Hogyan kezdj el munkát keresni?

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Azok, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek el egy munkahelyen, nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek neki az álláskeresésnek. Manapság milyen típusú önéletrajzot várnak el a cégek, milyen lehetőségek vannak, és hol találkozhatnak álláshirdetéssel… számukra íródott ez a cikk.

1. lépés – Hagyj időt az átgondolásra!

Első lépésként át kell gondolni, hogy milyen feladatokat láttunk el a munkáink során, mi az amit igazán élveztünk és miben vagyunk jók. Nagyvállalatnál és kisebb cégeknél is dolgoztunk? – Melyiket szerettük jobban? Mi a fontos a számunkra, hogy rugalmas munkaidőben dolgozhassunk, vagy hogy ne kelljen túlórázni? Jól bírjuk az egyterű irodákat? Fontos számunkra, hogy biztosítson képzést a vállalat? Mennyit szeretnénk keresni – milyen bér alatt nem fogadjuk el az ajánlatot? Mennyit vagyunk hajlandóak utazni az állásért? Ha ezek átgondolására szánunk időt akkor körvonalazódni fog, hogy pontosan milyen munkakörben és milyen munkahelyen szeretnénk elhelyezkedni. Fontos, hogy tudjuk a célunkat, mit akarunk elérni!

2. lépés – Mérjük fel a piacot!

Amennyiben jelenleg nincs munkánk, akkor mindenképp regisztráljunk a lakóhelyünk szerint illetékes munkaügyi központnál, mert elképzelhető, hogy jogosultak vagyunk álláskeresési járadékra.

A munkaügyi központban is érdemes szétnézni, mert a faliújságokon szoktak szerepelni álláslehetőségek. Újságokban is nézelődhetünk, de jóval korlátozottabb számban érhetőek el ott álláskínálatok, mint az interneten. Ezért érdemes beregisztrálni olyan internetes állásportálokra mint a Cvonline.hu, mert egyrészt megkönnyítjük ezzel az állásra való jelentkezésünket, másrészről pedig elérhetővé válik az önéletrajzunk azon cégek számára, akik hirdetnek az oldalon. Így lehet, hogy a cég keres majd meg bennünket állásajánlattal.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés