Hitetlenül és bátortalanul nem megy!

Hitetlenül és bátortalanul nem megy!
A tiszabecsi fiaskó érintettjeitől három győztes meccs prémiumát vonták meg a Szparinál.

Élvonalbeli hangulatú derbít veszített el szombaton Diósgyőrben a Nyíregyháza Spartacus. Mint ismert, a labdarúgó NB II. Keleti-csoportjának rangadóját a borsodiak nyerték 2–1-re. Az első félidőben katasztrofálisan játszottak a vendégek, szünet után tíz emberrel sikerült szépíteniük, majd a hazaiak elhibáztak egy második tizenegyest is.

– Számunkra a lehető legrosszabban indult a mérkőzés, hiszen a hazaik már a második percben tizenegyeshez jutottak – kedzte visszapillantását Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Hiába hivták fel a figyelmet

– Ez azért is érthetetlen, mert felkészültünk mindenre, felhívtuk a figyelmet arra, hogy George cselezgetni fog, és nem szabad behátrálnunk, hogy a kapu közelében ne okozhasosn bajt. Erre belehibáztunk, a hazai vezetés után kapkodtunk, néhányan pedig bepánikoltak. Korábban öt-tíz perc után mindig felvettük a játék ritmusát, most ez is csúszott, ráadásul a hazaiak növelték is az előnyüket. A középpályán nagyon sokat hibáztunk, a szélen játszók nem azt csinálták, amit megbeszéltünk. És még nem volt vége, nem sikerült túllépni a gondokon, hiszen jött Ambrusz sérülése, majd Lakatos kiállítása.

– Ismét nem a mi akaratunk döntött a cseréknél, hanem kényszerpályára kerültünk – folytatta Brekk János. – A második félidőben tíz emberrel már sikerült rendezni a sorokat, szépíteni is tudtunk, és Erdélyi kivédte a diósgyőriek második tizenegyesét. Ennek a találkozónak mindössze ennyi, a második félidei eredmény volt a pozitívuma. Persze mondhatnánk, hogy a hazaiak két tizenegyest is kaptak, nálunk pedig jött a sérülés és a kiállítás, ám magunkat nem csapatjuk be! Azért kaptunk ki, mert rosszul, hitetlenül és bátortalanul játszottunk.

Előre kell nézniük!

– Nagy esélyt szalasztottunk el, ám így is az első helyen maradtunk. Most már előre kell néznünk, listavezetőként túl vagyunk már itthon a Mezőkövesden, a Békéscsabán, idegenben a REAC-on és a Diósgyőrön. Tovább kell lépni, elveszítettünk egy rangadót, ám egy csapat erejét az is megmutatja, hogy egy ilyen pofon után milyen gyorsan tud talpra állni – mondta végezetül Brekk János.

Visszatérve még a szombati meccsre, az elsődleges diagnózis alapján térdszalagszakadást szenvedett Ambrusz Árpád. A védő kedden Székesfehérvárra utazik, akkor derült majd ki a pontos diagnózis. A múlt héten szerdán, Tiszabecsen a Magyar Kupából búcsúzott a nyíregyházi együttes. Azt követően a vezetés úgy határozott, hogy a szombati bajnoki után döntenek a következményekről. Ez hétfőn megtörtént.

– Ahogyan ígértük, nem mehettünk el szó és következmények nélkül a kupabeli búcsútól. Azok a játékosok, akik Tiszabecsen pályára léptek három győztes mérkőzés után prémiumuktól búcsúztak el – summázta a vezérkari döntést Banka Zsolt klubigazgató.

És még valami! Szerdán edzőmeccset játszik a Szpari, mégpedig a Városi Stadionban. A délután fél ötkor kezdődő meccsen a kótaji csapat lesz az ellenfél.

– Mán László –
hirdetés