Kirakatban

Kirakatban

Néhány nappal ezelőtt szenzációként kürtölte szét a világsajtó a hírt, hogy több mint egymilliárdan használták a Facebookot egyetlen napon. Nem tudni, kinek aranyozta be a napját ez a valóban meghökkentő információ, engem inkább gondolkodóba ejtett, sőt elszomorított. Matyasovszki József jegyzete.
tovább »
A virtuális sztrádán is szükség van jogsira!

A virtuális sztrádán is szükség van jogsira!

Nyíregyháza -  Az idén minden nyíregyházi diák megismerheti a virtuális világ előnyeit és veszélyeit az Okosdigitális program révén. Interjú: Tóth Zoltán kommunikációs szakértővel, a Digitális Tudás Akadémia elnökével.
tovább »

Több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés az állami IT-rendszerekben

Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Lezárult az állami szervezetek, minisztériumok, okmányirodák információtechnológiai rendszereinek fejlesztése, a projekt 8,3 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg - tájékoztatta a projekt konzorcium vezetője, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-t.
tovább »

Glattfelder: idén 30 százalékos bővülés várható az internetes vásárlásban

Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - Az internetes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi más", ebben a szektorban az előző évhez képest erre az évre nagyjából 30 százalékos bővülés várható - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorfolyamában.
tovább »

Új infokommunikációs pályázati kiírás jelent meg

Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A digitális hálózatfejlesztéseket támogató pályázati kiírás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében pénteken.
tovább »
Internetszoba internet nélkül

Internetszoba internet nélkül

Ha valaki leszáll Észak-Korea repterén, akkor nagy boldogsággal rohanhat az újonnan kialakított internetszobába. Ja, nem.
tovább »
Ilyen lesz az iPhone 6S

Ilyen lesz az iPhone 6S

Cserélnéd a sima 6-ost? Szerencsére hetekkel a hivatalos bejelentés előtt elég fontos részletek szivárogtak ki. Most megtudhatod, érdemes-e gyűjteni rá a pénzt.
tovább »
1 milliárd felhasználó 1 nap alatt a Facebookon

1 milliárd felhasználó 1 nap alatt a Facebookon

Újabb mérföldkőhöz érkezett a közösségi oldal, még sosem léptek be egy nap alatt ennyien.
tovább »

Illegális bevándorlás - A gyűlölködés elleni fellépésre kéri a Facebookot a német igazságügyi miniszter

Berlin, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - A német igazságügyi miniszter határozottabb fellépést kér a Facebook közösségi portál vezetésétől a rasszista, idegenellenes, gyűlölködő kommentárok, bejegyzések ellen.
tovább »

Az Apple és a Xiaomi átalakította a viselhető eszközök világpiacát

Framingham, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - Az új gyártók megjelenése alapjaiban forgatta fel a viselhető számítástechnikai eszközök - okosórák, sport mérőeszközök - piacát a második negyedévben az amerikai International Data Corporation (IDC) csütörtökön közzétett felmérése szerint.
tovább »

Tönkretette a Google autóját a paradicsomcsata Spanyolországban

Madrid, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - Súlyosan károsodtak a kamerák, letörtek a tükrök, az ablaktörlők, behorpadt a motorháztető a Google autóján, amely a Tomatina nevű világhírű spanyolországi paradicsomcsatáról készített felvételeket - közölte a cég csütörtökön.
tovább »
Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon

Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon

Miskolc, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje, a hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön.
tovább »

Már 75 millió számítógépen fut a Windows 10 operációs rendszer

San Francisco, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Kevesebb mint egy hónappal piaci bevezetése után már több mint 75 millió személyi számítógépen és más eszközön fut a Windows 10 operációs rendszer - jelentette be szerdán Twitter üzenetekben a Microsoft alelnöke.
tovább »

Kutya-elsősegélynyújtásban segítő telefonos alkalmazást fejlesztettek ki

Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - Kutya-elsősegélynyújtásban segítő telefonos applikációt mutatott be a Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor együttműködésében szerdán.
tovább »

Csökken az idén a táblagépek világpiaci eladása

Framingham, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) - A korábban jelzettnél nagyobb mértékben zsugorodik az idén a táblagépek világpiaca az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb prognózisa szerint.
tovább »
NMHH: új szabályok védik a hírközlési szolgáltatások előfizetőit

NMHH: új szabályok védik a hírközlési szolgáltatások előfizetőit

Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Legkésőbb szeptember 1-jétől kell alkalmazniuk a hírközlési szolgáltatóknak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) előfizetői szerződéseket szabályozó új rendeletét, amely az eddigieknél erősebb jogi védelmet nyújt a felhasználóknak az egyértelműen meghatározott helyzetek megteremtésével. A rendelet egyes pontjai később, november 1-jén lépnek majd hatályba, ezen előírásokat december 1-jétől kell majd alkalmazni.
tovább »

Lassul a világpiaci okostelefon eladások növekedése

Framingham, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Lassul az okostelefonok világpiaci értékesítésének növekedési üteme az elkövetkező években - közölte kedden az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.
tovább »

Szerda reggel lesznek újra elérhetők a médiahatóság honlapjai

Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Műszaki okok miatt várhatóan szerda reggelig nem érhetőek el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapjai, szakrendszerei és nem működnek a vezetékes telefonvonalak - tudatta a szervezet kedden az MTI-vel.
tovább »
Videó: Ingyenes mobilalkalmazással segíti az úton lévőket a rendőrség

Videó: Ingyenes mobilalkalmazással segíti az úton lévőket a rendőrség

Budapest - Az ingyenes RUTIN okostelefon alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton lévőket.
tovább »

Kiberbiztonsági szabványokat sürget a Google biztonsági igazgatója

Berlin, 2015. augusztus 24., hétfő (MTI) - Egységes kiberbizontsági technológiai szabvány bevezetését sürgeti a német Der Spiegel lapnak adott interjúban Gerhard Eschelbeck, a Google kiberbiztonsági és adatvédelmi igazgatója.
tovább »
Haha vagy hehe, vajon ki hogyan nevet?

Haha vagy hehe, vajon ki hogyan nevet?

A Facebook tényleg mindent tud, azt is, hogyan adunk hangot a jókedvünknek.
tovább »
Figyelmeztetés nélkül törlik az inaktív fiókokat?

Figyelmeztetés nélkül törlik az inaktív fiókokat?

Előzetes értesítés nélkül törli a hosszabb ideje nem használt felhasználói fiókokat a Google.
tovább »

A hét appja: kulcsmásolás mobiltelefonnal

Aki járt már úgy, hogy kizárta magát a lakásból és kisebb vagyont kellett kifizetnie, hogy kicseréltesse a zárat, s úgy kulcsokat csináltasson, az most örvendezhet, hiszen megérkezett az KeyMe.
tovább »

Kaspersky: a pénzügyi szolgáltatók inkább utólag kezelik az online támadásokat, nem megelőzik azokat

Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (MTI) - A bankok és az online fizetési szolgáltatók csaknem fele utólagosan kezeli az online támadásokat az esetek megelőzése helyett; a kiberbűnözők pedig évről évre kifinomultabb támadási módszereket találnak fel, így nő a bűnözések száma és a veszteségek mértéke - vélekedett a Kaspersky Lab.
tovább »

Helyreállt az Országos Bírósági Hivatal informatikai rendszere

Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (MTI) - Szerda reggelre az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szakemberei elhárították a hétfői esőzés miatt az informatikai rendszerben keletkezett hibát.
tovább »

Országos internetsebesség-mérő oldalt indított az NMHH

Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (MTI) - Országos internetsebesség-mérő oldalt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a szerdától működő szelessav.net honlap valós információkat ad az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről - közölte a hatóság szerdán.
tovább »

Tovább hódít az online szállásfoglalás itthon

Debrecen - A hagyományos módon szállást foglalók aránya jelentősen visszaesett az elmúlt egy évben.
tovább »

Clinton eddig átvizsgált e-mailjei közül 305 tartalmazhat titkos információt

Washington, 2015. augusztus 17., hétfő (MTI) - Az amerikai hírszerző szervek képviselői Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter eddig átnézett e-mailjei közül eddig 305 olyat szűrtek ki, amelyet szerintük a szakszolgálatoknak tovább kell vizsgálniuk abból a szempontból, hogy tartalmaznak-e titkos információt - közölte hétfőn az amerikai külügyminisztérium.
tovább »
Van tizenkét trükkünk, amivel megkönnyítjük a gmailezést

Van tizenkét trükkünk, amivel megkönnyítjük a gmailezést

Érdemes próbát tenni, mert sokszor olyan egyértelmű a használat, hogy a nyelvtudás hiánya nem akadály.
tovább »
Gyártásra kész az első ellophatatlan kerékpár

Gyártásra kész az első ellophatatlan kerékpár

A Yerka lehet a megoldás a bringások legnagyobb félelmére?
tovább »
Újra működik az ingyen wifi, sőt, még több helyen lesz!

