Hoppá! Dávid Mihály elárulta, milyen tél vár ránk!

Hoppá! Dávid Mihály elárulta, milyen tél vár ránk!
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Az ország leismertebb magánmeteorológusa, a nyíregyházi Dávid Mihály elárulta, milyen időjárásra kell készülnünk.

– Nem számíthatunk kirívóan hideg télre, az előrejelzés alapján inkább úgy jellemezném az előttünk álló hónapokat, hogy változatos, hullámzó időjárásra számíthatunk – mondta Dávid Mihály. Szerinte november közepétől megjelennek az éjszakai fagyok, a nappali csúcshőmérséklet sem lesz magasabb 10 foknál, a december pedig átlagos időjárással érkezik: nap közben pár fokkal fagypont felett lesz a hőmérséklet, ám a hónap kétharmadától komolyabb lehűlés kezdődik.

No de mi a helyzet a karácsonnyal? Dávid Mihály annyit mondott, nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha lesz, az bizony hó lesz! Ráadásul ha esni fog a hó, az bizony meg is marad, mert végig hideg lesz az ünnepnapokon.

Január első két hetében és február 10-e körül számíthatunk a tél leghidegebb napjaira: kőkemény fagyok jönnek, havazás, éjjelente mínusz 15-20 fokra készülhetünk, ám ezeket a periódusokat enyhébb időszakok is követik.

És hogy a tavaszról is szó essék: csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei, az első fele még igen hideg lesz.

Forrás: bama.hu
hirdetés