szon-sportoldal

2012.11.19. 12:18

Amikor a vereség sem bántó

Soha rosszabbat: a BSE legyőzése után az NRK – egy nem tervezett – plusz pontot szerzett a Csaba ellen.

Soha rosszabbat: a BSE legyőzése után az NRK – egy nem tervezett – plusz pontot szerzett a Csaba ellen.Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata megtette, amit megkövetelt, no nem a haza – a becsület. A nyíregyháziak pénteken annak rendje és módja szerint elkalapálták a BSE-t, learatva a Vasvári gimnáziumba bepréselődő közönség vastapsát. Alig két nappal később gyászosan induló, majd drámai fordulattal fűszerezett összecsapáson maradtak alul a Békéscsabával szemben. A bajnokság egyik elitgárdájának számító viharsarkiak alig félóra leforgása alatt 2:0-ás előnyt hizlaltak, alighanem már a buszon érezték magukat, amire csaknem ráfaragtak. A nyírségiek egyenlítettek – a küzdelem hőfokára jellemző, a negyedik felvonásban ötödik játszmalabdájukat értékesítve érték utol ellenfelüket. A sorsdöntő szettre azonban egész egyszerűen elfogyott az NRK, amelynek hét végi produkciójáért dukál a dicséret.

– A BSE ellen másfél szetten keresztül nagyon kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott a társaság, a győzelem nem forgott veszélyben – osztotta meg a kettős forduló tapasztalatait Balázs István, a Nyíregyháza edzője. – A Csabával szembeni meccs már egy egészen más történet. Egyet aludva a fejleményekre, a vereség ellenére is elégedett vagyok a csapattal. Az első, majd a második játszmában nem találtuk a ritmust, pontatlanok voltunk, „fröcsögött” rólunk a labda, ebből adódóan nem nyílt lehetőségünk a hatékony támadás befejezésekre. A folytatásra nyitásfogadásban és a mezőnyvédekezésben feljavultunk, bár a meccs megnyerésére már nem maradt erőnk. Nem tudom bántani a csapatot a 15:2-re elvesztett döntő szett miatt: a fizikai és idegi fáradság ekkor csúcsosodott ki, elszállt minden esélyünk, magyarán, elfáradtunk. Így is négy pontot szereztünk a két mérkőzésen, de mondhatnám úgy is, a Csaba ellen hoztunk egy plusz pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!