Hóhányók

Hóhányók
© Kép: player.hu
Havazás várható, előfordulhatnak hóátfúvások, az ország egyes részein ónos eső nehezítheti a közlekedést, kérjük, aki teheti, ne üljön autóba – így hangzott a hétvégi intelem, az intenzív kampány pedig annyira jól sikerült, hogy azok is megfogadták, akiknek a sószóró és hótakarító kocsikba kellett volna beülniük. Száraz Ancsa jegyzete.

Vagy az is lehet, hogy egy korábbi remek tanács jutott eszükbe, és átültek egy másik járműbe. Persze, ez csak a legújabb pesti vicc, a káoszról természetesen nem ők tehetnek, de elég ránézni a fővárosban hétfőn készült képekre, és egyértelművé válik, hogy az országot ezúttal is váratlanul érte a tél: öt centiméternyi hó fogott ki a villamosokon, trolikon – utóbbiakat derék budapestiek tolták. Az sem járt jobban, aki vonatra ült: nem volt ritka a hetven-nyolcvan perces késés, de mivel a MÁV-val utazók az év minden szakában ezt tapasztalják, észre sem vették a különbséget. Szabolcs megyében a buszok késtek („az utasok elnézését kérjük, a hideg miatt nem tudtunk elindulni”), de sebaj, aki a hajnali mínusz tízben fél órát ácsorog a megállóban, az legalább biztosan felébred.

Az internet népe szerencsére megőrizte a humorát, és elkészült az első magyar katasztrófafilm plakátja. Dugó az autópályán, szürke háttér, baljós égbolt és a cím: 3 centi hó. Nevetünk rajta, de inkább sírni kellene.

Száraz Ancsa
hirdetés