Hirosimába látogatott Kövér László

Akt.:
Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke beír a vendégkönyvbe a hirosimai Atombomba Emlékmúzeumban 2016. május 16-én.
Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke beír a vendégkönyvbe a hirosimai Atombomba Emlékmúzeumban 2016. május 16-én. - © Fotó: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája
Budapest – Japánban tett hivatalos látogatásának befejezéseként hétfőn Kövér László ellátogatott a hirosimai Béke Emlékparkba és az Atombomba Emlékmúzeumba – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóosztálya az MTI-t hétfőn.

Az Országgyűlés elnöke és kísérete koszorút helyezett el az emlékműnél, a múzeum emlékkönyvében pedig megjegyezte: “Hirosima örök jelképe marad az emberi lélek kettősségének. Jelképe a gyilkos ösztönöknek, de jelképe az élni akarásnak és az újra kezdésre való erőnek is. A Magyar Országgyűlés nevében fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt és kifejezzük elkötelezettségünket, hogy minden törekvésünk egy valóban békés világ megteremtésére irányul”.

[caption id=”attachment_3066985″ align=”aligncenter” width=”650″]Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke megkoszorúzza az áldozatok emlékmûvét a hirosimai Béke Emlékparkban 2016. május 16-án. MTI Fotó: Az Országgyûlés Sajtóirodája Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke megkoszorúzza az áldozatok emlékmûvét a hirosimai Béke Emlékparkban 2016. május 16-án.

MTI Fotó: Az Országgyûlés Sajtóirodája[/caption]

A tájékoztatás szerint a házelnök megbeszélést folytatott Macui Kazumival, Hirosima polgármesterével és elismerését fejezte ki a város vezetésének, polgárainak és egész Japánnak a város felépítéséért.
Az összegzés szerint Kövér László megtiszteltetésnek nevezte, hogy Japánban tett hivatalos látogatásának végén a magyar parlamenti delegáció Hirosimába is ellátogathatott és hazaviheti Magyarország minden városába a béke erős üzenetét.

[caption id=”attachment_3066987″ align=”aligncenter” width=”433″]Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Macui Kazumi polgármester (j) fogadja Kövér Lászlót, az Országgyûlés elnökét Hirosimában 2016. május 16-án. MTI Fotó: Az Országgyûlés Sajtóirodája Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Macui Kazumi polgármester (j) fogadja Kövér Lászlót, az Országgyûlés elnökét Hirosimában 2016. május 16-án.

MTI Fotó: Az Országgyûlés Sajtóirodája[/caption]

-MTI-
hirdetés