Hó, jégcsapok és tűz miatt riasztották a lánglovagokat – megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Hó, jégcsapok és tűz miatt riasztották a lánglovagokat – megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A télies időjárás miatt több műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Telefonoszlopnak ütközött egy autóalkatrészeket szállító kisteherautó kedden hajnalban Nyírvasváriban, a Bátori utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és értesítették a telefonszolgáltatót, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Két esetben is jégcsap eltávolításához kérték a nyírbátori hivatásos tűzoltók segítségét kedden délelőtt Nyírbátorban, a Szabadság téren, ahol két közintézmény tetejéről a lógó jégcsapok a közlekedésre jelentettek veszélyt. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók kihúzós létra és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet.

Árokba hajtott egy élelmiszert szállító kisteherautó kedden délelőtt a 4-es számú főúton, a 263-as és 264-es kilométerek között, Újfehértó közelében. A város önkormányzati tűzoltói a nyíregyházi tűzoltó daru segítségével az útra visszavontatták és szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Elakadt egy szemetet szállító teherautó kedden délelőtt Záhonyban, a Fűtőház utcában. A város hivatásos tűzoltói drótkötél segítségével szabadították ki a szolgáltató járművet a hó fogságából. Személyi sérülés nem történt.

Megsüllyedt az útpadkán egy kaucsukot szállító nyerges vontató kedden délután Tiszabezdéd külterületén. A forgalmi akadály megszüntetéséhez a záhonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a szerelvényt visszavontatták az útra.

Több tűzeset is történt

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres melléképület kedden hajnalban Nyíregyházán, a Sirály utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy parkoló személygépkocsi motortere kedden délután Nyíregyházán, a Sólyom utcában. Személyi sérülés nem történt. Az ott lakók megkezdték a tűz oltását. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével az izzó, parázsló részeket eltávolították, a felhevült részeket visszahűtötték és a gépkocsit áramtalanították.

Kigyulladt egy százharminc négyzetméteres, kétszintes rönkház emelete és tetőszerkezete kedden délután Nyírpazonyban, a Rákóczi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, valamint az épületben veszélyeztetett berendezési tárgyak mentésében segítettek. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóág –
hirdetés