Hogyan védekezik a hőség ellen?

Hogyan védekezik a hőség ellen?
Nyíregyháza – Kiss Enikő épp csütörtökön kapott napszúrást, s meglehetősen rosszul érezte magát. – A Sóstói Múzeumfaluban voltunk gyakorlaton, s egy kicsit többet tartózkodtunk a napon a kelleténél – árulta el.

Melik Róbert jól tűri a meleget, de ha teheti, naponta háromszor is beáll a hűvös zuhany alá. – Odafigyelek a vízfogyasztásra is, napi három liter a hűvösebb napokon is elfogy – adta tudtul.

Papp Attiláné Borsod megyéből érkezett Nyíregyházára, s nyaralni jöttek a megyeszékhelyre. – Csak keveset tartózkodunk a napon, s ha sétát teszünk, inkább a kora délelőtti órákat választjuk – nyilatkozta.

Nagy Istvánt ugyan nem viseli meg a meleg, de a lakása hűvösében tartózkodik ilyenkor a legszívesebben. – Sok vizet iszom, estefelé pedig egy-egy sör is lecsúszik – mondta el.

Hajdu Dominik februári születésű, így a teleket jobban szereti a nyári hőségnél. – Bár a naptejet nem tűröm magamon, a vízpartról el se mozdulnék, ha tehetném, és inni is eleget iszom – sorolta az édesapjával az árnyékban pihegő fiatalember.

Zoltán Elizabet nem fél a naptól, sokat jár a strandra, bár a bőre elég érzékeny, s könnyen leég. – Napi egy–másfél liter vizet iszom, s tisztában vagyok vele, hogy ez ilyenkor nem elég, emelnem kell az adagot – ismerte el.

– KM-MJ –
hirdetés