Hömpölygő októberi programfolyam Nyíregyházán

Hömpölygő októberi programfolyam Nyíregyházán
Nyíregyháza – A múzeum, a könyvtár és a VMKK is gazdag kínálattal kedveskedik.

– Lám, a kulturális intézmények igencsak kitesznek magukért. Komolyan veszik a missziójukat. Ez a kiadvány – köszönet érte Parillák Gabriellának és Rendes Sándornak – is jelzi, hogy mennyire gazdag a kínálat Nyíregyházán ebben a hónapban. Tőlünk nagyobb létszámú települések is büszkék lennének erre – jegyezte meg dr. Ulrich Attila alpolgármester, miközben felmutatta a Rendezvénynaptár 2016. október brosúrát, melyben sorjáznak a megemlékezések, a kulturális, a szórakoztató és az ismeretterjesztő programok.

Ha minden apró részletre szeretnénk kitérni, a komplett oldal is kevés lenne, ezért aztán ízelítőt nyújtunk az intézményi direktorot kedvcsinálójából.

– Október 10-én dr. Dámné dr. Rácz Magdolna Krúdy világát mutatja be – kezdte kulturális kóstolóját dr. Bene János, a Jósa András Múzeum igazgatója. – Nagy Sándor, Gádor Magda és Tóth Menyhért kiállításához köszönettel tartozunk az Antal-Lusztig gyűjteménynek (megnyitó október 12-én). Két nappal később átadjuk a Krúdy-emlékszobát a nagyközönségnek, a múzeum saját gyűjtésének eredménye. Szintén érdekesnek ígérkezik Az oroszok „még” a spájzban vannak interaktív kiállítás.

– A bevált, közkedvelt októberi programjaink mellett kuriózumokkal is készülünk – újságolta Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója. – Különleges A tegnapok ködlovagjai összeállítás a Krúdy Gyula Art Moziban, ahol Krúdy Gyula alakjai jelennek meg a magyar filmeken. Kéri Péter filmje a Városépítő polgármesterek közül ezúttal a Bencs családról szól október 14-én. A Krúdy Napon tisztelgünk a Nyíregyházához ezer szállal kötődő irodalmi személyiség előtt.

– Október 6-án a Vécsey utcai és az örökösföldi fiókkönyvátrunkban kiállítással és felolvasóversennyel adózunk az aradi vértanúk emléke előtt – vette át a szót Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. – Miska János író, bibliográfus 1956 – forradalom és szabadságharc címmel foglalja össze gondolatait október 20-án.

A bőséges októberi programokról bővebben lehet informálódni a vacimuv.hu, az mzsk.hu, a josamuzeum.hu, a kallaygyujtemeny.hu és a muzeumfalu.hu oldalakon.

KM
hirdetés