Újra működik az ingyen wifi, sőt, még több helyen lesz!

Debrecen - A város free wifit működtető rendszerében egy eszköz meghibásodása okozta a hibát. Az eszközcserét elvégezte a város, aminek köszönhetően a rendszer ismét működőképes.
tovább »
Hasznos tanácsok tablet vásárlásához

Hasznos tanácsok tablet vásárlásához

Az iskolaszezon közeledésével napjainkban már természetes igényként merül fel a notebook vagy tablet vásárlás.
tovább »
Videó: Így szól a világ első nyomtatott hegedűje

Videó: Így szól a világ első nyomtatott hegedűje

Elkészült az első, 3D-s technikával nyomtatott elektromos hegedű és most meghallgathatod, hogyan szól. 
tovább »
Fotók: Debreceni nyomdász a mobilfotózás nagykövete

Fotók: Debreceni nyomdász a mobilfotózás nagykövete

Debrecen - Saját tapasztalataiból ismerte meg a mobilfotózás művészetét. 
tovább »

Világirodalmi klasszikusok 140 karakterben a Booker-díj volt elnökétől

London, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) - A világirodalom nagy klasszikusai közül foglalt össze néhányat 140 karakterben, egy Twitter-üzenet hosszúságában John Sutherland, a modern angol irodalom professzora, a Booker-díj korábbi elnöke, miután szembesült azzal a ténnyel, hogy a fiatal felnőttek egy része életében még egyetlen regényt sem olvasott el.
tovább »

Trafik - Elindult az Országos Dohányboltellátó Kft. honlapja

Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) - Elindult csütörtökön az Országos Dohányboltellátó (ODBE) Kft. honlapja, az oldalon egyebek mellett a dohányboltok kondíciós listájáról, a raktárak elhelyezkedéséről közölnek adatokat - tudatta a cég az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) - Elindult augusztus elején az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint hazai internetes kereskedők összefogásával.
tovább »

A túlnyomó többség szerint az okostelefon változtatta meg leginkább az életet

Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - A magyar okostelefon-tulajdonosok közel 80 százaléka szerint okostelefonjuk változtatta meg leginkább az életüket az elmúlt évtizedek technológiai találmányai közül - derült ki egy friss kutatásból, amelynek eredményét szerdán ismertették az MTI-vel.
tovább »

Digitálisan is elérhetővé válnak novembertől a társasházak alaprajzai és ügyiratai

Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - Digitálisan is elérhetővé válnak novembertől az ügyfélkapun keresztül a társasházak és szövetkezeti házak alaprajzai és ügyiratai, a fejlesztés az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) révén elnyert 1 milliárd 491 millió forintból valósul meg - jelentette be Fekete Gábor, a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
tovább »

Augusztus 20. - HM: okostelefonokon is nézhető lesz az augusztus 20-ai koncert

Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - Okostelefonon is követhető lesz az augusztus 20-ai budapesti ünnepi koncert az Antenna Hungáriával kötött megállapodás nyomán - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Hajni, a nap szépe

Hajni 29 éves hangonyi lány. Kicsit bátortalan volt a fotózás elején, de “kolléganője” segítségével hamar belejött a fotózkodásba. “Köszi Alexa!” Fotók: Vega
tovább »
További hírek a Multimédia kategóriából
Több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés az állami IT-rendszerekben
Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) - Lezárult az állami szervezetek, minisztériumok, okmányirodák [...] tovább »
Kirakatban
Néhány nappal ezelőtt szenzációként kürtölte szét a világsajtó a hírt, hogy több mint egymilliárdan [...] tovább »
A virtuális sztrádán is szükség van jogsira!
Nyíregyháza -  Az idén minden nyíregyházi diák megismerheti a virtuális világ előnyeit és veszélyeit az [...] tovább »
Glattfelder: idén 30 százalékos bővülés várható az internetes vásárlásban
Budapest, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) - Az internetes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi [...] tovább »
Új infokommunikációs pályázati kiírás jelent meg
Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) - A digitális hálózatfejlesztéseket támogató pályázati kiírás [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálásahirdetés