Holtversenyben Maszkuráékkal

Holtversenyben Maszkuráékkal
Hodász – Nem pihenhet a válogatóból továbbjutott Ham Ko Ham – következik az elődöntő.

Hodász. Teljessé vált A Dal 2018 elődöntőjének tizennyolcas mezőnye. A harmadik válogatóból hatodmagával továbbjutott a Ham Ko Ham is: a szabolcs-szatmár-beregi formáció a Maszkura és a Tücsökraj együttessel holtversenyben kvalifikálta magát az újabb megmérettetésre. Az utóbbi műsorból a győztes Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert trión kívül még Horváth Tamás, a Horváth Cintia és Balogh Tomi duó, valamint a nézők szavazataival Gulyás Roland készülhet a közmédia showműsorának folytatására. Az első válogatót a Leander Kills és Süle Zsolt nyerte azonos pontszámmal, továbbment Király Viktor, a Ceasefire X, Knoll Gabi és Vastag Tamás, a második válogatóból az AWS, Dánielfy Gergely, BIGA, a yesyes, Odett és a SativuS maradt versenyben.

– Mi voltunk a válogató hatodik fellépői, tehát tudtuk nagyjából, hogy a pontszámunk nagyjából mire lesz elég. Amikor kiderült az összpontszám, sejteni lehetett, hogy jöhet a következő próbatétel – reagált érdeklődésünkre Rézműves Márk, a Ham Ko Ham hodászi énekese. – Szerencsésebb lett volna egy kicsit pihenni, de ez nem kívánságműsor. A február 10-i, szombati elődöntőből a zsűri három produkciót juttat tovább, a közönség pedig egy versenyzőnek szavaz bizalmat a döntőre. A dalunk közben ugyanúgy látható lesz a fényeslitkei kötődésű ByeAlex lánytestvérének a díszlete, táncosként pedig Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel színesíti az összképet. Megfogadjuk a zsűritag Mező Misi tanácsát, aki azt javasolta, hogy ne csak a zene, hanem a szöveg is legyen autentikusabb.

A Duna Televízióban látható versengés idei első helyezettje Lisszabonba repülhet – a portugál főváros ad otthont májusban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválnak. Jelenleg még tizennyolcan reménykedhetnek, köztük a Ham Ko Ham is.

KM-LTL

Címkék: , ,hirdetés