Egymilliárd forintos szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Kft.

Egymilliárd forintos szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Kft.

Miskolc, 2014. október 21., kedd (MTI) – A világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Kft., a 400 kilojoule (kJ) ütési energiájú ellenütős kalapácsot a dél-koreai megrendelő, a Sammi Metal képviselői tesztelték és vették át kedden, Miskolcon – mondta a társaság ügyvezetője az MTI-nek.
tovább »
Vihar - Hat megyére és a fővárosra piros figyelmeztetést adtak ki a szél miatt

Vihar - Hat megyére és a fővárosra piros figyelmeztetést adtak ki a szél miatt

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A várható viharos erősségű szél miatt hat megyére és Budapestre harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében az erős szél mellett a jelentős mennyiségű csapadék miatt is első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki.
tovább »

Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Ádám az európai gazdaságpolitikáról

Strasbourg, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Európai Unió intenzívebb gazdasági növekedését csak a belső piac akadályainak leküzdésével lehet elérni - hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő kedden Strasbourgban, az EP plenáris vitájában.
tovább »

Adótörvények - Változások a helyi adókban

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.
tovább »

Helyettes államtitkár: sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program, a távol-keleti országban nyitottak a magyar cégek iránt, várják a magyar befektetőket – mondta el Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a gazdasági tanácsadói program első éves eredményeinek bemutatása után rendezett sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.
tovább »

EP-vita a magyarországi helyzetről - előzetes magyar nyilatkozatok

Strasbourg, 2014. október 21., kedd (MTI) - Magyar baloldali ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselők az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, fideszes részről ugyanakkor a magyarországi baloldal idei választási vereségeivel magyarázták, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülése kedd este Strasbourgban - az elmúlt négy évre visszatekintve immár ötödik alkalommal - a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről folytat vitát.
tovább »

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel kedden.
tovább »

Történelemtanárok Egylete: gondot okoz a tananyag átstrukturálása

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A Történelemtanárok Egylete támogatja, hogy a jelenkor története a korábbiaknál hangsúlyosabban jelenik meg a történelem kerettantervekben és a tankönyvekben. A szervezet az MTI-hez kedden eljuttatott állásfoglalásában ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a kompetencia alapú és forrásközpontú történelemtanítás a hagyományos megközelítésnél sokkal időigényesebb, és a lexikális ismeretek mennyiségének változatlanul hagyása mellett a készségfejlesztés lehetetlen.
tovább »

Beutazási tilalom - Kérdéseket intézett az Európai Bizottsághoz az MSZP-s Szanyi Tibor

Strasbourg/Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Kérdéseket intézett az Európai Bizottsághoz Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő a magyar kormánytisztviselők, illetve a kormánnyal kapcsolatban álló emberek ellen korrupciógyanú miatt elrendelt amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban - ezt a képviselő közölte az MTI-hez is eljuttatott keddi közleményében.
tovább »

Devizahitelek - Budapest Fejlesztési és Hitelbank: jogerőre emelkedik az elsőfokú ítélet

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helybenhagyta a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
tovább »

Adótörvények - A Fidesz üdvözli, az ellenzék bírálja a javaslatot

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány jövő évi adócsomagjának részleteit keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz üdvözölte az adóügyi terveket, az ellenzék bírálatokat fogalmazott meg.
tovább »

Adótörvények - Gigabájtonként 150 forint lesz az internetszolgáltatás adója

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.
tovább »

Adótörvények - Változások az otthoni pálinkafőzésben

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Országgyűlésnek kedden benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.
tovább »
Adótörvények - Változások a személyi jövedelemadóban

Adótörvények - Változások a személyi jövedelemadóban

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Nőnek a családi kedvezmények, mérséklődik viszont a cafetéria-rendszer kedvezménye, és változik az egész életre szóló életbiztosítások szabályozása is a személyi jövedelemadózás (szja) területén a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat alapján.
tovább »

Adótörvények - Kiterjesztik a különadót a befektetési alapokra

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Kiterjeszti a különadót a befektetési alapokra a kormány által kedden benyújtott adótörvény-javaslat, amely lehetővé teszi azt, hogy a 2014. január 1-jén ukrajnai leányvállalattal rendelkező, bankadó fizetésére kötelezett hitelintézet az ukrán cégében elszámolt értékvesztést levonja a bankadóból.
tovább »

Adótörvények - Az RSM DTM szerint nincs érdemi változás

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az RSM DTM szerint a kedden bejelentett 2015-ös adócsomag nem tartalmaz az adórendszert érintő érdemi irányváltást, sem érdemi adóemelés, sem pedig jelentős adócsökkentés nem várható, nem nyúl a korábban bevezetett adórendszer sarkalatos elemeihez sem.
tovább »
Adótörvények - Kormányszóvivő: a cél a családi adórendszer fenntartása, a kkv-k alacsony adózása és a különadók megtartása

Adótörvények - Kormányszóvivő: a cél a családi adórendszer fenntartása, a kkv-k alacsony adózása és a különadók megtartása

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A kormány célja 2015-ben is a családi adórendszer fenntartása, a kis- és középvállalkozások (kkv) alacsony adózása és a különadók megtartása - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő kedden Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen bejelentették a kormány által jövő évre tervezett fontosabb adózási szabályokat.
tovább »

Adótörvények - Az OKSZ támogatja az áfacsalások visszaszorítását

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) támogat minden olyan intézkedést, amely az áfacsalások visszaszorítását segítheti - mondta Vámos György, a szövetség főtitkára az MTI-nek kedden arra reagálva, hogy a kormány jövőre elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert szándékozik bevezetni, amelynek célja az áruk valós útjának nyomonkövetése.
tovább »

Adótörvények - Munkaadók: vállalkozói szempontból nem olvashatók ki szigorítások a tervekből

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Vállalkozói szempontból nem olvashatók ki szigorítások a kedden bejelentett jövő évi adótörvény-tervezetből, így a cégek kiszámítható és stabil adózási környezettel számolhatnak - vélekedtek az MTI-nek az OKISZ és az MKIK vezetői, míg a VOSZ főtitkára a munkáltatói terhek csökkentését hiányolta a javaslatok közül.
tovább »

Adótörvények - Az LMP kevesli az intézkedéseket

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Nem tartja érdemi lépésnek a friss házasoknak nyújtott adókedvezményt az LMP, az áfacsökkentést pedig jó, de bátortalan lépésnek ítéli, amelyet a társasági adókedvezménnyel együtt szélesebb körben biztosítana.
tovább »

Mihály Tamás megírta saját Omega-sztoriját

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Basszus! Omega! Egy életre szól címmel könyvet írt Mihály Tamás, az Omega együttes basszusgitárosa. A sztorikat és számos fotót tartalmazó mű felidézi a sikeres zenekar elmúlt évtizedeinek legfontosabb eseményeit.
tovább »

Tatabányai buszbaleset - Csütörtök hajnaltól járnak újra a vonatok Tatabánya és Oroszlány között

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Egy nappal még tovább tartanak a helyreállítási munkák Tatabányánál, ahol hétfőn csuklós busz ütközött vonattal, a vasúti közlekedés ezért csak csütörtök hajnalban indul meg - tájékoztatta a Mávinform kedd délután az MTI-t.
tovább »

Adótörvények - A Jobbik radikálisabb megoldásokat sürget

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A Jobbik azonnali, radikális lépéseket szorgalmaz az adóügyi tervekkel kapcsolatban.
tovább »

Vihar - A viharos szél miatt óvatosságot kér a Főkert

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Óvatosságot kér a Főkert Zrt., mert a közelgő viharos erejű szél ágakat, gallyakat szakíthat le a közparkokban, de máshol is a városban.
tovább »

Adótörvények - Együtt-PM: nem hozott érdemi változásokat a bejelentett adócsomag

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Együtt-PM szerint nem hoztak érdemi változást a kedden bejelentett adócsomag új elemei, marad a rossz adóstruktúra.
tovább »

Mikó-ügy - Tanúmeghallgatással folytatódott a fellebbviteli tárgyalás

Bukarest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az ingatlanbecslő meghallgatásával folytatódott kedden a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatása ügyében zajló per fellebbviteli tárgyalása a ploiesti-i táblabíróságon - közölte az MTI-vel Markó Attila parlamenti képviselő, a restitúciós bizottság volt tagja, az ügy egyik vádlottja.
tovább »
Idén ötödik alkalommal kapott MagyarBrands díjat az MTI

Idén ötödik alkalommal kapott MagyarBrands díjat az MTI

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A díj alapítása óta minden évben felkerült a vezető hazai márkákat értékelő MagyarBrands toplistájára a Magyar Távirati Iroda (MTI), így az idei ötödik elismerést követően az MTI kiemelt üzleti márkaként a díj mellé már bronz oklevelet is kapott.
tovább »
Módosított feltételek: még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Módosított feltételek: még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére - közölte az NFM kedden az MTIvel.
tovább »

Csütörtöktől a mozikban a Két nap, egy éjszaka című film

Párizs, 2014. október 21., kedd (MTI) - A szolidaritás kérdését vizsgálja a belga Jean-Pierre Dardenne és Luc Dardenne Két nap, egy éjszaka című drámája, amelynek főszerepét, egy depressziós külvárosi munkásnőt az Oscar-díjas Marion Cotillard francia színésznő alakítja.
tovább »

Budapest Airport: 25 százalékkal csökkent a repülőtér szén-dioxid-kibocsátása

Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az elmúlt három évben a Budapest Airport 25 százalékkal csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását, és további 10 százalékos csökkenést szeretnének elérni a következő öt évben - mondta Kis Ferenc, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég környezetvédelmi vezetője kedden.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enikő, a nap szépe

Enikő kékcsei diáklány, kozmetikusnak tanul. Szeretné élvezni a vakáció minden percét.
tovább »

További hírek a Magyarország kategóriából
Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Ádám az európai gazdaságpolitikáról
Strasbourg, 2014. október 21., kedd (MTI) - Az Európai Unió intenzívebb gazdasági növekedését csak a belső piac [...] tovább »
Adótörvények – Változások a helyi adókban
Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi [...] tovább »
Helyettes államtitkár: sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program
Budapest, 2014. október 21., kedd (MTI) - Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program, a távol-keleti [...] tovább »
EP-vita a magyarországi helyzetről – előzetes magyar nyilatkozatok
Strasbourg, 2014. október 21., kedd (MTI) - Magyar baloldali ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselők az [...] tovább »
Egymilliárd forintos szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Kft.
Miskolc, 2014. október 21., kedd (MTI) – A világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása