Históriás verseny Besi-sikerrel

By Kovács Bertalan
A győztes együttes tagjai felkészítő tanáruk társaságában
A győztes együttes tagjai felkészítő tanáruk társaságában
Kisvárda – A közelmúltban Kecskemét-Lakitelek adott otthont – az évek során immáron nyolcadik alkalommal – a középiskolások Arany János Tehetséggondozó Programjában részt vevő diákok számára kiírt történelmi vetélkedőnek.

A híres népfőiskolai helyszínen tartott históriás megméretésen a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumot két tizedikes diáktrió képviselte, rajtuk kívül még az ország számos pontjáról húsz csapat indult „szellemi harcba” az értékes jutalmakért.

A hagyományosan 9-10. évfolyamosok számára meghirdetett viadalon ezúttal a Hunyadiak korát állították fókuszba a szervezők, akik igen izgalmas, ugyanakkor rendkívül érdekes (egyben persze olykor-olykor roppant nehéz) feladatokkal és kérdésekkel lepték meg a diákokat. A Besi 1-es csapatát azonban nem sikerült túlságosan zavarba hozni: az eredményhirdetéskor ugyanis kiderült, hogy a Dajka Annamária, Füzi Luca Sára, Tóth Beatrix összetételű együttes nem talált legyőzőre. A csapatot, csakúgy mint az iskola másik együttesét, Széles István kollégiumi nevelő készítette fel a versenyre. A győztesek jutalma könyv és oklevél, valamint egyáltalán nem utolsósorban – mint ezt a győztesek aláhúzták – a sok-sok megszerzett tapasztalat, amelyeket később majd bizton hasznosíthatnak.

A kisvárdai középiskola 2. csapata sem vallott szégyent, hiszen Boda Tamás, Csersa Zsuzsanna és Juhász Tibor hármasa végül a 14. helyen végzett.
hirdetés