Elérhetetlenné tenné az ügyészség a kuruc.info egyik aloldalát

Elérhetetlenné tenné az ügyészség a kuruc.info egyik aloldalát

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Indítványozta a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a kuruc.info oldalon elérhető "holokamu" elnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét a nemzeti szocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán az atv.hu portál értesülését az MTI-nek.
tovább »
Elindult útjára Miskolcon a versvillamos

Elindult útjára Miskolcon a versvillamos

Miskolc, 2015. május 27., szerda (MTI) - Versvillamos rója útját szerda délutántól Miskolcon, a Tátra típusú különleges hangulatú szerelvény a hamarosan kezdődő 86. Ünnepi Könyvhétre, és a szintén júniusban közönséget váró, tizenötödik alkalommal megrendezendő Bartók+ operafesztiválra hívja fel a miskolciak, és a jeles eseményekre a városba érkezők figyelmét.
tovább »

Kelet-Magyarország felé terjeszkedik a Magyar Katolikus Rádió

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Nyugat-Magyarország jó részén már kiépítette hálózatát, ezért az ország keleti részén szerezne újabb frekvenciákat a Magyar Katolikus Rádió - mondták el a médium vezetői az MTI-nek nyilatkozva.
tovább »

OGY - Támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesettek özvegyei, árvái

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Anyagi támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesett katonák özvegyei és árvái, ha a parlament elfogadja kormánypárti képviselők erre vonatkozó indítványát, amelyet szerdán nyújtottak be az Országgyűlésnek.
tovább »

Személyiségi jogokat is sérthet a munkavállalók megfigyelése szakértők szerint

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Sértheti a munkavállalók személyiségi jogait és adatvédelmi bírsághoz is vezethet, ha a munkaadó nem megfelelő módon ellenőrzi az alkalmazottakat - hívja fel a figyelmet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda.
tovább »

Janus - Játékfilm a Securitate működéséről megtörtént események alapján

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Megtörtént események alapján készített Janus címmel televíziós játékfilmet Gyöngyössy Bence rendező a romániai totalitárius rendszer állambiztonsági szolgálatának (Securitate) családok belső életébe is mélyen beavatkozó működéséről.
tovább »

Illatos út - Már 753 hordó veszélyes hulladékot szállítottak el az Illatos útról

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A közvetlen veszélyt jelentő 991 hordó veszélyes hulladékból 753 hordót, mintegy 122 tonnát május 26-ig már elszállítottak a szakemberek az Illatos útról - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal Sajtóosztálya szerdán az MTI kérdésére válaszolva.
tovább »

Emmi: rendben lezajlott a kompetenciamérés az iskolákban

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Rendben lezajlott az országos kompetenciamérés az iskolákban szerdán délelőtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel. Az országos elemzést 2016. április 29-ig hozzák nyilvánosságra.
tovább »

Értékes késő bronzkori leletek kerültek elő Fegyverneken

Szolnok, 2015. május 27., szerda (MTI) - Hatvannyolc darab bronztárgyból álló értékes késő bronzkori (Kr.e. 10. század) lelet került elő Fegyverneken, Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig ez a harmadik, egyben leggazdagabb ilyen típusú bronz leletegyüttes - közölte a szolnoki Damjanich János Múzeum régészeti osztályvezetője szerdán az MTI-vel.
tovább »

Domokos László: a közszolgáltatóknak a csökkentett árakhoz kell igazítaniuk költségszintjüket

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A rezsicsökkentés eredményeit csak akkor lehet hosszú távon fenntartani, ha a közszolgáltatásokat nyújtó állami és önkormányzati vállalatok a költségszintjüket is képesek lesznek a csökkentett árakhoz igazítani - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Pénzügyi Szemle online oldalnak. Arról is beszélt a portálon szerdán megjelent interjúban, hogy az állami vagyon eladásából származó bevételek a tervezett beruházások megvalósulását szolgálják.
tovább »

OGY - Költségvetés - LMP: ez a leszakadás, a kilátástalanság büdzséje

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A további leszakadás, az elszegényedés és a kilátástalanság költségvetésének nevezte a 2016-os büdzsé javaslatát az LMP vezérszónoka az előterjesztés szerdai, parlamenti vitájában.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2015. május 27.

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »
Nemes Jeles László: a digitalizáció visszavetette a filmművészetet

Nemes Jeles László: a digitalizáció visszavetette a filmművészetet

Berlin, 2015. május 27., szerda (MTI) - A digitalizáció a filmművészet történetében az első technikai fejlesztés, amely valójában visszalépést jelent, és akár a mozi halálához is vezethet, ha pedig ez bekövetkezik, akkor lehet készülni a harmadik világháborúra - mondta Nemes Jeles László a Die Welt című német lapnak.
tovább »

Uniós összehasonlításban átlagos vagy annál alacsonyabb a háztartási energiaár Magyarorszá

Brüsszel, 2015. május 27., szerda (MTI) - Magyarország azon országok közé tartozik az Európai Unióban, ahol a tavalyi év második felében az egy évvel korábbihoz képest mind az áram, mind a földgáz háztartási ára jelentősen csökkent - derül ki az Eurostat által szerdán kiadott összesítésből.
tovább »
Balesetekben hat rendőr halt meg és 162 sérült meg 2010 óta

Balesetekben hat rendőr halt meg és 162 sérült meg 2010 óta

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Összesen 14 030 rendőrségi gépjármű szenvedett balesetet 2010. január és 2015. március között, ezek során 162 rendőr sérült meg és hatan vesztették életüket - derül ki Pintér Sándor belügyminiszternek Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő írásbeli kérdésére adott, az Országgyűlés honlapján olvasható válaszából.
tovább »
Brókerbotrány - A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását

Brókerbotrány - A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. kijelölt felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. az MTI-vel szerdán.
tovább »

Az építési vállalkozók is egyszerűbben adhatnak majd ajánlatot az új közbeszerzési törvény szerint

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az építési vállalkozók is egyszerűbben adhatnak majd ajánlatot az új közbeszerzési törvény szerint. A parlament előtt lévő új közbeszerzési törvény például a nyilatkozati elvet követi, így a szükséges igazolásokat csak a nyertes vállalkozónak kell majd - utólag - becsatolniuk - mondta Homolya Róbert, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kibővített elnökségi ülésén pénteken Budapesten.
tovább »

Szántó T. Gábor kapta a Hévíz folyóirat irodalmi díját

Hévíz, 2015. május 27., szerda (MTI) - Szántó T. Gábor író, költő, a Szombat című folyóirat főszerkesztője vehette át szerdán a Hévíz irodalmi folyóirat idei díját A leghosszabb éjszaka című novellájáért.
tovább »

Költségvetés - KDNP: folytatódik az eddigi pénzügypolitika

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Folytatódik az eddigi költségvetési politika a jövő évben is: csökken a személyi jövedelemadó, a béreket terhelő adók is kisebbek lesznek, a családok jövedelmi viszonyaiban további javulás várható - összegzett Hargitai János, a KDNP vezérszónoka a 2016-os büdzsé általános vitájában szerdán az Országgyűlésben.
tovább »

Az Altus Zrt. beperel több fideszes politikust

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Altus Zrt. által elnyert pályázattal kapcsolatos "valótlan állításaik" miatt a cég beperel több fideszes politikust, köztük Lázár Jánost és Deutsch Tamást - közölte Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-vel.
tovább »
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

OGY - Költségvetés - Vona: a kormány álljon elő új javaslattal!

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A Jobbik frakcióvezetője a 2016-os költségvetési javaslat visszavonására és új benyújtására szólította fel a kormányt szerdán a parlamentben.
tovább »

Új bronzkori, avar és középkori lelőhelyeket azonosítottak Simontornyán

Szekszárd, 2015. május 27., szerda (MTI) - Új bronzkori, avar, közép- és török kori régészeti lelőhelyeket azonosítottak Simontornyán, a csatornahálózat építését kísérő régészeti szakfelügyelet során, szórványleletként pedig több középkori kőfaragvány is előkerült, amely talán a török korban elpusztult domonkos rendi kolostorhoz tartozott.
tovább »

Fidesz: ősztől háromszor több gyermek étkezhet ingyen a bölcsődékben, óvodákban

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Újabb segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok, szeptembertől ugyanis az eddigieknél háromszor több gyermek étkezhet majd ingyenesen a bölcsődékben és az óvodákban - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a bozótvágóval támadó volt rendőrt

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Két év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztve a Budapest Környéki Törvényszék szerdán a Készenléti Rendőrség egyik volt tagját, aki 2012-ben bozótvágó késsel és gumibottal támadt vélt haragosára egy gödöllői szórakozóhelyen - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.
tovább »

Vasárnapi pihenőnap - Az NVB nem hitelesítette az MSZP-elnök népszavazási kérdését

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén az MSZP elnöke által kezdeményezett, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megsemmisítésére irányuló népszavazási kérdés hitelesítését.
tovább »

OGY - Költségvetés - Tóbiás: kormány nincs tisztában a magyarok gondjaival

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány sem a magyarok gondjaival, sem a világ jó gyakorlataival nem volt tisztában a 2016-os költségvetés előkészítésekor. Tóbiás József szerdán az Országgyűlésben költségvetésnek álcázott kormányzati merényletnek nevezte a 2016-os büdzsét, többkulcsos adórendszert javasolt, illetve több forrást szorgalmazott az oktatásra, az egészségügyre, a szociális rendszerre és az önkormányzatoknak.
tovább »

MNB: a jegybank az eredmények megőrzésére törekszik

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az árstabilitás mellett egyre nagyobb figyelmet fordít a fenntartható növekedésre, az eddigi eredmények megőrzésére, fenntartva az alacsony hazai kamatokat és ügyelve arra, hogy a háztartások ne hitelből, hanem a növekvő reáljövedelemből fogyasszanak, a vállalatok pedig uniós támogatásokból, hitelből növeljék beruházásaikat - mondta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója a Magyar Franchise Szövetség szerdai közgyűlésén.
tovább »
Devizahitelek - Ombudsman: elfogadható a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás

Devizahitelek - Ombudsman: elfogadható a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az alapvető jogok biztosa szerint a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás alkotmányossági szempontból elfogadható - tájékoztatott a biztos hivatala szerdán.
tovább »
Posztapokaliptikus fémorgia a homokban

Posztapokaliptikus fémorgia a homokban

Max Rockatansky harminc év után újra előbújt az ausztrál sivatag dűnéinek árnyékából.
tovább »
Manók, artisták, környezetvédők, felfedezők és álmodozók, kicsik és nagyok - irány a Hajógyári-sziget, egész júniusban!

Manók, artisták, környezetvédők, felfedezők és álmodozók, kicsik és nagyok - irány a Hajógyári-sziget, egész júniusban!

Idén is ingyenes programsorozattal várja a gyerekeket, szülőket a Generali Gyerek Sziget - június 6-28-ig - a Hajógyári-szigeten.
tovább »

További növekedést tervez az Oberbank

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Az Oberbank magyarországi működése sikertörténet, azért jöttünk ide, hogy itt is maradjunk és növekedjünk - mondta Franz Gasselsberger, a hét magyarországi fiókkal rendelkező osztrák bank elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten, sajtóbeszélgetésen.
tovább »

OGY - Költségvetés - Rogán: több munkahely, kevesebb adó

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Több munkahely, kevesebb adó - a Fidesz frakcióvezetője szerint ez a 2016-os költségvetés üzenete.
tovább »

OKSZ: kisebb mértékben nőhet a fogyasztás az év hátralévő részében

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Éves szinten a háztartások költekezésének növekedésével számol 2015-ben az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), de álláspontja szerint ennek mértéke kisebb lesz az első negyedévinél.
tovább »

Kamatdöntés - Londoni elemzők: 1,50 százalék alá csökkentheti alapkamatát az MNB

London, 2015. május 27., szerda (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerdai előrejelzései szerint valószínűleg 1,50 százalék alá csökkenti alapkamatát a jelenlegi monetáris enyhítési ciklus végére a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
tovább »

Fővárosi Közgyűlés - A Sziget Kft.-vel való együttműködési megállapodás megkötéséről döntöttek

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-vel (Sziget Kft.) való együttműködési megállapodás megkötéséről döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés a 2015. évi Sziget Fesztivál és Gyerek Sziget rendezvények kapcsán.
tovább »
Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Szociális és Fejlesztő Központja

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Szociális és Fejlesztő Központja

Miskolc, 2015. május 27., szerda (MTI) - Százötvenmillió forintból megújult az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Szociális és Fejlesztő Központja. A szerdai átadási ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kiemelte: a központ egyike azon intézményeknek, ahol a nehéz vagy krízishelyzetbe került családok segítséget, támogatást kaphatnak.
tovább »
Szántóföldre sodródott egy autóbusz a 48-as főúton, öten megsérültek

Szántóföldre sodródott egy autóbusz a 48-as főúton, öten megsérültek

Debrecen, 2015. május 27., szerda (MTI) - Személyautóval ütközött a szemközti sávban, azt követően sodródott egy autóbusz a 48-as főútról a szántóföldre szerdán - tájékoztatta a hajdú-bihar megyei rendőrségi szóvivő az MTI-t.
tovább »

Befejeződött a füzérradványi Károlyi-kastély parkjának rekonstrukciója

Füzérradvány, 2015. május 27., szerda (MTI) - Befejeződött Magyarország egyik legszebb és legnagyobb történeti kertjének, a füzérradványi Károlyi-kastély csaknem 90 hektáros parkjának rekonstrukciója, a munka 250 millió forintba került, a parkot szerdán adták át.
tovább »

KSH: nőtt a természetes fogyás üteme az első negyedévben

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A születések száma mintegy 3 százalékkal, a halálozásoké 15 százalékkal nőtt 2015 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, így a természetes fogyás mértéke 6,5 ezrelékre emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán az MTI-vel.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Adelina, a nap lánya

Adelina, a csinos diáklány nyáron egy hosszabb utazásra készül.
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Elérhetetlenné tenné az ügyészség a kuruc.info egyik aloldalát
Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Indítványozta a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a kuruc.info [...] tovább »
OGY – Támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesettek özvegyei, árvái
Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Anyagi támogatást kaphatnak a II. világháborúban elesett katonák [...] tovább »
Személyiségi jogokat is sérthet a munkavállalók megfigyelése szakértők szerint
Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Sértheti a munkavállalók személyiségi jogait és adatvédelmi [...] tovább »
Janus – Játékfilm a Securitate működéséről megtörtént események alapján
Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Megtörtént események alapján készített Janus címmel televíziós [...] tovább »
Illatos út – Már 753 hordó veszélyes hulladékot szállítottak el az Illatos útról
Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - A közvetlen veszélyt jelentő 991 hordó veszélyes hulladékból 753 [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása