Holttestet találtak a nyíregyházi késelő kocsijában – Beismerte az emberölést a szurkáló

Akt.:
Holttestet találtak a nyíregyházi késelő kocsijában – Beismerte az emberölést a szurkáló
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A rendőrök holttestet találtak a nyíregyházi szurkálóhoz köthető gépkocsi csomagterében.

Beismerte az emberölést a nyíregyházi szurkáló

Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a mátészalkai férfi, akinek egy 21 éves lány holttestét találták meg a kocsija csomagtartójában – erősítette meg portálunknak Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai további nyomozási cselekményeket hajtottak végre K. Antal mátészalkai lakos ügyében, aki 2018. november 22-én életveszélyesen megsebesített egy nőt Nyíregyházán. A rendőrök egy, a gyanúsítotthoz köthető személygépkocsi csomagterében egy nő holttestét találták. Az eddigi adatok alapján a 21 éves mándoki lakos halálát idegenkezűség okozta. A rendőrök a letartóztatásban lévő K. Antalt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

– Ez a megye kriminalisztikai történetében példátlan eset – erősítette meg dr. Szilágyi László, amikor a megyei főügyészség sajtószóvivőjét azzal kapcsolatban kérdeztük, hogy a nyíregyházi késelőhöz köthető gépkocsiban megtalált 21 éves lány holteste hogyan érinti az ügyet. A szóvivő elmondta: a hétfőn elrendelt letartóztatást ez nem érinti. Életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt a büntetési tétel 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet. A nyomozás folyamatban van, ugyanebben az eljárásban vizsgálják ezt az ügyet is, és amennyiben bizonyítást nyer, hogy a 21 éves nő halálát a mátészalkai férfi okozta, akkor az ügyészség már két bűncselekmény miatt emelhet vádat a férfi ellen. Emberölés bűntettéért alapesetben 15 éve a büntetési tétel, azonban minősített esetben (különös kegyetlenséggel, aljas indokból, nyereségvágyból elkövetve) akár életfogytiglani büntetés is várhat a most még gyanúsított férfire.

 


Nyíregyháza - Megkéselte egy nyíregyházi bolt eladóját egy munkanélküli férfi, mert pénzt akart szerezni. Végül üres kézzel menekült, mert egy járókelő meghallotta a segélykiáltásokat és hívta a rendőrséget. A rablással gyanúsított férfit kommandósok fogták el az otthonában, őrizetbe vették, majd a ...
hirdetés