Nézőpont: Szabó Balázsok

Nézőpont: Szabó Balázsok

A jeges akció után kulturális forradalom zajlik a közösségi főtéren. Az is verseskötetet lapoz és strófát posztol, aki úgy véli, verset elemezni nem lenne szabad. Barak Beáta írása.
tovább »
Utazz külföldre, jobban megéri! Vajon miért?

Utazz külföldre, jobban megéri! Vajon miért?

Miskolc - A közelmúltban írtuk meg, hogy Kassa és Budapest között lényegesen olcsóbban lehet vonattal utazni, mint Miskolc és Budapest között, sőt Miskolcról Kassára a retúrjegy ára is alacsonyabb – mindössze hat és fél euró –, mint egy Miskolc-Hidasnémeti járatra szóló tikett. A Kassára szóló jegyárak a közvetlen járatokra vonatkoznak.
tovább »

Gázolás miatt késnek a vonatok a ceglédi vasútvonalon

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Gázolás miatt 20-30 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza vasútvonalon kedd este - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
tovább »

A költségvetési bizottság fideszes alelnöke szerint törvénytelen a testület összehívása

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint előzetes egyeztetés nélkül és törvénytelenül hívták össze a testület ülését hétfőre.
tovább »
Jövő januárban nyitnak a Las Vegas budapesti kaszinói

Jövő januárban nyitnak a Las Vegas budapesti kaszinói

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A nemzetgazdasági tárca a nemzeti fejlesztési miniszter egyetértésével, a Las Vegas Casino Kft. kérésére módosította a cég kaszinó-koncessziós szerződését, amelynek időtartama így 2014. szeptember elseje helyett 2015. január 1-től 2025. január 1-ig tart.
tovább »

Debreceni Kodály Filharmonikusok - Beszélgetéseket tartanak a koncertek előtt

Debrecen, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Szokatlan módon nem muzsikaszóval, hanem beszélgetésekkel kezdődnek a Kodály Filharmonikusok idei bérletes hangversenyei: a közönség a koncertek előtt egy órát beszélgethet a fellépő szólistákkal, karmesterekkel, zenészekkel - közölte a zenekar és a Kodály Kórus keddi évadnyitóján a filharmonikusok igazgatója.
tovább »

Megsemmisítik a Jászjákóhalmán talált tüzérségi lövedéket

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Elszállítják, majd megsemmisítik a Jászjákóhalmán, a 31-es főút közelében talált tüzérségi lövedéket - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délután az MTI-vel.
tovább »

Szanyi Tibor konkrét lépéseket vár az ifjúsági munkanélküliség ellen

Brüsszel, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Az Európai Bizottsághoz fordult Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti (EP) képviselő a fiatalokat sújtó munkanélküliség csökkentésével kapcsolatban - közölte kedden a politikus hivatala.
tovább »

Megöltek egy nőt Nagyesztergáron

Nagyesztergár, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Megöltek egy 48 éves nőt a Veszprém megyei Nagyesztergáron, a bűncselekmény elkövetésével egy helyi férfit gyanúsít a rendőrség.
tovább »

Elérhetők az MNB-alapítványok pályázatai a jegybank honlapján

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Elérhetők a Magyar Nemzeti Bank honlapján azok az ösztöndíjprogramok, pályázatok, amelyeket a jegybank alapítványai hirdettek meg közgazdász kutatóknak és egyetemi hallgatóknak.
tovább »

Devizahitelek - További hét pénzintézet ügyében halasztotta el a határozathirdetést a bíróság

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Határozathirdetésre halasztott el hét újabb devizahiteles pert a Fővárosi Törvényszék kedden, melyeket a Santander Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Pannon Takarék Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., a Hypo Alpe-Adria Bank és a Summit Pénzügyi Zrt. indított a magyar állam ellen. Ugyanakkor a Banco Primus Fióktelep Magyarország felperesként elállt keresetétől, így ezt az eljárást megszüntette a törvényszék.
tovább »

Varga Mihály: Magyarország stratégiai partnere Kazahsztán

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Magyarország stratégiai partnere Kazahsztán, a két ország közötti együttműködési lehetőségek köre meglehetően széles, ide tartozik a mezőgazdaság, a feldolgozóipari modernizáció, gyógyszer- és egészségipar, a gépjárműgyártás magyar technológiai exportja, illetve a turizmus is - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden.
tovább »

Tüzérségi lövedéket találtak Jászjákóhalmán

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Tüzérségi lövedéket találtak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászjákóhalmán, a 31-es főút közelében - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délután az MTI-t.
tovább »

Elhunyt marcali kormánypárti polgármesterjelöltje

Marcali, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Elhunyt Dénes Zsolt, a marcali önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, polgármesterjelölt - közölte az érintett somogyi választókerület országgyűlési képviselője az MTI-vel kedden. Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő tudatta, hogy Dénes Zsolt halálát súlyos agyvérzés okozta szombat délután.
tovább »

Lízingszövetség: az első fél év végén 1306 milliárd forintos portfóliót kezeltek a tagcégek

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A Magyar Lízingszövetség tagjai az idén az első fél év végén összesen 1306 milliárd forintos portfóliót kezeltek, az egy évvel korábbinál 10 százalékkal, a megelőző negyedévinél 2 százalékkal kevesebbet - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a szövetség keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
tovább »

Önkormányzat 2014 - MSZP-s párttársa feljelentette Suchman Tamást

Kaposvár, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Feljelentette Suchman Tamást egy párttársa, aki szerint a marcali MSZP-s politikus őt és barátnőjét is megfenyegette, ráborította az asztalt múlt pénteken a marcali piacon, ahol ajánlásokat gyűjtöttek.
tovább »

Mentorprogramot indít a Design Terminál

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Öt kreatív vállalkozás vesz részt a Design Terminál most induló mentorprogramjában, amelynek célja, hogy segítse és megalapozza a kis- és középvállalkozások sikerét a nemzetközi piacon - közölte a Design Terminál kedden az MTI-vel.
tovább »

Devizahitelek - Elhalasztotta a döntést a bíróság az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ügyében is

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Szeptember 17-re halasztotta a határozat kihirdetését az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék kedden.
tovább »

Holokauszt-emlékév - Kezdődik a X. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Szeged, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A holokausztra való megemlékezés áll majd a középpontjában a X. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválnak, amelyet szeptember és november között rendeznek meg a Tisza-parti városban.
tovább »

Az RMDSZ anyanyelv- és jelképhasználati jogszabályokat szeretne elfogadtatni a parlament őszi ülésszakán

Bukarest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) anyanyelv- és jelképhasználati jogszabályokat szeretne elfogadtatni a bukaresti parlament őszi ülésszakán - közölte az MTI-vel kedden Máté András, az RMDSZ újraválasztott képviselőházi frakcióvezetője.
tovább »

Elemzők: a jegybank optimizmusát tükrözi az nhp-keret felemelése

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Üzenetértékű és a jegybank optimizmusát tükrözi a növekedési hitelprogram (nhp) második szakasza keretösszegének felemelése Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház makroelemzője szerint, Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője pedig úgy vélte, hogy technikai jellegű a lépés.
tovább »

NMHH: balesetek, gazdaságpolitika és bűncselekmények a hírekben

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Közlekedési balesetekről, a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről, valamint erőszakos bűncselekményekről szólt a legtöbb hír júliusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által készített gyorsjelentés szerint, amely a hatóság honlapján érhető el.
tovább »

Ukrán válság - Magyar-magyar kerekasztal létrehozását javasolja a Jobbik

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A Jobbik magyar-magyar kerekasztal létrehozását javasolja az ukrán válsággal összefüggésben - jelentette be az ellenzéki párt elnöke kedden.
tovább »

Színházak éjszakája - 27 színház 300 programmal várja a közönséget

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Egyetlen jeggyel 27 budapesti színház mintegy 300 programja közül válogathatnak az érdeklődők a Színházak éjszakáján, amelyre szeptember 20-án déltől másnap hajnalig várják a közönséget.
tovább »
Félmilliárdos reintegrációs program a romák lakta nyíregyházi Huszár-telepen

Félmilliárdos reintegrációs program a romák lakta nyíregyházi Huszár-telepen

Nyíregyháza, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Az Európai Unió támogatásával mintegy félmilliárd forint értékű társadalmi reintegrációs, az életkörülményeket jelentősen javító beruházási program valósult meg a döntően romák lakta nyíregyházi Huszár-telepen - mondta Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a felújított lakó- és közösségi épületek, utcák és terek átadási ünnepségén kedden.
tovább »

Szabadalmi együttműködés Szingapúr és Magyarország között

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A szingapúri és a magyar szellemitulajdon-védelmi hivatal vezetői újabb öt évre szóló együttműködési megállapodást írtak alá Szingapúrban, a szabadalomengedélyezési eljárásokban végzett sikeres együttműködésük folytatásáról - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) kedden az MTI-vel.
tovább »

Kétnapos évadnyitó frakcióülést tart az MSZP Mátraházán

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Kétnapos évadnyitó frakcióülést tart csütörtökön és pénteken az MSZP Mátraházán - közölte az ellenzéki párt szóvivője kedden az MTI-vel.
tovább »

Kábítószer-terjesztőt fogott el Budapesten a TEK

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai kedden fővárosi, IX. kerületi lakásában fogtak el egy férfit, aki ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.
tovább »

Közel 6 százalékkal bővült a légi áruforgalom júliusban

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Közel hat százalékkal (5,8) bővült a légi áruforgalom júliusban az előző év hetedik hónapjához képest a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.
tovább »
A közmédia napja - Exkluzív programok a Millenáris parkban

A közmédia napja - Exkluzív programok a Millenáris parkban

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Immár harmadszor rendezik meg szombaton a közmédia napját a Millenáris parkban és közvetlen szomszédságában. A szervezők elmondták, hogy idén is exkluzív, ingyenes programokkal várják a közmédia iránt érdeklődőket, a családokat 9 órától a budai helyszínre.
tovább »

MNB-pénzügyi képzés - Balog: csak a 200 milliárd forint hozamaiból gazdálkodhatnak az alapítványok

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közgazdászképzésre elkülönített 200 milliárd forint valójában egy vagyon, amelynek csak a hozamaiból, évente legfeljebb 5-10 milliárd forintból gazdálkodhatnak a jegybank alapítványai - mondta el a központi bank alelnöke a Magyar Nemzet című napilap internetes oldalán megjelent interjúban.
tovább »

Önkormányzat 2014 - MSZP: veszítenek az adófizetők a továbbra sem kész Várkert Bazár átadásával?

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A fővárosi MSZP azt firtatja, mennyit veszítenek a magyar adófizetők azzal, hogy elkészülte előtt átadták a Várkert Bazárt.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dóri, a nap szépe

Dóri, a nap szépe
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Utazz külföldre, jobban megéri! Vajon miért?
Miskolc - A közelmúltban írtuk meg, hogy Kassa és Budapest között lényegesen olcsóbban lehet vonattal utazni, [...] tovább »
Gázolás miatt késnek a vonatok a ceglédi vasútvonalon
Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Gázolás miatt 20-30 percet késnek a vonatok a [...] tovább »
A költségvetési bizottság fideszes alelnöke szerint törvénytelen a testület összehívása
Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke [...] tovább »
Jövő januárban nyitnak a Las Vegas budapesti kaszinói
Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - A nemzetgazdasági tárca a nemzeti fejlesztési miniszter [...] tovább »
Debreceni Kodály Filharmonikusok – Beszélgetéseket tartanak a koncertek előtt
Debrecen, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Szokatlan módon nem muzsikaszóval, hanem beszélgetésekkel kezdődnek a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása