Nézőpont: Adventi andalgás

Nézőpont: Adventi andalgás

A ködös reggel még kevés, a kesztyűhúzásnál már dereng valami, a mandarinillattal telt folyosón emlékké kezd érni a tavalyi karácsony ritmusa. Az a lassan folydogáló, ami odasimulva váratlanul épp akkor tartóztat fel, amikor kezdenénk mindenki mással együtt belezakatolni az őrületbe. Horváth Borbála írása.
tovább »
Elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó

Elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Életének 74. évében elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó.
tovább »

Növekedésnek indult a pulykaágazat a szakmai szövetség szerint

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) – Ismét növekedésnek indult a pulykaágazat, az elmúlt másfél éves recessziót követően egyre kiegyensúlyozottabbá válik a piac – mondta Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke a második hálaadás-napi konferencián, szerdán Budapesten.
tovább »

BM: elegendő forrás van a téli közfoglalkoztatási programokra

Szeged, 2014. november 26., szerda (MTI) - Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.
tovább »

A Telekom elindította a MobilTárca szolgáltatást

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Magyar Telekom elindította a MobilTárca szolgáltatást, amely digitális pénztárcává alakítja a mobiltelefont - jelentette be Christopher Mattheisen, a mobilszolgáltató társaság vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
tovább »

Veszprémi választás - Simicska gondolkodik azon, hogy elindul az időközi választáson

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Közgép Zrt. szóvivője megerősítette az MTI-nek, hogy a cég tulajdonosa, Simicska Lajos komolyan gondolkodik azon, hogy elindul a jövő februári veszprémi időközi választáson.
tovább »

Fővárosi Közgyűlés - Öt színház vezetésére írnak ki pályázatot

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött egyhangúlag szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
tovább »

A dolgozók alacsony bére miatt felfüggesztették egy magyar cég tevékenységét Franciaországban

Párizs, 2014. november 26., szerda (MTI) - Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén - adta hírül szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.
tovább »

Rendőrökre támadt egy szabálytalankodó autós Szolnokon

Szolnok, 2014. november 26., szerda (MTI) - Egy rendőrt megpróbált gépkocsijával elütni, a rendőrségi járműnek pedig nekihajtott egy autós, aki az egyenruhások elől akart elmenekülni Szolnokon. A 21 éves fiatalembert elfogták, és három nappal bűncselekménye elkövetése után bíróság elé állították - közölte Zsilka László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.
tovább »

Az ellenőrzött kuponos oldalak 95 százalékánál talált szabálytalanságot a fogyasztóvédelem

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Az ellenőrzött 19, kuponokat értékesítő internetes oldal közül 18 honlap nem tett eleget jogszabályi kötelezettségeinek - tájékoztatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán az MTI-t.
tovább »

OGY - NFM: fel kell lépni a káros magatartásokkal szemben a dohánypiacon

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A hazai dohánypiacon tapasztalható káros magatartások elleni fellépéssel indokolta a dohánytermék-kiskereskedelemre vonatkozó törvény javasolt módosítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára szerdán a parlamentben.
tovább »

KSH: gyorsult a fogyasztás növekedése szeptemberben

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

A tüdődaganat kockázatát méri fel pécsi orvosok mobilos alkalmazása

Pécs, 2014. november 26., szerda (MTI) - A tüdődaganat kialakulásának kockázatát felmérő, okostelefonokra letölthető alkalmazást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosai a közelmúltban.
tovább »

KSH: októberben csökkentek a termelői árak

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Az előző négy havi emelkedés után októberben csökkentek az ipari termelői árak, 0,9 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint szeptemberben, de 0,7 százalékkal meghaladták a tavaly októberi árszintet - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

Jobbik: a tartozások rendezéséig ne indulhassanak választáson "bizniszpártok" és jelöltjeik

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Jobbik azt javasolja, hogy amíg a "bizniszpártok" nem rendezik az adóhatósággal szembeni tartozásaikat, addig se ők, se jelöltjeik ne indulhassanak választáson.
tovább »

Lovasfogaton találtak csempészcigarettát Beregdarócon

Nyíregyháza, 2014. november 26., szerda (MTI) - Egy lovasfogaton találtak csaknem 7500 doboz csempészett cigarettát Beregdaróc határában a pénzügyőrök, akik a dohányárut és - lovak nélkül - a szekeret is lefoglalták a hajtótól - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
tovább »

Fővárosi Közgyűlés - Visszafizetik a fővárosi roma oktatási központra kapott 900 millió forintot

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén úgy döntött, visszafizeti a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ kialakítására kapott 900 millió forintos állami támogatást, mert a központ nem fog megvalósulni.
tovább »

Devizahitelek – Jogerős a DRB Bank Zrt. elleni ítélet

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) – Helyben hagyta az elsőfokú bíróság elutasító ítéletét a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. devizahiteles perében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla, amely szerint tisztességtelenek a bank általános szerződési feltételei (ászf).
tovább »

Parlamenti vitanapot kezdeményez az iskolai szegregáció témájában Szabó Tímea

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Szabó Tímea független képviselő parlamenti vitanapot kezdeményez az iskolai szegregáció témájában.
tovább »

Adócsalási vád - A NAV nyilvánosságra hozta a bejelentés utáni vizsgálat anyagát

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvánosságra hozta annak a vizsgálatnak a dokumentumait, amelyet Horváth András tavaly novemberi állításainak elhangzása után végeztek el. A NAV szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vizsgálat megállapította, az adóhivatal volt munkatársa alaptalanul állította, hogy a NAV nem lép fel az adócsalókkal szemben, és azt, hogy az általa feltárt adócsalások ügyében nem intézkedett a hivatal.
tovább »

Fővárosi Közgyűlés - Az MSZP támogatja a BKK beolvasztását a városigazgatási holdingba

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Az MSZP egyetért azzal a javaslattal, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) olvadjon be az új városigazgatási holdingba, ezért megszavazza azt - mondta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője a közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.
tovább »

Többségében visszaköltözhettek a lakók Budaörsön, de gáz még nincs a házban

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Hajnalban két lakás kivételével visszaköltözhettek budaörsi otthonukba azok az emberek, akiket egy éjszakai tűz miatt kellett melegedőbe kísérni - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője szerda reggel az MTI-vel.
tovább »

Vigyázat, genyorok! - Megjelent Medveczky Balázs politikai szatírája

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Vigyázat, genyorok! címmel, az Art Nouveau Kiadó gondozásában jelent meg Medveczky Balázs politikai szatírája, amelyben egy természetvédelmi területen kaszinóvárost építeni akaró miniszterelnökről kiderül: valójában a bolygót elpusztítani szándékozó földönkívüli.
tovább »
Mit szól hozzá a család?

Mit szól hozzá a család?

Debrecen - Befektetési ügyekben a família véleménye is egyre inkább meghatározó lett.
tovább »
Jegyzet: Sok jó jármű

Jegyzet: Sok jó jármű

Sajnos (vagy hál istennek?), elég időm volt megtanulni, hogy az úttest nem sétatér. Következésképpen nem kóvályoghatunk büntetlenül rajta. Na, de mi a helyzet a járdával? Azon csak csalingázhat a gyalogos, ha úri kedve úgy tartja. Nem részegen dülöngélve persze, de ha véletlenül félre lép, mégsem kelljen attól tartania, hogy egyből nyakába zuhan a büntetés. T. Szűcs József jegyzete.
tovább »
Pizsamában menekültek éjjel

Pizsamában menekültek éjjel

Nyíregyháza - Világszerte a nők több mint egyharmadát, 35 százalékát éri fizikai vagy szexuális erőszak.
tovább »

Német nap - Több egykori politikus is exkluzív interjút adott a közmédiának

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A német politikai élet meghatározó szereplői közül többen is exkluzív interjút adtak a közmédia stábjának a berlini fal leomlása és a német újraegyesítés 25. évfordulója alkalmából. A beszélgetéseket a Vendégségben Németország című tematikus napon, vasárnap láthatják a nézők - közölte Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) főszerkesztője az MTI-vel szerdán.
tovább »
OGY - Dohányipari változtatásokról is tárgyal ma a Ház

OGY - Dohányipari változtatásokról is tárgyal ma a Ház

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Sávosan emelkedő dohányipari egészségügyi hozzájárulásról és a dohány-nagykereskedelem átalakításáról, valamint a veszteséges nagyobb üzletek szankcionálásáról tárgyal az Országgyűlés mai ülésén.
tovább »

Városi ösztöndíjat alapít a gyulai polgármesteri hivatal

Gyula, 2014. november 26., szerda (MTI) - A legtehetségesebb gyulai születésű, felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalokat kívánja támogatni ösztöndíjjal a gyulai önkormányzat - mondta el az MTI-nek Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.
tovább »
Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára

Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dorina, a nap szépe

Dorina hajdúnánási diáklány. Érdekli a média területe. Szabadidejét szívesen tölti barátai társaságában. Fotók: Janics Attila
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Növekedésnek indult a pulykaágazat a szakmai szövetség szerint
Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) – Ismét növekedésnek indult a pulykaágazat, az elmúlt másfél éves [...] tovább »
BM: elegendő forrás van a téli közfoglalkoztatási programokra
Szeged, 2014. november 26., szerda (MTI) - Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, [...] tovább »
A Telekom elindította a MobilTárca szolgáltatást
Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Magyar Telekom elindította a MobilTárca szolgáltatást, amely [...] tovább »
Veszprémi választás - Simicska gondolkodik azon, hogy elindul az időközi választáson
Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Közgép Zrt. szóvivője megerősítette az MTI-nek, hogy a cég [...] tovább »
Fővárosi Közgyűlés - Öt színház vezetésére írnak ki pályázatot
Budapest, 2014. november 26., szerda (MTI) - A Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása