr is okozhat iszonyatos kárt. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
tovább »
Nézőpont: Tiszta sor a választás

Nézőpont: Tiszta sor a választás

„Üdvözlöm, érintem, nem mutatom / Nem emlékeztetem, nem kutatom/ Nem zavarom, zavarom csak figyelem Belefeledkezem, vele utazom… neki megadom magam.” Ez a Quimby-dal ugrott be a kábítószer-ellenes világnap kapcsán, mert a magyar nyelv fegyverét, a dallamokat és lélekben legvastagabban bedeszkázott élményeket mesterien forgató szám tökéletesen érzékelteti a függőséget. Horváth Borbála írása.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vivien, a nap szépe

Vivien imádja a nyári forróságot, de inkább vízparton élvezi a napsütést.
tovább »

További hírek a SZON - Jegyzet kategóriából
Átjáróház
Most nem a valaha két utcát összekötő pesti vagy vidéki nagyvárosi kereskedőházakról szeretnék itt szólni, [...] tovább »
Nézőpont: Ezek a görögök…
Tanuljunk a görögök példájából, hogy valóban nagy csábítás megfuttatni a gazdaságot, de mégsem lehet. Kiss [...] tovább »
Melege van Ádernek
Azért van annak egy sajátos bája, amikor a politikusok megszólalnak természettudományos kérdésekben. Legyen az a [...] tovább »
Önjáró piac?
Az idei év első félévében feltűnően megélénkült a használt ingatlanok piaca, hozta nyilvánosságra nemrég [...] tovább »
Nem tudja a jobb kéz…
Egy megözvegyült illetőnek a fájdalom megélésén túl sajnos elég sok adminisztrációs feladata is van, [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés