Mabisz: kedd éjfélig megjelennek a 2017. január elsejétől esedékes kgfb-díjak

Mabisz: kedd éjfélig megjelennek a 2017. január elsejétől esedékes kgfb-díjak

Budapest - Kedden éjfélig jelentethetik meg a jövő évre érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifáikat a biztosítók, a kampány egyre kevesebb autóst érint, a kgfb-szerződések mindössze 37 százalékának esik a szerződéses évfordulója január elsejére - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adataiból.
Járókelők egy pornófilmjelenetben - a NAIH feljelentést tett

Járókelők egy pornófilmjelenetben - a NAIH feljelentést tett

Budapest - Személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt pénteken feljelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy közterületen parkoló kisteherautóban pornófilmet készítő ismeretlen ellen, mert az autó ablakán keresztül a járókelők megjelentek a felvétel hátterében.

Ne legyenek Zsabamárik!

Bevallom őszintén, meglett férfiként is elbőgöm magam, ha valahol újrajátsszák Ranódy László Árvácska című filmjét, s ismét a szemem elé kerül egy-egy jelenet. Pedig tisztában vagyok vele, hogy az ott „csak” játék a vásznon, mégsem bírom nézni Czinkóczi Zsuzsa szenvedését, s legszívesebben a két kezemmel fojtanám meg a komisz nevelőszülőt alakító Moór Mariannát, pontosabban Zsabamárit. Matyasovszki József írása.

Több közlekedési törvényt módosítana a kormány, biztonságosabbá tennék a használt járművek vásárlását

Budapest - A használtjármű-vásárlás biztonságának növelése érdekében ingyenesen elérhető új szolgáltatást alakítana ki a kormány, a jármű-életút adatszolgáltatás lehetővé tenné a járművekkel kapcsolatos, több szerv által nyilvántartott adatokból minden lényeges lekérdezését egy felületen keresztül.

Parlament előtt a versenyjogi törvény módosítása

Budapest - A kormány beterjesztette versenytörvény módosítási javaslatát pénteken az Országgyűlésnek, amely egyebek mellett módosítja a vállalkozások összefonódásának és a versenyjogi kártérítési keresetek szabályozását.

Módosul az államháztartási törvény

Budapest - A kormány az államháztartási törvény módosítására nyújtott be javaslatot az Országgyűlésnek pénteken, amely többek között érinti az önkormányzati gazdálkodást, a költségvetési tartalékfelhasználás egyes szabályait, szélesíti a Pénzügyi Békéltető Testület működését és segíti a Liget Budapest projekt megvalósítását is.

OGY - Módosulhatnak az oktatási törvények

Budapest - Több ponton kezdeményezi az oktatási tárgyú törvények módosítását Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, aki javaslatát pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Módosítják a jövő évi büdzsét, nő a közbeszerzési értékhatár

Budapest - Többségében már elfogadott jogszabályváltozások átvezetését tartalmazza a jövő évi költségvetés módosítására pénteken beterjesztett törvényjavaslat, egyik pontja jelentősen megemeli a közbeszerzési kötelezettség értékhatárát, egyszerűsítve a legkisebb értékű beszerzéseket.

Időjárás-jelentés - 2016. október 28.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

OGY - Közparkok kerülhetnek önkormányzati tulajdonba

Budapest - Harmincöt állami közpark önkormányzati tulajdonba adását javasolja a parlamentnek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az NGM benyújtotta a parlamentnek az adócsomagot

Budapest - A gazdasági tárca pénteken benyújtotta az őszi adócsomagot az Országgyűlésnek, amelynek legfontosabb eleme a köztehercsökkentésen és a versenyképesség növelésén túl az adóbürokrácia csökkentése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Amennyiben a javaslatot megszavazza a parlament, egyebek mellett nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, az áfában emelkedik az alanyi mentesség értékhatára és egyszerűsödnek az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályai is.

OGY - Szigorítják a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályokat

Budapest - A feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályok szigorítására tett javaslatot a belügyminiszter pénteken az Országgyűlésnek.
Rekordszintre nőtt Magyarország fellett átrepülő gépek száma

Rekordszintre nőtt Magyarország fellett átrepülő gépek száma

Budapest - Rekordszintre nőtt a nyári időszakban a Magyarország felett átrepülő gépek száma, augusztus 6-án abszolút rekord is született: 2745 járat haladt át az ország felett - közölte pénteken a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
Átadták a 427-es út felújított szakaszát Berettyóújfalunál

Átadták a 427-es út felújított szakaszát Berettyóújfalunál

Berettyóújfalu - Átadták a 427-es másodrendű főútnak a komplex útfelújítási programban felújított szakaszát Berettyóújfalunál pénteken.
Nyilvántartaná a kormány a gyermekbántalmazókat

Nyilvántartaná a kormány a gyermekbántalmazókat

Budapest - Könnyen kerülhet nevelői pozícióba olyan, akinek korábban volt gyermekbántalmazásos ügye, mert a szociális szektorban nem szokás leinformálni az álláspályázókat. A szociális ügyekért felelős államtitkárság ezért azt vizsgálja, hogyan lehetne listázni az ilyen embereket, nehogy gyerekek közé kerüljenek. Czibere Károly államtitkár azt ígérte, 2019-20-ra az összes nagy intézetet bezárják. Szurovecz Illés cikek az Abcúgon.

Varga: a kormány újragondolja az államadósság finanszírozását, a letelepedési kötvény feltételeit

Budapest - A kormány újragondolja az államadósság finanszírozását, a letelepedési kötvény feltételeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak, a Díj a sikeres vállalkozásokért átadó ünnepségét követően.

Meghalt Angelusz Iván filmproducer

Budapest - Negyvenkilenc éves korában tragikus hirtelenséggel pénteken elhunyt Angelusz Iván filmproducer - közölte a család az MTI-vel.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és francia lap a Népszabadság tulajdonosváltásáról

Berlin - A Népszabadság tulajdonosváltásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal pénteken a Spiegel Online című német hírportál és a Le Monde című balliberális napilap.

Törölte a nyilvántartásból a Wellness Travelt az engedélyezési hivatal

Budapest - Eltiltotta az utazásszervezéstől és törölte a hatósági nyilvántartásból a Wellness Travel Kft.-t a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) jogsértések miatt - közölte a hatóság a honlapján.

A magyar mozikba is megérkezett Edelényi János Jutalomjáték című filmje

Budapest - Megérkezett a magyar mozikba is a Jutalomjáték című magyar-angol film, amely - mint rendezője, Edelényi János az M1 aktuális csatorna pénteki adásában elmondta - Ausztráliában és Új-Zélandon már elnyerte a közönség és a szakma tetszését.

Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb városok szálláshelyei

Budapest - Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb úti célok szálláshelyei derült ki a trivago.hu szállásár-összehasonlító portál adataiból. A kikapcsolódni vágyók körében a belföldi települések közül a főváros, Eger, valamint a fürdővárosok iránt a legnagyobb az érdeklődés.
Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Budapest - Károli Gáspár-díjjal tüntették ki Gáborjáni Szabó Botondot, a debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának gyűjteményi igazgatóját és Ősz Sándor Elődöt, az Erdélyi Református Egyházkerület Központi Gyűjtőlevéltárának munkatársát a reformáció emléknapja alkalmából.
Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén

Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén

Budapest - Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.
Tóth Tamás: harmadával nő a büntetés-végrehajtási dolgozók létszáma

Tóth Tamás: harmadával nő a büntetés-végrehajtási dolgozók létszáma

Budapest - A következő két évben mintegy harminc százalékkal bővül a büntetés-végrehajtás állományának létszáma - mondta Tóth Tamás, a szervezet pénteken kinevezett országos parancsnoka az MTI-nek adott interjújában.

Fogyasztók megtévesztéséért bírságolta az Unitravel Utazásszervezőt a GVH

Budapest - Megtévesztette a fogyasztókat az Unitravel Utazásszervező Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint, a jogsértésért 1,6 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

Továbbra is csak lábadozik az építőipar

Budapest - Az előző évek azonos időszakaihoz viszonyítva legalább már kicsit szebb a kép.
Videó: Temperamentumos asszonyt kapott a nyíregyházi perzsa párduc

Videó: Temperamentumos asszonyt kapott a nyíregyházi perzsa párduc

Nyíregyháza - Párt kapott a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduca. Az Emíliának nevezett nőstényt most hozták Németországból, azért hogy családot alapítson. Az új nőstény egyelőre csak ismerkedik a kifutóval, s leendő párjával is, ma még agresszív, ha gyanús mozgást lát - derül ki a Tények riportjából.
Fotók: 15 dolog, amire mindenképpen szüksége van, ha irodában dolgozik

Fotók: 15 dolog, amire mindenképpen szüksége van, ha irodában dolgozik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem is gondolná, mi minden hiányzik az asztaláról. Megmutatjuk, miket kellene még beszereznie.

Ismét Miklóssy Ferenc a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke

Budapest, Debrecen - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlésén a küldöttek újabb négy évre Dr. Parragh Lászlót választották a kamara elnökének, az általános alelnök pedig ismét Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lett.

Propaganda extra

Újabb szállóigével lettünk gazdagabbak. A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint ma azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni. Orosz Csaba jegyzete.
Nevezzük ezt talán igazságnak

Nevezzük ezt talán igazságnak

Az ember körülnéz ott, ahol éppen tart, és időtállónak látja a Furmann Imre példáját. Bujdos Attila írása.

Bőnyi rendőrgyilkosság - Szakértő: ki kell vizsgálni, mi vezetett a tragédiához

Budapest - Alaposan ki kell vizsgálni, mi vezetett a szerdán Bőnyön meggyilkolt rendőr tragikus halálához - mondta Horváth József, a Polgári és Katonai Titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Két nappal meghosszabbítja a vasúti és buszos bérletek érvényességi idejét az NFM

Két nappal meghosszabbítja a vasúti és buszos bérletek érvényességi idejét az NFM

Budapest - Két nappal meghosszabbítja az októberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói havibérletek érvényességi idejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Rendőrségi felhívás – Fokozott ellenőrzés a DVTK vs. FTC labdarúgó mérkőzés napján

Rendőrségi felhívás – Fokozott ellenőrzés a DVTK vs. FTC labdarúgó mérkőzés napján

Miskolc - Miskolcon 2016. október 29-én, szombaton 17 óra 30 perckor rendezik a DVTK – FTC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.
Alaptörvény - Orbán: a módosítás nemzeti ügy, nem köthető össze pártpolitikai vitákkal

Alaptörvény - Orbán: a módosítás nemzeti ügy, nem köthető össze pártpolitikai vitákkal

Budapest - A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Zalai Hírlap - Teréz körúti robbantás - Robbanóanyagot találtak a gyanúsított házában

Zalai Hírlap - Teréz körúti robbantás - Robbanóanyagot találtak a gyanúsított házában

Nagykanizsa - A Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott március óta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinél robbanóanyagokat találtak a napokban - közölte pénteken a Zalai Hírlap.

Csóti András: minél több rab dolgozik, annál kevesebb bűncselekményt követnek el

Budapest - Ahogy emelkedik a rabok foglalkoztatási mutatója, úgy csökken az egymás sérelmére elkövetett bűncselekményeik száma - mondta Csóti András, a büntetés-végrehajtás távozó parancsnoka az MTI-nek adott interjújában.

Rétvári: az OH törölte a felsőoktatási képzési központok közül a sümegi John Henry Newman Oktatási Központot

Budapest - Az Oktatási Hivatal (OH) törölte a felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásból a sümegi John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t - közölte a jobbikos Rig Lajos kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az Edutus Főiskola nyilvántartásba vételi kérelmének vizsgálata folyamatban van.
Fotók: Apuci nem nyugszik - Sorban ülteti a valóságba 6 éves kisfia rajzait

Fotók: Apuci nem nyugszik - Sorban ülteti a valóságba 6 éves kisfia rajzait

Ezeket a képeket nem lehet megunni. Kicsit groteszk, kicsit vicces, de nagyon cuki - és borzasztóan szórakoztató!
Folytatódott a Rogán Antal kontra Juhász Péter per

Folytatódott a Rogán Antal kontra Juhász Péter per

Budapest - A Fővárosi Törvényszéken folytatódott csütörtökön az a per, amelyet Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter indított Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen személyiségi jogainak megsértése miatt, mert az ellenzéki politikus bűnözőnek nevezte a Facebookon és országos tévécsatornákon.
 
Előző
123456  


hirdetés