Könyvfesztivál - Sofi Oksanen kapta a Budapest Nagydíjat

Könyvfesztivál - Sofi Oksanen kapta a Budapest Nagydíjat

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Sofi Oksanen finn írónő vehette át Tarlós István főpolgármestertől a Budapest Nagydíjat a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján csütörtökön.
tovább »
Könyvfesztivál - Elkezdődött a seregszemle

Könyvfesztivál - Elkezdődött a seregszemle

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - "A könyv trónja megingathatatlan" - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtöki megnyitóján a budapesti Millenárison.
tovább »

Holokauszt-konferencia - Brit professzor: a nácik hulladékkibocsátónak tekintették Auschwitzot

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A nácik számára az auschwitzi haláltábor "hulladékibocsátót" jelentett, nem tömeggyilkosságként, hanem megtisztulási folyamatként fogták fel a népirtást. Erről Roger Griffin, az Oxford Brookes University professzora beszélt csütörtökön Budapesten, a nemzetközi holokauszt-konferencián.
tovább »

Nem fizet osztalékot a Danubius Hotels

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A tavalyi év után nem fizet osztalékot a Danubius Hotels Nyrt. a csütörtökön megtartott éves rendes közgyűlés döntése értelmében - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
tovább »

Bűnvádi eljárás indult a Bihar megyei önkormányzat magyar alelnöke ellen

Kolozsvár, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Kiss Sándor ellen - közölte csütörtökön honlapján az ügyészség.
tovább »

Darák: a magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan, elég ha valaki megnézi a bíróvá válás, illetve a bírói előmenetel szigorú szabályait - jelentette ki a Kúria elnöke egy szakmai fórumon, csütörtökön Budapesten.
tovább »

Lezárult az OTP Csoport horvátországi bankvásárlási tranzakciója

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Lezárult az OTP Csoport horvátországi bankvásárlási tranzakciója a 107 millió horvát kunás (mintegy 4,3 milliárd forint) vételár kiegyenlítésével csütörtökön - közölte a bank a BÉT honlapján.
tovább »

Könyvfesztivál - Sofi Oksanen: mindig kiálltam az igazságért

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Családi történetek mellett erős igazságérzete vezette az olyan feldolgozatlan történelmi témák felé, mint Észtország szovjet megszállása - mondta el Sofi Oksanen író, a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége a rendezvény csütörtöki díjátadója előtt megtartott pódiumbeszélgetésen.
tovább »

MNB - Londoni elemzők: monetáris enyhítésnek felelnek meg a jegybanki intézkedések

London, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Hatásaikban a monetáris kondíciók további enyhítésének felelnek meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön ismertetett intézkedései - állapították meg egybehangzó értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
tovább »

Csányi: nem lehet olyan súlyos sokk Ukrajnában, amely megrendítené az OTP-t

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Az OTP stabilitását az az elképzelhetetlen fejlemény sem rendítené meg, ha elveszítené minden oroszországi és ukrajnai befektetését - jelentette ki a bank elnök-vezérigazgatója a Bloomberg hírügynökségnek adott, csütörtökön megjelent interjúban.
tovább »
Képlopás - MODEM: csak annyi bizonyos, hogy eltűnt két kép

Képlopás - MODEM: csak annyi bizonyos, hogy eltűnt két kép

Debrecen, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Valóban eltűnt két nagy értékű kép a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ műtárgyraktárából, és nem kizárt hogy ellopták az alkotásokat, de a lopás tényét nem tudják megerősíteni - mondta Kukla Krisztián, a MODEM igazgatója csütörtök délután az MTI érdeklődésére.
tovább »
Füstölt főtt tarját von ki a forgalomból a Tesco

Füstölt főtt tarját von ki a forgalomból a Tesco

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Elővigyázatosságból azonnal visszahívja a Tesco standard füstölt főtt tarja elnevezésű, május 14.-i fogyaszthatósági idejű saját márkás termékét, a vásárlóknak a teljes vételárat visszafizetik - közölte az áruházlánc az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Légi támogatási feladatokra csoportosít át forrást a kormány

