Országos versenyen tarolt Hófehérke és a hét digitörpe

Országos versenyen tarolt Hófehérke és a hét digitörpe

Debrecen - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának hazai konzorciumvezetője a Hewlet Packard Enterprise támogatásával hirdette meg 2016-ban azt a videópályázatot, amelynek a témája az internetbiztonság és az internetben rejlő lehetőségek bemutatása volt. A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kódfejtők csapata is benevezett ebbe a versenybe a Hófehérke és a hét digitörpe című videójával.
Nőtt a Twitter forgalma, de megtorpant a felhasználók számának bővülése

Nőtt a Twitter forgalma, de megtorpant a felhasználók számának bővülése

San Francisco - Növelte forgalmát és csökkentette veszteségét a negyedik negyedévben a Twitter, megtorpant azonban a felhasználók számának növekedése - derül ki az üzenetmegosztó szolgáltató közösségi média portál céges honlapján közzétett eredmény beszámolóból.
Titokban ASCII képeket készít fotóinkról a Facebook

Titokban ASCII képeket készít fotóinkról a Facebook

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdekes felfedezést tett a napokban egy belga programozó a Facebookra és Instagramra feltöltött fotókkal kapcsolatban – írja az Impuls360.
Ezzel a titkos kóddal sakkozhat a Messengerben

Ezzel a titkos kóddal sakkozhat a Messengerben

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Facebook fejlesztői sem tétlenkednek, hiszen fény derült egy rejtett funkcióra a közösségi oldal üzenetküldő rendszerében – írja az Impuls360.

Gyógyszertárkereső érhető el az OGYÉI honlapján

Budapest - Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.
Videó: Átlátszó kamion a Samsungtól

Videó: Átlátszó kamion a Samsungtól

A koreai tech-óriás feltalálta az átlátszó kamiont, hogy elősegítse a biztonságos előzést.

Ombudsman: nem megfelelő a médiaértés-oktatás az iskolákban

Budapest - Az alapvető jogok biztosa szerint nem megfelelő a médiaértés-oktatás az iskolákban, ezért arra kérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy kezdeményezzen átfogó felmérést a témában, valamint vizsgálja felül a pedagógusképzés és a nemzeti alaptanterv jelenlegi rendszerét.

Dobogós helyen van Magyarország a 4G-s letöltési sebességben

Budapest - A magyar mobilszolgáltatók 4G szolgáltatásai átlagosan másodpercenként 28 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország a világ harmadik legjobb eredményét érte el - derült ki a OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez pénteken.

Több mint 200 ezren használják már a MÁV applikációját

Budapest, 2016. február 5., péntek (MTI) - Február első napjaira, azaz kevesebb mint egy év alatt átlépte a kétszázezres letöltés-számot a Vonatinfó, a MÁV-Start okostelefonokra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazása - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.
Táblagépeken tanulhatnak a fiatalok

Táblagépeken tanulhatnak a fiatalok

Hencida - A mobilszolgáltató az eszközök mellett internetet és használati útmutatót biztosít a hencidai tanintézetnek.
E-mail aláírás – mit tegyünk bele és mit hagyjunk ki belőle?

E-mail aláírás – mit tegyünk bele és mit hagyjunk ki belőle?

Amikor új munkahelyre kerülünk az elsők között szerepel, hogy céges e-mail aláírást kapunk aminek minden üzleti levelezésünkön szerepelnie kell.
Szabad a komment?

Szabad a komment?

Emlékeznek azokra a nem túl távoli időkre, amikor még szinte bármelyik internetes híroldalon megjelent cikkhez ott, azonnal hozzá lehetett szólni? A nagy többség nyomdafestéket tűrően fogalmazott, de akadtak kifejezetten gyalázkodó, személyeskedő, trágár vélemények is. Orosz Csaba jegyzete.
Az utolsó, amit kidob a nyomtató

Az utolsó, amit kidob a nyomtató

Megunta régi cipőjét? Nyomtasson magának újat! A trendi szemüvegkeretért sem kell többé a boltba rohannia, ha megveszi ezt a 3D nyomtatót! Esetleg egy pisztoly…? Hmm…? Nem vízi, igazi! A töltény is megoldható hozzá, s lesz otthon mivel célba lőnie unalmas hétvégéken gyereknek, felnőttnek. Nyéki Zsolt jegyzete.

EJEB: nem feltétlenül felelős a tartalomszolgáltató a kommentek miatt

Brüsszel/Strasbourg - Nem tehető feltétlenül felelőssé a tartalomszolgáltató a felhasználók kommentjei miatt - mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) egy magyar ügyben.

Putyin elnök utasítást adott a "Google-adó" kidolgozására

Moszkva/Budapest - Az orosz kormányzat megadóztatná a Google és az Apple szolgáltatásait.
Hétfőtől csak adószámmal rendelkező sofőr vezethet Uber-autót

Hétfőtől csak adószámmal rendelkező sofőr vezethet Uber-autót

Budapest - Hétfőtől csak az a sofőr dolgozhat az Ubernek, aki az adószámát és adatait feltöltötte a cég platformjára - közölte az Index online hírportál hétfőn.

Elindult a Nemzeti Közlekedési Hatóság térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazása

Budapest - Elindult a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazása, amellyel a hivatalos engedéllyel rendelkező, megbízható járműjavítók elérhetőségeit lehet keresni egy csaknem 13 ezer adattal rendelkező adatbázisban.

Kompakt és gyors tárolás utazáshoz is: nagy fejlesztés az USB-piacon

Debrecen - Az USB 3.1 első generációs CA1 széria a legújabb szabványú Type-C USB csatolóval és mellette „A” típusú csatlakozóval is rendelkezik, melyek akár 130 MB/s olvasási sebességet tesznek lehetővé, és strapabíró dizájnnal biztosítják a fájlok gyorsabb és hatékonyabb átvitelét.
Szaladják Linda lett a Marketing Fesztivál fődíjasa

Szaladják Linda lett a Marketing Fesztivál fődíjasa

Budapest - A harmadik alkalommal megrendezett Magyar Marketing Fesztivál rangos szakmai elismerését Szaladják Linda, az iData Kft. marketingvezetője vehette át egyéni szakértői kategóriában.
A Szent László felesküdött a 3D nyomtatásra

A Szent László felesküdött a 3D nyomtatásra

Kisvárda - Kibújik a lap a nyomtatóból – az utóbbi három évtizedben ez jelentette a printelést. Ám e téren is forradalmasodott a technológia: hódít a 3D nyomtatás.
Megváltozik a lájkolás a Facebookon

Megváltozik a lájkolás a Facebookon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Heteken belül hat új ikonnal fejezhetjük majd ki az érzelmi állapotunkat a közösségi hálón. Ez a Facebook történetének egyik legnagyobb módosítása - írja az Impuls360.
Itt nagyon értenek a honlapokhoz - Debrecen maradt a netkultúra fővárosa

Itt nagyon értenek a honlapokhoz - Debrecen maradt a netkultúra fővárosa

Debrecen - Két cívisvárosi cég által készített honlapok nyerték el a legtöbb díjat a 2015-ös esztendő Év Honlapja választáson.
Így hackeljük meg a Google keresését!

Így hackeljük meg a Google keresését!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Természetesen nem igazi hackelésről van szó, egyszerűen csak olyan keresési funkciókról, amelyek megkönnyíthetik a böngészést - írja az Impuls360.

Több ezer reklám található illegális tartalmat szolgáltató magyar weboldalakon

Budapest - A szellemitulajdon-jogokat sértő weblapokon egyre több reklám jelenik meg; a magyar piacon csaknem ötezer ilyen hirdetést figyeltek meg az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának (OHIM) tanulmánya szerint - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kedden az MTI-vel.
Sétáljon egyet a Mont Blanc-on!

Sétáljon egyet a Mont Blanc-on!

A Google legújabb szolgáltatásával izgalmas sétát tehetünk Európa tetején, a Mont Blanc-on igazi hegymászók bőrébe bújva - írja az Impuls360.

Eurovíziós Dalfesztivál - Online rekordokkal nyitott A Dal

Budapest - Online rekordokkal nyitott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor: már a szombati első elődöntőben kétszer annyi látogató és rekordszámú szavazat érkezett a produkciókra, mint a korábbi években. Emellett 757 ezres nézettséggel saját sávjában a legnézettebb műsor lett A Dal - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
Ezek voltak 2015 legigénytelenebb jelszavai

Ezek voltak 2015 legigénytelenebb jelszavai

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A lapok évről évre közlik a legnépszerűbb jelszavakról szóló felméréseket. A szolgáltatók mindezt persze elrettentő példának szánják, szeretnék elriasztani ezen jelszavaktól a felhasználókat, ám úgy tűnik, a harc kilátástalan.

A kozmetikumok lehetnek az e-kereskedelem sztárjai

Debrecen - Az idei esztendő jelentős részben a mobil eszközökön történő vásárlásról fog szólni.
Amerikai kínálat

Amerikai kínálat

Heteken, sőt hónapokon át hordtam önnön átalvetőmként a magam Jónás-imáját: Hozzám már hűtlen lettek a szavak. Aztán, talán épp egy sugaras emlék utószavaként, eszembe jutott egy mondat. Ez: ennek az új évnek is megvannak a maga árnyékai. S hogy minek az ihleteként? Hát annak, hogy bármikor nyitom ki a készüléket, mindig kaján arccal bámul rám. Fintora százféle, ráncredője-árka avagy tekintete mélye ugyanazon gond indulatát mutatja: gyűlölet és harc! S a szöveg, amely magyar pentaton, szinte sistereg a hamis ötfokúságtól. A ferde dallamú hangjegyek prózában csurgatják ki a lélek iszaphordalékát. Mit lehet tenni? Ez Magyarország. Élőben. Az érdekek izomcsomója, amely már-már fölényesen hordja magán a mentalitás fregolifelöltőjét. Boda István írása.

Több mint 780 millió hirdetést tiltott le tavaly a Google

Mountain View - Több mint 780 millió hirdetést blokkolt a Google tavaly az egész világon, majdnem 50 százalékkal többet, mint 2014-ben - írta hivatalos blogján a konszern.

Az IBM megvásárolta a Ustream magyar startup céget

Budapest - Az IBM csütörtökön bejelentette, hogy megvásárolta a magyar alapítású Ustream Inc. nevű, felhőalapú élő videostreaming szolgáltatást nyújtó vállalatot, a tranzakció pénzügyi részleteit azonban nem közölte.
Álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

A modern kor vívmányai közé tartozik az internet, a digitális társadalom, ezzel együtt pedig az álláskeresési szokások is új irányt vettek, folyamatosan fejlődnek.
Oszd meg…

Oszd meg…

A háló népe, ha egyszer valamit a szájára vesz, akkor azt a szájára veszi. Fábián György jegyzete.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház két céget jutatott ki Las Vegasba, egy innovatív technológiákat bemutató kiállításra

Budapest - Első alkalommal biztosította a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) két magyar startup cég részvételét a Las Vegasban tartott innovatív technológiákat bemutató kiállításon - mondta el az MNKH vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Taxistüntetés - Informatikai szövetség: a digitalizáció miatt mielőbb új szabályozásra van szükség

Budapest - A digitalizáció eredményeként egyre gyakrabban merülhetnek fel a hétfői taxis tüntetéshez hasonló esetek, ennek elkerülése érdekében mielőbb szükség van a megosztáson alapuló gazdaság általános szabályozására az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint.
Na, ma kit mocskolhatunk?

Na, ma kit mocskolhatunk?

Jó magyar szokás szerint, az állampolgár reggel, ahogy kinyitja a szemét, azonnal benyomja a számítógép (laptop, okostelefon, stb) bekapcsoló gombját, és máris indulhat az „agytorna”. Kínálatból nincs hiány – különösen a bulvárlapok hasábjai adnak naprakész tájékoztatót hűséges olvasóiknak arról, hogy éppen ki kit csalt meg, ki tagadja a dubaji „kiküldetését”, ki alkoholista, ki vetemedett nő- vagy férfi verésre, mert ugye egyenjogúság van. Kenyeres Ilona írása.
Gombnyomással készülő ebéd

Gombnyomással készülő ebéd

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legújabb eszközök mindent elvégeznek a háziasszonyok helyett, és akár okostelefonnal is vezérelhetők.
Vegasban megmondták, milyen lesz a tévézés jövője

Vegasban megmondták, milyen lesz a tévézés jövője

Las Vegas - Játék- és streamingszolgáltatásokkal is erősítik a 2016-ban debütáló Philips tévéket.

Tizenöt éves a Wikipédia

Budapest - Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető nemzetközi enciklopédia, a Wikipédia.

Akadozik a Magyar Telekom mobilinternet szolgáltatása

Budapest - Akadozik a Magyar Telekom mobilinternet szolgáltatása, a társaság kommunikációs igazgatósága szerint a hiba egyes esetekben kihatással lehet a beszédforgalomra is.
 
Előző
123456  

Fanni, a nap szépe

Fanni nyíregyházi középiskolás, számos fotózáson vett már részt, így magabiztosan készült a nap szépe fotózásra is.
tovább »


hirdetés