Krakkótól Nagyváradig autózhatunk majd az M4-esen, ősszel indul az építkezés

Krakkótól Nagyváradig autózhatunk majd az M4-esen, ősszel indul az építkezés

Debrecen - Románia egyelőre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.
Kerítésre alakították a bűnszervezetet

Kerítésre alakították a bűnszervezetet

Miskolc - Német rendőrök is segítettek a lányokat futtató banda elfogásában.

Kanadából érkezett festményekkel gazdagodott egy miskolci múzeum

Miskolc - A Miskolcon született és munkásságával részben ide kötődő Ördögh László festményeivel gazdagodott a miskolci Herman Ottó Múzeum gyűjteménye.

Gyógyszertárkereső érhető el az OGYÉI honlapján

Budapest - Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.

Csok - Árrobbanásra és a lakások méreteinek növekedésére számítanak a szakértők

Győr - Az új és a használt lakások, az építési telkek és az ingatlanok méreteinek növekedésére is számítanak az ingatlanpiaci szakemberek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatásaként - hangzott el az igénylés szabályait ismertető, a portfolio.hu, az FHB Bank és a takarékok által szervezett országos roadshow első, győri állomásán hétfőn.

Meghosszabbították az élelmiszeripari ágazat támogatására kiírt pályázat határideje

Budapest - Meghosszabbították az élelmiszeripari ágazat támogatására kiírt pályázat határidejét, így az első körben a kérelmeket ez év február 25. és április 25. között küldhetik be az érintettek elektronikus úton - közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
Kutyahalált hozott a szürke Ford Kazincbarcikán

Kutyahalált hozott a szürke Ford Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Magánterületen lőtt meg egy férfi két kutyát Barcika egyik kertvárosi részében.
Osztály, vigyázz

Osztály, vigyázz

A hatalomnak, a mindenkorinak, időnként marha fontos lesz a véleménynyilvánítás szabadsága. Hagyják, hadd berzenkedjen a nép, mert láttatni kell kifelé: lám, nálunk ilyen is van, kérem. Így meg úgy, tenyerükön hordozzák a másik táborba tartozó gondolkodókat is, bezzeg az előzőek! Miközben mi van? A pedagógus fél megírni egy véleménycikket. Tök semleges témákban is. S büszkén melldönget a kurzus: véleménynyilvánítási szabadság van. Fábián György jegyzete.
A testi-lelki egészség megőrzéséért - Emődre látogatnak Béky László és munkatársai

A testi-lelki egészség megőrzéséért - Emődre látogatnak Béky László és munkatársai

Budapest, Emőd, Miskolc - Béky László, az Echo Tv, Vitalitás, azaz Életerő című műsorának szerkesztő műsorvezetője Pocsai Enikő polgármester meghívására Emődre látogat. A neves természetgyógyász jó ismeretségüknek köszönhetően vállalta el ezt az egészségmegőrző tanácsadást, amelyre munkatársai is elkísérik majd.

Áttörést akarnak

A mai oktatási rendszer nem állampolgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni. Nincs más cél, mint a jól irányítható, arctalan tömeg kialakítása – vélekedik Vekerdy Tamás. Az oktatás körül folyó – nem ma kezdődött – vitában jól nyomon követhető egy széles tömegbázissal rendelkező szakma és az ezt moderálni igyekvő államgépezet érdek­ütközése. Az egyik küldetésének tekinti az ifjúság nevelését, a másik eszköznek a szavazóbázis utánpótlására. Pap Gyula jegyzete.

Az Európai Bizottság 95 millió eurót fektet a nemzetközi úthálózat fejlesztésébe Magyarországon

Brüsszel - A Balaton északi régiója nemzetközi úthálózatának fejlesztésére hagyott jóvá 95 millió eurós (mintegy 29,5 milliárd forint) támogatást az Európai Bizottság - tájékoztatott közleményében az uniós bizottság hétfőn.

Köznevelési kerekasztal - Nemzeti Pedagógus Kar: eljuttatták javaslataikat az ülésre

Budapest - A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) eljuttatta a köznevelés irányítóihoz az intézményfenntartással összefüggő javaslatait, amelyek részét képezik a köznevelési kerekasztal kedden először összeülő ülésének is.
Facebookra is felkerült a három levágott fej: Mire mentek Székelyen Orbán tanácsadójának adománymalacaival?

Facebookra is felkerült a három levágott fej: Mire mentek Székelyen Orbán tanácsadójának adománymalacaival?

Székely - Melyik ér többet, ha többen kapnak önzetlen segítséget, de csak rövidtávra, vagy ha kevesebben kapnak hosszabb távon, és még a kezüket is fogják közben? Megnéztük, mire mentek Székelyen Orbán Viktor tanácsadójának adománymalacaival, és mire jó egy komplett program, ami önfenntartásra tanít. Ballai Vince cikke az Abcúgon.

Oktatásról profánul

Semmilyen szakmai vitába nem bocsátkoznék, holott hét éven át ettem a pedagógusok olykor keserű kenyerét. Annyiszor meg akarták már reformálni az oktatást (ha valaki nem tudná, évtizedek óta megy a próbálkozás), de valamiért mégsem sikerül. Mármint az eredmény nem látszik, vagy nem is kellene? Égerházi Péter jegyzete.

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal: elkészült a középdöntők sorsolása

Budapest - A Dal 2016 szombati első középdöntőjében Agárdi Szilvia, Benji, a B the First, a Karmapolis & Szécsi Böbe, a Kállay Saunders Band, a Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll színpadra.

Hárman előzetesben a félmilliárdos Pest megyei kábítószerfogás ügyében

Budapest - Három embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság a Pest megyében múlt pénteken lefoglalt több mint kétezer tő indiai vadkender termesztésével, illetve kereskedelmével gyanúsított négy veresegyházi férfi közül. A negyedik gyanúsított ellen nem rendeltek el kényszerintézkedést, ezért a megyei főügyészség fellebbezett a döntés ellen. A kábítószer feketepiaci értéke elérheti a félmilliárd forintot.
Videó: Naplementében landolt a Milánóból Debrecenbe érkező járat

Videó: Naplementében landolt a Milánóból Debrecenbe érkező járat

Debrecen - Ennyire közelről ritkán látni landolást Debrecenben, pláne ilyen szép időben. 

Virágzó ködösítés

Elnézést az illetlen hasonlatért, amit itt az írás rajtvonalánál használok. Egyik korábbi főszerkesztőm, aki Pestről települt a Nyírségbe, kis híján a haját tépte, amikor valamelyik kéziratban meglátta a „betartani” szót. – Betartani legfeljebb Dalnoki szokott a pályán – mondta emelt hangon, hozzátéve, hogy tervet, adott szót, ígéretet nem betartani, hanem megtartani, teljesíteni lehet. Angyal Sándor jegyzete.

A vasutas szakszervezetek nem fogadják el a MÁV bérajánlatát

Budapest - A vasutas szakszervezetek nem fogadták el a MÁV új bérajánlatát, azonban egyelőre elhalasztják a tervezett sztrájk bejelentését, ugyanis bíznak a további tárgyalások eredményességében - mondta el a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke a bértárgyalásokat követően hétfőn az MTI-nek.

Időjárás-jelentés - 2016. február 8.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Orbán: történelmi szövetség a lengyel-magyar

Orbán: történelmi szövetség a lengyel-magyar

Budapest - Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki hétfői tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben.
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

Budapest - Csökkenti bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Köznevelési kerekasztal - A PSZ nem vesz részt az alakuló ülésen

Budapest - A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem vesz részt a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülésén. A szakszervezet országos vezetőségének hétfői döntéséről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Vagyonnyilatkozatok - Győrffy: megfelel a valóságnak a vagyonnyilatkozatom

Budapest - A családi gazdálkodásból származó jövedelmét feltüntette a vagyonnyilatkozatában, a bevallás megfelel a valóságnak - közölte a fideszes Győrffy Balázs hétfőn az MTI-vel.

Polgármestert választanak vasárnap a szabolcsi Tiszanagyfaluban

Nyíregyháza, Tiszanagyfalu - - Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfaluban.

PDSZ-javaslatok a köznevelési kerekasztal ülésére

Budapest - A diákok terhelésének csökkentéséről, a tankönyvválasztás szabadságának biztosításáról, a tanszabadság visszaállításáról és a kötött munkaidő eltörléséről is tárgyalna a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a köznevelési kerekasztalon, amely kedden tartja első ülését.

Palkovics: a kezdeti időszakban kéthetente ülésezhet a köznevelési kerekasztal

Budapest - A kezdeti időszakban várhatóan kéthetente ülésezik majd a köznevelési kerekasztal - mondta Palkovics László oktatási államtitkár hétfőn újságírói kérdésre, Budapesten.
7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

Összefoglaltuk, melyek azok a viselkedések amelyekkel eláshatjuk magunkat az állásinterjún.
A régi tanárok "csépeltek" ugyan minket, de harag nem volt bennük

A régi tanárok "csépeltek" ugyan minket, de harag nem volt bennük

Nyíregyháza - Ezeknek a pedagógusoknak mi, gyerekek voltunk az elsők, a legfontosabbak, soha nem panaszkodtak - írja olvasónk.

Balog: jobbá válhat az iskolarendszer a köznevelési kerekasztal munkájának eredményeként

Budapest - Az emberi erőforrások minisztere bízik abban, hogy a kedden először összeülő köznevelési kerekasztal munkájának eredményeként még jobbá válik a magyar iskolarendszer.

Ombudsman: nem megfelelő a médiaértés-oktatás az iskolákban

Budapest - Az alapvető jogok biztosa szerint nem megfelelő a médiaértés-oktatás az iskolákban, ezért arra kérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy kezdeményezzen átfogó felmérést a témában, valamint vizsgálja felül a pedagógusképzés és a nemzeti alaptanterv jelenlegi rendszerét.

Palkovics László konstruktív, szakmai munkát vár a köznevelési kerekasztaltól

Budapest - Konstruktív szakmai munkát vár a kedden összeülő köznevelési kerekasztaltól Palkovics László új oktatási államtitkár, aki az MTI-nek elmondta: tárgyalni kívánnak szerkezeti, tartalmi kérdésekről, a pedagógusokat érintő szakmai ügyekről és a tanulói életút kérdéseiről.

ORÖ - Az elnök kezdeményezni fogja a szervezet feloszlatását

Budapest - Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) feloszlatását fogja kezdeményezni a szervezet elnöke, Hegedüs István a következő közgyűlésen.

Sziget - Jön a Muse, David Guetta és a Last Shadow Puppets is

Budapest - A Muse, David Guetta, a Last Shadow Puppets, a Lumineers, a Years & Years, Róisín Murphy, a Bullet For My Valentine, Jess Glynne, a Parkway Drive, a K.I.Z., a Neighbourhood, Kovacs, a Datsik és a Rico & Sticks is fellép az idei Sziget fesztiválon augusztus 10. és 17. között.

A közlekedési nehézségekre figyelmezteti a KKM a Görögországba készülőket

Budapest - A Görögországban február eleje óta tartó sztrájkok, demonstrációk, eseti útelzárások komoly fennakadásokat okoznak a helyi közúti, vasúti, vízi és légi közlekedésben egyaránt - figyelmeztette az országba készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata hétfőn a honlapján.
Illegális bevándorlás - Növelték a rendőri létszámot a déli határnál

Illegális bevándorlás - Növelték a rendőri létszámot a déli határnál

Mórahalom - Növelték a rendőri létszámot a déli határnál, hétfőn Röszke és Ásotthalom között néhány száz méterenként járőrök ellenőrizték a zöldhatárt - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Február 28-án tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

Budapest - Február 28-án tartja idei évértékelő beszédét Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban - erősítette meg Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a Magyar Idők értesülését hétfőn az MTI-nek.

Illegális bevándorlás - Szijjártó: Schengen összeomlása súlyos gazdasági károkat okozna

London - A belső EU-határellenőrzést megszüntető schengeni rendszer összeomlása rendkívüli károkat okozna az Európai Uniónak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilapnak.

Vádat emeltek az ismerősét megfojtó hajléktalan ellen

Budapest - Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2014 augusztusában egy szóváltást követően megfojtotta szintén hajléktalan ismerősét - közölte Ibolya Tibor főügyész hétfőn az MTI-vel.

Gyöngyöstarján polgármestere reméli, mielőbb visszakapcsolják a gázt az iskolában

Eger - Gyöngyöstarján polgármestere arra számít, hogy még hétfőn visszakapcsolja a gázt a szolgáltató, így újra lesz fűtés a Heves megyei település általános iskolájában, a helyi művelődési házban és könyvtárban, valamint a polgármesteri hivatalban is.
 
Előző
123456  

Barbi, a nap szépe

Barbi 20 éves miskolci lány. Nagyon várja már a tavaszt és a kerti sütéseket. A fotóit párjának küldi egy nagy puszival.
tovább »


hirdetés