Sport

2014.01.16. 13:58

Bajnokesélyes után sereghajtó

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hétvégi bátori menü: Pécs idegenben, Félegyháza otthon és megyei derbi Apagyon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hétvégi bátori menü: Pécs idegenben, Félegyháza otthon és megyei derbi Apagyon.

Túlzás lenne év eleji ráhangolásnak nevezni azt a tempót, amelyet felvett a férfi extraliga mezőnye. Az élvonalban – a többi NB-s osztályhoz hasonlóan – már a múlt héten teljes fordulót rendeztek, ezúttal pedig egyenesen dupláznak a csapatok, és szombaton valamint vasárnap is asztalhoz állnak.

A nyírbátoriak ellentétes fajsúlyú mérkőzéseket játszanak: szombaton a bajnokesélyes, az éllovas Celldömölkkel azonos pontszámmal rendelkező, még veretlen Pécsi TE-PEAC vendégei lesznek, vasárnap déltől pedig a sereghajtó Félegyházi ASI-t fogadják a Győrfi Tibor-edzésközpontban. A hatodik helyen álló szabolcsiak számára nem is kérdéses, hogy utóbbi mérkőzés a nagyobb jelentőségű, mivel a baranyaiak otthonában a legjobb összetételben sem lenne sok esély a pontszerzésre. Éppen ezért a csapat első- és másodikszámú játékosa, Varga Zoltán valamint Majoros Bence felmentést kap a mecsekaljai kirándulás alól (Bari Csaba lesz az egyedüli, aki mindkét találkozón lehetőséget kap), hogy vasárnap már a legerősebb összetételben vegyék fel a harcot az idegenben 7–3-ra legyőzött, mellesleg Szudi Ádám személyében a felnőtt Európa-bajnokságot is megjárt játékossal érkező kiskunfélegyháziakkal.

Nem másodlagos, hogy megyei rangadó is vár a nyírbátoriakra a hétvégén, hiszen a klub második számú csapata az NB I-ben szombaton 14 órától az Apagy SE vendége lesz. A jelenlegi erőviszonyok alapján az apagyiak az esélyesebbek, de itt is kilátás van egy-egy éles mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!