Honlap Hofi Géza 70. születésnapjára

Hofi Géza július 2-án lenne hetven éves. Az évforduló alkalmából elkészült a magyar kabaré jelesének hivatalos honlapja (www.hofi.hu), mely átfogóan mutatja be a nagy nevettető életét és pályáját.

A most elkészült internetes oldal a színész-humorista életművét összefoglaló, Hofi Géza élete és pályafutása 1936-2002 című könyv kiegészítése. A honlapon a részletes életrajzon és diszkográfián túl megtekinthetők a művészről megjelent újságcikkek és kritikák, valamint bele lehet hallgatni a Hofi albumok anyagaiba is.

Az www.hofi.hu internetes oldal hamarosan kiegészül egy lapozgatható albummak is, ahol Hofi Géza naplójának részleteit olvashatják az érdeklődők. Hofi ugyanis rajzolt és írt is magáról. Naplójában korabeli dokumentumokat gyűjtött össze, melyek betekintést nyújtanak pályájának alakulásába a vidéki színészévektől az országos sikerekig.

A Magyar Televízió pedig hétrészes sorozattal emlékezik meg a művész hetvenedik születésnapjáról. A Gondolj apádra! – című tévésorozatban megszólalnak Hofi munkatársai, barátai, szerzőtársai, többek között Bócz Mara, Horváth Ádám, Koós János, Molnár Gál Péter, Szenes Iván és Vitray Tamás. A tévés válogatás az első vállalkozás a humorista életművének összefoglalására, harminc szemtanú személyes vallomása alapján, valamint az MTV teljes archívumának felhasználásával. A műsorban sok ritkán, vagy egyáltalán nem látott felvétel is helyet kapott, így Hofi egyetlen filmszerepéből, a Lila ákác című produkcióban nyújtott alakításából is láthatnak részleteket a nézők.
hirdetés