A nők nyitottabbak az új technológiákra egy felmérés szerint

A nők nyitottabbak az új technológiákra egy felmérés szerint

Budapest - A nők jobban érdeklődnek az új technológiák iránt, Magyarországon 32 százalékukat érdeklik az újítások, míg a férfiaknál 26 százalék ez az arány a legtöbb korosztályban, ami nagyjából megfelel az európai átlagnak - derült ki a Samsung 18 európai országban, 10 ezer megkérdezett bevonásával készült felméréséből.
EB: tiltott állami támogatás miatt 13 milliárd eurót kell visszafizetnie az Apple-nek

EB: tiltott állami támogatás miatt 13 milliárd eurót kell visszafizetnie az Apple-nek

Brüsszel - Az uniós szabályok értelmében tiltott állami támogatásnak minősülnek az adókedvezmények, amelyeket Írország nyújtott az Apple-nek 2003 és 2014 között, az amerikai informatikai óriáscégnek ezért mintegy 13 milliárd eurót (körülbelül 4 ezer milliárd forintot) kell visszafizetnie az ír államnak - döntött kedden az Európai Bizottság (EB).

Közzétették a netsemlegességről szóló uniós iránymutatást

Budapest - Közzétette a hálózatsemlegességről szóló uniós iránymutatást az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC), az iránymutatás kiindulási alapot biztosít az egységes távközlési piacról szóló, tavaly ősszel elfogadott uniós rendeletben foglalt előírások következetes alkalmazásához - közölte a testület magyar tagja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.

Orosz online enciklopédia létrehozását rendelte el az orosz kormányfő

Moszkva - Orosz online enciklopédia létrehozását rendelte el az orosz kormányfő.

A sok szelfi miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban

Amszterdam - A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.

Csaknem húsz holokauszttagadó weboldalt tiltott be a bíróság

Budapest - A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Az idősebbek kimaradnak a techinkai fejlődésből

Budapest - A hazai 55 éven felüliek európai viszonylatban kimagasló arányban vallják, hogy a folyamatos technológiai fejlődés szükséges és elkerülhetetlen.

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint

Budapest - A magyar informatikai vezetők bíznak a legkevésbé a rendszereikben, mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint, amelyből az is kiderül, hogy a cseheknek viszont a 14 százaléka mondta azt, hogy extra erős a hálózatuk.
„Okos ruhák”, találékony gyerekek

„Okos ruhák”, találékony gyerekek

Debrecen - Nem mindennapi tevékenységben vehettek részt a vállalkozó kedvű gyerekek szombat délelőtt az Agora fogadótermében.

OGY - Mobilalkalmazáson az Országgyűlés munkája

Budapest - Mobilalkalmazáson keresztül is nyomon lehet követni a parlament munkáját.

Egy izraeli kémprogram megpróbálta feltörni az Apple telefonjait

Jeruzsálem - Egy izraeli fejlesztésű kémprogrammal, egy biztonsági rést kihasználva, megpróbálták feltörni egy arab emberi jogi aktivista telefonját. Az Apple telefongyártó társaság a biztonsági rés megszüntetése után mobiltelefonjaik operációs rendszerének frissítésére kéri ügyfeleit - jelentette a helyi közszolgálati rádió péntek reggel.
Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

Budapest - Az új-zélandi városok felett már az idén megjelennek a pizzafutár-drónok - számolt be csütörtökön a heise online német technológiai hírportál.
A hangszóró, ami lámpa

A hangszóró, ami lámpa

Legyen szó hálószobáról vagy sátorozásról, az új készülékek tökéletes hangzást nyújtanak.

Terrorbarát fiókokat törölnek a Twitterről

Budapest - Egyre komolyabban veszi a terrorista propaganda elleni harcot a szélsőségesek ellen előszeretettel használt Twitter.

Új operációs rendszer az ipari infrastruktúra védelmére

Budapest - Az ipari vezérlő rendszerek és hálózati infrastruktúra fokozott biztonsági igényeit szem előtt tartva új, saját számítógép operációs rendszerrel rukkolt elő az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat - számolt be kedden a The Register brit informatikai szakportál.
Jön a virtuális valóság

Jön a virtuális valóság

Összevontvalóság-­szemüveget fejleszt az Intel.
DuoSkin: az eszközvezérlő tetoválás

DuoSkin: az eszközvezérlő tetoválás

Budapest - A DuoSkin számos dologra felhasználható lesz, kifejlesztőik szerint olcsó és esztétikus megoldás.

Reformáció emlékéve - Elindult a református egyházak jubileumi honlapja

Budapest - Elindult a Kárpát-medencei református egyházak közös honlapja, amelyen a reformáció 2017-es jubileumi emlékévével kapcsolatos hírek, interjúk, riportok olvashatók - közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.
Videós csatornáit bővíti az Instagram

Videós csatornáit bővíti az Instagram

Budapest - Már a Felfedezés fül képeit és videóit is személyre szabottan rendezi el az Instagram.
18 hihetetlen találmány, amely megváltoztatja az életét

18 hihetetlen találmány, amely megváltoztatja az életét

A következő tárgyakra okvetlen szüksége lesz, csak még nem tud róla.

Rio 2016 - Százezrek nézték éjjel is a magyarokat az M4 Sporton

Budapest - Az ötórás időeltolódás ellenére több százezren nézték a riói olimpia éjszakai közvetítéseiben is a magyar sportolókat az M4 Sporton.

Fotó- és videópályázat indul a Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából

Budapest - Fotó- és videópályázatot hirdet a novemberi Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Húszéves korukra az angol anyanyelvű amerikaiak szókincse 42 ezer szóból áll egy kutatás szerint

New York - Egy belga tudóscsoport a közösségi média nyújtotta lehetőségeket felhasználó új kutatással megállapította, hogy húszéves korukra az angol anyanyelvű amerikaiak szókincse 42 ezer szóból áll.

Szigorítaná a Skype-hoz hasonló internetes alkalmazások szabályozását az Európai Bizottság

Brüsszel - Az Európai Bizottság szigorúbb szabályokat írna elő a Skype-hoz vagy a WhatsApp-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a nagy távközlési szolgáltató cégekkel.
Felnőttek a digitális bennszülöttek

Felnőttek a digitális bennszülöttek

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A külföldi munkát tervezők mintegy 20 százaléka nem beszél idegen nyelvet; van önbizalmuk.

Világgazdaság - A brüsszeli elutasítás ellenére is csökken az internet áfája

Budapest - A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

Rio 2016 - Több mint kétmillióan kapcsolnak naponta az M4 Sportra

Budapest - Az elmúlt hétvége mindhárom napján több mint kétmillió néző kapcsolt a riói olimpiát közvetítő M4 Sportra, amelyen legalább néhány perc erejéig pénteken 2,35, szombaton 2,26, vasárnap pedig 2,49 millióan kapcsolódtak be az ötkarikás műsorba.

A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől

Budapest - A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől; a plakettet és az elismerő oklevelet Peller Mariann és Harsányi Levente, a Talpra Magyar műsorvezetői hétfő reggel vették át élő adásban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.
Akár távolról is irányíthatjuk otthonunkat

Akár távolról is irányíthatjuk otthonunkat

Budapest, Miskolc, Nyíregyháza - IoT: a harminc körüli nők többet költenének a technológiára, mint a férfiak.

A Volkswagen betiltotta üzemterületein a Pokémon Go játékot

Wolfsburg - Adatbiztonsági és munkavédelmi okokra hivatkozva a Volkswagen konszern egy belső körlevélben betiltotta a Pokémon Go játékot üzemi területein - számolt be csütörtökön a Bild lap értesülésére hivatkozva a német Automobilwoche hírportál.

Megbírságolták a Google-t Oroszországban

Moszkva - Az orosz szakhatóság 438 millió rubeles (mintegy 6,75 millió dolláros) bírságot szabott ki a Google-ra monopóliumellenes törvények megsértése miatt.

Ősszel jelennek meg a Modern vállalkozások programban igényelhető szoftverpályázatok

Budapest - Szeptember elején jelennek meg a Modern vállalkozások programban a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére igényelhető szoftverpályázatok - mondta a program szakmai vezető helyettese kedden az M1 aktuális csatornán.
Ősszel tesztelik a debreceni egyetemisták világsikerű orvosi mobilalmazását

Ősszel tesztelik a debreceni egyetemisták világsikerű orvosi mobilalmazását

Debrecen - Harmadik helyen végzett július végén a debreceni fiatalokból álló InSimu alkalmazás fejlesztőcsapata a Microsoft innovációs versenyének világdöntőjén Seattle-ben.
Nem maradnak el az ötkarikás élmények a nyaralás alatt sem

Nem maradnak el az ötkarikás élmények a nyaralás alatt sem

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bárhol a stadionban érezheti magát egy minőségi laptop segítségével.
Kóstolom néven új mobilalkalmazás készült a magyar borturistáknak

Kóstolom néven új mobilalkalmazás készült a magyar borturistáknak

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új, hiánypótló mobil­alkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek.
Samsung: 6-os helyett rögtön jött a Note 7

Samsung: 6-os helyett rögtön jött a Note 7

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bemutatkozott a Samsung csúcsphabletje, a Galaxy Note 7.
7 briliáns módszer, amivel Zuckerberg sikeressé vált

7 briliáns módszer, amivel Zuckerberg sikeressé vált

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ki ne ismerné a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget, aki harminckét évesen a világ hatodik leggazdagabb embere. Mindenkit foglalkoztat, hogy hogyan sikerült ezt az elképesztő teljesítményt elérnie és mitől vált ennyire sikeres emberré. Biztos tippet nem tudunk adni, de a CNBC összeszedte azt a hét menedzsment stratégiát, amelyek abban segítették, hogy sikerre vigye vállalkozását - olvasható a Cvonline oldalán.
Az interneten tervezzük meg az üdülésünket

Az interneten tervezzük meg az üdülésünket

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ötezer felnőtt online megkérdezése után vontak mérleget az internetes rendelésekről.

Szakértő: anyagi korlátai vannak az internet fejlődésének

Budapest - Szűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése.

Élet a neten

Míg pár évtizede el sem tudtuk képzelni, hogy egy levelet egy kattintással el tudunk küldeni a világ másik felében élő rokonunknak, barátunknak; a ma emberének már bizony ez a legtermészetesebb. Nem kell borítékot címezni, bélyeget ragasztgatni, postára menni, vagy csupán a legközelebbi utcai ládához a levéllel, ha tudatni akarunk valamit a másikkal. És a válaszra sem kell – jó esetben – napokat, heteket várni. Aztán vannak a mindentudók”, akik állandóan saját, de még inkább másoktól ellesett gondolatokat osztanak meg. Kenyeres Ilona írása.
 
Előző
123456  

Vivi, a nap szépe

Vivi fodrászként dolgozik. Szabadidejében ha teheti, szívesen áll a kamera elé.
tovább »


hirdetés