Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?
Itt van az ősz, itt van újra…” Mi Petőfivel ellentétben, tudjuk, hogy miért szeretjük az őszt. Hiszen ez hoz egy kis felfrissülést a forró nyár után, a hűvösebb idő beköszöntével újra előkerülnek az elfeledett pulcsik, nadrágok és a dekoratívabbnál dekoratívabb kabátok is. Attól függetlenül, hogy ennyi réteggel óvjuk magunkat a hidegtől, fokozott figyelmet kell fordítani a bőrünk ápolására is. Hiszen elég egy hidegebb szél és a kezünk kiszáradhat, ha nem ápoljuk, vagy védjük megfelelően.

5 tipp az egészséges bőrért ősszel is

1. Ritkábban és kevesebb ideig zuhanyozzunk, fürödjünk
Hiába csábító hosszan elnyúlni egy kád, jó meleg vízben, a bőrünk nem fogja megköszönni hosszú távon. A gyakori zuhanyzás vagy a hosszú fürdőzés olyan hasznos olajoktól szabadítja meg a bőrünket, amik létfontosságúak a hidratáltsághoz ebben a hűvösebb évszakban, ezért nagyon figyeljünk oda erre. Ha mindez nem lenne elég, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a hidratálásra, hogy a bőrünk a sima és bársonyos legyen.

2. Szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől
Nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként szabaduljunk meg a felesleges, bőrön maradt hámsejtektől. Ezt leginkább egy gyengéd testradír segítségével tehetjük meg leghatékonyabban. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő radírt válasszunk, de nem nyúlhatunk mellé, ha például a minden bőrtípusra jó Epres Testjoghurt mellett döntünk, hiszen akkor nem kell azon gondolkodni, hogy jellemzően zsírosabb vagy szárazabb a bőrünk. Alternatív megoldásként azt is megtehetjük, hogy egy kefével finoman, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le a bőrünket. Elengedhetetlen utána a megfelelő hidratálás, ezért ezt a lépést soha ne hagyjuk ki!

3. Testápolási rutin
A megfelelő arcápoláson túl nagyon fontos, hogy alakítsunk ki egy, az őszi életmódunkhoz megfelelő testápolási rituálét is. Mindennap érdemes gyorsan egy hatékony hidratálóval végig krémezni a testünket, ezzel is biztosítva a megfelelő ápolást. Ezek gyors és egyszerű lépések, amiket a bőrünk meg fog hálálni.

4. Amikor nem kell sietni a testápolással
Legyen időnk a bőrünkkel is foglalkozni. Hiszen foglalkozunk a hajunkkal, körmünkkel, fogainkkal, miért ne tennénk többet a bőrünkért is? Legyen a héten egy nap, amikor a lassabban beszívódó testvajaké, olajoké és természetesen a bőrünké a főszerep. Ilyenkor gyengéden és alaposan masszírozzuk a bőrünkbe a fenti textúrákat és ne felejtsünk el odafigyelni, hogy nem mindegy, hogy melyik testrészünkön mit kíván a bőrünk.

5. Hidratáljunk belülről is!
Ha már kívülről mindent elkövetünk a bőrünk szépségéért, akkor miért ne figyelhetnénk oda arra is, hogy minél több folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Ezzel tudjuk a leghatékonyabban hidratálni a bőrünket belülről. Ezek elengedhetetlenek a szép bőrhöz, hiszen nem elég kívülről ápolni. Ugyanígy a megfelelő táplálkozás is sokat segíthet, hogy a bőrünk gyönyörű és bársonyos legyen. A rendszeres mozgás mellett próbáljunk meg beiktatni néha egy kis szaunázást és masszázst is.

Ha a fenti tanácsokon felül még többet szeretnénk tenni a bőrünkért és a szépségünkért, érdemes körülnézni a The Body Shop további termékei között, hiszen számtalan természetes alapanyagokból készült sminket és ápoló készítményt találhatunk webáruházukban és üzleteikben.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés