Hol van már a telefonközpontos kisasszony?! – Várossá válásának 25. évfordulóját ünnepelte Újfehértó

Akt.:
Hol van már a telefonközpontos kisasszony?! – Várossá válásának 25. évfordulóját ünnepelte Újfehértó
© Fotó: Pusztai Sándor
Újfehértó – A megye negyedik legnagyobb népességű helysége, ugyanakkor ha a közigazgatási és a mezőgazdasági területeket vesszük alapul, akkor a több mint tizennégyezer hektárral a második helyre kívánkozik a szabolcs-szatmár-beregi összevetésben Újfehértó.

A 13 100 lelkes település, amely pénteken felbolydult, mivel negyedszázados évfordulót ünnepelték a város több pontján.

– Rendkívül termékeny ez a huszonöt esztendő. Egyetlen példával szemléltetem a változást: amikor dr. Göncz Árpád köztársasági elnök átadta a városi rangról szóló dokumentumot a telefonközpontot kisasszony kezelte, most pedig javában tart a szélessávú internet kiépítése – érzékeltette a változást Nagy Sándor polgármester. – Büszke vagyok, hogy pezseg az élet Újfehértón, nagyon aktívak a civilek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a csapadékvízhálózat fejlesztésre szorul, igyekszünk megoldani a problémát. A jövőben még jobban szeretnénk segíteni a helyi vállalkozásokat. A kilencvenes évek elején érzékelhető volt az erőteljes elvándorlás, manapság viszont megfordult a tendencia, sokan választják az élhető várost.
A térség országgyűlési képviselője szerint jelentős ütemben fejlődik Újfehértó:

– Másodszor kapta meg a városi rangot 1992-ben a település, hiszen 1836-ban már mezővárosként tartották számon. A helyiek tökéletesen tisztában lehetnek a falusi és a városi lét közötti különbséggel – jegyezte meg dr. Simon Miklós. – Kiépült a szennyvízhálózat, gyarapodott az infrastruktúra, megújultak a közintézmények, nőtt a lakosok komfortérzete, a 4912-es út új lendületet kapott, az M3-as sztráda közelségével kitárultak a lehetőségek. Hiánypótló beruházásként sportcentrum épülhet. Azt kívánom a várost felépítő generáció tagjainak, hogy adják át a fiataloknak azt a tudást, amivel ilyen szép települést faragtak Újfehértóból!

Elismerések a jubileumon

Újfehértó város díszpolgára: Papp Sándor Dezső
Újfehértó városáért: Takács Mihály
Porzsolt István pedagógiai díj: Gyurján László Jánosné, Nagy Sándorné
Zajti Ferenc közművelődési díj: Molnár Károlyné
László Imre közszolgálati díj: Fuvola Józsefné, Szántó Miklósné
Hermann Gusztáv közegészségügyi díj: Balogh Elvira
Mezősi Béla ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi díj: Nagy Zoltán
Újfehértói termék védjegy elnyeréséért oklevél: Nagy Zoltán kistermelő füstölt húsáruja, a Zsindelyes Kereskedőház Kft. újfehértói fürtös ágyas meggypálinkája

Visszahúzta a szíve

Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője otthonosan mozgott Újfehértón:

– Nemrégiben elköltöztem, azonban visszahúzott a szívem. Van viszonyítási alapom, sokat fejlődött a város az utóbbi évtizedekben.
hirdetés