Hóban, szélben kezdett a Szpari

Hóban, szélben kezdett a Szpari
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Harsányi Zoltánnak csak rövid ideig tartott az edzés, a többiek egészségesek.


Fehér lepel a zöld műfüvön, kisebb-nagyobb hópihéket kavaró kellemetlen szél…. A szerda délelőtti idő nem sok mindenre volt alkalmas, fociedzésre legkevésbé.

Persze az élet nem kívánságműsor, ezért ilyen körülmények között kezdték a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus focistái.

Véber György vezetőedző Borsos Vilmos kapusedző és Tarnóczy Zalán erőnléti tréner társaságában a stadion műfüves pályán vezényelte le az első idei tréninget.

Huszonketten öltöztek be edzőszerelésbe, sajnos Harsányi Zoltán idő előtt visszatért az öltözőbe, mert megérezte korábbi sérülését. A cudar idő ellenére remek volt a hangulat, a gyakorláson volt futás, cicázás és játék. A csúszós játéktéren lehetett „cinkelni” a társakat.

Ráhangolni a török túrára

– Ezen a héten amolyan ráhangoló edzések lesznek, amelyekkel élettanilag is rákészülünk a törökországi edzőtábor kőkemény munkájára – kezdte lapunk érdeklődésére Véber György, a Szpari mestere. – Sajnos az időjárás beleszólhat az elképzeléseinkbe, mert ezeket a közepes pulzusszámú gyakorlatokat is labdával szeretnénk elvégezni.

– Úgy látom, hogy a szabadság alatt mindenki elvégezte a rábízott edzésprogramot, nagyon jó állapotban vannak a játékosok, és a mai tréningen jó benyomást keltettek. Csütörtökön és pénteken két-két edzés lesz, aztán két nap pihenő, hétfőn pedig indulunk az edzőtáborba.

A játékosokon látszott, hogy már várták a közös melót, hiszen jókedvűen tréningeztek
Főként azok, akik jó ideig nem gyakorolhattak társaikkal. Mint például Dvorschák Gábor, aki szeptember elején edzett utoljára a csapattal, utána hosszú hetekig nem sportolhatott.

– Kedden voltam orvosi kontrolon, ahol azt mondták, hogy együtt edzhetek a többiekkel, de külön gyakorlásra és gyógytornára még szükség van. Egyébként jól kifogtuk ezt az időt, amiben az volt a rossz, hogy csúszott a pálya. Szerencsére nem volt semmi gond, tesztnek is elment az edzés. Igaz oda is figyeltem. Nagyon jó érzés volt a többikkel cicázni, játszani, de még futni is-tudtuk meg Dvorschák Gábortól.

KM-ML


Négyen távoznak

Az első edzésről hárman már hiányoztak, délután pedig a szerződésbontásról szóló papírokat is aláírták. Ács Ádám, Heffler Norbert, Pölöskey Péter és Barna Szabolcs (ő tréningezett) távozik Nyíregyházáról. Pölöskey Péter és Ács Ádám iránt több klub is érdeklődik, utóbbi valószínűleg Nyírbátorban folytatja. Barna Szabolcs és Heffler Norbert visszatér kölcsönbe adó klubjához, előbbi Debrecenbe, utóbbi Mezőkövesdre.

hirdetés