Internetadó - Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Internetadó - Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
tovább »
Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

Debrecen, 2014. október 31., péntek (MTI) - A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben.
tovább »

Internetadó - Liberálisok: a mostani bejelentés csak porhintés

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Magyar Liberális Párt elnöke szerint lesz internetadó, csak máskor, más néven és elképzelhető, hogy más összeggel.
tovább »

Internetadó – DK: Orbán beismerte részleges vereségét

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) – A Demokratikus Koalíció véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök beismerte részleges vereségét, amikor azt mondta, hogy ebben a formában nem vezetik be az internetadót.
tovább »

Internetadó - Neelie Kroes örül, hogy a magyar kormányfő visszavonta a tervezett adót

Brüsszel, 2014. október 31., péntek (MTI) - Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".
tovább »

Internetadó - Tóbiás: Orbán azt jelentette be, hogy lesz internetadó

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az MSZP elnök-frakcióveztőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó.
tovább »

A teljes hazai szuperszámítógép-kapacitás megnyílt a kutatók előtt

Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A hazai szuperszámítógép-kapacitás összekapcsolásával a kutatói munka megkönnyítése és hatékonyságának növelése érdekében "Nemzeti Virtuális Laboratóriumot" hozott létre a Szegedi Tudományegyetem által vezetett fejlesztői konzorcium - közölte a NIIF Intézet csütörtökön.
tovább »

Internetadó - Együtt-PM: a kormány belátta, az internethasználat megadóztatása butaság

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az Együtt-PM fontos lépésnek tartja, hogy a kormány belátta: az internethasználat megadóztatása butaság, azt nem szabad bevezetni - közölte az ellenzéki pártszövetség pénteken az MTI-vel a miniszterelnök reggeli rádiónyilatkozatára reagálva.
tovább »
Internetadó – Tüntetés volt több vidéki nagyvárosban

Internetadó – Tüntetés volt több vidéki nagyvárosban

Békéscsaba, Eger, Szombathely, 2014. október 30., csütörtök (MTI) – A tervezett internetadó ellen tüntettek három vidéki nagyvárosban csütörtökön.
tovább »

Integrált kerekes székes rendszer kapta az idei Gran Prize interdiszciplináris díjat

Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Juhász Márton integrált kerekesszék-vezérlő rendszere, az Omnipolar kapta idén a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület Gran Prize interdiszciplináris díját - közölte a testület csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Tim Cook bevallotta, hogy meleg

Tim Cook bevallotta, hogy meleg

A Bloomberg Businessweek cikkében fedte fel a titkát csütörtökön. Hozzátette, nagyon büszke.
tovább »
Internetadó - Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

Internetadó - Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
tovább »
Költségvetés - Az internetadó előfizetésenkénti felső határa 700, illetve 5000 forint lesz

Költségvetés - Az internetadó előfizetésenkénti felső határa 700, illetve 5000 forint lesz

Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz - derül ki az Országgyűlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.
tovább »

Tovább nőtt az okostelefonok világpiaci forgalma

Framingham, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Már a második egymást követő negyedévben kelt el több mint 300 millió okostelefon a világpiacon, az új modellek bemutatásának és a feltörekvő piacok csillapíthatatlan étvágyának köszönhetően - közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat csütörtökön.
tovább »
Külföldi sajtó Magyarországról - Német, brit és osztrák lapok az internetadóról

Külföldi sajtó Magyarországról - Német, brit és osztrák lapok az internetadóról

Berlin, London, Bécs, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Németországban az internetadó elleni tüntetéssel kapcsolatban közölt kommentárt a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a liberális Süddeutsche Zeitung és a Handelsblatt című üzleti lap, és beszámolót közölt a Spiegel Online hírportál.
tovább »

Az eddigi legnagyobb számítógépes biztonsági gyakorlat Európában

Brüsszel, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Európa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát tartják meg csütörtökön 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével - derül ki az Európai Bizottság közleményéből.
tovább »
Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközöket az amerikai mozikban

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközöket az amerikai mozikban

Los Angeles, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban - írja a Variety filmes portál.
tovább »

Befejeződött a Motorola Mobility megvásárlása

Budapest, 2014. október 30., csütörtök (MTI) - A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója - szerepel a Lenovónak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
tovább »
Megkérdeztük: Ön mire használja az internetet?

Megkérdeztük: Ön mire használja az internetet?

– Fontos szerepet játszik az internet az életemben, sok területen használom, ezért egyáltalán nem tudnám nélkülözni a mindennapokban. Általában közösségi oldalak látogatására, filmnézésre, tanulásra és kapcsolattartásra – válaszolta kérdésünkre ­Nashnous Ádám.
tovább »
Jegyzet: Ingyen adat nem adatott

Jegyzet: Ingyen adat nem adatott

Fázós reggel napsütéssel, de jó volna tudni, vastag harisnyát vagy szoknyát kell ma húzni? Telefon után nyúlok, a wifi szimbólumot érintem, hasít a netem, a csúcs húsz fok lesz – mutatja a köpönyegen. Hoppá, torpan meg mobilhoz szokott kezem, pénzt költök, míg az időn jár az eszem. Nyomom ki a wifit észvesztetten, hej, számlát csinálok, még alig nyílt ki a szemem. Horváth Borbála írása.
tovább »
Jó lenne tudni, hogy miért hívnak? Van rá app!

Jó lenne tudni, hogy miért hívnak? Van rá app!

„There is an app for that” – hangzik a mára legendássá vált mondás. És tényleg, egyre több hétköznapi problémára adnak megoldást az okostelefonokra fejlesztett applikációk.
tovább »

WP: Moszkva állhat a Fehér Ház komputerhálózatába való behatolás mögött

Washington, 2014. október 29., szerda (MTI) - Feltételezések szerint az orosz kormány megbízásából dolgozó hackerek hatoltak be az elmúlt hetekben a Fehér Ház egyik nem titkosított komputerhálózatába - közölte szerdai számában értesülését a The Washington Post.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, osztrák és szlovákiai lapok

London, Berlin, Bécs, Pozsony, 2014. október 29., szerda (MTI) - Az internetadó elleni tüntetések kapcsán közölt írást az Orbán-kormány médiapolitikájáról véleményrovatában a Financial Times című londoni gazdasági napilap.
tovább »

A mobiltelefon üzletág növelte az LG nyereségét

Szöul, 2014. október 29., szerda (MTI) - Növelte forgalmát és nyereségét a dél-koreai LG Electronics a mobiltelefon üzletág új modellekkel elért értékesítési sikerének köszönhetően a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - tájékoztatta az LG médiapartnere az MTI-t szerdán.
tovább »

Internetadó - Deutsch: a tüntetés a magyar demokrácia bizonyítéka

Budapest, 2014. október 29., szerda (MTI) - Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő szerint az internetadóval kapcsolatos vasárnapi és keddi tüntetés ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország normálisan működő európai demokrácia, hiszen bárki korlátozás nélkül élhet a gyülekezés jogával véleménye kifejezésére.
tovább »
Megkérdeztük: Ön szerint folytatódhatnak-e az utcai megmozdulások?

Megkérdeztük: Ön szerint folytatódhatnak-e az utcai megmozdulások?

Debrecen - Olvasóink elmondták véleményüket az internetadó-ellenes tüntetésekről.
tovább »

Telenor: nőtt a bevétel, szinten maradt a nyereség a harmadik negyedévben

Budapest, 2014. október 29., szerda (MTI) - A Telenor Magyarország árbevétele 3,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a harmadik negyedévben és 39,634 milliárd forintot tett ki, az egyszeri tételek nélküli EBITDA (adózás, kamatfizetés és amortizáció nélkül számolt eredmény) 13,118 milliárd forintot ért el, ami alig maradt el az egy évvel korábbi 13,141 milliárdtól - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
tovább »

Gyanús kibernetikai tevékenységet észleltek a Fehér Ház komputerhálózatán

Washington, 2014. október 29., szerda (MTI) - Gyanús kibernetikai tevékenységet észleltek egy a Fehér Ház által használt számítógépes hálózaton, lépések történtek a megakadályozásra - közölte kedden az amerikai elnöki hivatal egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője.
tovább »

Kibernetikai kémkedéssel vádolja az orosz kormányt egy amerikai cég, Magyarország is érintett lehet

Washington, 2014. október 28., kedd (MTI) - Kibernetikai kémkedéssel vádolta meg az orosz kormányt a kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a FireEye amerikai komputerbiztonsági cég, amely szerint a többi között a magyar kormány számítógépes rendszerébe is betörtek orosz hackerek.
tovább »
Internetadó elleni tüntetések a közösségi médiában

Internetadó elleni tüntetések a közösségi médiában

Mégis mit érne egy internetadó elleni tüntetés, ha az eseményeket nem osztanák folyamatosan a közösségi médiában? Mutatjuk a tegnap készült fotókat és videókat.
tovább »
Debrecenben is skandáltak a netadó-ellenes tüntetők

Debrecenben is skandáltak a netadó-ellenes tüntetők

Debrecen - „Nem kell netadó”, „Orbán takarodj!”, „Ruszkik haza!” – egyebek mellett ezeket a rigmusokat skandálta az a több száz ember, aki részt vett kedd este a főtéren tartott internetadó-ellenes tüntetésen.
tovább »

Stratégiai együttműködést kötött a Simple és a Samsung

Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - Stratégiai együttműködést kötött a Simple, az OTP okostelefonos fizetőalkalmazása és a Samsung, koreai mobiltelefongyártó - közölte a magyar fél kedden az MTI-vel.
tovább »
Többen ismernek legális letöltési lehetőségeket

Többen ismernek legális letöltési lehetőségeket

Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - Többen ismernek legális internetes letöltési lehetőségeket, mint tavaly: míg 2013-ban csak az internetezők 63 százaléka tudott ilyeneket megnevezni, addig az idén már 70 százalék - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) megbízásából a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. által készített Hamisítás Magyarországon című felmérésből.
tovább »

Jelentősen növelte a Huawei a közép- és felsőkategóriás mobilok eladását

Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - Jelentősen növelte a közép- és felsőkategóriás mobiltelefonok eladását a Huawei - derül ki a kínai információs és kommunikációs technológiai konszern fogyasztói üzletágának harmadik negyedéves jelentéséből.
tovább »
Internetadó - Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

Internetadó - Tállai: a távközlésiből levonható a megfizetett társasági adó

Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - A szolgáltatókra kirótt távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó - hívta fel a figyelmet az adócsomagban foglalt rendelkezésre Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Mintegy 18 millió euró kenőpénz a legnagyobb romániai korrupciós ügyben

Bukarest, 2014. október 28., kedd (MTI) - A román ügyészek szerint mintegy 18 millió euró (5,5 milliárd forint) kenőpénzt kapott három román politikus és üzletember abban a számítástechnikai közbeszerzési ügyben, amely a rendszerváltozás óta a legnagyobb kivizsgált romániai korrupciós botránynak számít.
tovább »
Nézőpont: A piros meg a kék drót

Nézőpont: A piros meg a kék drót

Minden parlamenti párt elítélte az erőszakot a vasárnapi fővárosi események kapcsán – ebben nincs köztük nézeteltérés. Abban már inkább, hogyan magyarázzák az eseményeket. Szőke Tímea írása.
tovább »
Még ma mondjon fel! Online játékokkal 88 millát lehet keresni!

Még ma mondjon fel! Online játékokkal 88 millát lehet keresni!

Egy anyuka otthagyta a grafikus designeri állását és rácuppant az online nyereményjátékokra. Kiderült, hogy ezzel a mókával 88 millió forintot lehet keresni.
tovább »

Internetadó - OGY - Eltérően értékelték a vasárnapi tüntetést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai

Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.
tovább »
Tizenöt városban egyszerre tüntetnek az internetadó ellen!

Tizenöt városban egyszerre tüntetnek az internetadó ellen!

Debrecen - Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is az utcára vonulnak a tiltakozók!
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bettina, a nap szépe

A mai nap lánya Bettina. A szabadidejét szereti barátai társaságában tölteni.
tovább »

További hírek a Multimédia kategóriából
Internetadó – Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési [...] tovább »
Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet
Debrecen, 2014. október 31., péntek (MTI) - A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén [...] tovább »
Internetadó – Liberálisok: a mostani bejelentés csak porhintés
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) - A Magyar Liberális Párt elnöke szerint lesz internetadó, csak máskor, [...] tovább »
Internetadó – DK: Orbán beismerte részleges vereségét
Budapest, 2014. október 31., péntek (MTI) – A Demokratikus Koalíció véleménye szerint Orbán Viktor [...] tovább »
Internetadó – Neelie Kroes örül, hogy a magyar kormányfő visszavonta a tervezett adót
Brüsszel, 2014. október 31., péntek (MTI) - Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása