Hogy vidéken is lehessen boldogulni

Barnamezős beruházás Fehérgyarmaton
Barnamezős beruházás Fehérgyarmaton - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Épül, fejlődik a megye az ideáramló támogatásoknak köszönhetően.

– Magyarország erősödik, és ezt nem csak a számok, a gazdasági és munkanélküliségi adatok mutatják, hanem napról napra ezt tapasztalhatjuk – hangoztatta több alkalommal is pénteken Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. A kormányzati vendég mindjárt négy olyan 250 millió forint összértékű fejlesztést adott át a térség két falujában és két városában, amelyet a magyar kormány európai uniós és hazai forrásból finanszírozott. Útján dr. Tilki Attila, mint a hatalmas választókerület országgyűlési képviselője kísérte el, és mindenhol a települések polgármesterei fogadták.

Az ukrán határ melli Zsurkon a helyi óvodát varázsolták újjá 43 millió forintból. Kicserélték a nyílászárókat, körbeszigetelték az épületet, és az energetikai korszerűsítés teljesé tételéért a korszerű fűtési rendszer mellé napelemek és napkollektor került a tetőre.

Záhonyban a projektzáró sorozat második állomásán azt a 30 millió forintból megújult esővíz-elvezető rendszert avatták fel, amely a jövőben három utcát mentesít a nagyobb vízkárok alól, biztosítva az épített környezet védelmét is.

Vásárosnaményban egy olyan, közel 132 millió forintos barnamezős beruházás végéhez érkeztek, amelyben a gazdaság szereplői és az önkormányzat a helyi gazdasági élet fellendítése és a munkahelyteremtés érdekében fogott össze.

Az államtitkári szemle végül a román határ melletti Csegöldön zárult, ahol közel 44 millió forintból felújították az orvosi rendelőt. Itt a jövőben korszerű körülmények között fogadhatják a betegeket, és a védőnői szolgálatot felkereső gyermekes kismamákat.

– A TOP a vidék megerősödésének a programja – hangsúlyozta ünnepi beszédében az államtitkár is, elmondva, hogy a fehérgyarmati járásban eddig összesen 163 program kapott zöld utat.
hirdetés