HM: régi lőszerlerakatot találtak Enying határában

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) – Vélhetően II. világháborús lőszerlerakatot találtak Enying határában a tűzszerészek; több száz különböző típusú robbanótest – gyalogsági lőszer, tüzérségi lövedék és aknavető gránát – került felszínre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a tűzszerészek még pénteken kapták a bejelentést, miszerint Enying határában, a Vásártér utcánál, az úttól körülbelül 20 méterre lévő szántóföldön, földmunkák során, tüzérségi gránátok kerültek elő.
A Magyar Honvédség Tűzszerész járőrszolgálata szombaton a helyszínen megkezdte a feltárást. A feltárás során a tűzszerészek vélhetően egy lőszerlerakatra bukkantak. A terület mentesítése jelenleg is folyamatban van – fűzték hozzá.
A robbanótestek egy részét a helyszínen megsemmisítették, a maradékot a központi gyűjtőhelyre szállítják.
A mentesítő munkálatok várhatóan még vasárnap befejeződnek, de az is előfordulhat, hogy a tűzszerészek még hétfőn is dolgoznak majd a területen – olvasható a HM közleményében.
R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz családot kellett kiköltöztetni ideiglenesen otthonából, mert több, második világháborús bomba került elő Enying mellett egy szántóföldön.

-MTI-
hirdetés