Drámai kijelentés

2020.04.23. 07:16

Nem hisz a nyomtatott szó jövőjében Paulo Coelho

Nem hisz a nyomtatott szó jövőjében Paulo Coelho, a világhírű brazil író szerint a könyv a legjobb úton van afelé, hogy múzeumba kerüljön.

Forrás: Shutterstock

Az alkimista 72 éves szerzője egy Rio de Janeiróban helyi idő szerint kedd este közzétett interjúban beszélt erről, amelyet a Folha de S. Paulo című lapnak adott.

A riói születésű, sikeres regényíró jelenleg azzal van elfoglalva, hogy új, ötemeletes épületbe költöztesse alapítványát Genfben, ahol feleségével, Christina Oiticica művésszel él.

Az ingatlanban Coelho dokumentumainak és személyes tárgyainak ezreit, feleségének műveit helyezik el, mert az író lakóházában már nincs több hely az archívum számára.

A 200 négyzetméteres teremben láttam első alkalommal együtt valamennyi lefordított művemet, a könyvek sokkal több helyet foglaltak el, mint gondoltam volna mondta az író, aki svájci kiadója, a zürichi Diogenes adatai szerint 81 nyelven 215 millió könyvet adott el három évvel ezelőtti 70. születésnapjáig.

A svájci alapítvány emlékeztetni fog a bestsellerszerző életének nehéz szakaszára is:

Coelho, akit a brazil katonai rezsimek idején megkínoztak, mert dalszövegekkel tiltakozott az elnyomás ellen, azt tervezi, hogy a hajdan bankként működő épület trezorjában kiállítást rendeznek be a diktatúra témájában.

Borítókép: Paulo Coelho brazil író

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!