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A kormány döntött arról, hogy biztosítja a Magyar Honvédség Gripen vadászgépeinek fejlesztésére, "a közvetlen légi támogatási képesség" kialakításához szükséges forrásokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Tárki: a választások után az emberek úgy emlékeznek, többen szavaztak

Tárki: a választások után az emberek úgy emlékeznek, többen szavaztak

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A választások után egy-két héttel az emberek a valóságosnál nagyobb arányban emlékeznek arra, hogy részt vettek a választásokon - állapította meg a Tárki a parlamenti választások utáni kutatásában, amelynek eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-nek.
tovább »

Profession.hu: 40 százalékkal több állást hirdettek meg online

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az első negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet mint tavaly ilyenkor - derül ki a Profession.hu állásportál legfrissebb felméréséből.
tovább »

A BKK visszautasítja az Orangeways vádjait a midibusztender-ügyben

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszautasítja az Orangeways közlekedési társaság vádjait, álláspontjuk szerint a közbeszerzési szabályokat betartva jártak el a midibusztender esetében.
tovább »

Alakuló ülés - A Jobbik Sneider Tamást jelöli az Országgyűlés alelnöki tisztjére

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét jelöli a párt az Országgyűlés alelnöki tisztjére - tájékoztatta Vona Gábor pártelnök az elnökség csütörtöki döntéséről az MTI-t.
tovább »
Fenntartható jövő - Székely: hatalmas felelősség a jövő nemzedékek érdekeinek védelme

Fenntartható jövő - Székely: hatalmas felelősség a jövő nemzedékek érdekeinek védelme

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Hatalmas felelősséget jelent a jövő nemzedékek érdekeinek védelme, a fenntartható fejlődés megvalósítása - mondta Székely László, az alapvető jogok biztosa egy csütörtöki nemzetközi konferencián az Országházban. Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke arról beszélt, hogy a fenntartható fejlődés és a nemzedékek közötti szolidaritás az alaptörvényben és az Alkotmánybíróság joggyakorlatában is nagy hangsúlyt kap.
tovább »

Miskolci Fidesz: a kilakoltatási moratórium ne vonatkozzon mindenkire!

Miskolc, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Törvénymódosítást kezdeményez Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő a kormány által meghosszabbítani tervezett kilakoltatási moratórium ügyében, és ezt Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere is támogatja.
tovább »
Befogták a biatorbágyi patakban megbújó aligátorteknőst

Befogták a biatorbágyi patakban megbújó aligátorteknőst

Biatorbágy, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A biatorbányi viadukt alatti patakból húzták ki csütörtök kora délután azt az emberre is veszélyes aligátorteknőst, amelyet április eleje óta kerestek - tájékoztatta a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora az MTI-t.
tovább »
Fenntartható jövő – Kövér: a fenntartható fejlődés biztosítása erkölcsi kötelesség

Fenntartható jövő – Kövér: a fenntartható fejlődés biztosítása erkölcsi kötelesség

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A fenntartható fejlődés gyermekeink sorsát és jövőjét határozza meg, ennek biztosítása nemcsak politikai, hanem erkölcsi kötelesség is – hangoztatta az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten, a Parlamentben rendezett háromnapos nemzetközi konferencián.
tovább »

Fidesz: folytatódik a közfoglalkoztatás

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A közfoglalkoztatás folytatódik, sőt a kormány a tavalyinál négymilliárddal többet, összesen 184 milliárd forintot fordít rá - kommentálta a Fidesz az MSZP alelnökének csütörtöki szavait.
tovább »
Modern magyar kereskedelmi plakátokból nyílt kiállítás

Modern magyar kereskedelmi plakátokból nyílt kiállítás

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A két világháború közötti időszak mintegy 110 művészi plakátja, köztük Bortnyik Sándor, Kassák Lajos és Berény Róbert reklámgrafikái mellett korabeli tárgyak is szerepelnek az Iparművészeti Múzeum péntektől látható új kiállításán.
tovább »

OMSZ: aszályosabb nyarak és csapadékosabb telek jönnek

Szeged, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán csütörtökön, Szegeden.
tovább »

A Sanoma eladja magyar leányvállalatát

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A Sanoma eladja magyarországi leányvállalatát, a Sanoma Media Budapestet a Centrál Csoportnak - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Alakuló ülés - Az MSZP kérni fogja a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Az MSZP kérni fogja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elnöki posztját a frakció egyik képviselője tölthesse be - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek Harangozó Tamás, aki a most záruló ciklusban frakcióvezető-helyettes volt a szocialistáknál.
tovább »
Új út Romániába

Új út Romániába

Pocsaj - Helyreállítják a Pocsajt és a romániai Biharfélegyházát összekötő közutat.
tovább »

Fülöp Attila: az idősügy nem segélyezési, hanem családpolitikai kérdés

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A családok megerősítését célzó intézkedések az idősek érdekét is szolgálják - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. Fülöp Attila a témában tartott konferencián azt is hangsúlyozta, hogy a kormány alapvetően családpolitikai, nem pedig segélyezési kérdésnek tekinti az idősödőket érintő problémákat, azok megoldását.
tovább »
Tavaly tízezer megkeresés érkezett a betegjogi központhoz

Tavaly tízezer megkeresés érkezett a betegjogi központhoz

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Tavaly közel tízezer esetben keresték meg az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot (OBDK) valamilyen panasszal, észrevétellel, a megkeresések többsége a kórházi ellátást érintette - mondta el Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója egy csütörtöki konferencián Budapesten
tovább »
Everest-expedíció - Két nap múlva újabb akklimatizációs körre indul Klein Dávid

Everest-expedíció - Két nap múlva újabb akklimatizációs körre indul Klein Dávid

Budapest, 2014.április 24., csütörtök (MTI) - A tervek szerint két nap múlva, április 26-án indul Klein Dávid a következő akklimatizációs körre a Mount Everesten. A tervek szerint az egyes táborban, 7000 méteren alszik, majd onnan eléri a 7800 méteren fekvő kettes tábort - közölte a SPAR Everest Expedíció az MTI-vel csütörtökön.
tovább »
„Egy út, amely összeköt”

„Egy út, amely összeköt”

Pocsaj - Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkőletétel.
tovább »
Németh Zsolt: kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés

Németh Zsolt: kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a Kalmár-jelentés

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A külügyi tárca parlamenti államtitkára szerint az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által a közelmúltban elfogadott Kalmár-jelentés kibővíti a magyar diplomácia mozgásterét a kisebbségvédelem területén.
tovább »

Kétszámjegyű növekedést mértek az európai gumiabroncspiacon

Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers Association - ETRMA) adatai szerint az ágazat az idei év első negyedévében csaknem az összes gumiabroncs szegmensben kétszámjegyű növekedést ért el - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vivi, a nap szépe

Vivi debreceni diáklány, aki rajong a szép autókért.
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Holokauszt-konferencia – Brit professzor: a nácik hulladékkibocsátónak tekintették Auschwitzot
Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A nácik számára az auschwitzi haláltábor "hulladékibocsátót" [...] tovább »
Könyvfesztivál – Sofi Oksanen kapta a Budapest Nagydíjat
Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Sofi Oksanen finn írónő vehette át Tarlós István [...] tovább »
Nem fizet osztalékot a Danubius Hotels
Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A tavalyi év után nem fizet osztalékot a Danubius Hotels Nyrt. a [...] tovább »
Bűnvádi eljárás indult a Bihar megyei önkormányzat magyar alelnöke ellen
Kolozsvár, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi [...] tovább »
Darák: a magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan
Budapest, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - A magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan, elég ha [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása