„Hivatás Mesterei” – vetélkedő a Tiszalöki börtönben

vetélkedő a Tiszalöki börtönben
vetélkedő a Tiszalöki börtönben
Tiszalök – A közelmúltban rendezték meg a „Büntetés-végrehajtás Hivatás Mestere” Országos Szakmai Vetélkedő regionális döntőjét Tiszalökön.

Az I. számú versenyrégióban a tiszalöki intézet mellett a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, a Heves Megyei, a Borsod- Abaúj– Zemplén Megyei és a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állománya mérte össze a tudását.

A „Hivatás Mestere” olyan szakmai vetélkedő a büntetés- végrehajtási szervezet életében, amelyben az elméleti és gyakorlati készségeket, jártasságokat valamint módszereket lehet bemutatni. Az Országos Szakmai Vetélkedő regionális elődöntőiben hat régióba sorsolt bv. szervek között zajlott a megmérettetés.

Valamennyi résztvevő bv. szerv egy 6 fős csapatot indított, amelynek tagjai között a különböző szakterületek képviselték magukat.

Ismereteikkel és jártasságukkal mind az elmélet, mind a gyakorlati feladatsorokat közösen oldották meg. A csapatban részt vesz: biztonsági tiszt, reintegrációs tiszt, nyilvántartási előadó vagy segédelőadó, biztonsági főfelügyelő vagy felügyelő, büntetés-végrehajtási főfelügyelő vagy felügyelő, munkáltatási felügyelő. A regionális verseny döntőjét a házigazda Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet nyerte bejutva a szeptemberi országos döntőbe. Második lett a Heves Megyei büntetés-végrehajtási Intézet csapata míg a dobogó harmadik fokára a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön csapata álhatott fel – tájékoztatott Pappné Baranyi Edina bv. fhdgy fogvatartási főelőadó.

– Keletpress Hírügynökség –
hirdetés