Hogyan lehetsz élsportoló? Milyen utat kell bejárnod?

Akt.:
Hogyan lehetsz élsportoló? Milyen utat kell bejárnod?
© Fotó: Buczó Balázs
Nyírbátor – „…Emberségről példát, vitézségről formát mindeneknek ők adnak…” is lehetett volna annak a rendezvénynek a mottója, ahol szombat délelőtt a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola meghívására Hornyák Ágnes több, mint százszoros válogatott, kétszeres Bajnokok Ligája győztes kézilabdázó és Boczkó Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző mesélt munkájáról és hivatásáról az érdeklődő diákoknak.

És hogy több, mint négyszáz év után is mennyire aktuális Balassi Bálint gondolata, arra jó példa a két kiváló sportember élete és pályafutása.

Cselgánccsal és focival kezdték

Hornyák Ági elmondta, hogy eleven kisgyerekként édesanyja először cselgáncs edzésre vitte el, mivel azonban édesapja ötvenöt éves koráig aktívan kézilabdázott végül tizenegy évesen ennél a sportágnál kötött ki, amit azóta sem bánt meg. Boczkó Gábor, mint minden kisfiú először természetesen a labdarúgással ismerkedett meg, de mivel kedvelte a „kardozós” filmeket és édesapja el is vitte egy ilyen versenyre nézőnek, a pengét választotta sporteszközének.

sport1

Beszéltek sikereikről és kudarcaikról, de mind a ketten kiemelték ,hogy a kudarcok csak megerősítették őket, nem adták fel és tovább küzdöttek kitűzött céljaik felé. Nem hallgatták el azonban az élsport árnyoldalait sem, sérülésből kijutott mindkettőjüknek és azt is elárulták, hogy míg más az ünnepekre készült, vagy szabadságát töltötte, ők edzőtáborokban dolgoztak, tréningeztek.

Bronzot nyert és szerelmet talált

Ági mosolyogva mesélte, hogy a 2006-os riói olimpiára együtt utaztak repülővel és akkor pillantotta meg a jóképű, göndör hajú fiatalembert, akibe rögtön bele is szeretett. A hosszú út során kártyacsatába keveredtek és azóta is együtt vannak, de már hárman, hiszen azóta megszületett kisfiuk, Áron aki már több mint öt éves.

A jó hangulatú beszélgetés végén záporoztak a kérdések, de a két bajnok jól állta a sarat. Majd autogramokat adtak, míg ki nem fogyott a tolluk és pár szelfi és elkészült. Zárásként pedig Gábor bevezette a sportág rejtelmeibe az érdeklődő diákokat, Ági pedig edzést vezényelt az iskola lány kézilabdacsapatának.

BB
hirdetés